5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AFARA CU SCUTEA DIN MAGISTRATURA – Presedinta de onoare a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, cere excluderea din magistratura a Procurorului General Gabriela Scutea pentru odioasa Circulara: “Sfideaza principii de drept pe care ar fi trebuit sa le invete, daca n-a chiulit, inca din anul I de facultate... Instiga la nerespectarea Constitutiei... Circulara rusinoasa aduce un afront catastrofal procurorilor independenti... CSM are obligatia, din oficiu, sa sesizeze Inspectia judiciara de indata”

Scris de: E.D. | pdf | print

16 iunie 2022 16:04
Vizualizari: 4512

Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Viorica Costiniu (foto), da de pamant cu circulara Procurorului General Gabriela Scutea si cere excluderea din magistratura a acesteia pentru "rusinosul" document pe care il califica drept "afront catastrofal" adus procurorilor romani care sunt independenti. Ne referim la Nota prin care Gabriela Scutea preseaza procurorii sa nu aplice Decizia CCR 358/2022 privind prescriptia speciala (click aici pentru a citi).


 

Intr-un punct de vedere transmis Lumea Justitiei, judecatoarea Viorica Costiniu considera, indreptatit, ca organismul care reprezinta "garantul independentei justitiei", Consiliul Superior al Magistraturii, are obligatia de a sesiza Inspectia Judiciara fata de "actul injurios" al Procurorului General Gabriela Scutea", iar Inspectia, la randul sau, trebuie sa declanseze cercetarea disciplinara a lui Scutea pentru instigarea la nerespectarea Legii fundamentale.

De altfel, Circulara lui Scutea, considera intemeiat judecatoarea Costiniu, "sfideaza principii de drept" despre care inca Procurorul General al Romaniei ar fi trebuit sa aiba habar "daca n-a chiulit, inca din anul I de facultate".

De asemenea, in punctul sau de vedere, judecatoarea Viorica Costiniu catalogheaza actiunea Gabrielei Scutea drept una iresponsabila care "nu are nicio legatura cu justitia europeana" si aduce atingere functiei de procuror general al Romaniei.


Redam in continuare solicitarea publica a presedintei de onoare a AMR judecatoarea Viorica Costiniu:

"Singura sanctiune ferma, corecta, obiectiva este EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA a dnei Gabriela Scutea care prin Circulara rusinoasa aduce un afront catastrofal procurorilor Romaniei cata vreme ei sunt independenti in cauzele pe care le instrumenteaza si doar administrativ supusi unei ierarhi instituite prin lege.

CSM are obligatia, din oficiu, sa sesizeze Inspectia judiciara de indata si ea la randul ei, dat fiind actul injurios, defaimator la adresa procurorilor la nivel national sa procedeze la cercetarea procurorului general nedemocratic, care instiga la nerespectarea Constitutiei, a legilor tarii careia i-a jurat credinta si loialitate la numirea in functia de procuror.

Demnitatea functiei de procuror si cea de procuror general au fost pangarite samavolnic de Dna Gabriela Scutea prin actiunile sale iresponsabile care nu au nicio legatura cu justitia europeana, cu familia statelor democratice unde guverneaza o lege fundamentala si nu Circulare care sfideaza principii de drept pe care ar fi trebuit sa le invete, daca n-a chiulit, inca din anul I de facultate.

Judecator Viorica Costiniu

Hon. President al AMR"

Comentarii

# M date 16 iunie 2022 16:33 +140

este clar ca aceasta femeie nu are prea mult creier, sa va uitati la fruntea eio si va dati seama cat este de desteapta. aloo sistemul ticalos securistoid astia sunt oamenii vostrii?, pe astia ii promovati si ii tineti voi in functii?,niste slugi ticaloase si ordinare. felicitari doamna Costiniu

# Manuel date 16 iunie 2022 16:38 +508

EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA a POSEDATEI Gabriela!

# Geo date 16 iunie 2022 17:11 -111

Cred ca e cam exagerata cererea, totusi poate comunica nterpretari de aplicare generala, pana la urma apara rolul institutiei,

# Geo date 16 iunie 2022 19:02 0

Nu ca sa ma apar pentru cele peste 100 dislike uri, adaug urmatoatele: nu sunt de acord cu mijloacele folosite de dna Procuror fiind in opinia mea excesive in argumentare, existand o usurinta prea mare pentru institutia procurorului Romaniei in a propune nerespectatea institutiei constitutionale pentru atingerea scopului iar unele argumente sunt cred incorecte, totusi nu pot sa nu inteleg ca este rolul dansei de a apara ministerul public la maximum. Ar ttebui evitate jigniri ale persoanei, in primul rand pentru ca nu cred ca ii pasa si apoi ne nedescalifica pe noi ca persoane. Pentru a sustine punctele de vedere poate ar trebui mai multa moderatie... dialog... si sa ne imaginam ca suntem noi cealalta persoana pe care o atacam, acuzam.. Si procurorii ar putea sa o faca...

# Manuel date 16 iunie 2022 21:34 +61

Geo, ai scris ca ''.........,pana la urma apara rolul institutiei.'' Aici e problema, nu mai stie care e rolul institutiei.

# Ina date 16 iunie 2022 21:55 +333

Eu zic sa ramana dar acuma se termina sesiunea si poate vreun profesor de la drep o ia pe doamna in vacanta de vara si ii ofera niste meditatii.Daca ii tot citeste motivatea ccr si constitutia in fiecare zi pana la toamna sigur o intelege ... n-are cum...

# X date 16 iunie 2022 23:01 +34

Cine naiba pleacă în concediu cu asta? Vreți sa aibă omul coșmaruri?! Poate are curaj dl Predoiu de la MJ. Doar este aleasa lui.

# Y date 17 iunie 2022 09:45 +46

Oameni buni !. Nici macar Jack The Riper nu a fost atat de venal. La ce sa te astepti de la o asa creatura ?!. Tampiti sunt cei care au urcat-o in functie si, stati linistiti, oricat de tare va striga D-na Costiniu sau chiar si daca CSM va sesiza IJ , splatoria ICCJ o va albi, o vor imbraca in continuare ca pe o ie original romaneasca si se vor fuduli cu ea. Cred ca ar trebui sa i se tatueze pe fruntea ei Lombrosiana Z-tul de pe tancurile rusesti.

# B.m date 20 iunie 2022 18:03 0

Scutea asta nu are nici o treabă cu legea in vigoare cu nimic ! Ăștia merita băgața în pușcărie pentru a da exemplu cum e sa nu respecti legea!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva