22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALTE STENOGRAME, ALTE FACATURI - Judecatoarele Ioana Nonea si Cristina Radu de la CA Ploiesti au prins-o pe procuroarea DNA Cerasela Raileanu ca a modificat transcriptul unei interceptari SRI: "Curtea, din oficiu, constatand unele neconcordante in procesul-verbal de transcriere, in ceea ce priveste convorbirea... la minutele 4:52 si 5:59, dupa reaudiere, dispune transcrierea convorbirii telefonice interceptate, astfel cum a rezultat in urma audierii" (Incheierile)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

23 August 2015 12:35
Vizualizari: 9620

Lumeajustitiei.ro a publicat in luna martie a acestui an dovada indiscutabila ca Directia Nationala Anticoruptie falsifica stenograme ale interceptarilor atunci cand are interesul de a proteja anumite persoane. Am aratat cat se poate de clar ca DNA a trunchiat transcriptul convorbirii telefonice in care procurorul Florin Apostu de la Parchetul Judecatoriei Sibiu ii cerea lui Ioan Lascu sa intervina pe langa Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi (foto), cu scopul promovarii unui recurs in interesul legii in favoarea afaceristului Ilie Carabulea, patronul Atlasib. Un recurs in interesul legii pe care de altfel Kovesi, fiica lui Ioan Lascu, l-a si promovat, Apostu si Carabulea fiind ulterior condamnati la ani grei de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta. Am comparat fisierul audio cu stenograma convorbirii dintre Florin Apostu si Ioan Lascu, aratand ca procurorii au scris "(neinteligibil)" peste tot acolo unde in realitate Apostu si tatal sefei DNA rosteau "recurs in interesul legii".


"Faza" si "baza", "spaga" si "banii"

Modul sarlatanesc de operare al DNA a fost devoalat saptamana trecuta si de jurnalistii Antena 3, cu ocazia publicarii unor interceptari din dosarul lui Viorel Hrebenciuc, dosar ce vizeaza retrocedarile de paduri din judetul Bacau. Singura deosebire fata de RIL-ul lui Kovesi a fost ca in acest caz, prin falsificarea stenogramelor, procurorii anticoruptie nu au mai urmarit protejarea, ci infundarea unor persoane. Astfel, pe fisierele audio publicate de Antena 3 se aude cum inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza rosteste "faza a doua", iar in transcriptul conversatiei procurorii DNA scriu "spaga a doua", in timp ce intr-un alt fragment de discutie deputatul PSD Ioan Adam ii spune lui Paltin Gheorghe Sturdza "Adica aveti o anumita baza pentru a continua activitatea?", propozitie care in stenograma este redata de procurorii anticoruptie intr-o cu totul alta cheie: "Adica aveti banii astia pentru a continua activitatea?".

DNA a trimis la CA Ploiesti interceptari care nu se regaseau pe lista de probatorii

Aceste practici ale Directiei Nationale Anticoruptie nu sunt deconspirate insa doar de presa, ci si de instantele de judecata, asa cum vom arata in continuare.

Astfel, ne-au atras atentia doua incheieri de sedinta ale Curtii de Apel Ploiesti, pronuntate de judecatoarele Ioana Nonea si Cristina Radu la 10 si 20 martie 2015 intr-un dosar solutionat recent cu o decizie definitiva, prin care jumatate dintre persoanele trimise in judecata au fost declarate nevinovate, dupa ce la Judecatoria Moreni toti inculpatii obtinusera solutii de achitare. Iata despre ce este vorba.

La termenul din 10 martie 2015, presedintele completului, judecatoarea Ioana Nonea, i-a cerut specialistului IT al CA Ploiesti sa desigileze plicul cu suportii optici si procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate de SRI. Cu aceasta ocazie, specialistul IT a constatat, fapt consemnat in incheiere, ca pe CD-uri nu se regaseau convorbirile indicate de procurorul de caz (Cerasela Raileanu, de la DNA-ST Ploiesti) in cererea de probatorii. Adica DNA a trimis la instanta alte interceptari. Si mai interesant este ca, potrivit persoanei care ne-a semnalat incidentul, a carei identitate nu o dezvaluim, printre inregistrarile servite, de SRI, parchetului, se regasea si un filmulet video in care erau surprinse aspecte din viata privata a inculpatului, fara absolut nicio legatura cu cauza.

In aceste conditii, procurorul de sedinta a solicitat acordarea unui nou termen. Instanta a incuviintat cererea DNA si, potrivit incheierii, a pus in vedere parchetului sa procedeze la verificarea si identificarea suportilor optici pe care sunt inregistrate convorbirile telefonice care urmeaza a fi audiate, in cazul in care suportii optici aflati la sediul instantei nu cuprind respectivele inregistrari, sa inainteze copii de pe suportii optici originali aflati la sediul DNA si, in situatia in care apreciaza ca fiind oportuna prezenta unui specialist IT din cadrul DNA-ST Ploiesti, sa procedeze in consecinta. De asemenea, instanta a dispus intocmirea unui proces-verbal de inventariere in care sa fie mentionati suportii optici si procesele-verbale de redare, urmand ca acestea sa fie predate spre conservare grefierului sef de sectie impreuna cu un exemplar al procesului-verbal de inventariere.

Iata ce au retinut judecatoarele Ioana Nonea si Cristina Radu, de la Curtea de Apel Ploiesti, in incheierea de sedinta din 10 martie 2015:

"La solicitarea presedintelui completului de judecata, domnul Pavel Anton Gabriel specialist IT procedeaza la desigilarea plicului si constata existenta a 24 de suporti optici si a unor procese-verbale de redare fotocopii. Dupa identificarea convorbirii telefonice dintre I.R. si T.I.V. interceptata la data de 29 octombrie 2009 ora 11:53:49 aflata pe suportul optic CD 716/II 1/2009 Tc.43 inscriptionat 109/P/2009, se procedeaza la audierea acesteia, la care partile implicate nu au formulat obiectiuni, aspect consemnat in procesul-verbal intocmit in acest sens.

In continuare, specialistul IT Pavel Anton Gabriel procedeaza la verificarea CD-inregistrare din 2010, respectiv CD 109/P/2009 716/II 1/2009 Tc.41, CD 109/P/2009 716/II 1/2009 Tc.44, inregistrari din 2009, CD 109/P/2009 716/II 1/2009 Tc.45 inregistrari din 2009-2010, sustinand ca pe acestea nu se regasesc convorbirile indicate de procuror in cererea de probatorii. Solicita un termen scurt pentru verificarea suportilor optici cu un alt dispozitiv de citire. In acest sens, Curtea dispune suspendarea sedintei de judecata pentru 10 minute.

Dupa reluarea sedintei si reverificarea de catre specialistul IT a suportilor optici, au fost mentinute constatarile initiale, in sensul ca nu se regasesc convorbirile telefonice mentionate de procuror.

Reprezentantul Ministerului Public, avand cuvantul, solicita acordarea unui nou termen de judecata pentru a se verifica si identifica CD-ul inscriptionat Tc.42, iar daca este cazul, va pune la dispozitie si originalul (...)

Avand in vedere constatarile specialistului IT din cadrul Curtii, in sensul ca nu a putut identifica convorbirile indicate de procuror in cererea de probatorii (...) dispune:

Pune in vedere Ministerului Public, prin reprezentantul sau, sa procedeze la verificarea si identificarea suportilor optici pe care sunt inregistrate convorbirile telefonice ce urmeaza a fi audiate, in cazul in care suportii optici aflati la sediul instantei nu cuprind respectivele inregistrari, sa inainteze copii de pe suportii optici originali aflati la sediul unitatii de parchet si, in situatia in care apreciaza ca fiind oportuna prezenta unui specialist IT din cadrul DNA-ST Ploiesti, sa procedeze in consecinta. (...) dispune intocmirea unui proces-verbal de inventariere in care vor fi mentionati cei 24 de suporti optici si procesele-verbale de redare fotocopii, urmand ca acestia sa fie predati spre conservare grefierului sef de sectie impreuna cu un exemplar de pe procesul-verbal de inventariere. Pentru continuarea audierii convorbirilor telefonice indicate de procuror in cererea de probatorii, amana judecarea cauzei la data de 20 martie 2015".

CA Ploiesti: "Dupa identificarea convorbirilor dintre I.R. si T.I.V., Curtea, din oficiu, constatand unele neconcordante in procesul-verbal de transcriere, dispune transcrierea convorbirii interceptate, astfel cum a rezultat in urma audierii"

La termenul urmator, din 20 martie 2015, cu ocazia audierii convorbirilor telefonice interceptate de SRI in cauza, DNA a fost reprezentata chiar de procurorul de caz, Cerasela Raileanu. In urma audierii convorbirilor telefonice in sedinta publica, judecatoarele Nonea si Radu au constatat neconcordante intre continutul fisierelor audio si procesele-verbale de redare, dar si absenta de pe CD-uri a unei convorbiri telefonice retinute de parchet in nota de probatorii. Iata, mai exact, ce a consemnat instanta in incheiere:

"La solicitarea presedintelui completului de judecata, domnul Pavel Anton Gabriel specialist IT procedeaza la desigilarea plicului si constata existenta a 2 suporti optici, in copii, respectiv, CD-R marca Verbatim inscriptionat 'DNA-ST Ploiesti dosar nr.109/P/2009, copie Tc.42', CD-R marca Verbatim inscriptionat 'Copie de pe CD BENQ cu seria constructiva UH02C02051214580A4, inscriptionat 109/P/2009'.

Dupa identificarea convorbirilor telefonice dintre I.R. si T.I.V. interceptate la datele de (...), aflate pe suportii optici CD-R marca Verbatim inscriptionat 'DNA-ST Ploiesti dosar nr.109/P/2009, copie Tc.42', CD-R marca Verbatim inscriptionat 'Copie de pe CD BENQ cu seria constructiva UH02C02051214580A4, inscriptionat 109/P/2009', se procedeaza la audierea acestora, la care partile implicate nu au formulat obiectiuni, aspect consemnat in procesul-verbal intocmit in acest sens.

Curtea, din oficiu, constatand unele neconcordante in procesul-verbal de transcriere, in ceea ce priveste convorbirea inregistrata la data de 23 septembrie 2009, ora 10:24:34, pe suportul optic BENQ cu seria constructiva VH02C02051214 5 89 A4, inscriptionat 109/P/2009, la minutele 4:52 si 5:59, dupa reaudierea acestora, dispune transcrierea convorbirii telefonice interceptate, astfel cum a rezultat in urma audierii.

Curtea pune in discutie necesitatea audierii convorbirii din data de 25 septembrie 2009, ora 11.27.02, indicata in nota de probatorii dar care nu s-a regasit pe cele doua CD-uri inaintate pentru acest termen".

*Cititi aici cele doua incheieri de sedinta, din 10.03.2015 si 20.03.2015, pronuntate de Curtea de Apel Ploiesti

Comentarii

# bulă date 23 August 2015 12:49 +20

Dacă interesul național o cere - DNA se străduie...

# unul din lumea cea mare date 23 August 2015 14:40 +17

asa/i cind bucatarii chinezi ai injustitiei MERMELESC JUSTITIA.NEA GH CUM STAI CU INCREDEREA LA 80 DE ANI?multe felicitari celor 2 judecatoare!!!!!!!!!si NUMAI BINE LOR!!!!!! se pare ca sint MAGISTRATI ADEVARATI LA C.A .PLOIESTI (la c.a. ploiesti si mie mi s-a indreptat o mermeleala de la t. tgv unde prin decizie judecatoreasca mi se CEREA SA PLATESC CHELTUIELILE DE JUDECATA ALE HOTULUI CARE IMI INTRASE IN CASA !!!!!!!!!!!!!(pres mermelitor a fost vasile luca si judecator mermelitor a fost cristina marilena gogescu).cele 3 judecatoare de la c.a pl care au INLATURAT MERMELEALA SPAGUITA DE LA TGV AU FOST GEORGESCU CRISTINA, ANGHEL STEFANA SI DIACONU GABRIELA(ACESTEA 3 adevarati magistrati!!!!!!!!!!! sa le dea dzeu sanatate)

# unul din lumea cea mare date 23 August 2015 14:45 +22

ASA SE INTIMPLA CIND DAI JUSTITIA PE MINA UNEI BASCHETBALISTE MERMELITOARE.........O ARUNCA LA COS!!!!!!!

# COKO ONE(All is under our control) date 23 August 2015 21:04 +12

Doamne,UNULE, ce rai mai sunteti cu monoama Ko!! Momoana Ko este un munte de....cum se spune..nu de femeie(nu mai fiti malitiosi!!)..este un munte de corectitudine cand doarme dar se strecoara greseli din cauza "ascultacilor" de la noi de la servicii.Toti au otita sau infectii la urechi, ca asta-i boala profesionala pentru care am cerut sporuri salariale de 300%, si confunda cuvintele spaga cu faza,sau cu baza,sau cu varza asa cum sunt toate serviciile noastre dar de la asta si pana la o acuza pe monoama Ko de fals si rea credinta e distanta cam mare.Mai ales acum cand monoama Ko era asa de fericita de cand a primit cetatenie americana, vin judecatorii astia cu timpeniile lor!!!Intr-o dicutie privata cu monoma Ko mi-a destainuit ca mai are un singur dor (restul dorurilor i-au fost indeplinite de Bassecu si monomul Co :P ) sa ajunga in America, la Casa Alba, in biroul oval si sa-i pupe...cum se spune ..(hai nu va mai ganditi la ce i-a pupat Monica Levinski lui Clinton) varful papucului. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> 8) 8) 8) 8) 8)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 August 2015 21:31 +8

ptr COKO ONE(All is under our control)da!!!!!! are infectie baschetbalista la ,,trompele,, lui eustachio( cred ca ar trebui ,,sa i le lege,, dracului sa nu aibe mostenitori - contaminati- ) cit priveste chestia cu clinton si monika l. gresesti!!!!!! crede-ma ,clinton si-a bagat trabucul la umidor SI APOI A TRAS DIN EL(si nu-i o figura de stil ca sa treaca cenzura),AM URMARIT CU MARE ATENTIE ANCHETA LUI K.STAR, CIT SI RASPUNSUL CARE A FACUT/O CELEBRA PE CLINTONEASA ,,i stand by my man,, facind referire la tammy,, way not,,(mare curtezana cu un celebru cintec in sua ))https://www.youtube.com/watch?v=DwBirf4BWew

# outsider date 23 August 2015 23:45 +1

Mai rău, unii suferă - fără să știe - de porfirie și sunt incapabili să mai audă cînd îi apucă o criză...

# adi date 23 August 2015 13:11 +16

Sub dulama DNA-ului Lulutei se dezvolta putregaiuri....Pina cind ?Pina cind ...de ce trebuie sa-si termine la termen si neaparat mandatul aceasta Lula ,se poate termina si mai repede caci odata dislocata ,indepartata ,dispar / se destrama si multe dintre cercurile infectatae de regimul Basescu si al Luluei SRI-ste... 

# Observator 001! date 23 August 2015 14:11 +15

Haita dna-istă trebuie oprită. Pofta ei de sânge social este de nepotolit. Între această haită și violatorii din Vaslui sunt doar diferențe „instituționale” și ... geografice. Soluția? Una singură, prieteni, oameni buni: aruncat în aer, evident, ca instituție, și s-o luăm de la ZERO! 

# avocat traditional date 23 August 2015 15:57 +15

Oare nici acum CSM nu se sesizeaza,macarpentru abatere disciplinara?oare nici avum Parchetul general nu se sesizeaza privind savarsirea unor infractiuni(aici avem infractiuni,fratilor) de catre procurorul de caz?Cat mai trebuie sa asteptam ca in tara asta justitia sa mearga asa cum scrie legea,fara abuzuri,fara minciuni,fara ingerinte si fara obedienta?

# Camp tactic date 23 August 2015 16:04 +15

Nu cumva se incalca legea si de fapturi si de catre sefii dela DNA, SRI, CSM ETC? A dracu' lupta asta pentru putere. Zilele trecuta o sefa de la ICCJ facea presiuni directe in sala de judecata in conditiile in care cazul in sine pune presiune pe magistrati. In ne-au bagat oare americanii si Basescu? Cand se termina toata mascarada asta? Pana cand ne vom bate joc de noi? Ei sunt superficiali si fara legatura cu realitatea, dar restul din magistratura de ce ii suporta?

# Ghost date 23 August 2015 19:04 +17

Aici avem infracțiunea de Fals Intelectual. Este vreun procuror cinstit in țara asta care să se sesizeze din oficiu? Eu am căutat și nu am găsit niciunul

# fiatjustitia date 23 August 2015 20:45 +9

N-ar strica d-nei MR, sa solicite stramutarea judecarii apelului...Ar fi o sansa...Altfel 100% condamnare...Parerea mea...Voi ce spuneti?!...Timp ar mai fi...

# Lulu date 24 August 2015 09:53 +1

Si crezi ca inalta poarta condusa de victima ei va aproba stramutarea procesului ? ... si apoi chiar daca o va face probabil il va trimite tot in campul lor tactic si nu la Ploiesti sau in alte zone din astea unde mai sunt judecatori integri si le da peste nas alora de la DNA ... dupa parerea mea si din pacate cred ca MR va fi condamnata si justitita ne va baga iar pumnul in gura sa nu mai comentam hotararile jud. etc ... va fi aceeasi mare bataie de joc  :-x

# Jeje date 24 August 2015 12:11 +3

Cererea de stramutare este un drept procedural,fiind intrunite cumulativ toate temeiurile formularii unei astfel de cereri. Oricum, formularea cererii de stramutare nu suspenda rejudecarea apelului de catre CAB. Citind si decizia 1006/17.08.2015 de admitere a contestatiei in anulare precum si modul anterior in care s-au desfasurat ostilitatile, merita atacata cu contestatie in anulare (existand suspiciunea rezonabilă că imparţialitatea judecătorilor CAB a fost afectată datorită împrejurărilor concrete ale cauze) si, de ce nu, ceruta concomitent si stramutarea. Procedural, aceasta ar fi o strategie completa in utilizarea tuturor cailor puse la dispozitie de NCPP. Muntele de moralitate a declansat nebunia iar somitatea Dorel i-a dedicat un monument al stiintei dreptului in altarul justitiei chioare si impartiale. Daca tot va ajunge cauza la CEDO, macar sa aiba juzii de acolo material consistent de aprofundat intr-o speta aparent banala, dar cu sefa ICCJ mot pe coliva,ca parte vatamata.

# dezamagitu date 24 August 2015 09:24 +3

La brasov dos.55/P/2013 sta in nelucrare in sertarele DNA.Motivul : o minima cercetare ar duce increngatura la rudele proc sef Diicot Brasov (fost consilier al d-nei kovesi).Din functia pe care o detine in prezent influenteaza pe toate palierele justitia Brasoveana.La sesizare exista documente:nume,date,inversari cronologice, care din smpla lecturare ar indentifica vinovatii.Structura centrala a fost sesizata de abuzurile de la BV. NIMIC......

# golanel date 24 August 2015 13:47 +5

Aveti grija doamnelor judecator ca DNAul nu o sa doarma si va"clocesc" ei ceva.Toata stima pentru dvs.

# Jeje date 24 August 2015 15:43 -1

In conditiile in care avocatii alesi si cei din oficiu s-au trezit in acest malaxor al DREPTULUI de STAT sau al STATULUI de DREPTI, nu vad de ce n-ar avea dreptul sa uzeze de caile procedurale aflate la dispozitie,chiar si pro bono...Chestiunea este simpla: atunci cand nu vrei sa prestezi profesia de avocat in conditii de umilinta maxima in fata reprezentantilor "statului de drepti" , trebuie sa protestezi pe toate caile procedurale, pana in panzele albe. Posibil sa dai si de judecatori din alta era, viitoare, cu adevarat impartiali si corecti, absolut deloc receptivi la poruncile venite din campul tactic.

# Minerva date 25 August 2015 09:11 +1

http://www.petitieonline.com/magistratii_trebuie_sa_raspunda_pentru_erorile_judiciare

# Jeni Milea date 28 August 2015 10:14 0

Doamna Kovesi cum anchetati si solicitati stenogramele de la Ploiesti iar denuntul meu de 27 file pe care vi l-am trimis l-ati pasat Parchetului Cornetu exact la prietenii primarului de la Bragadiru-Ilfov. Va intreb in denuntul meu din toate infractiunile mentionate dvs. nu ati gasit nicio infractiune savarsita de acest primar ? pentru ca altfel consider ca incepeati ancheta cum vad ca procedati cu alte persoane sau trebuia sa fiu arestata sa fac denunt. Atunci va propun macar sa ma arestati ca poate numai asa luati in considerare si denuntul meu pentru ca nu mai rezist sa ma lupt cu acest primar care mi-a incalcat toate drepturile mele si ale fiului meu persoana cu dizabilitati si toate petitiile mele formulate de mine la autoritati sunt musamalizate cu acestia ca este MAFIA prea mare cun toti cumparati . Precizez ca am trimis denuntul nu numai la dvs. ci si la ANAF, la ziare si TV dar nici macar nu am primit un telefon ca au primit denuntul, i-a cumparat pe toti.Alaturati-va toti.

# adrian date 11 September 2017 20:12 0

Judecatoarea Cristina Radu o sa ma judece si pe mine.

# Nicu date 7 March 2018 22:38 0

Huooooooo,la gunoi cu mafia !!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva