25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AMERICANII INFIEREAZA NOUA SECURITATE – Avocatul presedintelui SUA Donald Trump, Rudolph Giuliani, cere amnistie pentru toti cei distrusi prin protocoalele SRI si incetarea presiunilor asupra judecatorilor: "O amnistie ar trebui dispusa pentru cei care au fost inculpati si condamnati ca urmare a exceselor DNA facute de la implementarea protocoalelor secrete... Guvernul sa se asigure ca judecatorii nu sunt intimidati de DNA sau de SRI"

Scris de: E.D. | pdf | print

27 August 2018 14:52
Vizualizari: 10370

Noua Securitate a pierdut sprijinul american. Statele Unite ale Americii se declara ingrijorate fata de prejudiciile aduse statului de drept din Romania prin semnarea si punerea in aplicare a unor protocoale care au transformat procurorii in slugile SRI si au facut ca deciziile instantelor sa fie puse la indoiala, existand chiar si judecatori care au pus in aplicare protocoalele semnate cu capii Serviciului Roman de Informatii. Rudolph Giuliani (foto 2 si 3)– fost procuror federal, fost primar al New York-ului, in prezent avocat al presedintelui SUA Donald Trump (foto 1 dreapta/foto 2 stanga) – a transmis presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis (foto 1 stanga) o scrisoare, publicata in exclusivitate de Mediafax, in care reclama ca protocoalele secrete dintre SRI si Parchetul General submineaza statul de drept din Romania.


In acest sens, potrivit scrisorii prezentate de Mediafax, Rudolph Giuliani recomanda Guvernului Romaniei sa infiinteze o comisie independenta formata din judecatori si experti juridici selectati la nivel international, care sa examineze originile protocoalelor secrete si impactul lor asupra Parchetului General si a judecatorilor din intreaga tara, urmand ca pe baza rezultatelor obtinute, sa poata fi facute recomandari in vederea intaririi statutul de drept si pentru reformarea Codului penal, astfel incat pe viitor sa poata fi prevenite astfel de excese.

O propunere extrem de interesanta este cea privitoare la aministie, Giuliani aratand in scrisoare ca este necesara o astfel de masura pentru toti cei care au fost inculpati si condamnati in baza protocoalelor secrete ale SRI cu instantele si parchetele.

Practic, scrisoarea transmisa de Giuliani presedintelui Klaus Iohannis, impreuna cu masurile propuse pentru reformarea sistemului judiciar din Romania, poate fi semnalul ca semnatarii protocoalelor au fost lasati din brate de cei care ii sustineau in Statele Unite ale Americii, iar noua Administratie Trump este hotarata sa taxeze asfel de actiuni care vin sa slabeasca statul de drept si sa afecteze iremediabil investitiile straine din Romania. Caci, potrivit scrisorii lui Ruldolph Giuliani, "niciun investitor rational nu si-ar investi activele intr-un loc in care domnia legii si sistemul legal sunt tinte ale manipularii facute de catre cei de la putere".

Publicam in continuare scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani presedintelui Romaniei Klaus Iohannis:

”Stimate domnule presedinte Iohannis,

Va scriu ca sa imi exprim ingrijorarile in legatura cu prejudiciul continuu adus statului de drept in Romania, comis sub pretextul aplicarii cu eficienta a legii. Acest prejudiciu afecteaza direct si negativ cursul investitiilor straine directe in Romania, deoarece niciun investitor rational nu si-ar investi activele intr-un loc in care domnia legii si sistemul legal sunt tinte ale manipularii facute de catre cei de la putere.

Inainte de alegerea mea in functia de primar al New York-ului, am activat ca oficial de rang inalt in Departamentul de Justitie al Statelor Unite, inclusiv ca sef al reputatului birou de procurori din New York. Timp de multi ani, ca procuror, am investigat si pus sub acuzare personal sau am condus acuzarea intr-un numar mare de cazuri de coruptie publica, ceea ce a dus la condamnarea a numerosi demnitari.

Dupa caderea lui Nicolae Ceausescu din 1989, Romania a facut pasi hotarati spre aplicarea legilor, in acord cu respectarea dreptului la un proces corect si a statului de drept. Totusi, acele progrese au fost subminate grav de excesele Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a Romaniei, sub conducerea fostului procuror-sef Laura Codruta Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecatorilor, a avocatilor apararii si a martorilor; ascultarea neconstitutionala a telefoanelor; marturii silite si procese judiciare incorecte.

In plus fata de excesele facute de DNA in numele 'aplicarii legii', am luat la cunostinta cu tristete in ultimele luni despre existenta 'protocoalelor secrete' pe care mai multe institutii publice le-au semnat cu Serviciul Roman de Informatii (SRI). Acestea includ protocoale secrete cu: Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei; Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Consiliul Superior al Magistraturii. Printre semnatarii protocoalelor secrete se numara: Laura Codruta Kovesi, din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si George-Cristian Maior (care acum indeplineste functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite), din partea SRI.

Recunosc si inteleg importanta luptei hotarate impotriva coruptiei. In acest sens, incurajez Romania sa isi reafirme angajamentul de a investiga si de a pune sub acuzare cazurile de coruptie in mod cinstit, transparent si in concordanta cu statul de drept. O amnistie ar trebui dispusa pentru cei care au fost inculpati si condamnati ca urmare a exceselor DNA facute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv numerosilor oameni nevinovati care au fost trimisi la inchisoare. De asemenea, indemn Guvernul Romaniei sa infiinteze o comisie independenta formata din judecatori si experti juridici selectati la nivel international, care sa examineze originile protocoalelor secrete si impactul lor asupra Parchetului General si a judecatorilor din intreaga tara. Pe baza rezultatelor ei, comisia independenta ar putea face recomandari specifice pentru intarirea statului de drept din Romania si ar putea reforma Codul Penal al Romaniei, pentru a preveni reaparitia unor astfel de excese.

Guvernul Romaniei trebuie, de asemenea, sa se asigure ca judecatorii nu sunt intimidati de DNA sau de SRI. In consecinta, exista nevoia de a identifica sutele de dosare ale DNA vizand diversi judecatori, asa cum a descris recent un adjunct al DNA (n.r. Marius Iacob), pentru a stabili numele judecatorilor, acuzatiile si originea acestor acuzatii impotriva lor, precum si cronologia si durata acestor dosare. In sfarsit, ar trebui infiintate sectii de responsabilitate profesionala pentru Parchetul General, DNA, SRI si orice alta institutie, in concordanta cu recomandarile comisiei independente, pentru a stabili standarde potrivite de comportament si de raspundere, precum si pentru a investiga plangerile impotriva acestor institutii.

Romania trebuie sa clarifice faptul ca isi mentine angajamentul vizand procesele corecte, transparenta si statul de drept. Acest lucru va impune corectarea numeroaselor abuzuri ale DNA si SRI si ar trebui sa includa o amnistie pentru inculparile si condamnarile suspecte. Un astfel de angajament in respectarea statului de drept va imbunatati, de asemenea, perspectiva investitorilor pentru a contribui la viitorul Romaniei.

Cu respect,

Rudolph W. Giuliani, Esq.


Comentarii

# Raul date 27 August 2018 13:37 +15

Domnul Rudolph Giuliani critica exact ceea ce au creat americanii in Romania. Prin ambasadorul USA, prin FBI si alte servicii, USA a cules roadele luptei impotriva coruptiei din Romania, romanii insa nu.

# Vasile date 27 August 2018 17:17 +3

Adică vrei să spui că americanii au înțeles că e nașpa cu lupta contra corapșăn și se repoziționează, înțelegând că nu mai ține vrăjeala la populația României? Cumva deci să pice tot în picioare sau cum?

# obiectiva date 30 August 2018 19:26 0

LUJU , TE ANUNT CA AI FOST HACKERIT DE ``AGENTURI``... toti comentatorii tai au EMAILUL DEZVALUIT..la pachet cu nick ul de pe site...iar cand spui ZUCKERMAN , spui mutat pe sest ambasada Romaniei de la Tel Aviv la IERUSALIM,...de fapt, aceasta este PLATA pentru aceasta scrisorica....pierduta de giuliani... stiti ca sunt remote viewer ....TRAFIC DE INFLUENTA....numit LOBBY in hamerica :P

# Beibi date 30 August 2018 20:33 0

obiectiva,Ultratehnologia cu instrumente de supraveghere in nebunia marilor orase .Te apreciez pentru gandirea ta erudita,nu derapezi mintal cu futilitate de alogen,patriotismul tau ma motiveaza ,inca. ;-)

# SILE SPERIATU date 30 August 2018 22:20 0

Agenturili îs blocate de alte priorități! S-au dus nopțile vegherii cînd postam în draci pe tema 1/4doktei MIKA PLAGIATOARE, un insomniac mi le afișa imediat și o buhă mecanică (dronă?) se-apropia huruind de bloc iar de frică doseam PC sub putelniță și mă piteam sub flocată :( .

# IO date 31 August 2018 08:44 0

Ultimul meu comment nu a mai apărut :cry: Se referea la camerele video instalate in biserici-era o formă de protest față de acest lucru!

# Linda date 27 August 2018 13:49 +10

Sfântul Augustin spunea:"Dacă lipseşte justiţia! Ce sunt statele? -Decât MARI BANDE DE TÂLHARI"! Dar celor din JUSTIȚIA FALSĂ  se potriveşte ce zicea Păunescu: <img src=ops:' /> "Aţi inventat examene severe!(MCV,DNA,DIICOT,SRI,PG,ICCJ...) supunere poporului spre-a-i cere. Şi toată zbaterea a fost degeaba că-n nas mai MARII(SUA :D )V-au închis taraba! Minciuna voastră v-a adus pe scenă, actori într-o'politică'obscenă(FALSAjustiție) Şi-acum, că-i un prăpăd întreaga ţară, ia cereţi-vă puţintel, afară. Decât să vă trimită ţara noastră, mai bine mergeţi voi în mama voastră. Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară, şi nu albanizaţi această ţară . Băgaţi viteză, că vă trece anul şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul. Şi ce vă pot eu spune la plecare decât lozinca lui Fănuş cel mare: Nenorociţilor, se rupe şnurul, „La muncă, la bătut ţăruşi cu curul!” În loc de concluzie:A"sunat ceasul al 12-lea țara asta are nevoie dreptate ca la carte. Şi să crearea unui adevărat stat de drept!

# Un om date 27 August 2018 13:54 +12

Culmea culmilor este ca securistii si procurorii au actionat ilegal, prin protocoale, la lumina zilei si credeau ca nu-i vede nimeni si ca vor fi vesnici la butoanele justitiei. Vor trebui anchetati toti cei care au fost responsabili, in frunte cu principalul garant al acestui stat mafiot, Ciolanis ! Este inadmisibil ca Procurorul general sa faca permanent pe prostul si sa inchida ochii la toate abuzurile semnalate in presa, mai ales ca are un salariu urias. Hotii, hastagistii si toata sleahta portocalie de pe vremea javrei ordinare au facut foarte mult rau acestei tari si vor trebui trasi la raspundere !

# Iulian date 27 August 2018 14:00 +3

Cu o floare nu se face primavara, insa o luminita cat de mica poate arata capatul tunelului. Desigur, insul din deal o sa hăhă - ie. Si pentru ca i-a deranjat tihna si orgoliul sa-l vedeti ce se mai da in stamba si cum face pe dășteptul! Are incredere in servicii si maior ca il vor invata ce cuvinte sa zica deoarece pana citeste si intelege el ...,,ințarcă mutu iapa”!

# Gilu date 27 August 2018 14:07 +7

Da drumul la legile justitiei , domnule Sasescu ! Va veni vremea ( cum bine zice d= l ministru Toader ) sa te evalueze poporul Roman si nu te vad bine ...adicatelea nu te vad deloc , cu toata gasca ta de tortionari .Vine vremea pentru toti , inclusiv pentru nedemnul tau predecesor , care crede ca daca a bagat capul in nisip , a scapat ! Zadarnic , toti care ati facut strambatati , veti plati ! Fii destept in ultimul ceas si da drumul legilor asteptate de romani !

# Lucaci Florentin date 27 August 2018 14:09 +7

Nu mai vorbiti prostii Nu ne trebuie o justitie gresita Care face greseli si nu raspunde E ca si cum un inginer proiectant arunca in aer un combinat cu greseli grosolane de proiectare El raspunde penal si civil pentru greseli si toti sefii lui Cand arunci in aer un om pe nedrept indiferent ca esti judecator procuror sau politist trebuie sa raspunzi penal si civil la fel ca orice om de rand din societate Un sistem juridic fara control si raspundere individuala nu asa per global este un sistem toxic care face victime nevinovate Discutiile cu cine e la putere nu si au rostul Indiferent cine vine la putere trebuie sa actioneze la fel ca domnul Tudorel Toader care vedeti ca este un profesionist si sustinut mai nou de USA si Germania Restul sunt vorbe de claca idiosincratice si nefondate

# unul din lumea cea mare date 27 August 2018 14:10 +14

ati cam belit/o sa mna scuzati domnilor minjiti ai statului,de ani de zile va spun EXACT CEEA CE V/A TRANSMIS JULIANNI.CA VOI ACUM VA REVOLTATI,ESTE NUMAI SI NUMAI CA VI SE CERE SA SE FACA JUSTITIE NU NUMAI MERMELEALA.a sosit timpul ca matei,pruna,koivesitulus,cerbu, SI TOTI ALCOOLITII(SAU GASCA) SA FACA PUSCARIE.si nenorocitul de la cotroceni sa nu mai behaie ca proasta la pendula ,,CA EL ESTE MULTUMIT!!!... de mermeleazla.tudorele da o gratiere ca sa faci loc in puscarii sau sa faci o divizie CANAL pentru minjitrii statului.cew ma rig tractoristul behaie ca oaia la BRATARILE DACICE!!!!!!!PUSCARIE LA CANALM PENTRU 90% DINTRE MINJITII STATULUI FIE JUDECATORI FIE PROCURATORI.PARIEZ CA O SA SE INTRODUCA JUSTITIA CU JURATI.SUA ARE INTERESE MARI IN MERMELICA DE ASTA O SA SE FACA CURATENIE. ce ma rid !!!!!!! se adeverestre predictia ,koivesi ramine fara diplome.mare lovitura pentru hastagisti si mermelitori.vezi boul baltii daca te pisasi contra... israelului.nazistiii sa mearga la canal

# Edelweiss - Der Einsame Wolf von Bukowina date 27 August 2018 14:57 +6

1-le, Io* zâceam amu ceva vreme cum să fie folosiți în mod eficient acești GOLANI CU ROBE, astfel încât să constituie „UN MIJLOC DE REEDUCARE EFICIENT” * : Apăi Io* propuneam ca să se facă 15 brigăzi de muncă patriotică, corespunzând celor 15 CA-uri actuale, cu care să se construiască canalul SIRET-TISA. Adicătelea, acești bulangii cu robe, deveniți viețași, VOR SĂPA CU LINGURIȚA UN CANAL CE ÎNCEPE LA GALAȚI, TRECE MUNȚII PE LA ÎNTORSURĂ, TRAVERSEAZĂ ARDEALUL ȘI SE LEAGĂ LA TISA UNDEVA PE LA SZEGED. :eek: Nu-i așa că-i brilliantă aideea mea? :lol: / (*cum îmi scria mie într-o sentință de condamnare zăgan anca alioara - o tută proastă de la Suceava, puicuță judiciară cu tinta încă umedă pe decretul de numire în funcție și năroadă țâfnoasă care n-are habar câte găuri lucrative are în dotarea-i biologică)

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 27 August 2018 15:19 +7

ptrEdelweiss - Der Einsame Wolf von Bukowina// total in asentimentul tau dar la noul canal sa/i dai si o via botosani.POPORUL CA NARODUL A INDURAT 14 ANI DE SCLAVIE SI NENOROCIRE ALCOOLICA SI NAZISTA .imi doresc arzator sa o vad pe pruna,koivesi,stanciu,gunoiul alcoiolic,(si ficele) p/aia de alimenta noaptea la ,,teava,,cotroceniului,predoiu,vasilica limbricul,fanta,hajnal(de bacau-haineala) bogdan,si toti PARLAGII astia judiciari care s/au erijat in sefi de stat si magistrati

# Edelweiss - Brigadier-șef pe „Șantierul magistraților” date 27 August 2018 15:44 +4

1-le, Botoșaniul poate deveni PORT LA DUNĂRE cu aportul patriotic al GOLANILOR și DERBEDEILOR CU ROBE din aria de circumscripție a Curții de Apel Suceava. :eek: Aiștea NEMERNICI NEPERECHE, or să facă o Brigadă specială, cu care o să scobească cu lingurița, în pământul patriei, un ALT CANAL, denumit Canalul PRUT-DUNĂRE. Dar... :-? ca să fie... UN MIJLOC DE REEDUCARE EFICIENT, canalul nu va urma traseul râului Siret, de la Nord la Sud până la Galați, ci va fi construit CU LINGURIȚA astfel: De la Prut prin Botoșani, apoi Suceava, trece în Ardeal prin Mestecăniș (nivelat la cota de șes) apoi duce prin Bistrița până la Cluj. De acolo se întoarce prin Târgu Mureș, Brașov, trece crestele munților în Muntenia, la Ploiești, București și se isprăvește la Giurgiu. Inga așa, GOLANII INFECȚI de la Vespasiana de Apel Suceava vor realiza cea mai mare lucrare de artă arhitectonică din Rroemenika. Termen de finalizare - nelimitat (adicătelea VIEȚAȘI). :D :D :D

# Klaus_Klaus date 27 August 2018 20:31 +2

:P :-) AFERIM! BUUUNA IDEE! 8) Si care ramane dupa ce se termina canalul acela sa fie pus sa puna faianta la Canalul Dunare-Marea Neagra.. :-)

# zn-zn*!* date 27 August 2018 14:36 +7

Uite ca 2=3(!); adica in doua cuvinte, trei adevaruri. Bravos Rudy!! Subintelegem ca toate aceste turnuri sunt programate, adica intoarce cleanta, :-* ca altfel cum, ...diplomatia externa fara perfidie, si apoi noi manipulari, nu are eficacitate. Bine ca si-au spalat urechile, de data asta :P

# azumix date 27 August 2018 14:41 +5

Saraca Laura Codruta si compania ei...acum au vazut ca domnii de peste ocean , adica americanii , s au folosit de ei iar cand nu au mai avut nevoie de ei au inceput sa i atace ...asta este , vor raspunde toti pt tot raul care l au facut acestei tari...imi imaginez cum va intra Laura Codruta la penitenciarul Targsor si cum va fi intampinata de comitetul de primire al penitenciarului ??? se va dansa oare Lambada de catre detinutele de acolo ???

# Statu-Palma-Barba-cot date 27 August 2018 15:44 +8

Acum republicanii încearcă sa repare dezastrul facut in justitia din Romania sub îndrumarea si protectia democratilor.E bine ca în sfârșit am putea presupune ca administrația Trump vede cu ochii ei ca în România exista în stat paralel și ca se duce lupta crâncenă intre cei ce au câștigat puterea prin alegeri și cei ce detin puterea de facto printr-o combinație criminala magistrați-servicii secrete.Trump se confrunta c-un fenomen asemănător ,dar ,se pare controlabil.La noi sunt scăpați de sub orice control,deocamdată. Rămân la parerea mea ca o comisie intrnationala care sa constate nenorocirea e prea puțin și ca avem nevoie de un tribunal internațional care sa dea si pedepsele cuvenite .Altfel vor face exact la fel după ce comisia pleacă.

# Perseverent. date 27 August 2018 15:47 +4

Fotografia este aleasa genial! Uitați-vă la mimica feței celor doi. Iohannis rânjește și nu-si mai încape in piele de satisfacție, ca orice vasal care a pupat poala, în timp ce Trump, stăpânul inelelor, este expresia plictisului absolut, timp pierdut cu un neica-nimeni.

# alba neagra date 27 August 2018 15:50 +1

Daca tot nu am fost in stare sa facem procesul Comunismului,poate reusim sa facem Procesul Securismului.In rest raspunsurile papusilor Muppets sunt de tot rasul,un fel de alba neagra a unor smenari politici care cred ca pot sa ne prosteasca in continuare.E nevoie de aceea Comisie Internationala facuta de magistrati straini ca sa cerceteze si mai mult ca sigur o sa-i faca de ras,altfel astia o sa incerce sa ne convinga ca ziua e intuneric si noaptea e lumina.Despre onoare si Demisie,nu cred ca poate sa fie vorba,iar americanii inca sunt la fel de parsivi si joaca la doua capete,atata vreme cat inca dau declaratii dupa cum sufla vantul statului paralel.

# un sclav date 27 August 2018 16:55 0

Avocatul adevaratilor mafioti da indicatii gruparilor de mici mafioti sa nu se mai certe, ca-si pierd ei o masa de sclavi, clienti la camatarii lor, o masa de soldati carne de tun, o masa de copii viitori prostituati in vitrine si consumatori de marijuana

# un sclav date 27 August 2018 17:38 0

sa o dam altfel...si la noi procurorii sau politisti se fac avocatii mafiotilor ca e loc de lovele mai calumea decat sa aperi "za rul of loo" . Da de ce nu-si vad ei de crimele impotriva umanitatii si a vietii copiilor din scolile lor ? Avocatii la parintii victimelor asasinate in scolile amerecane ce zic de "za rule of loo"?

# maria date 27 August 2018 19:10 +4

Sunt fapte de Tribunalul International.Cine face plangerea? E curioasa tacerea ambasadorului american,cum mai dadea indicatii si dirija statul subteran,iar slugiile din magistratura fara coloana vertebrala,pupau clantele de la ambasade.Trebuie ministrul sa initieze o HG prin care orice magistrat care e servil vreunei ambasade sa fie dat afara.Asa se faceau imixtiuni in Justitie si propaganda ne spunea ca Justitia era independenta.Poate fata de popor,ca fata de ambasadele straine si securitate nu prea era.Lazar,da-te afara! Sau o sa te dai victima asemenea protejatei,LCk?

# Edelweiss - Politikwissenschaftler (von Bukowina) date 27 August 2018 22:10 +3

Amu ceva vreme zâceam că „Doar GAZUL din Marea Neagră și SCUTUL Antirachetă de la Devesel sunt SINGURELE 2 CHEI în care trebuie de analizat și interpretat actualitatea”. Booon! Amu, hai să vă zâcă tataia Iedelweiss ce semnifică scrisoarea lui Giuliani. Premisă: este 99% evident că la acest nivel, Giuliani nu s-a apucat de capul lui să scrie epistole pe care să le pună în sticle goale de rom marinăresc „Jamaica”, să le astupe cu dop de plută și să le azvârle în Ocean, poate-poate or ajunge în Europa! EXCLUS ASEMENEA DILETANTISM NEINTENȚIONAL: Ș-atunci, epistola = rachetă nucleară cu 5-7 vehicule de reintrare în atmosferă, trimisă cu acceptul și cu consilierea unor înalte structuri analitice și decizionale din USA, reprezintă o modificare vectorială a intereselor USA în România. Mai exact, o reașezare a priorităților zonale: INTERESELE STRATEGICE ALE USA ÎN ROMÂNIA AU CĂPĂTAT NIVEL PRIORITAR ÎN FAȚA INTERESELOR ECONOMICE ALE DIFERIȚILOR INVESTITORI AMERICANI ÎN RO. :eek: AM ZIS!

# Edelweiss - Politikwissenschaftler (von Bukowina) date 27 August 2018 22:19 +2

Această re-prioritizare a intereselor americane în zonă se traduce într-o nuanțare a abordării politice asupra situației din Rroemenika, cu consecințele de rigoare: noul ambasador american va adopta o altă manieră de lucru față de atitudinea de vătav promovată de kleidemmuci. Tot la fel de adevărat este că se vor abandona acele direcții de acțiune falimentare, care au condus la crearea unui puternic curent anti-american în rândul opinie publice din Rroemenika: este mai mult decât evidetn că BINOMUL Paraditor, bazat pe paradeală protocolară devine ISTORIE INBCHIZITORIALĂ, iar diplomația USA se va reorienta spre colaborarea pragmatică și eficientă cu factorii guvernamentali ÎN FUNCȚIE. Așadar, S-A TERMINAT cu binomiada, polinomiada, protocoliada etc. USA au interesul de a-și conserva punctul strategic Rroemenika, atât în ceea ce privește problema ucraineană, cât și în ceea ce privește perspectiva incertă a bazei americane de la Incirlik – Turcia. :roll:

# Edelweiss - Politikwissenschaftler (von Bukowina) date 27 August 2018 22:22 +1

post-script: săcuristul de dijurnă la CSD, care monitorizează comentariile și opiniile de pe LuJu, să ia bine teza de mai sus și s-o pună sub nasul șăfilor lui, la fel de prostani ca o ciubotă îmblănită de o am azvârlită în spatele weceului meu. Căci... cu toate miile lor de plotoneri și caporali prostani, cu toate sutele lor de milioane de euro cheltuite aiurea, Serviciul Român de Mămăligari nu valorează, dpdv informativ, nici cât un sfert din portofoliul meu de Pythie! :roll: PROSTANILOR! 8)

# date 27 August 2018 23:07 +1

fratilor, pana si americanii si-au dat seama ca au mers prea departe si au trecut de partea aplicarii legii in Romania. de ce? Pentru ca si-au dat seama ca daca vin rusii in locul lor si conduc Romania cu " catusele" lui Kovesi, se duc dracului afacerile lor in aceasta tara. decat nimic, mai bine afaceri cinstite! Asa ca, trebuie nu numia sa denuntati protocoalele, dar cereti parchetelor sa cerceteze incalcarile de lege cu ocazia incheierii protocoalele, amnistiati faptele pentru care oameni nevinovati au fost condamnati de statul paralel, faceti tot ceea ce este posibil pentru a inlatura aceste efecte negative ale protocoalelor, dar pentru a face si pe plac americanilor! Sa nu credeti acum ca le pasa americanilor de situatia acestor oameni tarati prin puscarii si chiar asasinati, de curand! sa fiti siguri ca tot interesul lor reclama o asemenea pozitie si deci, ideea de a reveni la o justitie adevarata! A venit vremea in care si americanii sa -si doreasca acest lucru!

# !!! date 28 August 2018 10:19 +1

Omul din deal e dus rău cu pluta, regretabil, pare chiar mai grav ca antecesorul, așa că vai de noi. Cică să faci rectificare pa felii (bucăți). În rest ce să mai aștepți. Revocare d-le Tericeanu. Mai e o mare bubă cei ce ajung mari se prevestesc. Rău.-

# Iulia date 28 August 2018 13:25 0

Indiferent in numele cui a vorbit D-nul Giuliani, a spus niste adevaruri, de la care Werner si gasca isi feresc privirile, ca sa nu orbeasca. Am rezerve referitor la adevaratele motivatii din spatele scrisorii. Trump a fost direct si sincer cand a zis: “America first!”, deci exista numai interese politice, eco si geo, sa nu ne facem iluzii ca ii pasa de soarta cetatenilor Romani (desi m-ar bucura sa nu fie asa). Am urmarit vizita Wernerului la Casa Alba. A fost rosu la fata, timorat si stanjenit de prezenta lui Trump care, formal a trebuit sa-i ofere o masa calda, in schimbul celor 2% din PIB, desi Werner credea altceva. Cat despre D-nul Giuliani, e un om, un profesionist, o personalitate, in fata caruia multi “magistrati”si politicieni (din toate partidele) ar trebui sa ciuleasca urechile, sa scoata creionul, hartia si sa ia notite, asta daca vor avea veodata privilegiul sa stea cu el in aceeasi incapere! Ar fi prea frumos ca scrisoarea sa accelereze procesul de reforma in Justitie.

# comisaru ciordache date 28 August 2018 14:47 0

Eu, tu si......... umbrela! Rudolff si ... americanii!

# Andrei Liiceanu date 30 August 2018 03:31 0

S-a "autodenuntat" Giuliani ca a fost platit sa spuna asta. De o firma detinuta de avocatul lui Alexandru Adamescu. Alexandru Adamescu e fiul lui Dan Adamescu, al 2-lea cel mai bogat om din Romania (inainte sa moara in inchisoare). Fiul sau, Alexandru Adamescu este un fugar care spune ca este persecutat de DNA. Folositi putin Google: "Giuliani Adamescu"

# Klaus_Klaus date 30 August 2018 14:39 0

;-) Cateva CORECTII NECESARE: 1 - " inainte sa moara in inchisoare" = INAINTE SA FIE UCIS IN INCHISOARE de OAMENII SISTEMULUI. e o DIFERENTA, nu? 2 -" fugar care spune ca este persecutat de DNA" = NU doar de DNA ci de SISTEM... de fapt; .. alta DIFERENTA, asa-i? Daca folosim GOOGLE..- GHINION!- mai dam si de ALTE kestii :eek: cum ar fi ce spune un ziar englez re $lujicioa$a / zeitza/ etc.. Atentie MARE deci.. 8) ;-) 3 Americanii (si nu numai ei!) s-au folosit de panaramele astea. le-au " decorat" etc.. Doar CA ACUM SE STERG LA KR CU EI. Metoda clasica.. Nimic nou sub soare :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva