24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APEL PENTRU LUCRARI – Cel mai important eveniment organizat la nivel mondial pentru profesia de executor judecatoresc, al XXV-lea Congres International al Uniunii Internationale a Executorilor Judecatoresti, isi asteapta autorii: "Codul de etica, regulile disciplinare si dezvoltarea unui cadru pentru comportamentul profesional, responsabilitatile si standardele de practica pot ridica profesia de executor judecatoresc la un nivel de calitate mai inalt si la o acceptare mai mare in societate"

Scris de: L.J. | pdf | print

31 August 2022 14:49
Vizualizari: 2994

Pregatiri intense pentru cel mai important eveniment organizat la nivel mondial pentru profesia de executor judecatoresc Al XXV-lea Congres International al Uniunii Internationale a Executorilor Judecatoresti, care se va desfasura in perioada 8-10 mai 2024 in Rio de Janeiro, Brazilia. Vorbim despre un eveniment organizat de Uniunea Internationala a Executorilor Judecatoresti (UIHJ), infiintata in 1952, si formata dintr-o suta de Camere sau asociatii nationale ale executorilor judecatoresti, precum si servicii publice de executare civila, care permite executorilor judecatoresti din intreaga lume sa se intalneasca, sa faca schimb de idei si sa se cunoasca mai bine, ci si sa participe la lucrari stiintifice de inalta calitate.


 

Membra a UIHJ este de asemenea Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti (UNEJ) condusa de Dragos Theodor Ivanovici, care in prezent invita studentii din anii 1 si 2 de la programul de studii de master in drept si tinerii cercetatori (doctoranzi) sa contribuie cu lucrari scrise la Congresul International al UIHJ din 2024. Vorbim despre studenti care provin de la universitatile partenere, respectiv Universitatea din Liège (Belgia), Universitatea Ovidius din Constanta (Romania), Universitatea Paris Nanterre (Franta), Universitatea din Toulon (Franta), Universitatea de Stat din Rio de Janeiro (Brazilia) si Facultatea de Drept din Europa de Sud-Est (SEELS).


Potrivit anunutul UIHJ, lucrarile ar trebui sa se concentreze pe tema congresului international, si anume, „Executorul judecatoresc: tertul de incredere – Etica si disciplina in centrul tuturor provocarilor”, tema fiind aleasa dupa ce s-a constatat ca a devenit o practica obisnuita si in randul profesionistilor juridici sa elaboreze reguli care, pe langa indatoririle formale reglementate de lege, sa se concentreze pe stimularea si garantarea unei bune functionari si a unei organizari stabile a profesiei (adica profesia de executor judecatoresc). Lucrarile pot fi trimise pana la data de 1 septembrie 2023. conform precizarilor UIHJ, cea mai buna lucrare va primi o invitatie la Congresul International de la Rio de Janeiro desfasurat in perioada 8-10 mai 2024 (zbor la clasa economica si cazare incluse) si posibilitatea de a-si prezenta lucrarea in cadrul uneia dintre panelurile de la congres; cea de-a doua cea mai buna lucrare va fi premiata cu 500 EUR, iar cea de-a treia cea mai buna lucrare va fi premiata cu 250 EUR.


Redam in continuare Apelul Uniunii Internationale a Executorilor Judecatoresti:

"UIHJ (Union Internationale des Huissiers de Justice – Uniunea Internationala a Executorilor Judecatoresti – www.uihj.com) a fost infiintata in 1952. O suta de Camere sau asociatii nationale ale executorilor judecatoresti, precum si serviciile publice de executare civila sunt in prezent membre ale UIHJ.

Scopul UIHJ este de a-si reprezenta membrii in fata organizatiilor internationale si de a asigura colaborarea cu organismele profesionale nationale. UIHJ urmareste promovarea tratatelor internationale si a legislatiei nationale procesuale si de executare eficiente si eficace; sa imbunatateasca o astfel de legislatie si sa promoveze idei, proiecte si initiative care contribuie la promovarea profesiei de executor judecatoresc.

In plus, UIHJ participa la organizarea structurilor executorilor judecatoresti, in special prin implicarea sa in infiintarea si dezvoltarea organizatiilor profesionale nationale care intentioneaza sa devina membre ale UIHJ.

UIHJ se implica proactiv, oricand este posibil, pentru consolidarea statului de drept, pentru dezvoltarea statutului profesiei de executor judecatoresc si pentru a-si oferi expertiza pentru reforma judiciara.

Congresul international este organul suprem al UIHJ si este cel mai important eveniment organizat la nivel mondial pentru profesia de executor judecatoresc. Congresul permite executorilor judecatoresti din intreaga lume nu doar sa se intalneasca, sa faca schimb de idei si sa se cunoasca mai bine, ci si sa participe la lucrari stiintifice de inalta calitate.

Congresul International al UIHJ are loc o data la trei ani. In 2024, Congresul International va avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia), in perioada 8-10 mai.

UIHJ in cooperare cu Universitatea din Liège (Belgia), Universitatea Ovidius din Constanta (Romania), Universitatea Paris Nanterre (Franta), Universitatea din Toulon (Franta), Universitatea de Stat din Rio de Janeiro (Brazilia) si Facultatea de Drept din Europa de Sud-Est (SEELS) anunta un apel pentru lucrarile scrise si publicate in cadrul Congresului International de la Rio de Janeiro (Brazilia) dedicate temei: „Executorul judecatoresc: tertul de incredere”.

Lucrarile scrise ale congresului international vor fi publicate de Larcier (www.larcier.com) si vor contine articolele a peste 50 de autori din intreaga lume. Printre autori se numara atat savanti, cat si profesionisti in drept, concentrandu-se in principal pe tema congresului. Cartea va fi disponibila pentru toti participantii la congres si va fi pusa la dispozitie prin canalele obisnuite de vanzare.

Invitam cu drag studentii din anii 1 si 2 de la programul de studii de master in drept si tinerii cercetatori (doctoranzi) din universitatile participante sa contribuie cu lucrari scrise la Congresul International al UIHJ din 2024. Dreptul de autor este limitat la un autor per fiecare lucrare (totusi o universitate poate decide extinderea dreptului de autor la maximum trei coautori per lucrare. In acest caz, universitatea va fi responsabila pentru plata pretului pentru celalalt (ceilalti) coautor(i).

Lucrarile ar trebui sa se concentreze pe tema congresului international, si anume, „Executorul judecatoresc: tertul de incredere – Etica si disciplina in centrul tuturor provocarilor”. A devenit o practica obisnuita si in randul profesionistilor juridici sa elaboreze reguli care, pe langa indatoririle formale reglementate de lege, sa se concentreze pe stimularea si garantarea unei bune functionari si a unei organizari stabile a profesiei (adica profesia de executor judecatoresc). Codul de etica, regulile disciplinare si dezvoltarea unui cadru pentru comportamentul profesional, responsabilitatile si standardele de practica (adica standardele profesionale) pot ridica profesia de executor judecatoresc la un nivel de calitate mai inalt si la o acceptare mai mare in societate. In plus, poate fi folosit ca punct de referinta pentru supravegherea profesiei de executor judecatoresc si ca ghid pentru autoevaluarea profesionistilor din domeniul executarii silite.

Lucrarile ar trebui sa se concentreze in mod special pe:

- Necesitatea unor standarde profesionale inalte pentru executorul judecatoresc sau,

- Cum standardul profesional poate duce la mai multe activitati ale executorului judecatoresc sau,

- Cum poate fi executorul judecatoresc un tert de incredere intr-o noua lume digitala?

Autorii trebuie sa respecte urmatoarele linii directoare pentru lucrari:

- Lucrarea trebuie scrisa fie in franceza, fie in engleza.

- Lucrarea trebuie sa contina minimum 10 pagini si maxim 15 pagini in format A4 (intre 30.000 si 45.000 de caractere).

- Font: Calibri 12, un singur spatiu.

- Note de subsol: Calibri 10, un singur spatiu.

Participantii se pot inscrie trimitand prin e-mail numele, prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, universitatea la care sunt inscrisi si anul de studiu (master 1, master 2 sau cercetatori juniori (doctoranzi)), la adresa de e- email: callforpapers@uihj.com

Fiecare participant va primi o confirmare oficiala dupa inregistrare.

Termenul limita de inscriere pentru acest apel de lucrari este 1 septembrie 2023, lucrarea fiind trimisa la urmatoarea adresa de e-mail: callforpapers@uihj.com

Cele mai bune cinci lucrari, selectate de un juriu format din Presedintele UIHJ, Raportorul General al Congresului de la Rio de Janeiro si un reprezentant al fiecarei universitati participante vor fi publicate de Larcier in lucrarile celui de-al XXV-lea Congres International al UIHJ.

In plus, cea mai buna lucrare va primi o invitatie la Congresul International de la Rio de Janeiro desfasurat in perioada 8-10 mai 2024 (zbor la clasa economica si cazare incluse) si posibilitatea de a-si prezenta lucrarea in cadrul uneia dintre panelurile de la congres; cea de-a doua cea mai buna lucrare va fi premiata cu 500 EUR, iar cea de-a treia cea mai buna lucrare va fi premiata cu 250 EUR.

Mai multe informatii despre Apelul pentru lucrari gasiti pe site-ul UIHJ".

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva