21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

APOCALIPSA DUPA MATEI – Sute de avocati au protestat la CAB fata de abuziva condamnare a confratelui Robert Rosu de judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Matei si Ioana Ilie. Avocatii au scandat „Jos Ionut Matei”, „Eu sunt Robert” si au purtat pancarte cu mesaje ca: „Respectarea repartizarii aleatorii”, „Garantarea libertatii de exprimare”, „Motivarea tuturor hotararilor la data pronuntarii”, „Respectarea autoritatii lucrului judecat” etc. (Galerie foto si video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 December 2020 15:56
Vizualizari: 13103

Scandaloasa condamnare a avocatului Robert Rosu de catre judecatorii ICCJ Florentina Dragomir, Ionut Mihai Matei si Ioana Alina Ilie in dosarul Ferma Baneasa a inflamat sute de colegi de breasla. Cel putin 500 de avocati din barourile Bucuresti si Ilfov au protestat luni, 21 decembrie 2020, la Curtea de Apel Bucuresti (intai in interiorul instantei, apoi pe treptele ei) impotriva cruntei nedreptati suferite de catre confratele lor, pentru simplul motiv ca a indraznit sa-si exercite profesia.


 

Printre participanti s-au numarat avocatii Ion Dragne (decanul Baroului Bucuresti), Flavia Teodosiu si Daniel Fenechiu (prodecani), George Moloman, Petre Piperea si Mihnea Stoica (membri in consiliul baroului), Florentin Tuca si Gabriel Zbarcea (co-fondatori ai casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, din care face parte Robert Rosu), Dan Cristea (partener la Tuca Zbarcea & Asociatii), Cristian Winzer (fost secretar de stat in MAE), Dan Chitic, Cosmina Cerva, Costel Gilca, Victor Stanila si Florentina Jejeran (pe care ii puteti vedea in galeria foto de mai jos).

 

 

 Principalele mesaje de pe pancartele avocatilor-protestatari au fost:


- „Respectarea principiului repartizarii aleatorii”;


- „Garantarea libertatii de exprimare”;


- „Garantarea libertatii profesiei”;

- „#alaturideRobert”;


- „Motivarea hotararilor la data pronuntarii”;


- „Respectarea principiilor independentei si impartialitatii magistratilor”;


- „Respectarea autoritatii de lucru judecat si a consecventei in motivarea hotararilor”;


- „Respectarea legalitatii procesului penal”;


- „Tratarea partilor si avocatilor cu respectarea demnitatii umane”;


- „Alinierea justitiei penale la rule of law”;


- „Interzicerea identificarii avocatului cu clientul”;


- „Transparenta repartizarii aleatorii”;


- „Respectarea prezumtiei de nevinovatie”;


- „#eusuntRobert”.De asemenea, avocatii au aprins lumanari, cantand astfel implicit prohodul independentei justitiei si a profesiei de avocat.

 


Masca uneia dintre avocate a avut sigla albumului „The Dark Side of the Moon”, de Pink Floyd, a carui tema centrala este nebunia.

 


Incheiem, mentionand ca mai multi confrati au urmat exemplul avocatei Cosmina Cerva si au scandat „Jos Ionut Matei!”, asa cum puteti vedea in clipul de mai jos.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


Vedeti mai jos cateva inregistrari video de la protest:

 


 


Comentarii

# Si eu sunt Robert date 21 December 2020 16:11 +12

Corecta pozitia luata de avocati. Respect!!! Jos Matei!!!

# Adrian date 21 December 2020 16:59 +2

Eu nu ii iau in brate pe avocati,in marea lor parte sunt niste jeguri Nu ii bag in aceeasi oala pe toti.Totusi au mare dreptate.E bine ca ii iau apararea colegului lor,bagat pe nedrept dupa gratii de catre acest individ. Ar trebui sa ma bucur pentru ca Dan Andronic are si el o condamnare cu suspendare?Tabloidele lui au scris mizerii despre mine.In loc sa ne aparam si noi intre noi...nu e bine sa te bucuri de raul altuia.Nu se stie cand ti se poate intampla si tie asa ceva.Sistemul fabrica dosare.Nu doarme.Stie la cine sa trimita dosarele spre judecata.

# Lorenzo de Medici date 21 December 2020 17:12 +18

Prea puțin ”Jos Matei”. La pușcărie Matei! Și nu numai el. Că mai sunt un Șelaru, o Aida-Popa și alți siniștrii de la ”Joasa”, se știu ei prea bine care. Cu ăștia ÎCCJ e o palidă umbră a Tribunalului Suprem al RSR și chiar a CSJ dinainate de rebotezare. E suficient să compari jurisprudența din trecut a TS și a CSJ cu cea lăudată de madamme Corbu a ÎCCJ de azi și vei avea imeginea completă a dezastrului judiciar actual. Aceia de atunci erau chiar judecători ai unei instanțe supreme, în timp ce aștia de azi sunt niște caricaturi deplorabile, care au făcut demult de râs și justiția și magistratura, atât prin propria incompetență, cât și prin aservirea criminală și degradantă în raport cu securiștii. Nici pe vremea împușcatului din 1989 nu se admitea și practica așa ceva, la proporțiile din ”statul de drept” al lui Matileț, cu tot cu ”pilonii” lui putrezi de prostie, răutate și lipsă de caracter.

# Haralamb date 21 December 2020 17:26 +7

Mi-a placut Briciu:"luand act de nemultumirea avocatuilor","tinand cont de nemultumirea profunda in randurile ...",adica,el,UNBR,tine cu Bobita si Ionut, da' astia de sub el sunt cam multi,freamata ai dreaq ei de slugoi, nu'i asa Brciule?Apropos, aveai trabucul intre dinti cand scrisei bazaconiile alea ?

# M date 21 December 2020 18:40 +6

De ce nu il sufocati cu plangeri penale? Chiar si voua la avocati va este teama de acest criminal? Asta trebuie arestat imediat, nenorocitul asta a distrus prea multa lume, asta nu a raspuns pentru nimic dar nimic, cum dracu sa nu si o ia in cap ticalosu, pentru el Codul penal este mosia lui el nu tine cont de nimeni si nimic, asta este securist decand la fatat masa

# VOX. date 21 December 2020 23:14 0

In anii 1950 a existat "faimosii tortionari justitiari" Ana-Luca-si cu Dej . AZI sunt judecatorii I.C.C.J : FLORENTINA-IONUT-IOANA !.. FERMA ANIMALELOR dupa G.O !!

# Zgubilici date 22 December 2020 07:47 +1

...asa putin ne-am trezit, insa nu e deloc suficient!...si asta pana cand lucrurile nu se vor fi indreptat si toate abuzurile si “anomaliile” nu se vor fi terminat! Ar fi prea frumos daca trezirea ar fi pentru toate profesiile juridice, pentru ca sunt atatea “ anomalii” in sistemul nostru de drept incat nimeni nu mai poate sta doar “sa ia act”! Cred ca azi e cel mai bun prilej, maine va fi prea tarziu! Trebuie schimbat SISTEMUL si nu oamenii!!!

# neclar date 22 December 2020 21:25 +1

Astăzi 22.12.2020 Judecătoria Suceava-Secția penală,în dosarul penal nr.5515/314/2020/a1, la trimis în judecată pe Consilierul juridic Halip Traian Ioan pentru că ”și-a exercitat profesia cu bună credință” fiind acuzat de ”exercitarea fără drept a unei profesii” și ”înșelăciune”. Consilierul juridic,își desfășoară activitatea în cadrul Fundației”Ștefan cel Mare”Voivodeasa care are ca obiect de activitate ”Apărarea Drepturilor Omului”. Pînă la această oră nici un fel de reactie din partea Ordinului Consilierilor Juridici din România,nici Colegiul Consilierilor Juridici -Suceava,nici din partea colegilor de profesii liberale. Incredibil.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva