13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

APR CONDAMNA PUCISTII DIN CSM – Reactie dura a Asociatiei Procurorilor din Romania fata de boicotul celor 7 membri CSM contra validarii Adinei Florea la sefia SIIJ: „O astfel de atitudine prejudiciaza increderea cetatenilor in intregul corp al magistratilor... Prezenta membrilor CSM la activitatile Consiliului constituie obligatie de serviciu, a carei indeplinire o solicitam, in considerarea respectului fata de colegii magistrati care au considerat ca vor fi onorabil reprezentati”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 June 2019 14:25
Vizualizari: 7467

Au fost pusi la respect pucistii din Consiliul Superior al Magistraturii care boicoteaza cu indarjire sedintele Plenului CSM unde procuroarea Adina Florea trebuie sa fie validata la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (click aici pentru a citi). Asociatia Procurorilor din Romania – condusa de Elena Iordache (foto) – a avertizat joi, 27 iunie 2019, ca atitudinea celor 7 membri CSM reprezinta o lipsa de respect atat la adresa atat a cetatenilor, cat si a colegilor de breasla.


Pe de o parte, va fi prejudiciata increderea populatiei in magistrati, iar de cealalta parte judecatorii si procurorii isi vor vedea inselate asteptarile pe care si le-au pus in membrii CSM, atunci cand i-au votat cu speranta ca acestia vor reprezenta onorabil intregul corp al magistratilor, arata APR.

Mai mult: prin boicotul sedintelor de plen, pucistii incalca insusi Regulamentul de organizare si functionare a CSM, care prevede ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii au calitatea de demnitar, iar activitatea lor presupune pregatirea si participarea la toate activitatile desfasurate de institutie.

In aceste conditii, „orice alta manifestare a convingerilor personale cu privire la proiectul ordinii de zi sau la solutionarea temelor propuse pe ordinea de zi de catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (...) este neconforma cu calitatea de demnitar”, puncteaza ONG-ul Elenei Iordache.

In ultima instanta, membrii CSM pot fi oricand trasi la raspundere de judecatorii si procurorii care i-au ales, mai arata APR, facand apel la Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Redam comunicatul Asociatiei Procurorilor din Romania (vezi facsimil):

Asociatia Procurorilor din Romania a constatat cu maxima ingrijorare atitudinea anumitor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care refuza participarea la sedintele Plenului conditionand-o de eliminarea/neincluderea pe ordinea de zi a unor teme importante, a caror solutionare este imperios reclamata a fi realizata cu maxima celeritate (spre exemplu: numirea procurorului sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie).

Nesolutionarea unor astfel de teme aduce grave prejudicii activitatii de infaptuire a justitiei, ca serviciu public in interesul cetatenilor.

O astfel de manifestare a avut loc cu ocazia sedintei Plenului din ziua de 24 iunie 2019, data la care prezenta acelor membri C.S.M. in sediul institutiei a fost certa, dovedita prin participarea la alte sedinte din aceeasi zi.

Reamintim dispozitiile art. 73 din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii:

„(1) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii desfasoara activitate permanenta si nenormata si au calitatea de demnitar. (...)

(2) Activitatea nenormata a membrilor presupune indeplinirea atributiilor prevazute de lege si regulament, prin pregatirea si participarea la toate activitatile desfasurate de Consiliu (...)”

si ale art. 18: „Membrii isi pot exprima in mod valabil votul in Plen cu conditia participarii la dezbaterile pe marginea punctului supus procedurii de vot”.

Orice alta manifestare a convingerilor personale cu privire la proiectul ordinii de zi sau la solutionarea temelor propuse pe ordinea de zi de catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii – in conformitate cu atributiile prevazute in sarcina acestuia la art. 22 alin.2 din Regulament – este neconforma cu calitatea de demnitar, detinuta de membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodata, o astfel de atitudine prejudiciaza increderea cetatenilor in intregul corp al magistratilor, membrii C.S.M. fiind alesi din randul judecatorilor si procurorilor.

Reamintim acestor membri C.S.M. care aleg neprezentarea la sedintele Plenului in locul exercitarii votului, prevederea de la art. 1 alin.2 din Legea nr. 317/2004: „(2) Membrii Consiliului Superior al Magistraturii raspund in fata judecatorilor si procurorilor pentru activitatea desfasurata in exercitarea mandatului”.

Prezenta membrilor C.S.M. la activitatile Consiliului constituie obligatie de serviciu, a carei indeplinire o solicitam acestora, in considerarea respectului fata de votul de incredere acordat acestora de colegii magistrati care au considerat ca vor fi onorabil reprezentati in aceste functii elective.


Comentarii

# Cetateanul date 27 June 2019 14:34 +3

Curajoasa si de remarcat aceasta atitudine. La fel si a lui Licu, singurul care instant a facut ceva concret in cazul copilului ala (ar mai putea totusi sa ceara revocarea madamei din functia de conducere). Uite ca mai sunt si procurori la Berlin.

# un mizantrop date 27 June 2019 15:14 +6

De fapt, e bine! Cand se vor strange semnaturile pentru schimbarea Constitutiei si scoaterea procurorilor din Magistratura, pentru campania la referendumul care va veni, vor cantari enorm aceste imagini si portocalele, si oradenii si brasovenii si piturcii si boicotarii si toti #istii de pe scari...Si n-am uitat nici cererile de revocare, intoarse ca buzunarul de smearii judiciari ai hainelilor...Pe Danilet, tot sper sa-l ejecteze sistemul ca a coborat justitia de la campul tactic al lui Dumbrava la un spectacol de balci cu pastrarea supravegherii securiste, ca nici asta nu-i de capul lui....Pentru Tarcea pare a se fi pus batista pe tzambal, judecatorii din CSM isi arata atasamentul prezidential fara rusine, pai, daca-i lege, sa inceapa cu ei, cum, naiba-l judeci tu pe unul ca a gresit cand pe ai tai ii scutesti de respectarea legii?!

# CSM probabil nu e format din dumnezei date 27 June 2019 15:33 +4

SOLOMON, CHIŞ, BĂLAN, BAN, DEAC, TOADER și MATEESCU, toți ăștia din CSM cu ifose de magistrați să aibă grijă fiindcă poporul care îi plătește și-ar putea pierde răbdarea. Omul simplu dacă nu merge la muncă e dat afară. De ce ei consideră că dacă lipsesc de la muncă, de la chesiuni importante pt țară nu pot fi pedepsiți? Sînteți Rezistenți, alienați cu banii lu Soros? Veți avea ceea ce ați ales! Vreți să deființați Secția Specială fiindcă anchetrele lor au intrat prea adînc în Statu Paralel? 8) Ne-a mai rămas doar sila de actuala justiție haștagistă

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 June 2019 23:03 0

"In dosarul nr.423/P/2000al Parchetului de pe langa Trib.Sibiu s a dat NUPfata de Iohannis K.W. si Carmen avand ca obiect infierile ilegale a trei minori Iliut din comuna Rasinari judetul Sibiu si a minorei de 4 luni Anda Maria Scutelnicu al unei tinere din Talmaciu .Dupa disparitia fizica a parintilor celor 3 minoride 3,5.7 ani.Iohannis venea de doua ori pe zi la batranii Ilies pt a i convinge sa semneze pe 14.08.1990 adoptia legalizata de Tribunalul Sibiu cu incalcarea art.3 dinLnr.11/90 ce conditiona adoptia de catre straini numai a copiilor aflati in evidenta C.R.A.(comitetul roman de adoptii)si care nu au putut fi adoptati in tara in intervalul de timp de cel putin 6 luni de la luarea in evidenta .Ori acesti copii supusi adoptiei nu fusesera luati in evidenta C.R.A. ora.22.55ziua28.06.19

# SILE SPERIATU date 28 June 2019 11:10 0

Faceți săpături, poate pe JUSTITIARUL.RO! NULIPARA profă Iohannis o duse cu zăhărelul pe bunică, cum c-ar fi fost și puradelul ei la cea familie de canadieni...

# Săpai io date 28 June 2019 16:40 0

Vrăjitoarea Carmen”, cum o numeşte bătrâna copleşită de amărăciune, o minţise pe aceasta că şi ea are o fetiţă pe care o dă, la fel, în Canada pentru un trai mai bun, doar ca să o determine să renunţe la nepoţi. Familia Iohannis nu are copii. Dacă ei au intermediat adopţiile acelea spre binele copiilor, atunci de ce nu au adopta şi ei măcar unul, nu cinci! justitiarul.ro/este-incontestabila-implicarea-lui-klaus-werner-iohannis-in-traficul-international-de-copii-mai-traiesc-acei-copii/

# Homoroceanu Adrian Camil date 27 June 2019 23:59 -1

Bunica Iliut a fost determinata sa dea copii in adoptie familiei de canadieni,inclusiv de Carmen Iohannis care i a spus ca i profesoara, a asigurat o inclusiv prin semnarea unei hartii facute intr un singur exemplar ceruta cu promisiunea ca i o da inapoi dupa ce face xerox dupa aceasta,prin care familia adaptatoare Leland Alain Roger si Ariene Dianne se obliga sa nu desparta pe Elena Maria de Vasile si de Anca si ca se va pastra legatura cu bunicii si cu ocazia venirii de mai multe ori pe an in Romania .Dupa trecerea anilor,intr o conferinta din2000 ,Iohannis a invocat ca adoptia celor 3 frati Iliut a fost cu drepturi depline,familia apartinatoare nemaiavand dreptul sa ia legatura cu copii adoptati"sfidand prevederile dreptuluil international al copiilor.ce garanteaza in art1dr.fe a cunoasteparintii si fsmilia din care provine.ora2359

# Sa fie concediati pucistii, urgent ! date 28 June 2019 20:53 +2

Cum adica , pe salar monstru ei nu merge la lucru ? E smecheri ? 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva