23 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ARESTAT 64 DE ZILE NEVINOVAT, DISTRUS POLITIC, ACHITAT – Procuroarea DNA Delia Maria Ciurariu a fost pusa la respect. Judecatorii Iuliana Ciolca si Adrian Pacurar de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut definitiv achitarea fostului presedinte al CJ Ialomita Silvian Ciuperca, inclusiv pe „fapta nu exista”. Ciuperca a stat peste doua luni in arest preventiv, iar cauza a fost fabricata de DNA in colaborare cu SRI (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 august 2021 17:25
Vizualizari: 8253

O noua zi, un nou esec de rasunet pentru Directia Nationala Anticoruptie. Vineri, 13 august 2021 (ce ironie!), DNA a incasat achitarea definitiva a unui om politic retinut pentru 24 de ore, apoi aruncat in arest preventiv timp de peste doua luni. Ne referim la Vasile Silvian Ciuperca (foto 1), fost presedinte PSD al Consiliului Judetean Ialomita, eliminat din viata politica printr-un dosar fabricat de catre Binomul SRI-DNA, facut acum tandari inclusiv pe „fapta nu exista”.S-a intamplat la Curtea de Apel Bucuresti, unde magistratii Iuliana Ciolca si Adrian Pacurar (foto 2) au confirmat achitarea lui Ciuperca dispusa in mai 2017 de catre judecatoarea Nadia Gulutanu de la Tribunalul Bucuresti (promovata intre timp la CAB). Vorbim despre o cauza in care Ciuperca si alt inculpat (Cezar Gheorghe Valcan, cel care in 2015 era directorul Serviciului Achizitii si Patrimoniu din CJ Ialomita) au fost retinuti de catre DNA, apoi aruncati in arest preventiv timp de 64 de zile fiecare. Paradeala Binomului s-a facut praf prin achitari pe „fapta nu exista” si pe „fapta nu este prevazuta de legea penala” (literele a, respectiv b teza I din art. 16 alin. 1 Cod procedura penala).

Este vorba despre un dosar privind presupuse fapte de abuz in serviciu, luare de mita si fraude cu fonduri europene in legatura cu controlul politic al Spitalului Judetean Ialomita si derularea mai multor proiecte cu bani de la UE. Dupa cum veti citi la finalul articolului, Directia Nationala Anticoruptie a trambitat sprijinul primit din partea Serviciului Roman de Informatii numai in comunicatul in care a anuntat retinerea tandemului Ciuperca-Valcan, dar a uitat sa-l mentioneze in comunicatul legat de trimiterea in judecata a cauzei. Ciudat, deoarece ambele communicate au fost emise in 2015 – deci cu mult inainte de Decizia 51/2016, prin care Curtea Constitutionala a scos SRI din dosarele penale.

Inainte de a va lasa sa cititi minutele instantelor si a DNA, mentionam ca Silvian Ciuperca si alt inculpat din dosar (omul de afaceri Cornel Anghel) au fost aparati de catre avocatul Marian Stroe (foto 3) din Baroul Ialomita. De asemenea, va aratam ca rechizitoriul soldat cu o sumedenie de achitari (si doar doua condamnari anemice, ambele cu suspendare) este opera procuroarei DNA Delia Maria Ciurariu, confirmarea venind din partea sefului din 2015 al Sectiei a II-a DNA, Claudiu Dumitrescu (foto 4vezi facsimil).

 Iata mai intai minuta hotararii definitive CAB nr. 940/2021 din dosarul nr. 24754/3/2015 (1307/2019):


I. In baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si inculpatii ANGHEL CORNEL si GOLOVEI EUGENIU, impotriva sentintei penale nr. 1085 din data de 26.05.2017 pronuntate de Tribunalul Bucuresti. Desfiinteaza in parte sentinta apelata si rejudecand in fond:

1. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 3 ani inchisoare aplicata inculpatului ANGHEL CORNEL in pedepse componente, pe care le repune in individualitatea lor.

In baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achita pe inculpatul ANGHEL CORNEL pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 alin. 1 C.p. din 1969 cu aplic. art. 5 C.p. (in legatura cu oferta SC Constrif SA).

In baza art. 322 alin. 1 C.pen. condamna pe inculpatul ANGHEL CORNEL la pedeapsa de 9 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata (faptele savarsite pe parcursul derularii proiectului).

In baza art. 48 C.pen. rap. la art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpatul ANGHEL CORNEL la pedeapsa de 2 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, care se va executa doar daca pedeapsa principala devine executabila.

In baza art. 39 alin. 1 lit. b) rap. la art. 38 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 10 din Legea nr. 187/2012, contopeste pedepsele aplicate inculpatului ANGHEL CORNEL in prezentul dosar si aplica acestuia pedeapsa cea mai grea, de 2 ani si 8 luni inchisoare, la care aplica sporul obligatoriu de 3 luni (o treime din cealalta pedeapsa aplicata), inculpatul urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 2 ani si 11 luni inchisoare.

In baza art. 45 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 45 alin. 5 rap. la art. 45 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, care se va executa doar daca pedeapsa principala devine executabila.

In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 3 ani, termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 2 lit. d lit. d C.pen., impune inculpatului ANGHEL CORNEL obligatia de a nu parasi tara fara acordul instantei. In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia sau Liceului Tehnologic 'Alexandru Ioan Cuza' Slobozia. In baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 96 alin. 1 si alin. 4-6 C.pen., referitoare la situatiile care atrag revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, respectiv savarsirea unei noi infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau nerespectarea, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere impuse prin prezenta hotarare.

2. Descontopeste pedeapsa rezultanta de 2 ani si 2 luni inchisoare aplicata inculpatului GOLOVEI EUGENIU in pedepse componente, pe care le repune in individualitatea lor. Constata ca in privinta infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 322 alin 1 C.pen. pentru care a fost trimis in judecata inculpatul GOLOVEI EUGENIU (avand drept corespondent in legea veche art. 290 alin. 1 C.p.) sunt incidente disp. art. 4 C.p. (in modalitatea incriminatio ex novo).

In baza art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achita pe inculpatul GOLOVEI EUGENIU pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 alin. 1 C.p. Din 1969.

In baza art. 48 C.pen. rap. la art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpatul GOLOVEI EUGENIU la pedeapsa de 2 ani pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a hotararii, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, care se va executa doar daca pedeapsa principala devine executabila.

In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 3 ani, termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 2 lit. d lit. d C.pen., impune inculpatului GOLOVEI EUGENIU obligatia de a nu parasi tara fara acordul instantei. In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Primaria orasului Amara sau Scoala Gimnaziala Amara. In baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 96 alin. 1 si alin. 4-6 C. pen., referitoare la situatiile care atrag revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, respectiv savarsirea unei noi infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau nerespectarea, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere impuse prin prezenta hotarare.

3. In baza art. 93 alin. 2 lit. d C.pen., impune inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA obligatia de a nu parasi tara fara acordul instantei.

4. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate care nu sunt contrare prezentei hotarari.

II. In baza art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpatii TRANDAFIR ELENA CORINA, SC CONSULT INVEST SRL si de partea civila MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE, impotriva aceleiasi sentinte.

In baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obliga apelantii-inculpati TRANDAFIR ELENA CORINA si SC CONSULT INVEST SRL, precum si apelanta-parte civila MINISTERUL DEZVOLTARII REGIONALE SI ADMINISTRATIEI PUBLICE la plata sumei de 300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. In baza art. 275 alin. 3 C.p.p., cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea apelurilor declarate de MINISTERUL PUBLIC si de inculpatii ANGHEL CORNEL si GOLOVEI EUGENIU raman in sarcina statului.

Respinge, ca nefondata, cererea de majorare a onorariului avocatului din oficiu, formulata de catre aparatorul inculpatului CIOCANEL VASILE. Onorariile aparatorilor din oficiu ale inculpatilor SC CONSULT INVEST SRL, CIOCANEL VASILE si CONSTANTINESCU MARIUS DRAGOS, in cuantum de cate 1253 lei raman in sarcina statului.

Definitiva. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, conform art. 405 alin. 1 C.p.p., azi, 13.08.2021”.


Redam si minuta sentintei TMB nr. 1085/2017 din acelasi dosar:


1. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a un folos necuvenit, prev. de art.13 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la fals intelectual, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 321 C.pen. (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art.47 C.pen. rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu interventiile la nivelul A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru sustinerea proiectelor cu finantare europeana).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei, prev. de art. 48 C.pen. rap la art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 (in legatura cu folosirea si prezentarea de catre inculpata Trandafir Elena-Corina, cu rea-credinta, de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire a influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a un folos necuvenit, prev. de art.13 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu incheierea de catre SC CONSULT INVEST SRL a contractelor de consultanta, de prestari servicii cu Primariile comunale de pe raza jud. Ialomita).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu incheierea contractului de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita).

In baza art. 404 alin. 4 lit. a) C.pr.pen. rap. la art. 72 C.pen. constata ca, in cauza, inculpatul a fost retinut de la data de 10.02.2015 pana la data de 11.02.2015 si arestat preventiv de la data de 12.02.2015 pana la data de 16.04.2015.

2. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul IONESCU MIHAI IONUT sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul IONESCU MIHAI IONUT sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual, prev. de art. 321 C.pen. (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul IONESCU MIHAI IONUT sub aspectul savarsirii infractiunii de neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de a instiinta organul de urmarire penala sau organul de constatare a savarsirii infractiunilor, abilitat de lege, cu privire la orice date din care rezulta indicii ca s-a efectuat o operatiune sau un act ilicit ce poate atrage raspunderea penala potrivit legii nr.78/2000, prev. de art.25 alin. 4 cu referire la art.23 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu efectuarea controlului de catre Corpul de Control al Ministrului Sanatatii la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia).

3. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul VALCAN CEZAR GHEORGHE sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

In baza art. 404 alin. 4 lit. a) C.pr.pen. rap. la art. 72 C.pen. constata ca, in cauza, inculpatul a fost retinut de la data de 10.02.2015 pana la data de 11.02.2015 si arestat preventiv de la data de 12.02.2015 pana la data de 16.04.2015.

4. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpata NEACSU MARINELA sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

5. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpata DINU MARIA sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

6. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul RAUREANU NICOLAE CRISTIAN sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art.48 C.pen. rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

7. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CONSTANTINESCU MARIUS-DRAGOS sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art.47 C.pen. rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune).

8. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul SCRIPCA DRAGOMIR sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu interventiile la nivelul A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru sustinerea proiectelor cu finantare europeana).

9. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpata VISAN MARIANA sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu interventiile la nivelul A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru sustinerea proiectelor cu finantare europeana).

10. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul MUSAT LIVIU GABRIEL sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu interventiile la nivelul A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru sustinerea proiectelor cu finantare europeana).

11. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunii de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie, prev. de art.47 C.pen. rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art.132 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu interventiile la nivelul A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru sustinerea proiectelor cu finantare europeana).

In baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen., schimba incadrarea juridica a faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu martorii Ursache Marius si Dumitru Daniela Mariana (fosta Buga)) retinute prin rechizitoriu in sarcina inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA din infractiunea prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 322 alin. 1 C.pen. cu aplic. art.5 C.pen. in infractiunea prev. de art. 25 C.pen. 1969 rap. la art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen. In baza art. 25 C.pen. 1969 rap. la art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen. condamna pe inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA la pedeapsa de 3 (trei) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu martorii Ursache Marius si Dumitru Daniela Mariana (fosta Buga)).

In baza art. 47 C.pen. rap la art. 322 alin 1 C.pen. condamna pe inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA la pedeapsa de 9 (noua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu inculpatii Anghel Cornel si Golovei Eugeniu).

In baza art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA la pedeapsa de 2 (doi) ani si 8 (opt) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatei ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – consultant / administrator societate comerciala / orice alta calitate care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – consultant / administrator societate comerciala / orice alta calitate care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In baza art. 39 alin. 1 lit. b) rap. la art. 38 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 10 din Legea nr. 187/2012, contopeste pedepsele aplicate inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA in prezentul dosar si aplica acesteia pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani si 8 (opt) luni inchisoare, la care aplica sporul obligatoriu de 4 (patru) luni (1 treime din celelalte pedepse la care a fost condamnata inculpata prin prezenta sentinta, respectiv pedeapsa de 3 luni inchisoare si pedeapsa de 9 luni inchisoare), inculpata urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 3 (trei) ani inchisoare.

In baza art. 45 alin. 1 C.pen. interzice inculpatei ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – consultant / administrator societate comerciala/orice alta calitate care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 45 alin. 5 rap. la art. 45 alin. 1 C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – consultant / administrator societate comerciala / orice alta calitate care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 3 ani, termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia sau Liceului Tehnologic 'Alexandru Ioan Cuza' Slobozia. In baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. pune in vedere inculpatei dispozitiile art. 96 alin. 1 si alin. 4-6 C. pen., referitoare la situatiile care atrag revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, respectiv savarsirea unei noi infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau nerespectarea, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere impuse prin prezenta hotarare.

12. In baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen., respinge cererea inculpatului ANGHEL CORNEL de schimbare a incadrarii juridice a faptelor retinute in sarcina sa in rechizitoriu din 2 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. art. 322 alin. 1 C.pen. cu aplic. art.5 C.pen. in o singura infractiune de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. si art. 5 C.pen. In baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen., schimba incadrarea juridica a faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu oferta SC Constrif SA, retinuta prin rechizitoriu in sarcina inculpatului ANGHEL CORNEL, din infractiunea prev. de art. art. 322 alin. 1 C.pen. cu aplic. art.5 C.pen. in infractiunea prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen. In baza art. art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen. condamna pe inculpatul ANGHEL CORNEL la pedeapsa de 3 (trei) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu oferta SC Constrif SA).

In baza art. 322 alin. 1 C.pen. condamna pe inculpatul ANGHEL CORNEL la pedeapsa de 9 (noua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata (faptele savarsite pe parcursul derularii proiectului).

In baza art. 48 C.pen. rap. la art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpatul ANGHEL CORNEL la pedeapsa de 2 (doi) ani si 8 (opt) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In baza art. 39 alin. 1 lit. b) rap. la art. 38 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 10 din Legea nr. 187/2012, contopeste pedepsele aplicate inculpatului ANGHEL CORNEL in prezentul dosar si aplica acestuia pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani si 8 (opt) luni inchisoare, la care aplica sporul obligatoriu de 4 (patru) luni (1 treime din celelalte pedepse la care a fost condamnat inculpatul prin prezenta sentinta, respectiv pedeapsa de 3 luni inchisoare si pedeapsa de 9 luni inchisoare), inculpatul urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 3 (trei) ani inchisoare.

In baza art. 45 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 45 alin. 5 rap. la art. 45 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – constructor / administrator societate comerciala cu obiect de activitate constructii / executant constructii in orice procedura de achizitii publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 3 ani, termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public Slobozia sau Liceului Tehnologic 'Alexandru Ioan Cuza' Slobozia. In baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 96 alin. 1 si alin. 4-6 C. pen., referitoare la situatiile care atrag revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, respectiv savarsirea unei noi infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau nerespectarea, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere impuse prin prezenta hotarare.

13. In baza art. 322 alin 1 C.pen. condamna pe inculpatul GOLOVEI EUGENIU la pedeapsa de 6 (sase) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu faptele savarsite pe parcursul derularii proiectului).

In baza art. 48 C.pen. rap. la art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 condamna pe inculpatul GOLOVEI EUGENIU la pedeapsa de 2 (doi) ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 67 alin. 2 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 65 alin. 1 C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In baza art. 39 alin. 1 lit. b) rap. la art. 38 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 10 din Legea nr. 187/2012, contopeste pedepsele aplicate inculpatului GOLOVEI EUGENIU in prezentul dosar si aplica acestuia pedeapsa cea mai grea, de 2 (doi) ani inchisoare, la care aplica sporul obligatoriu de 2 (doua) luni (1 treime din cealalta pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul prin prezenta sentinta, respectiv pedeapsa de 6 luni inchisoare), inculpatul urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 2 (doi) ani si 2 (doua) luni inchisoare.

In baza art. 45 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsa complementara exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioada de 4 ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, conform art. 68 alin. 1 lit. b) C.pen. In baza art. 45 alin. 5 rap. la art. 45 alin. 1 C.pen., interzice inculpatului ca pedeapsa accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) si k) C.pen., respectiv a drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii – diriginte santier / alta calitate in legatura cu supravegherea lucrarilor de constructii realizate din fonduri publice si de a ocupa o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, de la ramanerea definitiva a sentintei prin care s-a dispus revocarea sau anularea beneficiului suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei principale si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei principale.

In temeiul art. 91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei principale pe o durata de 3 ani, termen de supraveghere stabilit in conditiile art. 92 C.pen.

In temeiul art. 93 alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere: a) sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa; c) sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta. In baza art. 93 alin. 3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, in cadrul Primaria orasului Amara sau Scoala Gimnaziala Amara. In baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 96 alin. 1 si alin. 4-6 C. pen., referitoare la situatiile care atrag revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei, respectiv savarsirea unei noi infractiuni pe parcursul termenului de supraveghere sau nerespectarea, cu rea-credinta, a masurilor de supraveghere impuse prin prezenta hotarare.

14. In baza art. 386 alin. 1 C.pr.pen., schimba incadrarea juridica a faptei de fals in inscrisuri sub semnatura privata retinute prin rechizitoriu in sarcina inculpatei SC CONSULT INVEST SRL din infractiunea prev. de art. 322 alin. 1 C.pen. cu aplic. art.5 C.pen. in infractiunea prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen.

In baza art. 290 alin. 1 C.pen. 1969 cu aplic. art.5 C.pen. si art. 711 alin. 2 C.pen. 1969, condamna pe inculpata CONSULT INVEST SRL (reprezentata de asociat si administrator DUMITRU LENUTA) la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 60.000 (saizeci de mii) lei pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata (in legatura cu falsificarea doar a procesului-verbal de deschidere si evaluare a ofertelor nr. 25/08.10.2012, a procesului-verbal de evaluare si adjudecare a ofertei castigatoare nr. 25.1/08.10.2012, a raportului procedurii de atribuire a contractului nr. 25.2/08.10.2012, fara sa se fi realizat o evaluare in fapt a ofertelor, a centralizatorului situatiilor de lucrari aferent lunii iulie 2013 si a situatiei de lucrari CENS 18 arhitectura, fara a se retine vinovatia inculpatei in privinta falsificarii adresei SC Constrif SA nr. 425/30.04.2014 si a ofertei SC Constrif SA).

In baza art. 181 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 61 alin. 2 si 3 C.pen. si art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen. stabileste in sarcina inculpatei SC CONSULT INVEST SRL un numar de 195 (o suta nouazeci si cinci) zile amenda si suma corespunzatoare unei zile amenda de 800 (opt sute) lei, astfel ca dispune condamnarea inculpatei la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 156.000 (o suta cincizeci si sase de mii) lei, pentru savarsirea infractiunii de folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei.

In baza art. 138 alin. 1 C.pen., aplica inculpatei SC CONSULT INVEST SRL pedepsele complementare prev. de art. 136 alin. 4 lit. b) si d) C.pen., respectiv suspendarea activitatilor in legatura cu orice procedura care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public, inclusiv interzicerea de a participa, direct sau indirect, la procedurile de achizitii publice pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.

In baza art. 147 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. c) si art. 38 alin. 1 C.pen. cu referire la art. 10 din Legea nr. 187/2012, contopeste pedepsele cu amenda penala aplicate inculpatei SC CONSULT INVEST SRL in prezentul dosar si aplica acesteia pedeapsa cea mai grea, amenda penala in cuantum de 156.000 (o suta cincizeci si sase de mii) lei, la care aplica sporul obligatoriu de 20.000 (douazeci de mii) lei (1 treime din cuantumul celeilalte pedepse cu amenda penala la care a fost condamnata inculpata prin prezenta sentinta, respectiv pedeapsa amenzii penale in cuantum de 60.000 lei), inculpata urmand sa execute pedeapsa rezultanta a amenzii penale in cuantum de 176.000 (o suta saptezeci si sase de mii) lei.

In baza art. 147 alin. 2 C.pen. interzice inculpatei pedepsele complementare prev. de art. 136 alin. 4 lit. b) si d) C.pen., respectiv suspendarea activitatilor in legatura cu orice procedura care implica accesarea de finantari obtinute sau garantate din fonduri publice europene sau din bugetul public, inclusiv interzicerea de a participa, direct sau indirect, la procedurile de achizitii publice pe o perioada de 3 ani de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte.

15. In temeiul art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.proc.pen., achita pe inculpatul CIOCANEL VASILE sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita prev. de art.290 alin. 1 C.pen. rap. la art.6 din Legea nr.78/2000 (in legatura cu incheierea contractului de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita).

In baza art. 397 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 25 alin. 1 C.pr.pen. ia act ca Consiliul Judetean Ialomita (in legatura cu licitatia publica organizata de Consiliul Judetean Ialomita, privind atribuirea contractului de concesiune) si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (in legatura cu folosirea si prezentarea de catre inculpata Trandafir Elena-Corina, cu rea-credinta, de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei) nu s-au constituit parti civile in cauza.

In baza art. 404 alin. 4 lit. c) rap. la art. 397 C.pr.pen., dispune ridicarea, la ramanerea definitiva a prezentei hotarari, a masurii sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor CIUPERCA VASILE SILVIAN, VALCAN CEZAR GHEORGHE, NEACSU MARINELA, dispusa prin ordonanta nr. 799/P/2014 din 15.05.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie (f. 29-31 vol. 19 dup) si pusa in aplicare prin procesele-verbale de aplicare a sechestrului asigurator din data de 19.05.2015 (f. 32-39 vol. 19 dup):

1. CIUPERCA VASILE SILVIAN, in privinta urmatoarelor bunuri: – Apartament cu 4 camere cu o suprafata de 85,31 mp., situat in localitatea Tandarei, …, jud. Ialomita, valoare de impunere 210,579 lei (fara carte funciara) – Teren arabil in suprafata de 17.500 mp amplasat in tarlaua 209/1 parcela 18 situat in extravilanul localitatii Tandarei, jud. Ialomita, (scutit de la plata impozit) (fara carte funciara) – Teren arabil in suprafata de 32.500 mp amplasat in tarlaua 94 parcela 15 situat in extravilanul localitatii Tandarei, jud. Ialomita, (scutit de la plata impozit) (fara carte funciara) – Teren in suprafata de 800 mp.(scutit de la plata impozit) pe care se afla amplasate o casa de locuit in suprafata de 176 mp.(225.640 lei val. impunere); o anexa din lemn (3.991 lei val. impunere) de 32 mp. si o anexa din caramida (5.096 lei val. impunere) in suprafata de 18 mp. , situate in localitatea Tandarei, …, jud. Ialomita (fara carte funciara) – Autoturism marca Opel Astra Caravan cu seria sasiu … si numarul de inmatriculare IL …. (scutit de la plata impozit)

2. VALCAN CEZAR GHEORGHE, in privinta urmatoarelor bunuri: – Teren arabil in suprafata de 5000 mp. amplasat in tarlaua 369/4 parcela 2 situat in localitatea Slobozia, jud. Ialomita, avand numarul cadastral 2645/1, nr. CF 9993. – Apartament situat in mun. Slobozia, …, avand numarul cadastral 300/1;2 (213.604 lei val. impozabila) nr. CF 4440. – Teren in suprafata de 400 mp. situat in municipiul Slobozia, …, judetul Ialomita, tarlaua 369/6 parcela 1, avand numarul cadastral 2458/40/1. nr. CF 13066. – Autoturism marca BMW cu seria sasiu … cu numarul de inmatriculare …. – Autoturism marca Peugeot 607 cu seria sasiu …, nr. de inmatriculare IL ….

3. NEACSU MARINELA, in privinta urmatorului bun: – Apartament in suprafata de 50,27 mp. situat in municipiul Slobozia, …, jud. Slobozia, (129.726 lei val. impoz.) (fara carte funciara). In baza art. 404 alin. 4 lit. c) rap. la art. 397 C.pr.pen., dispune ridicarea, la ramanerea definitiva a prezentei hotarari, a masurii sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA, dispusa prin ordonanta nr. 799/P/2014 din 15.05.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie (f. 26-28 vol. 19 dup) si pusa in aplicare prin procesul-verbal de aplicare a sechestrului asigurator din data de 20.05.2015 (f. 43-44 vol. 19 dup). In baza art. 112 alin. 1 lit. e) C.pen., confisca de la inculpata SC CONSULT INVEST SRL suma de 486.275 lei (520.025 lei – 33.750 lei), decontata pe nedrept din fonduri nerambursabile si nerestituita catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional / Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. In baza art. 404 alin. 4 lit. c) C.pr.pen., mentine masura sechestrului asigurator asupra bunurilor inculpatei S.C. CONSULT INVEST S.R.L. dispusa prin ordonanta nr. 799/P/2014 din 15.05.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie (f. 26-28 vol. 19 dup) si pusa in aplicare prin procesul-verbal de aplicare a sechestrului asigurator din data de 20.05.2015 (f. 40-42 vol. 19 dup), respectiv asupra constructiei ridicate in urma obtinerii finantarii din contractul de finantare nr. 3117 din 11.05.2012 incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin A.D.R. Sud Muntenia si S.C. Consult Invest S.R.L., pe terenul apartinand SC CORIS 2000 SRL Amara CUI …, detinut in baza dreptului de superficie, potrivit contractului de superficie nr. 1600 din 23.11.2011 si asupra autovehicul marca Jaguar XF CC9D, nr. de inmatriculare IL…, seria sasiu …, pana la limita valorii pagubei de 486.275 lei. In baza art. 404 alin. 4 lit. i) rap. la art. 25 alin. 3 C.pr.pen., dispune desfiintarea totala a urmatoarelor inscrisuri false: – decizia de numire a comisiei de evaluare a ofertelor nr. 16/13.09.2012 (f. 415 vol. 72 dup); – procesul verbal de deschidere si evaluare a ofertelor nr. 25/08.10.2012 (f. 419-422 vol. 72 dup); – procesul verbal de evaluare si adjudecare a ofertei castigatoare nr. 25.1/08.10.2012 (f. 423-425 vol. 72 dup); – raportul procedurii de atribuire a contractului nr. 25.2/08.10.2012 (f. 426-428 vol. 72 dup); – comunicare acceptare oferta castigatoare nr. 25.3/08.10.2012 (f. 429 vol. 72 dup); – cerere de oferta catre SC Constif SA nr. 16.1/13.09.2012 (f. 3-4 vol. 69 dup); – oferta SC Constrif SA (f. 414 vol. 69 dup); declaratie de confidentialitate si impartialitate a numitei Grosu Gabriela Marinela (f. 418 vol. 72 dup); – centralizatorul situatiilor de lucrari aferent lunii iulie 2013 (f. 143 vol. 73 dup); – situatia de lucrari CENS 18 arhitectura (f. 144-149 vol. 72 dup); – declaratia pe propria raspundere nr. 63/03.04.2014 (f. 32-33 vol. 78 dup); – adresa nr. 133/20.02.2014 (f. 49-50 vol. 74 dup); – procesul verbal de custodie din data de 26.07.2013 (f. 51-52 vol. 74 dup); – adresa SC CONSULT INVEST SRL nr. 76/23.04.2014 (aflata in copie conforma cu originalul la f. 98-99 vol. 26 dup) si – adresa SC Constrif SA nr. 425/30.04.2014 (f. 202-203 vol. 75 dup). Ia act ca documentele predate de martorul BERBECE ADRIAN cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 256 vol. 15 dup) au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, inregistrata sub nr. 363/P/2015, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 20 vol. 20 dup). In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre martorul BERBECE ADRIAN, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a celorlalte bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 256 vol. 15 dup), daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse. Ia act ca documentele ridicate de la sediul Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 93-104 vol. 15 dup) au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, inregistrata sub nr. 363/P/2015, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 20 vol. 20 dup). Ia act ca documentele ridicate de la punctul de lucru al SC GREEN HARVEST SRL si locuinta in fapt a martorului CONCINA ROBERTO, din com. Gura Ialomitei, …, jud. Ialomita cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 218-228 vol. 15 dup), cu exceptia celor anexate dosarului 799/P/2014 si a celor restituite reprezentantului SC GREEN HARVEST SRL in faza de urmarire penala au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, inregistrata sub nr. 365/P/2015, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 21 vol. 20 dup). In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a celorlalte bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la punctul de lucru al SC GREEN HARVEST SRL si locuinta in fapt a martorului CONCINA ROBERTO, din com. Gura Ialomitei, …, jud. Ialomita cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 218-228 vol. 15 dup), daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse in cauza. Ia act ca documentele ridicate de la sediul Consiliului Judetean Ialomita cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 67-75, 84-87 vol. 15 dup) ce privesc SC GRREN HARVEST SRL, SC OREZUL LATINU SRL, SC RCF SERVICE SRL, cu exceptia celor anexate dosarului 799/P/2014 si a celor restituite reprezentantului SC GREEN HARVEST SRL in faza de urmarire penala au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, inregistrata sub nr. 365/P/2015, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 21 vol. 20 dup). Ia act ca documentele ridicate de la sediul Consiliului Judetean Ialomita cu ocazia perchezitiei domiciliare din 29.10.2014 (f. 67-75, 84-87 vol. 15 dup) ce privesc lucrarile executate de SC TELEOXIM SRL, SC CONCIVIC SRL si PROCIVIL SRL, au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 22 vol. 20 dup). In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a celorlalte bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la sediul Consiliului Judetean Ialomita din 29.10.2014 (f. 67-75, 84-87 vol. 15 dup), cu exceptia documentelor atasate prezentului dosar si a bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala, daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse in cauza. Ia act ca documentele ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la sediul ADR SUD Muntenia din 29.10.2014 – biroul inculpatului Musat Liviu Gabriel (f. 200-204 vol. 15 dup), cel al inculpatului Scripca Dragomir (f. 210-215 vol. 15 dup) si cel al inculpatei Visan Mariana (f. 206-208 vol. 15 dup), ce privesc SC NICK SERVCOMTRANS SRL, cu exceptia celor anexate dosarului 799/P/2014 si a celor restituite inculpatului MUSAT LIVIU GABRIEL in faza de urmarire penala au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 19 vol. 20 dup). In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a celorlalte bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la sediul ADR SUD Muntenia din 29.10.2014 – biroul inculpatului Musat Liviu Gabriel (f. 200-204 vol. 15 dup), cel al inculpatului Scripca Dragomir (f. 210-215 vol. 15 dup) si cel al inculpatei Visan Mariana (f. 206-208 vol. 15 dup), cu exceptia cu exceptia documentelor atasate prezentului dosar si a bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala, daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse in cauza. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpatul SCRIPCA DRAGOMIR, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 251-255 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpata VISAN MARIANA, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 251-255 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpatul MUSAT LIVIU GABRIEL, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 195-198 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpatul IONESCU MIHAI IONUT, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a tuturor bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 236-242 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 53-56 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala), daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse in cauza. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpatul VALCAN CEZAR GHEORGHE, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 77-82 vol. 15 dup), cu exceptia celor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 404 alin. 4 lit. f) raportat la art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare si a autovehiculului din data de 29.10.2014 (f. 112-126 vol. 15 dup), cu exceptia documentelor atasate prezentului dosar si a bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala. Ia act ca documentele ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, …, jud. Ialomita – punct de lucru SC CONSULT INVEST SRL (f. 128-147 vol. 15 dup), cu exceptia celor anexate dosarului 799/P/2014 si a celor restituite administratorului societatii – DUMITRU LENUTA sau inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA in faza de urmarire penala au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 19 vol. 20 dup). In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a celorlalte bunuri ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, …, jud. Ialomita – punct de lucru SC CONSULT INVEST SRL (f. 128-147 vol. 15 dup), cu exceptia documentelor atasate prezentului dosar si a bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala), daca nu servesc la probatiune in disjungerile dispuse in cauza. In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea catre martorul URSACHE MARIUS, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare din data de 29.10.2014 (f. 174-176 vol. 15 dup), cu exceptia bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, …., jud. Ialomita – sediul SC CONSTRIF SA (f. 161-167 vol. 15 dup), cu exceptia documentelor atasate prezentului dosar si a bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala. In baza art. 162 alin. 4 C.pr.pen. dispune restituirea, la ramanerea definitiva a prezentei sentinte, a bunurilor ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, …, jud. Ialomita – domiciliul DUMITRU LENUTA (f. 149-153 vol. 15 dup), cu exceptia bunurilor supuse restituirii in faza de urmarire penala. Ia act ca documentele ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, Ferma Amara (Oierie) nr. cadastral 2153/1 inscris in CF 31406 – locuinta in fapt a numitei PERICLI ANTOANETA si sediul SC NICK SERVCOMTRANS SRL (f. 178-185 vol. 15 dup), cu exceptia celor restituite administratorului societatii – PERICLI GHERGHINA ANTOANETA in faza de urmarire penala au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 19 vol. 20 dup). Ia act ca sumele de bani ridicate cu ocazia perchezitiei domiciliare de la adresa din Mun. Slobozia, …) nr. cadastral 2153/1 inscris in CF 31406 – locuinta in fapt a numitei PERICLI ANTOANETA si sediul SC NICK SERVCOMTRANS SRL (f. 178-185 vol. 15 dup), au fost atasate la disjungerea dispusa de procuror, conform procesului-verbal nr. 799/P/2014 din data de 24.06.2015 (f. 19 vol. 20 dup).

In temeiul art. 274 alin. 2 C.proc.pen. obliga pe fiecare din inculpatii TRANDAFIR ELENA – CORINA, SC CONSULT INVEST SRL, ANGHEL CORNEL si GOLOVEI EUGENIU la plata sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. In temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat in privinta inculpatilor CIUPERCA VASILE SILVIAN, IONESCU MIHAI IONUT, VALCAN CEZAR GHEORGHE, NEACSU MARINELA, DINU MARIA, CONSTANTINESCU MARIUS DRAGOS, RAUREANU NICOLAE CRISTIAN, MUSAT LIVIU GABRIEL, VISAN MARIANA, SCRIPCA DRAGOMIR si CIOCANEL VASILE, fata de care s-a dispus in cauza solutia achitarii, raman in sarcina statului.

Onorariile aparatorilor din oficiu care au asigurat asistenta judiciara a inculpatilor (pentru inculpata TRANDAFIR ELENA CORINA – av. Postoaca Veronica – onorariu majorat in cuantum de 800 lei si av. Prosac Florentina – 520 lei, iar pentru inculpata SC CONSULT INVEST SRL – av. Andreescu Alina – onorariu majorat in cuantum de 800 lei) raman in sarcina statului.

Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 26.05.2017”.


Cititi mai jos comunicatul DNA din 1 iulie 2015 (trimiterea in judecata):


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati,

Sub control judiciar:

1. CIUPERCA VASILE SILVIAN, presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, pentru infractiunile de:

- luare de mita

- doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a un folos necuvenit,

- abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

- doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie

- instigare la fals intelectual

- complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta de documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

2. VALCAN CEZAR GHEORGHE, director executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul C.J. Ialomita pentru infractiunea de:

-abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

3. MUSAT LIVIU GABRIEL, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

4. VISAN MARIANA, director adjunct in cadrul A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

5. CONSTANTINESCU MARIUS-DRAGOS, pentru infractiunea de:

- instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

6. TRANDAFIR ELENA CORINA, angajata a SC CONSULT INVEST SRL si administrator in fapt al acestei societati, pentru infractiunile de:

- doua infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata

- folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

- instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

In stare de libertate,

7. IONESCU MIHAI IONUT, consilier al Copului de Control din cadrul Ministerul Sanatatii pentru infractiunile de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

- neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de a instiinta organul de urmarire penala sau organul de constatare a savarsirii infractiunilor, abilitat de lege, cu privire la orice date din care rezulta indicii ca s-a efectuat o operatiune sau un act ilicit ce poate atrage raspunderea penala potrivit Legii nr.78/2000 (legea anticoruptie)

- fals intelectual

8. NEACSU MARINELA, consilier juridic-Directia Achizitii si Patrimoniu-Consiliul Judetean Ialomita pentru infractiunea de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

9. DINU MARIA, functionar in cadrul Consiliul Judetean Ialomita, pentru infractiunea de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

10. RAUREANU NICOLAE CRISTIAN, sef serviciu juridic, pentru infractiunea de:

- complicitate la abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

11. ANGHEL CORNEL, pentru infractiunile de:

-fals in inscrisuri sub semnatura privata ( 2 infractiuni)

-complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinandu-se pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acesta sau in numele ei,

12. GOLOVEI EUGENIU, pentru infractiunile de:

- fals in inscrisuri sub semnatura privata

- complicitate la folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, din care rezulta achizitionarea unor bunuri si executarea unor lucrari, obtinandu-se pe nedrept fonduri europene

13. SCRIPCA DRAGOMIR, expert in cadrul Biroului Judetean Ialomita al A.D.R. Sud Muntenia, pentru infractiunea de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunii de coruptie,

14. CIOCANEL VASILE, pentru infractiunea de:

- dare de mita

15. SC CONSULT INVEST SRL, obiectul pricipal de activitate „Activitati de consultanta pentru afaceri si management”, pentru infractiunile de:

- fals in inscrisuri sub semnatura privata

- folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, obtinand pe nedrept fonduri europene


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, in luna ianuarie 2014, si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, respectiv asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului judetean Ialomita.

Intrucat dorea inlaturarea din functie a managerului caruia urma sa ii expire mandatul si pentru a nu-i mai da acestuia posibilitatea sa se inscrie la concursul pe postul de conducere, in luna ianuarie 2014, dar inainte de expirarea contractului de management, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian a initiat demersuri la Ministerul Sanatatii, in vederea demararii unui control la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia. In urma respectivului control se dorea si inlaturarea, consilierul juridic al Spitalului Judetean Slobozia.

In aceste conditii, incepand cu data de 20.01.2014, la S.J.U Slobozia s-a desfasurat un control efectuat de catre o echipa mixta formata din reprezentanti ai Corpului de Control al Ministerului Sanatatii si ai Consiliului Judetean Ialomita.

In paralel, pentru a consolida imaginea de manager interimar a persoanei pe care o sustinea, pentru a contracara nemultumirile din randul angajatilor legate de numirea acestuia, de a prezenta o imagine de echipa intre Consiliul Judetean si Spitalul Judetean Slobozia, cat si implicarea acestei noi echipe de management in dotarea spitalului cu un aparat medical de radiologie digitala, Ciuperca Vasile Silvian a dispus alocarea de fonduri suplimentare Spitalului Judetean, in vederea achizitionarii acestui aparat medical. In acest caz, acesta s-a folosit de autoritatea conferita de functia de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita si de ordonator principal de credite, pentru a aloca fonduri spitalului in momentul in care persoane pe care o sustinea fusese numita manager interimar si doar pentru a-si sustine decizia de numire a acestuia la conducerea spitalului si pentru a-i crea acestuia o pozitie favorabila

Avand in vedere ca, in urma controlului s-au constatat nereguli in procesul de achzitii publice care ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea acestui control, de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian l-a determinat pe Ionescu Mihai Ionut, consilier din cadrul ministerului, sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, prin intocmirea raportului de control neconform realitatii. Astfel, au fost eliminate din cuprinsul acestui raport dispozitii si pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, aducand-se atingere activitatii de control al Ministerului Sanatatii si increderii publice.

In perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelasi consilier, sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului, inclusiv a persoanei pe care o sustinea in pozitia de manager interimar.

Inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, in perioada decembrie 2013-iulie 2014, i-a determinat pe inculpatii Musat Liviu Gabriel, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, Visan Mariana, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii si pe Scripca Dragomir, expert in cadrul Biroului Judetean Ialomita al aceleiasi agentii, sa-si indeplineasca defectuos atributiile de serviciu, in sensul amanarii nejustificate, a vizitelor de monitorizare si a constatarii neconcordantelor in vederea remedierii lor, cu scopul sprijinirii intereselor inculpatei Trandafir Elena Corina, beneficiar si/sau consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana derulate de S.C. CONSULT INVEST S.R.L., proiecte depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA, astfel incat beneficiarii acestor proiecte sa nu suporte corectii financiare.

In perioada decembrie 2013-iulie 2014, Ciuperca Vasile Silvian a acordat sprijin inculpatei TRANDAFIR ELENA CORINA, prin obtinerea amanarilor nejustificate a vizitelor de monitorizare, urmare a interventiilor sale realizate la nivelul ADR SUD MUNTENIA, pentru ca beneficiarul proiectului ” Pensiunea Amara” sa intocmeasca in timp util documente false justificative (proces-verbal de custodie materiale) astfel incat acesta sa nu suporte corectii financiare in suma de 33.739,41 lei, din fonduri cu finantare europeana, obtinute pe nedrept.

In perioada 2010-2014, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functia de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita si de functia de presedinte al unui partid, filiala Ialomita, in scopul obtinerii pentru SC CONSULT INVEST SRL, reprezentata de Trandafir Corina Elena, de contracte de consultanta si servicii de proiectare oneroase cu primariile comunale de pe raza judetului Ialomita, contracte incheiate cu incalcarea dispozitiilor O.U.G. nr.34/2006.

In perioada aprilie-mai 2014, inculpatul Ciuperca Vasile Silvian, abuzand de functia detinuta de presedinte al C.J. Ialomita, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu, a pretins suma de 5.000 de lei si a primit suma de 3.000 de lei de la Ciocanel Vasile, in schimbul si in legatura cu prelungirea termenului contractului de concesiune pentru un teren in suprafata de 191,75 ha, pe care acesta din urma il avea incheiat cu Consiliul Judetean Ialomita. Banii respectivi au fost primiti cu titlu de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Ialomita.

Interesul lui Ciuperca Vasile Silvian de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita, era acela de a mari bugetul acestei institutii aflate in subordinea sa pentru a aloca de la bugetul consiliului judetean sume mai mici, de a folosi acesti bani in interesul propriu si al persoanelor private care aveau incheiate cu Muzeul Judetean contracte de prestari servicii si de executare a unor lucrari publice.

In perioada aprilie-mai 2014, presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Ciuperca Vasile-Silvian, impreuna cu membrii comisiei de licitatie, printre care Valcan Cezar Gheorghe, Dinu Maria si Neacsu Marinela, abuzand de prerogativele functiei detinute a favorizat interesele economice ale SC GREEN HARVEST SRL Timisoara, in detrimentul bugetului C.J. Ialomita, prin atribuirea, in mod fraudulos, a contractului de concesiune a unei suprafete de 495,6583 ha, teren agricol, apartinand domeniului privat al judetului Ialomita, pe o durata de 30 de ani, in urma licitatiei din data de 14.04.2014.

Astfel, Ciuperca Vasile Silvian, impreuna cu Valcan Cezar-Gheorghe, director executiv al Directiei de Achizitii si Patrimoniu din cadrul C.J. Ialomita, Neacsu Marinela si alti functionari din cadrul Consiliului Judetean, a actionat pentru identificarea unor solutii pentru ca SC GREEN HARVEST SRL Timisoara sa fie declarata castigatoare a licitatiei, desi oferta acesteia nu era cea mai mare, criteriu de baza in acordarea contractului de concesiune.

Prin atribuirea in mod premeditat si nelegal, a contractului de concesiune, firmei care a avut a doua oferta ca pret - SC GREEN HARVEST SRL, factorii de decizie din cadrul C.J. Ialomita, Ciuperca Vasile Silvian, Valcan Cezar Gheorghe si Neacsu Marinela au prejudiciat bugetul C.J. Ialomita cu suma de 5.947.899,6 lei ( diferenta de pretul redeventei oferit de primul ofertant si cel oferit de al doilea ofertant, intre ofertanti existand intelegeri frauduloase cu privire la pretul oferit si hotararea de retragere, diferenta calculata, pe toata durata contractului de 30 de ani) si asigurandu-se un folos necuvenit pentru societatea cu care a incheiat contractul de concesiune.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In ceea ce-l priveste pe inculpatul CIUPERCA VASILE SILVIAN, procurorii au propus mentinerea obligatiei de a nu desfasura activitatea de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, in exercitarea careia a savarsit fapta.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


Vedeti si comunicatul DNA din 11 februarie 2015 (retinerea):


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, cu incepere din data de 10 februarie 2015, a urmatorilor doi inculpati:

1. CIUPERCA VASILE SILVIAN, presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- luare de mita

- doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit

- abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

- doua infractiuni de instigare la abuz in serviciu

- instigare la fals intelectual

- instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata

2. VALCAN CEZAR GHEORGHE, director al Serviciului Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita, pentru savarsirea infractiunii de:

- abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

De asemenea, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu incepere din data de 10 februarie 2015, fata de urmatorii inculpati:

3. CONSTANTINESCU MARIUS-DRAGOS, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- instigare la abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

- deturnarea licitatiilor publice

4. MUSAT LIVIU GABRIEL, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

5. VISAN MARIANA, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu asimilat infractiunilor de coruptie

6. TRANDAFIR CORINA ELENA, beneficiar si/sau consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana, depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni:

- instigare la abuz in serviciu

- folosirea si prezentarea, cu rea-credinta documente, declaratii false, inexacte sau incomplete, din care rezulta achizitionarea unor bunuri, executarea unor servicii si executarea unor lucrari, obtinand pe nedrept fonduri europene

- fals in inscrisuri sub semnatura privata


In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

1. Cu privire la CIUPERCA VASILE SILVIAN:

-in luna ianuarie 2014, Ciuperca Vasile Silvian si-a folosit influenta si autoritatea conferita de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, si anume asigurarea postului de manager interimar in cadrul Spitalului judetean Ialomita

-in perioada martie-aprilie 2014, dupa efectuarea unui control, de catre Corpul de Control al Ministerului Sanatatii, l-a determinat pe un consilier din cadrul ministerului sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, prin intocmirea raportului de control neconform realitatii. Astfel, au fost eliminate din cuprinsul acestui raport dispozitii si pasaje ce ar fi dus la sesizarea organelor de urmarire penala, aducand-se atingere activitatii de control al Ministerului Sanatatii si increderii publice.

-in perioada martie-aprilie 2014, l-a determinat pe acelasi consilier, sa intocmeasca, in fals, raportul de control, prin omisiunea, cu stiinta, de a insera anumite imprejurari care ar fi putut duce la tragerea la raspundere penala, disciplinara sau administrativa a celor supusi controlului

- in perioada decembrie 2013-iulie 2014, i-a determinat pe suspectii Musat Liviu Gabriel, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, Visan Mariana, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii si un expert de la aceeasi agentie, sa-si indeplineasca defectuos atributiile de serviciu, in sensul amanarii nejustificate a vizitelor de monitorizare la beneficiarii unor proiect cu finantare europeana, intre care Trandafir Elena Corina, beneficiar si/sau consultant in proiecte depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA. Astfel, s-a evitat ca beneficiarii acestor proiecte sa suporte corectii financiare in suma de aproximativ 42.000 lei.

-in perioada aprilie-mai 2014, abuzand de prerogativele functiei sale, avand un ascendent asupra subordonatilor sai, i-a determinat pe membrii Comisiei de licitatie din cadrul C.J. Ialomita, sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul atribuirii, in mod nelegal, a contractului de concesiune unei societati SC GREEN HARVEST SRL (ofertant clasat pe locul 2), si a incheiat cu aceasta societate contractul de concesiune, producand astfel o prejudiciu bugetului C.J. Ialomita de aproximativ-6.939.216,2 lei ( pe toata durata contractului de 35 de ani) echivalent euro 1.577.000 euro.

-in perioada 2010-2014, si-a folosit influenta si autoritatea conferite de functia de presedinte al Consiliului Judetean Ialomita si de functia de presedinte al unui partid, filiala Ialomita, in scopul obtinerii pentru SC CONSULT INVEST SRL, reprezentata de Trandafir Corina Elena, de contracte de consultanta si servicii de proiectare oneroase cu primariile comunale de pe raza judetului Ialomita, contracte incheiate cu incalcarea dispozitiilor O.U.G. nr.34/2006,

-in perioada aprilie-mai 2014, impreuna cu suspectul Valcan Cezar Gheorghe, presedinte al Directiei Achizitii si Patrimoniu, abuzand de functia detinuta de presedinte al C.J. Ialomita, a pretins suma de 5.000 de lei si a primit suma de 3.000 de lei de la o persoana, in schimbul prelungirii termenului unui contract de concesiune incheiat de Consiliul Judetean Ialomita, cu titlu de sponsorizare a Muzeului Judetean Ialomita, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean Ialomita

-in anul 2014, cunoscand faptul ca SC ULTEX SA, era in procedura falimentului si nu putea, in mod legal, sa incheie noi contracte, a solicitat unor reprezentanti ai societatii respective sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a Liceului Teologic ” Ioan Gura de Aur”, cu o data anterioara ( antedatat) si sa faca astfel, donatia de ulei catre liceul teologic.

2. Cu privire la VALCAN CEZAR GHEORGHE, director al Serviciului Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita:

-in perioada aprilie-mai 2014, in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de presedinte al Comisiei de licitatie, cu stiinta, si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu care ii reveneau, in sensul atribuirii in mod nelegal a contractului de concesiune unei societati SC GREEN HARVEST SRL (ofertant clasat pe locul 2), producand astfel o prejudiciu bugetului C.J. Ialomita de aproximativ-6.939.216,2 lei ( pe toata durata contractului de 35 de ani) echivalent euro 1.577.000 euro

3.Cu privire la CONSTANTINESCU MARIUS-DRAGOS:

in perioada aprilie-mai 2014, i-a determinat pe membrii comisiei de licitatie ai Consiliului Judetean Ialomita, sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu care le reveneau, in sensul atribuirii, in mod nelegal, a contractului de concesiune unei societati SC GREEN HARVEST SRL (ofertant clasat pe locul 2), producand astfel o prejudiciu bugetului C.J. Ialomita de aproximativ-6.939.216,2 lei ( pe toata durata contractului de 35 de ani) echivalent euro 1.577.000 euro si asigurand un folos necuvenit pentru SC GREEN HARVEST SRL.

In aceeasi perioada, s-a inteles cu reprezentatii a trei societati participante la o licitatie organizata la data de 14.04.2014, (intre care SC GREEN HARVEST SRL Timisoara) pentru a deturna pretul de adjudecare. Astfel, prima societate a oferit un pret de 1460 lei/ha, a doua, respectiv SC GREEN HARVEST SRL Timisoara a oferit un pret de 1650 lei/an, iar a treia un pret de 2.050 lei/an. In final, beneficiind si de sprijinul membrilor din comisia de licitatie, reprezentantii acestor societati au decis ca cea care a castigat licitatia sa nu se prezinte la incheierea contractului, pentru ca astfel ofertantul de pe locul doi SC GREEN HARVEST SRL Timisoara, care a oferit un pret mai mic, sa fie declarat castigator al licitatiei si sa incheie contractul de concesiune.

4,5. Cu privire la MUSAT LIVIU GABRIEL, presedinte al A.D.R. Sud Muntenia si VISAN MARIANA, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii:

-in perioada decembrie 2013-iulie 2014, in calitate de presedinte al A.D.R. Sud Muntenia, si respectiv director adjunct in cadrul aceleiasi institutii, au amanat nejustificat vizitele de monitorizare si constatarea unor neconcordante, cu scopul sprijinirii intereselor numitei TRANDAFIR ELENA CORINA, beneficiar si/sau consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA, astfel incat beneficiarii acestor proiecte sa nu suporte corectii financiare in suma de aproximativ 42.000 lei.

6. Cu privire la TRANDAFIR CORINA ELENA, beneficiar si/sau consultant in cadrul unor proiecte cu finantare europeana, depuse la A.D.R. SUD MUNTENIA:

In perioada decembrie 2013 - iulie 2014, l-a determinat pe Ciuperca Vasile Silvian, presedinte al Consiliului Judetean Ialomita, sa actioneze astfel incat, functionarii publici din cadrul A.D.R. SUD MUNTENIA sa-si indeplineasca defectuos atributiile de serviciu, in sensul amanarii nejustificate a vizitelor de monitorizare, amanarii constatarii neconcordantelor in vederea remedierii lor,cu scopul sprijinirii intereselor private ale lui Trandafir Corina Elena si pentru ca beneficiarii acestor proiecte sa nu suporte corectii financiare in suma de aproximativ 42.000 lei

De asemenea, a intocmit documentele false, inexacte sau incomplete, acte ce atestau achizitionarea unor bunuri si executarea unor lucrari. Documentele, ulterior, au fost semnate de executantul lucrarilor, in conditiile in care respectivele lucrari care nu au fost neexecutate, iar bunuri nu existau. Apoi a folosit si prezentat aceste documente si declaratii false la ADR SUD MUNTENIA.

Celor sase inculpati li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Inculpatii CIUPERCA VASILE SILVIAN si VALCAN CEZAR GHEORGHE urmeaza a fi prezentati, la data de 11 februarie 2015, Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


sursa foto Ciuperca: Jurnalul.ro

Comentarii

# santinela date 14 august 2021 07:43 +41

Si procuroarea,se plimba linistita pe strada,luind la salariu un purcoi de bani ? Pai nevinovatii astia nu au si ei rude,neamuri,stau cu miinile in sin in loc sa le strige cinstele astora-rahatilor kovesisti- ? De dimineata,de la plecarera de acasa a ciumpalacei ar trebui sa i se "arate" respectul ,chiar intre ochi daca se poate !

# Tenciu date 15 august 2021 10:04 +2

Ce caută acesti nemernici în lumea justitiei, de ce nu este o lege in care să dea socoteală pentru distrugerea unor osmeni din punct de vedere politic social si moral doar pentru faptul ca au alte optiuni politice decat a lor. Ei si altii ca ei fac justitis romana de tot rasul,ceea ce nu este corect

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2022 – Candidatul la CSM care sufera de sindromul Livia Stanciu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva