23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU SPORIT SALARIILE – Masurile PSD duc la cresterea veniturilor romanilor si in zonele cu salarii mici. Vedeti judetele care au fost campioane la acest capitol

Scris de: L.J. | pdf | print

28 May 2024 11:42
Vizualizari: 1432

Prin politicile economice ale Guvernului condus de Marcel Ciolacu (foto), salariul mediu net in luna aprilie a fost de 5.185 lei, depasind valoarea de 1.000 de euro. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), progresul cel mai important comparativ cu 2023 s-a inregistrat in judetele cu salarii mici, reducandu-se astfel decalajul fata de media nationala.Un numar de 10 judete au inregistrat cresterea salariilor cu peste 20% in ultimul an, iar cinci dintre ele au avut un avans de sub 10%. Cele mai mari cresteri salariale de la an la an sunt in judete precum Bacau, Mehedinti si Calarasi, cu cresteri ale salariului mediu net de peste 21% in februarie 2024 fata de februarie 2023.

In aceste judete, salariile au depasit 4.000 de lei. In Bacau, veniturile medii nete ale angajatilor au crescut de la circa 3.700 de lei in februarie 2023 la aproape 4.500 de lei in aceeasi luna din 2024. In Mehedinti, salariul mediu net pe judet a ajuns la putin peste 4.200 de lei, iar in Calarasi a ajuns la peste 4.100 de lei net in luna februarie a acestui an.

Aceste cresteri sunt un efect direct al angajamentului PSD ca orice efect pozitiv din economie sa se reflecte in veniturile salariale ale cetatenilor. Astfel, prin investitii publice fara precedent, Romania este in topul european al cresterii economice, iar Produsul Intern Brut (PIB) a ajuns la un nivel fara precedent.

Totodata, avansul salariului mediu de la an la an este rezultatul masurii luate de Guvernul Ciolacu la initiativa PSD, in octombrie anul trecut. Astfel, s-a majorat salariul minim pe economie la 3.300 de lei si a dus la o crestere a numarului de angajati si la reducerea somajului.

Aceste efecte urmeaza sa fie amplificate de la 1 iulie, data de la care, salariul minim se va majora cu 400 de lei, ajungand la 3.700 de lei, in urma consultarilor pe care premierul Marcel Ciolacu le-a avut cu sindicatele si patronatele. Majorarea cu 12,12% inseamna un pas important pentru introducerea salariului minim european de la 1 ianuarie, si reflecta eforturile Executivului de a ajusta standardele salariale in conformitate cu nevoile actuale ale fortei de munca pe intreg teritoriul tarii.

PSD este partidul care introduce in Romania salariul minim european, are cei mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeana si a reusit, in actuala guvernare, sa duca absorbtia de fonduri europene la peste 97%.


 

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva