23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (IV) – Primarul Capitalei Nicusor Dan iar e bun de plata. Judecatoarea Oana-Georgiana Sersea de la Tribunalul Bucuresti a respins actiunea prin care edilul a solicitat anularea autorizatiei de construire obtinute de o companie imobiliara. Instanta l-a obligat pe Nicusor ca, in solidar cu Primaria Generala, sa achite cheltuieli de judecata de aproape 18.000 de lei. Tic-tac in alte 34 de dosare (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 January 2024 16:37
Vizualizari: 3092

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto 2) a invatat inca o data ca distractia judiciara costa bani.Judecatoarea Oana-Georgiana Sersea (foto 1) de la Tribunalul Bucuresti a respins joi, 25 ianuarie 2024, actiunea prin care edilul a solicitat anularea autorizatiei de construire nr. 66 din 16 februarie 2023, obtinute de catre compania imobiliara SC Absolute Building Integrated SRL din partea Primariei Sectorului 2. Este al patrulea dosar in care Nicusor Dan pierde din acelasi motiv: lipsa calitatii procesuale active. Altfel spus: TMB i-a trantit actiunea din simplul motiv ca nu primarul, ci prefectul Bucurestilor are atributia de a ataca in instanta autorizatiile de constructie.

La fel ca in prima cauza, si acum instanta l-a obligat pe Nicusor sa achite cheltuieli de judecata, in solidar cu Primaria Generala. De data aceasta, este vorba despre suma de 17.850 de lei – mai putin, totusi, decat in primul dosar (detalii in linkurile de la final). La fel ca la primul episod, si acum ne punem intrebarea: Nicusor Dan va contribui din buzunarul propriu la plata acestor cheltuieli de judecata sau va lasa intreaga povara pe bugetul primariei?

Incheiem, amintindu-va ca aceasta aventura judiciara a lui Nicusor Dan se intinde pe nu mai putin de 38 de dosare. Asadar, avem de asteptat sentintele in celelalte 34 de cauze.


Prezentam minuta sentintei TMB nr. 90/2024 din cauza nr. 31074/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati, atat cu privire la cererea de suspendare, cat si cu privire la cererea de anulare.

Respinge cererea de suspendare, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa. Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind formulata de persoane lipsite de calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii la plata catre parata ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL a cheltuielilor de judecata constand in onorariu de avocat in cuantum de 17850 lei.

Respinge cererea paratilor SECTORUL 2 BUCURESTI si PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCURESTI de acordare a cheltuielilor de judecata, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la data comunicarii in ce priveste solutia asupra suspendarii executarii. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la data comunicarii in ce priveste solutia pe fondul cauzei. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal.

Pronuntata astazi, 25.01.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei conform art. 396 alin. 2 C.proc.civ”.


Cititi primele trei episoade ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul intai;

- episodul al doilea;

- episodul al treilea.

Comentarii

# maxtor date 26 January 2024 18:30 +1

(foto 1)-nu pare periculoasa,o strica roba.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva