17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (VI) – Primarul Capitalei Nicusor Dan a suferit cea mai costisitoare infrangere din seria proceselor prin care incearca sa obtina anularea a 38 de autorizatii de construire. Judecatoarea TMB Daniela-Georgeta Bogdan a respins cererea edilului de desfiintare a autorizatiei pentru SIFI BH Retail. Instanta a introdus ca intervenienti fortati hypermarketurile Kaufland, Hornbach si Lidl si l-a obligat pe Nicusor sa le achite cheltuieli de judecata de cate 10.000 de lei (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

1 February 2024 13:14
Vizualizari: 2620

Primarul general Nicusor Dan (foto) a suferit miercuri, 31 ianuarie 2024, cea mai costisitoare infrangere de pana acum din seria litigiilor prin care incearca sa obtina din partea Tribunalului Bucuresti anularea a 38 de autorizatii de construire.Judecatoarea Daniela-Georgeta Bogdan de la Tribunalul Bucuresti nu doar ca a respins actiunea primarului impotriva unei autorizatii obtinute de catre dezvoltatorul imobiliar SIFI BH Retail (filiala a Lion Capital – fosta SIF 1 Banat-Crisana), dar l-a si obligat sa achite cheltuieli de judecata de 30.000 de lei catre lanturile de hypermarketuri Kaufland, Hornbach si Lidl (cate 10.000 de lei pentru fiecare). Iar aceste cheltuieli de judecata sunt cu atat mai interesante, cu cat instanta a introdus cele trei lanturi comerciale in cauza ca intervenienti fortati.

Repetam: aceste cheltuieli de judecata sunt cele mai mari de pana acum din procesele pe care Lumea Justitiei le prezinta in serialul „Avalansa peste Nicusor”.

Exista totusi ceva aparte la aceasta sentinta: spre deosebire de precedentele dati, acum judecatoarea Bogdan a admis lipsa calitatii procesuale active doar pentru reclamantul Municipiul Bucuresti, nu si pentru primarul general Nicusor Dan, in cazul caruia instanta a respins actiunea pe fond.


Prezentam minuta sentintei nr. 209/2024 din dosarul nr. 18044/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului Municipiului Bucuresti in promovarea actiunii de fata, exceptie invocata de parati si intervenienti si respinge actiunea formulata de acest reclamant ca fiind formulata de o persoana fara calitate procesuala activa.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti, exceptie invocata de Lidl Romania SCS si respinge actiunea ca fiind formulata impotriva acestei pesoane ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva Respinge celelalte execeptii invocate de parati si intervenientii fortati. Respinge cererea de anulare a autorizatiei de construire nr.443/17.10.2022, autorizatiei de construire nr.444/17.10.2022, autorizatiei de construire nr.478/31.10.2022 si autorizatiei de construire nr.479/31.10.2022, autorizatii de construire emise de Primarul Sectorului 2.

Obliga reclamantii in solidar la plata cheltuielilor de judecata in suma totala de 30.000 lei, din care:

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Kaufland Romania SCS;

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Lidl Romania SCS;

- suma de 10.000 lei catre intervenientul fortat Hornbach Centrala SRL.

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Tribunalul Bucuresti. Respinge cererea de suspendare a autorizatiilor de construire, pana la solutionarea definitiva a prezentului dosar. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata azi, 31.01.2024 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei”.


Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul intai;

- episodul al doilea;

- episodul al treilea;

- episodul al patrulea;

 

- episodul al cincilea.

Comentarii

# Io date 1 February 2024 13:26 +3

Iar in solidar? Ce vina au bucurestenii de deciziile nelegale, personale, ale unui primar? Vinovatia se poate dovedi si imparti. Probabil, vrea sa secatuiasca bugetul Primariei inainte de plecare.Dupa el, potopul. Sper ca noul primar sa dispuna cercetare administrativa si cei vinovati sa plateasca din bugetul personal.

# Simionaș date 3 February 2024 11:45 0

Sa se formuleze acțiune în regres împotriva primarului rebel.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva