23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (X) – Primarul Capitalei Nicusor Dan a suferit cea mai costisitoare infrangere de pana acum din seria celor 38 de procese in care incearca sa anuleze tot atatea autorizatii de construire. Judecatoarea TMB Eniko Damaschin l-a obligat pe edil sa achite cheltuieli de judecata de aproape 40.000 de lei dupa ce Nicusor a cerut fara succes anularea autorizatiei de construire obtinute de o companie imobiliara si sase persoane fizice. 26 de dosare asteapta verdictul (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 March 2024 14:55
Vizualizari: 2458

In mai putin de doua luni, judecatoarea Eniko Damaschin de la Tribunalul Bucuresti l-a trosnit de doua ori pe primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) in seria de dosare in care edilul incearca sa anuleze 38 de autorizatii de construire obtinute in principal de companii imobiliare, dar si de catre persoane fizice.Luni, 4 martie 2024, magistrata TMB a respins actiunea lui Nicusor Dan indreptata impotriva dezvoltatorului imobiliar SC Absolute Building Integrated SRL, precum si contra a sase cetateni: Silviu-Florentin Talpau, Catalin Falfaie-Niculescu, Ilinca Miulescu Domaseanu, Paula Ardeleanu, Cristian Ardeleanu si Lucica-Mihaela Ardeleanu. La fel ca in aproape toate dosarele anterioare, actiunea edilului a fost respinsa pe motiv de lipsa calitatii procesuale active, din pricina ca nu primarul, ci prefectul Bucurestilor are prerogativa legala de a ataca in instanta autorizatii de constructie.


Cel mai usturator esec de pana acum


Dintre cele 12 dosare solutionate de TMB pana in prezent in legatura cu autorizatiile emise de Primaria Sectorului 2 (prin edilul Adrian Mihaiu), cauza de fata este cea mai costisitoare pentru Nicusor Dan. Mai exact, seful PMB a fost obligat acum la plata unor cheltuieli de judecata in suma de 39.270 de lei: 35.700 lei catre Absolute Building si 3.570 lei catre Silviu Talpau.

Totusi, la fel ca datile trecute, subliniem ca nu este deloc obligatoriu ca Nicusor sa achite aceasta suma din buzunarul propriu, intrucat instanta a dispus ca edilul sa plateasca in solidar cu primaria pe care o conduce. Asadar, ne asteptam ca banii sa fie dati din taxele si impozitele bucurestenilor.


Iata minuta sentintei nr. 909/2024 pronuntate in cauza nr. 18047/3/2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati.

Respinge integral cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii MUNICIPIUL BUCURESTI si PRIMARUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI, in contradictoriu cu paratii SECTORUL 2 BUCURESTI, PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCURESTI, ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL, Talpau Silviu Florentin, Ardeleanu Paula, Ardeleanu Cristian, Ardeleanu Lucica Mihaela, Falfaie-Niculescu Catalin si Miulescu-Domaseanu Ilinca, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa.

Obliga reclamantii, in solidar, sa plateasca paratei ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL suma de 35700 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu de avocat, respectiv sa plateasca paratului TALPAU SILVIU FLORENTIN suma de 3570 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata, reprezentand onorariu de avocat.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 04.03.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Plicusor Ban” s-a mai intalnit si cu judecatoarea, si cu firma imobiliara


S-ar putea sa va sune cunoscut atat numele judecatoarei Eniko Damaschin, cat si cel al societatii Absolute Building Integrated. Magistrata l-a mai pus la punct pe primarul general in decembrie 2023, in al doilea dosar din seria celor 38, in timp ce compania imobiliara a aparut in ianuarie 2024, in episodul cu numarul 4, cand a usurat Primaria Municipiului Bucuresti de 17.850 de lei (cheltuieli de judecata). Gasiti intreaga lista a proceselor de pana acum in linkurile de mai jos.


Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare).

Comentarii

# Io date 6 March 2024 16:41 +1

Pierde jiltul domnesc de primar ? Ultima aroganta rautacioasa si abuziva ? Sa diminueze bugetul primariei . Ar trebui ca votantii lui sa isi raspunda motivele pentru care il sustin in continuare. Un lucru bun cu bani putini pe care l-a facut in Bucuresti...

# Hokeanus date 7 March 2024 11:18 0

A zis nicusor ca l doar in cotul care se termina cu ..ur!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva