23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVALANSA PESTE NICUSOR (XI) – Judecatoarea Anca-Maria Banica de la Tribunalul Bucuresti l-a disciplinat pe Nicusor Dan in doua dosare in care primarul Capitalei a cerut anularea unor autorizatii de construire. Intr-unul dintre ele, magistrata TMB l-a obligat pe edil sa plateasca 8.000 de lei cheltuieli de judecata. Alte 24 de cauze asteapta detonarea (Minutele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 March 2024 13:27
Vizualizari: 1992

Primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) a mancat bataie in portie dubla in aceeasi zi. Este al treilea astfel de caz din seria celor 38 de procese in care edilul cere ca Tribunalul Bucuresti sa anuleze tot atatea autorizatii de construire emise de catre primarul Sectorului 2, Adrian Mihaiu.Judecatoarea TMB Anca-Maria Banica a respins joi, 14 martie 2024, doua astfel de actiuni ale lui Nicusor Dan. Intr-unul dintre cele doua dosare, magistrata l-a obligat pe primarul general sa achite cheltuieli de judecata in suma de 8.000 de lei.

La fel ca datile trecute, si acum instanta a respins actiunea ca fiind introdusa de catre o persoana fara calitate procesuala activa. Motivul il constituie faptul ca nu primarul, ci prefectul Capitalei este cel caruia legea ii da dreptul sa atace in instanta autorizatiile de constructie emise de catre oricare dintre cei sapte edili ai orasului.


Iata minuta sentintei din dosarul nr. 31076/3/2023 privind autorizatia nr. 80 din 27 februarie 2023:


Respinge exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta a reclamantului Primarul General al Municipiului Bucuresti, invocata de parata SC METAV SRL, ca neintemeiata.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati. Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 14.03.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.


Prezentam minuta sentintei din cauza nr. 31079/3/2023 privind autorizatia nr. 78 din 24 februarie 2023:


Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor, invocata de parati. Respinge cererea de chemare in judecata, ca fiind introdusa de persoane fara calitate procesuala activa. Obliga reclamantii la plata catre paratii Epure George Dan si Epure Mihaela la plata sumei de 8.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti-Sectia a II-a de Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata azi, 14.03.2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor de catre grefa instantei”.

 

Cititi episoadele anterioare ale serialului „Avalansa peste Nicusor”:


- episodul I;

- episodul II;

- episodul III;

- episodul IV;

- episodul V;

- episodul VI;

- episodul VII;

- episodul VIII (doua dosare);

- episodul IX (doua dosare);

- episodul X.

 

Comentarii

# Io date 14 March 2024 18:12 0

Vreo 147.000 lei, pana acum, datorii PMB + Nicusor Dan rezultate doar din hotararile judecatoresti mentionate in episoadele dvs. Cat va ma trebui sa plateasca contribuabilii bucuresteni ? Hello, Directia juridica din PMB ? Sau o fi vreo casa de avocatura vestita ?

# maxtor date 14 March 2024 23:11 0

da,da,da:s-a intors impotriva primariilor(in alta parte scrie altcumva) de sector penitenciar 1,2,3,4,5,6 Bucuresti. (e o operatiune care se numeste "copilire")

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva