22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Avocati de top si consultanti fiscali discuta la Cluj despre executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta

Scris de: L.J. | pdf | print

8 May 2012 18:00
Vizualizari: 11391

 

In data de 30 mai, City Plaza Hotel din Cluj va gazdui seminarul „Probleme si solutii privind executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta. Efecte ale Noului Cod Civil si Noului Cod de Procedura Civila. Implicatii fiscale”. Seminarul organizat de Tuca Zbarcea & Asociatii din Bucuresti, societatea de consultanta fiscala Tuca Zbarcea & Asociatii Tax SRL si casa de avocatura clujeana Nistorescu, Somlea & Asociatii aduce, in premiera, o abordare integrata si multidisciplinara cu privire la executarea silita si cesiunea de creanta din perspectiva dreptului civil, dreptului procesual civil si a dreptului fiscal.


In acest sens, specialisti in drept si consultanti fiscali se vor reuni pentru a dezbate noile prevederi civile si procesual civile afectand cesiunea de creanta si cesiunea contractului, buna-credinta in executarea obligatiilor contractuale, masurile procesuale de asigurare si satisfacere a drepturilor creditorului, recuperarea creantelor in procedura insolventei, obligatiile privitoare la impozitul pe profit datorat de cesionarul de creante neperformante si opinia autoritatilor fiscale. De asemenea, vor fi prezentate dezvoltarile comunitare cu privire la implicatiile TVA ale cesiunii de creanta si consideratii fiscale aferente executarii silite.

Lectorii confirmati la acest seminar sunt Prof. Univ. Dr. Liviu Pop, Universitatea Babes-Bolyai; Cornel Popa, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Ionut Serban, Avocat asociat, Tuca Zbarcea & Asociatii; Alexandru Cristea, Tax Partner, Tuca Zbarcea & Asociatii Tax SRL.

Echipa de avocati a Tuca Zbarcea & Asociatii detine o experienta importanta in ceea ce priveste interpretarea reglementarilor introduse prin Noile Coduri, experienta consolidata prin implicarea firmei de avocatura in proiectul de asistenta tehnica finantat de Banca Mondiala privind „Pregatirea punerii in aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedura Civila si Codului de Procedura Penala”. In 2011, Tuca Zbarcea & Asociatii, in calitate de lider al consortiului responsabil cu pregatirea punerii in aplicare a Noilor Coduri, a asistat Ministerul Justitiei in identificarea impactului estimat al acestor noi reglementari din punct de vedere legal, economic, bugetar si al resurselor umane.

Seminarul „Probleme si solutii privind executarea silita a obligatiilor si cesiunea de creanta. Efecte ale Noului Cod Civil si Noului Cod de Procedura Civila. Implicatii fiscale” beneficiaza de sustinerea HotNews, Grayling Romania, Adevarul, Bizlawyer.ro, Lumea Justitiei, Medias Info.

Pentru detalii si inscrieri, va rugam sa accesati pagina dedicata evenimentului de pe site-ul www.noulcodcivil.ro

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva