24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATI, NU UITATI SA FITI SOLIDARI – Decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne face apel la avocati sa nu mai dea afara stagiarii: "Toti avocatii care intampina dificultati in mentinerea contractelor de colaborare si, in mod special, a celor cu avocati stagiari, sa recurga la masura incetarii contractelor de colaborare doar in ultima instanta"

Scris de: E.D. | pdf | print

29 March 2020 10:22
Vizualizari: 4838

Pe principiul "cel mai nou venit pleaca primul in vremuri de criza", avocatura se confrunta in aceste zile cu o situatie de nedorit. Tinerilor avocati stagiari, in mare masura, le sunt incetate contractele de colaboare incheiate cu avocatii colaboratori ca efect al blocarii activitatii caselor de avocatura din cauza pandemiei de coronavirus.


 

Situatia in avocatura este in prezent crancena, motiv pentru care decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne (foto), facel apel la toti avocatii solicitandu-le sa nu mai inceteze contractele de munca ale colaboratorilor stagiari, desi trec printr-o perioada dificila.


Printr-un anunt publicat pe site-ul Baroului Bucuresti, Ion Dragne le solicita avocatilor sa dea prioritate altor modalitati de depasire a dificultatilor economice, astfel incat sa nu fie afectat radical statutul juridic si stabilitatea in exercitarea profesiei de catre avocatii stagiari si de catre avocati, in general.


In situatia in care situatia incetarii contractelor de colaborare ale avocatilor stagiari este inevitabila, decanul Ion Dragne le recomanda avocatilor care au dreptul de a acorda indrumare avocatilor stagiari sa incheie contracte de colaborare cu cei ramasi fara indrumare. Aceasta masura este necesara, subliniaza Ion Dragne, pentru asigurarea continuitatii stagiului de formare initiala si sustinerea, in conditii cat mai apropiate de normal, a examenului de definitivare in profesie.


Redam anuntul avocatului Ion Dragne:

"Decanul Baroului Bucuresti informeaza colegii, ca in situatia, deosebit de critica, in care se exercita profesia de avocat in prezent, datorita starii de criza sanitara in care se afla Romania, mai multe forme de exercitare a profesiei au initiat proceduri de incetare a contractelor de colaborare incheiate cu avocatii colaboratori, in primul rand, cu avocatii stagiari.

Multumind tuturor avocatilor indrumatori si formelor de exercitare a profesiei pentru efortul facut de a integra pe tinerii stagiari in profesie, Decanul Baroului Bucuresti face apel la toti avocatii care intampina dificultati in mentinerea contractelor de colaborare si, in mod special, a celor cu avocati stagiari, sa recurga la masura incetarii contractelor de colaborare doar in ultima instanta, si sa dea prioritate altor modalitati de depasire a dificultatilor economice, care sa nu afecteze, in forma cea mai drastica, statutul juridic si stabilitatea in exercitarea profesiei de catre avocatii stagiari si de catre avocati, in general.

Decanul Baroului Bucuresti solicita confratilor sa aiba in vedere ca solidaritatea profesionala este cu atat mai necesara, in conditiile speciale, cu care profesia de avocat si societatea nu s-au mai confruntat si isi exprima speranta ca prin efortul comun, al formelor de exercitare a profesiei si al colaboratorilor, inclusiv al avocatilor stagiari, vom putea depasi greutatile existente in prezent.

Decanul Baroului Bucuresti recomanda avocatilor care au dreptul de a acorda indrumare avocatilor stagiari sa incheie contracte de colaborare cu cei ramasi fara indrumare, pentru a asigura continuitatea stagiului de formare initiala si sustinerea, in conditii cat mai apropiate de normal, a examenului de definitivare in profesie.

Decanul Baroului Bucuresti transmite urarile de bine si incurajari tuturor colegilor din Bucuresti si din tara, avand convingerea ca, prin sprijin si intelegere, vom ramane un corp profesional de inalta tinuta.

Ion DRAGNE

Avocat

Decanului Baroului Bucuresti"

Comentarii

# haha date 29 March 2020 12:00 +4

au ramas fara caimac. de s-ar desfiinta aceasta casta comunistoida bzata pe nepotisme.

# Avocat date 29 March 2020 19:54 0

La cotizat sa fim solidari. La castig sa castigati doar voi. De ce nu renuntati la birurile uriase, la indemnizatii golanesti. Nu va convine imbuibatilor? Eu una nu am nevoie nici de barou nici de unbr. Sa practice toata lumea si sa vedem ce alege piata. Am ajuns cerșetori.

# Cristi date 30 March 2020 14:17 -1

Niște hotiiii , rămân cei mari restul vai de ei , taxa barou , chirie sediu , impozit Finante , etc Adio avocatura

# rahat cu apa rece date 30 March 2020 21:54 +2

Oare cand o sa realizeze, ca ani de zile au fost dusi cu zaharelul? prostiti si jecmaniti? daca nici in ceasul al 12-lea nu realizeaza, inseamna ca e bai la mansarda :D :D :D :D

# UNBR date 31 March 2020 00:06 0

Avocații care nu au venituri pentru plata taxelor profesionale se reunesc în alt UNBR.

# marea schisma din avocatura date 31 March 2020 13:55 0

Adica, se reunesc in UNBR legal infiintat in 2004, cu acte de infiintare, statut, denumire rezervata, unde nu se platesc taxe si nu sunt jecmaniti.

# Intrebare date 31 March 2020 18:30 -2

Am o întrebare cu variante, unde este avi? 1. Nu are ban de net 2.S-a pensionat 3.La prins covidul

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva