1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAROUL BUCURESTI A PUS OCHII PE TONEL – Avocatul Tonel Pop, aparatorul familiei Luizei Melencu, este bagat in verificari de Consiliul Baroului Bucuresti, pentru "activitatea desfasurata si pozitiile publice" avute in cazul tragediei de la Caracal: "Pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara... Respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 August 2019 15:55
Vizualizari: 8631

Avocatul Tonel Pop are probleme! Consiliul Baroului Bucuresti, condus de decanul Ion Dragne (foto stanga), intervine in tragedia de la Caracal, unde tanara Alexandra Macesanu in varsta de 15 ani a fost rapita, violata si apoi presupus ucisa de Gheorghe Dinca, acelasi barbat care ar fi rapit-o, violat-o si posibil ucis-o, in aprilie 2019, pe Luzia Melencu, in varsta de 18 ani. Mediatizarea cazului Alexandra si legatura dintre acesta cu cele petrecute in cazul Luizei au determinat aparitia in prim-plan, la Caracal, si a avocatului Tonel Pop (foto dreapta), aparatorul familiei tinerei Luiza Melencu, care a dorit sa ia parte la cercetari alaturi de anchetatori.


De aici si pana la adoptarea unei decizii drastice din partea Consiliului Baroului Bucuresti nu a durat mult. Conform unui comunicat al Baroului Bucuresti din 9 august 2019, iesirile publice ale avocatului Tonel Pop, membru al Baroului, precum si activitatea desfasurata la Caracal de acesta, au determinat autosezizarea Baroului Bucuresti, care a decis declansarea unor verificari fata de avocatul Pop.

Potrivit precizarilor Baroului Bucuresti, in cadrul cercetarilor ce urmeaza sa fie efectuate de o comisie formata din trei membri ai Consiliului, se va stabili daca activitatea desfasurata si pozitiile publice adoptate de avocatul Tonel Pop pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara, dar si in ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Intrucat comunicatul Baroului Bucuresti nu este foarte specific, nefiind exemplificate "activitatile" sau "pozitiile" adoptate de avocatul Pop, care pot constitui temei pentru o posibila sanctiune disciplinara, asteptam cu interes mai multe detalii din partea Baroului Bucuresti.

Publicam in continuare comunicatul Baroului Bucuresti din data de 9 august 2019:

"Consiliul Baroului Bucuresti a luat act despre existenta unor incidente intens mediatizate, in care a fost implicat un avocat din Baroul Bucuresti, cu ocazia cercetarilor care se efectueaza in dosarul „Caracal“.

Fata de pozitia exprimata public de domnul avocat Pop-Mitoi Tonel, precum si fata de informatiile transmise presei de catre D.I.I.C.O.T., Consiliul Baroului Bucuresti s-a autosesizat si a hotarat cercetarea urmatoarelor aspecte:

-Daca activitatea desfasurata si pozitiile publice ale domnului avocat Pop-Mitoi Tonel pot constitui temei pentru o cercetare disciplinara;

-In ce masura actele de procedura dispuse de catre procurorul de caz pot constitui ingradiri nepermise ale exercitarii dreptului la aparare.

Consiliul Baroului Bucuresti a insarcinat o comisie formata din 3 membri sa efectueze cercetarile necesare, sa solicite puncte de vedere si relatii, si, pe aceasta baza, sa prezinte intr-un termen adecvat, concluziile sale, pentru luarea masurilor legale.

Consiliul Baroului Bucuresti este consecvent in a atrage atentia tuturor participantilor la actul de justitie ca respectarea stricta a legii este conditie indispensabila pentru garantarea dreptului la aparare, avocatilor revenindu-le obligatia de a se supune aceluiasi imperativ,precum si de a respecta si regulile deontologice care guverneaza exercitiul profesiei.

Avocat Ion Dragne

Decan"


Comentarii

# imun/teanu date 9 August 2019 17:10 +8

Foarte bine! Avocatii trebuie sa scoata curati infractorii. Daca din crimunali fac imaculati inseamna ca sunt remarcabili. * Si serios. Va puteti inchipui cati avocati si-au vandut clientii in favoarea unor mafii, si din cele stradale?!, mai ales la ordine de la gulerele scrobite din functiile oficiale din cardasii? Avem elocventul aici. Si, vine "un" Tonel sa strice (asa zicea Arhimede) "cercurile". Bine fac sefii barourilor ca pun pucrurile la punct, cum e "cinstit si lautareste".

# Cetateanul date 9 August 2019 17:42 +8

În primul rând procedura disciplinară nu trebuia făcută publică! Spre deosebire de băieții ăștia măcar Parchetele precizează că persoana, dacă tot îi dă numele, beneficiază de prezumția de nevinovăție. la ăștia NU! Oricum, tot în mandatul conducerii actuale, când avocata Vicol era luată cu mascații, băieții erau pe sub mese de curajoși! PS Păi să-i votați în continuare că cine știe, poate se întorc vremurile bune ale ălorlalți băieți ... și vă ia cu roaba nu doar cu robe! :lol:

# Ioana M. date 9 August 2019 18:53 +10

Eu ma intreb cum a fost posibil( procedural) sa i se admita unui politist, care nu avea competenta in acest caz, sa vorbeasca singur cu smecherul de Caracal? A fost o discutie" transparenta" , adica prin geam ? Sau i s a permis lui dinca tot ce nu era permis ? Erau date nepublice ?

# Alu'nelu date 9 August 2019 19:34 +6

Daca nici acum sinistrii colonei din Baroul Bucuresti nu inteleg ca e nevoie de transparenta, pentru a elucida pe bune cazul, inseamna ca sunt multi bani la mijloc, reteaua de infractori e imensa si pe toate nivelurile iar eforturile de musamalizare sunt prezentate drept "neajunsuri" sanky! Acum este momentul unui "reset"! Ori daca in continuare intimidam avocatii, asta inseamna ca nu se vrea scarmanirea rahatului infractional pe care sta Roumanica. Ca de atata anticonruptie de ce a facut Kovesi, de-am arestat toti primarii, senatorii, ministrii DA' de colotatii sau decoloratii astia cu palate si BMW-uri de n-au muncit o zi, de n-au platit vreo'data un impozit nici dracu nu-i ia la intrebari! Cum facem dom Ciolanis ca mai vrei odata presedinte! sau asta cu copii nu se pune.... ca si mata... vorba aia..... ha?

# TITULESCU date 9 August 2019 19:34 +7

Cum credeti ca a ajuns avocatura o profesie distrusa decat cu asemenea conduceri ...dar si conducatorii sunt la fel ca si cei care i-au ales . Toti avocatii pregatiti sunt in situati chiar dramatice de viata ... nu poti sa profesezi ca n-ai in fata cui sa fii avocat , intre ei avocatii se sfasie pe nimic ci doar din cauza unui caracter urat ,avocatura nu iti ofera nimic … decat daca , ce sa vezi ai contracte cu statul ,banci ,etc … nimeni n-are nevoie de tine daca esti competent fiindca si competenta asta trebuie sa ti-o dea instanta care ce sa vezi ,onorata instanta este chiar colegul sau colega care erau zero barat in avoctura si in facultate copiau dupa tine ...si intotdeauna luau 6 cand tu luai 10 … Cum se alege conducerea unui barou ,decan si consiliu ? Prin vot ? Prin vot au fost alesi si oameni valorosi si oameni Vanghelie …

# TITULESCU date 9 August 2019 19:35 +5

2 Avocatura este o profesie distrusa din care toti fug pe capete si avocatul este un auxiliar USOR DE DISTRUS PRIN INSASI ORGANELE DE CONDUCERE . Cine a vai vazut ca intr-o profesie unul aflat in competitie cu tine pe orice client SA DEVINA ANCHETQATORUL TAU ,PE BANII TAI CA TU II PLATESTI BANII DE SEF ?????

# nu conteaza date 9 August 2019 22:09 +6

Rar am avut "sansa" sa citesc o tampenie mai mare! Lasand la o parte "autosesizarea" baroului, care in sine e mai mult decat discutabila, avocatul Pop, nu-mi amintesc sa fi avut vreo pozitie publica (sau de alt fel), care sa reprezinte o denigrare a profesiei de avocat, singura care (sa zic), ar fi putut in vreun fel justifica o asemenea autosesizare! Acum, parca-mi pare rau ca nu exista si un barou paralel cu UNBR-ul oficial!

# Dl. Avocat poate va face obiectul unui control GDPR date 10 August 2019 08:36 +1

Chiar adversar fiind este inadmisibil să verși despre accesările inculpstului.preferinte,,...etc.Chestii personale.Pot fi verificate de organe,dar nu aruncate'n public!

# anonimul ferm date 10 August 2019 12:06 +5

Decanul de la acest barou il doare in cot de avocati, el cauta numai jocuri de imagine, iar consilierii acestui barou se stie din zvon public ca iau mita pentru orice cerere.

# Lamurit date 10 August 2019 12:28 +3

După ce analizați asta o sa va lămuriti cam cum este cu AUTOSESIZAREA “COLONELULUI” Decan Dragne Ion împotriva dușmanului/avocatului Tonel Pop. Luați de aici: “Conf. decl. de avere Procurorul General B. Licu a făcut doua asa-numite imprumuturi de la doua persoane fizice: DRAGNE ION – 10.000 euro, cu scadenta anul 2008 si Tudor Mircea – 125.000 euro, cu scadenta in 2012.”

# # lămurit date 10 August 2019 17:14 0

După ce analizați asta o sa va lămuriti cam cum este cu AUTOSESIZAREA “COLONELULUI” Decan Dragne Ion împotriva dușmanului/avocatului Tonel Pop. Luați de aici: “Conf. decl. de avere Procurorul General B. Licu a făcut doua asa-numite imprumuturi de la doua persoane fizice: DRAGNE ION – 10.000 euro, cu scadenta anul 2008 si Tudor Mircea – 125.000 euro, cu scadenta in 2012.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva