8 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Baroul Bucuresti organizeaza o petrecere la 179 de ani de existenta la care sunt invitati Andra si Traian Basescu

Scris de: | pdf | print

23 September 2010 12:58
Vizualizari: 6790

Baroul Bucuresti sarbatoreste sambata 179 de ani de existenta, ocazie cu care conducerile Baroului Bucuresti si a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania l-au invitat pe presedintele Traian Basescu sa ia parte la sarbatorirea evenimentului. Seful statului va sustine si un discurs, alaturi de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, precum si de socrul acestuia, presedintele de onoare al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Calin Andrei Zamfirescu. Gazdele evenimentului, adica avocatul Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti si presedintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea, vor sustine de asemenea discursuri

 

 

Andra va canta pentru avocati si presedinte

Intalnirea va avea loc la Palatul Parlamentului, si va fi urmata de o petrecere care va avea loc in sala „Unirii”, la eveniment fiind invitati in calitate de solisti cantareata Andra si maestrii Gheorghe Turda si Virgil Ogasanu. Manifestarile dedicate zilei Baroului Bucuresti vor incepe printr-un colocviu avand ca scop rememorarea unor etape din trecutul acestei profesii, etapa in care vor sustine discursuri profesorul universitar doctor avocat Mircea Dutu, avocatul Iosif Friedmann Nicolaescu si avocatul Calin-Andrei Zamfirescu. Conform unui comunicat remis presei joi de Baroul Bucuresti, la eveniment vor fi prezenti avocati cu o vechime neintrerupta de peste 50 de ani, printre care si avocatul Paula Iacob, avocatul Mihail Ghiga, avocatii Vlad Manoliu, Constantin AMZUTA dar si Constantin Visinescu.

Aniversarea Baroului sub dificultatile crizei

Conducerea Baroului Bucuresti atrage atentia avocatilor ca, in conditii de criza economica, romanii au tot mai putin acces la justitie. Din acest motiv intalnirea avocatilor cu ocazia aniversarii zilei Baroului Bucuresti trebuie sa aiba drept scop unirea tuturor practicantilor acestei profesii liberale. In comunicatul de presa difuzat joi se mai arata: “Baroul Bucuresti este cel mai mare barou din Romania si a fost fondat in anul 1831. Baroul Bucuresti este unul dintre membrii fondatori (in 1927) ai Uniunii Internationale a Avocatilor, cea mai veche si cea mai importanta organizatie mondiala a profesiei de avocat. Aniversarea aceasta are loc insa intr-un moment dificil al profesiei de avocat. In multe tari ale lumii, sub pretextul asigurarii securitatii sociale, sunt incalcate din ce in ce mai mult drepturile cetatenilor printre care si dreptul la aparare. Conditiile economice din perioada actuala fac tot mai greu accesul cetatenilor romani la justitie. Piata de avocatura din Romania in ultimii doi ani a fost afectata de criza economica, iar avocatii trebuie sa lupte impreuna pentru apararea apararii”.

Comentarii

# pompiliu bota date 23 September 2010 15:26 +8

Pentru corecta informare a publicului: UNBR şi Baroul Bucureşti ale lui Predoiu au fost desfiinţate prin art. 1 din Legea nr. 3 din 1948. Propunem aniversarea a 62 de ani de la desfiinţarea Baroului Bucureşti (Predoiu-Zamfirescu)!

# racaceanu catalin date 23 September 2010 16:20 +15

Orice motiv e bun pentru o betie. :D

# Andrei date 23 September 2010 19:30 -3

Dle Bota,acest stil al discursului axat pe a ataca si cere desfiintarea unuia dintre barouri(cel traditional),nu este,in opinia mea,prea stralucit.Am mai scris si va repet:ar trebui,in loc sa reactionati ca un copil razgaiat,sa gasiti puntzi de comunicare cu ceilalti,pentru a nu se mai vorbi despre "voi" si "ei",ci despre un barou puternic sau barouri cu individualitate puternica. Acest stil de "contre" nu va creaza o carte de vizita ok,ci mai degraba ofera imaginea unui personaj conflictual,mereu pe contre..Stiu,v-ati luptat mult sa va pastrati individualitatea structurii de organizare,dar nu o tineti langa,ca nu ajuta.In plus,va luptati cu aerul...

# pompiliu bota date 23 September 2010 20:19 +7

Dragă Andrei, nu cer desfiintarea unuia dintre barourile traditionale. Toate barourile ,,tradiţionale" au fost desfiinţate prin Legea 3 din 1948. E simplu.

# Vivi date 24 September 2010 04:27 +8

Personal mi-aș dori să cânte Băsescu și să conducă țara Andra. Oricum toate CD-urile lui Băse le-ar cumpăra numai PDL-iștii, iar Boc s-ar mândri că are colecția completă, să nu-i mai dea nimeni cu oul în cap.

# Tovarasu Prim date 24 September 2010 09:51 -7

Nea Pompiliule, cu fata matale de tractorist suficient nu te angajeaza nicio baba chioara sa-i reprezinti interesele, daramite un client cu pretentii.Asa ca, ce te-ai facut matale,ia sa-mi deschid eu un "barou particular",ca doar e democratie. Numai ca un barou nu e srl bre, nu e consignatia, sa ne vinzi matale interpretari de legi abrogate....Trezest-te si ia-ti o slujba serioasa nene, ce mama naibii!!...

# nikos date 24 September 2010 09:54 -3

Dl. Bota pare o persoana inteligenta dar e clar ca e si extrem de complexat si mai ales ingust in viziune. Degeaba incearca oricine sa-i deschida ochii. Iar faptul ca invoca o lege din 1948, a lui Lucretiu Patrascanu care dealtfel a fost abrogata odata cu intrarea in vigoare a legii nr.51/1995 (care prevedea "Pe data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă [...] orice alte dispoziţii contrare.") nu il face neaparat comunist dar in orice caz demonstreaza ca nu a ramas cu prea multe cunostinte din facultatea de drept presupus absolvita. E plina tara de circari infatuati si escroci de doi bani. Plina ochi, as spune... daca ma gandesc pana la primul om al statului.

# racaceanu catalin date 24 September 2010 11:41 +11

Aveti perfecta dreptate.Dar macar titlul legii nr.51/1995 l-ai citit :-) Cam ce reglementeaza dansa...Nu ce credeti voi

# ultraS date 24 September 2010 12:44 +3

tovarase "prim" si tovarase nikos, sunteti 2 bieti securisto-comunisti frustrati, din barourile mafiote legal desfiintate. n-am inteles, ce sarbatoriti voi, tovarasi? perpetuarea unui sistem mafiot ? aaa, sau voi erati aia de drept PULIC, da, da, fara B...

# william wallace date 24 September 2010 13:02 +5

tovarasilor "prim" si nikos, doi pseudojuristi infatuati, le invederez ca legea 51/1995 nu (re)infiinteaza barourile desfiintate prin legea 3/1948 !!! aspect confirmat definitiv de curtea de apel brasov !!!

# reagen date 24 September 2010 13:21 +4

"tovarase prim", cu fata de borfas ordinar pe care o ai, sperii toata lumea! si fara clienti ce vei face? crezi ca vei putea trai decent doar din spaga pe care o iei de la licentiatii in drept si din traficul de influenta pe care il practici?!

# Cineva date 24 January 2013 21:57 0

Profesorul Mircea Dutu un bun profesionist dar UN CARACTER MIZERABIL sau mai bine zis FARA CARACTER. Un comportament de badaran cu toti cei din jurul lui fara a tine cont de varsta ocupatie si competenta. Are o frustrare fata de fostii lui dascali pe care ii desconsidera si blameaza. Trebuie sa invete sa devina "om mare" ca "mic" a reusit cu succes ! Sa bati campii este usor. Nu stiu ce are dumnealui in comun cu mediul ??? Este jurist dar il caracterizeaza acest comportament de "stie tot" care face parte din apucaturile de procuror si ziarist bolsevic si turnator al securitatii care ar fi in stare sa-l dea in judecata pe Dumnezeu, in penal, ca nu zice ca el. Pacat ca asemenea comportament naiv, dominat de o demagogie si un cult al personalitatii tiranic umbreste profesionalismul lui ! Mare pacat ! Domnule profesor, trezti-va si uitati-va in jur ca faceti parte dintre oamani si nu sunteti deasupra lor ca un mic si neinsemnat Dumnezeu. Treziti-va !!! Desi nu prea mai cred .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2023 – Suplimentare cu noi cereri de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva