22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Bila alba la Londra pentru avocatura romaneasca. Tuca Zbarcea & Asociatii, nominalizata la premiile Intellectual Property Magazine in domeniul proprietatii industriale. Castigatorii se anunta in seara zilei de 16 noiembrie 2011

Scris de: L.J. | pdf | print

16 November 2011 16:52
Vizualizari: 10843

Emotii mari la Londra pentru „Tuca Zbarcea & Asociatii”. Renumita casa de avocatura a intrat in cursa pentru unul dintre premiile oferite de publicatia Intellectual Property Magazine, o cunoscuta revista de proprietate intelectuala din Marea Britanie. Conform anuntului facut de organizatori, castigatorii celor 13 categorii vor fi nominalizati in cadrul unei festivitati de premiere ce va avea loc, in seara zilei de 16 noiembrie 2011, in capitala Marii Britanii. Ceremonia de premiere are loc la Grand Connaught Rooms din Londra si va reuni peste 100 de invitati. Tuca Zbarcea & Asociatii este singura firma de avocatura din Romania calificata in finala competitiei organizata de publicatia Intellectual Property Magazine. Astfel, avocatii din Romania se alatura unei elite de firme internationale de avocatura cu o practica solida in domeniul proprietatii intelectuale, printre acestia numarandu-se Freshfields Bruckhaus Deringer, Berwin Leighton Paisner, Hogan Lovells, Simmons & Simmons, Arnold & Porter si altii.


Tuca Zbarcea & Asociatii a fost nominalizata pentru premiul „IP Law Firm of the Year in an Emerging Market” („Firma de Avocatura a Anului in Domeniul Proprietatii Intelectuale pe o Piata Emergenta”), concurand in aceasta categorie cu nume grele din domeniu, cum ar fi Freshfields Bruckhaus Deringer, Wragge & Co si alti cinci finalisti. Potrivit organizatorilor, firmele din aceasta categorie au demonstrat ca ofera clientilor lor servicii de exceptie, ca inteleg necesitatile complexe ale acestora, sprijinindu-i in indeplinirea obiectivelor comerciale si cresterea competitivitatii si profitabilitatii.

Este o onoare sa accedem in etapa finala a unei competitii ce reuneste profesionisti de talie internationala in domeniul proprietatii intelectuale, companii cu portofolii valoroase de proprietate intelectuala si unele dintre cele mai puternice firme de avocatura internationale cu practica in acest domeniu. Aceasta nominalizare reprezinta o recunoastere a activitatii echipei noastre in domeniul proprietatii intelectuale si cu precadere in ceea ce priveste sprijinul acordat clientilor in combaterea contrafacerii si a contrabandei cu produse de larg consum”,ne-a declarat Ciprian Dragomir (foto) avocat asociat al „Tuca Zbarcea & Asociatii” si coordonator al departamentului de dreptul proprietatii intelectuale al firmei.

Echipa profesionista care se ocupa de dreptul proprietatii intelectuale a casei de avocatura „Tuca Zbarcea & Asociatii” acorda asistenta clientilor in legatura cu inregistrarea, protectia, autorizarea si transferul brevetelor de inventie, a marcilor inregistrate, drepturilor de autor, desenelor si software-ului. In ultimii ani, firma a sprijinit mai multe societati nationale si internationale de top in lupta impotriva contrafacerii produselor, a contrabandei cu produse si a utilizarii ilegale a marcilor inregistrate, in special in industriile unde se comercializeaza produse larg consum, cum ar fi tigari, bauturi, alimente si articole de imbracaminte. Activitatile firmei in acest domeniu sunt derulate in mare parte prin intermediul diviziei specializate – Tuca Zbarcea & Asociatii IP S.R.L.

Lista finalistilor care vor concura pentru premiile oferite in acest an de publicatia Intellectual Property Magazine include 31 de companii si firme de avocatura, precum si alti 14 specialisti in domeniul proprietatii industriale. Potrivit organizatorilor, ceremonia din acest an se distinge atat prin numarul impresionant de aplicatii primite, cat si prin calitatea acestora, candidatii demonstrand un potential important de inovare in acest domeniu, multa determinare si disponibilitate de a depune eforturi sustinute pentru atingerea obiectivelor de afaceri propuse.

Castigatorii in fiecare dintre cele 13 categorii – companii, firme de avocatura si practicieni in domeniul proprietatii industriale – vor fi desemnati de o comisie de jurizare din care fac parte 18 executivi de top si profesionisti cu o experienta notabila in domeniul proprietatii intelectuale din cadrul unor companii de renume precum Shell International BV, Ovum, Munich Re, Daimler, Coca-Cola, Nestlé, Fabergé, Deloitte si altele.

Publicatia Intellectual Property Magazine face parte din portofoliul de produse dezvoltat de trustul media Informa Law, fiind editata de un colectiv redactional format din experti independenti.

Ceremonia anuala de premiere organizata de publicatia britanica Intellectual Property Magazine celebreaza cele mai bune rezultate obtinute in domeniul proprietatii intelectuale si premiaza meritele individuale si performerii din ultimul an. Categoriile de premii acopera toata gama de servicii si activitati in domeniu, derulate atat de specialistii in proprietate industriala, precum si de companii, firme internationale de avocatura, agentii sau cabinete de proprietate industriala.

Printre distinctiile ce vor fi acordate in acest an se numara: Premiul pentru CEO-ul Anului; Premiul pentru Firma de Avocatura a Anului in domeniul Drepturilor de Autor; Premiul pentru Firma de Avocatura a Anului in domeniul Marcilor Inregistrate; Premiul pentru Firma de Avocatura a Anului in domeniul Desenelor Industriale; Premiul pentru Cea mai Inovatoare Strategie in domeniul Proprietatii Intelectuale; Premiul pentru Firma de Avocatura a Anului in domeniul Proprietatii Intelectuale pe o Piata Emergenta; Premiul pentru Avocatul de Proprietate Intelectuala/Executivul Anului in domeniul Proprietatii Intelectuale; Premiul pentru Cea mai Buna Performanta in Dezvoltarea/Gestionarea unui Portofoliu de Proprietate Intelectuala.

Comentarii

# Av. Roland Mindrila date 16 November 2011 17:27 +3

Felicitari celor care pledeaza pentru o practica profesionala europeana si sunt apreciati pe plan international!  O dovada in plus care ne arata care este pilonul evolutiei profesionale : COLABORAREA .

# morarescu date 16 November 2011 22:03 +5

Succes.Mai presus de toate insa -echilibru. Alaturi de alte 2-3 mari case de avocatura , "faceti legea" in comercial si civil. Aveti insa grija cum o faceti. De cateva ori am remarcat si regasit in hotarari favorabile "greilor" dezlegari date problemelor de drept straine legii si bunului simt. Inovati dar nu pervertiti. Inca o data succes.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva