13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOBI NUMBER ONE – Condus de fostul membru CSM Bogdan Mateescu, Tribunalul Valcea si-a facut bilantul pe 2023: „Pe locul 1 in topul eficientei activitatii judiciare de la nivelul tribunalelor... La patru indicatori de calitate, activitatea a fost calificata 'foarte eficienta', iar la unul singur 'eficienta'... Desi incarcatura pe judecator a crescut de la 735,7 la 842,7 dosare, termenul mediu de redactare a hotararilor a scazut de la 44,7 la 17,1 zile” (Raportul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 February 2024 13:44
Vizualizari: 3050

Tribunalul Valcea – condus de judecatorul Bogdan Mateescu (foto), fost membru CSM – si-a publicat joi, 8 februarie 2024, bilantul pe anul 2023, anuntand ca se situeaza pe prima pozitie dintre toate tribunalele din tara in ceea ce priveste eficienta activitatii judiciare.La patru dintre cei cinci indicatori de calitate stabiliti de catre Consiliul Superior al Magistraturii – „rata de solutionare a dosarelor (operativitatea)”, „ponderea dosarelor inchise intr-un an”, „durata medie de solutionare” si „hotarari redactate peste termenul legal” –, activitatea Tribunalului Valcea a rezultat drept „foarte eficienta”, doar la indicatorul „vechimea dosarelor in stoc” rezultand calificativul „eficient”.


Iata comunicatul instantei:


Tribunalul Valcea - pe locul 1 in topul eficientei activitatii judiciare de la nivelul tribunalelor

Conducerea Tribunalului Valcea le multumeste tuturor judecatorilor acestei instante precum si intregului personal de suport pentru eforturile deosebite depuse in activitatea judiciara pe parcursul anului 2023, eforturi care au determinat situarea pe primul loc in tara la nivelul tribunalelor sub aspectul indicatorilor de eficienta stabiliti de Consiliul Superior al Magistraturii.

Astfel, desi in prezent exista doar 22 de posturi de judecator ocupate din 39 in schema, iar numarul de dosare si incarcatura pe judecator au crescut semnificativ, judecatorii instantei au inteles o data in plus menirea lor constitutionala de infaptuire a unui act de justitie de calitate intr-un termen optim si previzibil in interesul cetatenilor si au contribuit fiecare in parte, cu profesionalism si daruire pentru profesie, la situarea pe locul fruntas la indicatorii de eficienta corespunzatori instantelor de acest grad de jurisdictie din tara.

Doar cu titlu exemplificativ, desi incarcatura pe judecator in cadrul instantei a crescut de la 735,7 la 842,7 dosare, termenul mediu de redactare a hotararilor judecatoresti a scazut de la 44,7 de zile, la 17,1 zile.

Toate datele relevante din care reiese ca la 4 indicatori de calitate activitatea a fost calificata 'foarte eficienta', iar la unul singur – 'eficienta' se regasesc in raportul de bilant ce poate fi accesat pe Portalul instantelor de judecata, sectiunea 'Instanta in cifre', aferenta Tribunalului Valcea.

De asemenea, multumim pentru colaborarea la standarde optime corpului avocatilor, procurorilor, expertilor si tuturor institutiilor care au sprijinit activitatea administrativa a instantei.

Constienta fiind de necesitatea imbunatatirii si mai accentuate pe viitor a activitatii sub toate aspectele, existand in continuare reglaje de efectuat, conducerea Tribunalului Valcea asigura societatea de intreaga determinare a judecatorilor si a personalului de suport in acest sens”.


* Cititi aici intregul raport de bilant al Tribunalului Valcea

Comentarii

# Iulius-Laurentiu date 9 February 2024 13:57 +2

Resursele suficiente, la nivel bugetar, uman și material, reprezintă o condiție necesară dar nu suficientă în sine – pentru asigurarea funcționării normale a justiției și conformarea cu durate rezonabile ale procedurilor judiciare. Felicitări pentru abilitatea si preocuparea de a găsi pârghiile necesare eficientizării sistemului judiciar .... la nivelul acestei instanțe. Poate veți împărtăși si celorlalți președinți de instanțe ... ,,secretul succesului". P.s. Nu le spuneți ca este vorba de multa munca si nopți nedormite :)

# santinela date 9 February 2024 15:57 +4

Asta nu are nici un merit pentru situatia data. Nu-si poate revendica meritele unor oameni de bine si a unor meseriasi. Dupa nenorocirile pe care le-a facut la CSM ,-ciumpalacul neamului-nu poate sustine rezultatele bune ale colectivului ca avnd legatura cu el !

# Fereasca-ne Doamne! date 9 February 2024 16:31 +4

Urata poza..... :-x

# Aura date 9 February 2024 17:37 +1

Obiectiv vorbind, daca anul anterior nstanta a fost mai putin eficienta si anul asta e pe locul 1, e meritul lui. Si asa pare ca e, bilantul de anul trecut de pe portal arata mai rau.

# maxtor date 9 February 2024 17:44 +1

bine,bine,de amuzament: cat a incasat din taxe?

# Ioan date 9 February 2024 20:31 +4

Mai traieste baiatul asta de trista amintire? Multi vad, putini cunosc. Daca nu esti de meserie, risti sa-l crezi. Sa o spuna celor care l-au racolat si-l sprijina in tot ce face, indiferent de gafele majore ca rahaturile astea care ni le spune, cu care se lauda sunt adevarate. Oare vrea sa candideze pe undeva, vrea sistemul sa-l plaseze pe undeva inainte de alegeri? Bobi, sa nu uiti un lucru! Si hardaul cu care se scoate rahatul din groapa, se mai schimba!

# Raluca date 12 February 2024 17:11 0

Am o nelamurire, ba chiar o dilema. A reusit Bobita sa o angajeze pe contabila de la primaria lui tatalui domniei sale careia ii promitea ca o rezolva pe bani multi la Tribunalul Valcea daca tace?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva