17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA CU CEAS DIN DOSARUL REVOLUTIEI – Asociatia 21 Decembrie 1989 cere CSM si DNA sa se sesizeze in privinta procurorilor militari care nu au emis Ordonanta de incepere a urmaririi penale in rem in Dosarul “Revolutiei”, la momentul intrarii in vigoare a Codului de procedura penala: “O asemenea impardonabila pasivitate inseamna favorizarea criminalilor, explicata prin coruperea cu grade si functii de conducere a multora din sectia parchetelor militare”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 January 2016 14:05
Vizualizari: 12455

Asociatia 21 Decembrie 1989 acuza procurorii militari ca dispretuiesc Inalta Curte de Casatie si Justitie si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului prin pasivitatea de care au dat dovada in Dosarul “Revolutie”. Reprezentatii Asociatiei 21 Decembrie 1989, condusa de Teodor Maries, sustin ca procurorii militari aveau obligatia de a dispune inceperea urmaririi penale in rem in Dosarul “Revolutiei” la momentul intrarii in vigoare a Codului de procedura penala, la 1 februarie 2014.


Inexistenta unei astfel de Ordonante a condus, in opinia reprezentatilor Asociatiei 21 Decembrie 1989, la favorizarea criminalilor, “explicata prin coruperea cu grade si functii de conducere a multora din sectia parchetelor militare”.

Din acest motiv, Asociatia 21 Decembrie 1989 solicita Consiliului Superior al Magistraturii si Directiei Nationale Anticoruptie sa sa se sesizeze cu privire la lipsa emiterii la momentul intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala a unei Ordonante de incepere a urmaririi penale in rem.

Asociatia 21 Decembrie 1989 precizeaza ca acest aspect a fost descoperit in data de 14 ianuarie 2016 si constatat in data de 15 ianuarie 2016 de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prezentam in continuare comunicatul Asociatiei 21 Decembrie 1989:

"Asociatia 21 Decembrie 1989 cere Consiliului Superior al Magistraturii - CSM si Directiei Nationale Anticoruptie - DNA sa se sesizeze cu privire la lipsa emiterii la momentul intrarii in vigoare a Noului Cod de Procedura Penala a unei Ordonante de incepere a urmaririi penale in rem!

Inexistenta in dosarul nr.11/P/2014 a acestei Ordonante a fost constatata aseara tarziu si astazi de 5 (cinci) completuri de judecata, invocata de Asociatia 21 Decembrie prin membrii sai ...

Intr-un stat de drept o asemenea impardonabila pasivitate inseamna favorizarea criminalilor, explicata prin coruperea cu grade si functii de conducere a multora din sectia parchetelor militare

II

Procurorii militari dispretuiesc Curtea si jurisprudenta CEDO

La examinarea plangerii dlui Bosnigeanu, care a avut termen azi 15 ianuarie 2016 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, completul de judecata a luat act de faptul ca petentul a fost pur si simplu pierdut de procurori din rusinoasa ordonanta de clasare, in care nu exista nicio referinta, in pofida faptului ca la Strasbourg, Curtea Europeana a Drepturilor Omului i-a recunoscut calitatea de victima, cauza sa fiind una reprezentativa Bosnigeanu s.a. c. Romania.
Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului din cauza Bosnigeanu c. Romania, ca si hotararea Asociatiei 21 Decembrie 1989, Maries, Vlase si altii, a fost ignorata de procurorii militari, au aratat astazi in fata Inaltei curti de Casatie si Justitie, avocatii Asociatiei 21 Decembrie 1989
".

*Cititi aici Hotararea CEDO in cauza Bosnigeanu contra Romaniei din 4 noiembrie 2014

Comentarii

# DODI date 15 January 2016 19:32 +4

Asociația 21 Decembrie 1989 cere lupului să păzească oile. Ăștia au văzut vreo anchetă făcută de CSM sau DNA în interesul României? Dacă nu-i interesul mărunt a lui Hăhăilă sau Ciolanis vax albina. Ei anchetează judecătorii care sunt supărati pe sistem sau babele care au dat mită 3 ouă si o găină.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva