21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BONUSURI DIN EVAZIUNE – PICCJ il acuza pe patronul Mediafax, Adrian Sarbu, ca a gandit un mecanism pentru a nu plati darile catre stat: “A afirmat ca nu este dispus sa plateasca taxe si s-a aratat interesat de gasirea unor modalitati concrete de evitare a acestora... Prejudiciul produs se cifreaza la 16.809.964 lei rezultat din evaziune fiscala, la 2.660.000 lei din delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei”. UPDATE - Sarbu a fost arestat

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 February 2015 18:30
Vizualizari: 7705

UPDATE 4.02.2015 - CAB a dispus arestarea preventiva a lui Adrian Sarbu pentru 30 de zile. Cererea de arestare a avocatei Liana Petrovici a fost respinsa.

Curtea de Apel Bucuresti decide, marti seara 3 februarie 2015, daca va emite sau nu mandat de arestare preventiva pe numele mogulului Adrian Sarbu (foto), patronul Mediafax Group. Sarbu a fost retinut luni seara de PICCJ, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscala, spalare de bani si instigare la delapidare.

Alaturi de Adrian Sarbu, in acelasi dosar, a fost retinuta si avocata Liana Petrovici din Baroul Bucuresti. Aceasta este acuzata de complicitate la spalare de bani.

Potrivit procurorilor de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, Adrian Sarbu ar fi gandit un sistem pentru a fi eludate platile catre bugetul de stat. Procurorii afirma ca, in cadrul sedintelor de bugetare a societatilor in care era implicat Sarbu sau cu care acesta avea legaturi, patronul Mediafax Group ar fi afirmat ca nu este dispus sa isi achite taxele catre stat, fiind interesat de gasirea unui mecanism pentru evitarea platilor. PICCJ mentioneaza ca sistemul nu ar fi avut ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, urmarindu-se totodata si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din evaziune fiscala cu scopul de a fi platite bonusuri pentru functiile de top ale societatilor. Iar la acest capitol, PICCJ sustine ca bonusurile il priveau in special pe Adrian Sarbu.


In ceea ce o priveste pe avocata Liana Petrovici, procurorii acuza ca aceasta ar fi participat la o intalnire unde s-ar fi discutat gasirea “unei modalitati in care sa fie inchis soldul de casa existent in balanta contabila a S.C. T.P. S.A. care evidentia, la acea data, o suma in casierie in cuantum de aproximativ 2.100.000 lei, care in realitate lipsea, fiind anterior insusita de catre Adrian Sarbu”.

Potrivit PICCJ, prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei.

Iata acuzatiile PICCJ:

In cauza avand ca obiect S.C. MEDIAFAX GRUP SA, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din 3 februarie 2015, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii:

-SARBU ADRIAN - aflat in stare de retinere - sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la evaziune fiscala (doua acte materiale), spalare de bani (doua acte materiale) si instigare la delapidare;

-PETROVICI LIANA sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la spalare de bani.

In cursul zilei de astazi, 3 februarie 2015, inculpatii vor fi prezentati cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Din referatul cu propunere de arestare preventiva au rezultat urmatoarele:

La solicitarea inculpatului Sarbu Adrian, inculpatii Serban Liliana, Grigoruta Roxana Dorina, Balan Eugenia (arestata in alta cauza), Dinu Sorin, Cozac Daniela Reghina (cercetata in stare de libertate), Crisbasan Rodica si Chis Gheorghe Dragos, impreuna cu suspectii Atanasiu Diana si Eremia Dragos au folosit o schema infractionala in scopul sustragerii de la plata catre Bugetul General Consolidat al Statului a Taxelor si Impozitelor, schema in care au fost interpuse mai multe societati comerciale care au derulat operatiuni fictive, in intervalul 2011 - 2014, in relatia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societatile din grupul MEDIAFAX (S.C. MEDIAFAX GRUP S.A., S.C. MEDIAFAX S.A., S.C. APROPO MEDIA S.R.L.).

Astfel, inculpatul Sarbu Adrian este detinatorul unei cote de 87% din actiunile S.C. A. M. C. S.A., societate ce detine 99,41378% din S.C. MEDIAFAX S.A., 95% din actiunile S.C. APROPO MEDIA S.R.L. si 50% din S.C. MEDIAFAX GROUP S.A. (restul de 50% fiind detinuta in cote egale de S.C. MEDIAFAX S.A si S.C. APROPO MEDIA S.R.L.).

In aceste conditii, desi in perioada savarsirii faptelor ce formeaza obiectul prezentului dosar, inculpatul Sarbu Adrian nu indeplinea functii in cadrul acestor societati, se poate spune ca, in fapt, detinea controlul asupra tuturor societatilor din grup, deciziile acestuia impunandu-se cu putere de lege.

In acest context, in cadrul sedintelor de bugetare a societatilor, la care a participat si inculpatul Sarbu Adrian, a afirmat in mod constant ca nu este dispus sa plateasca taxe la stat si s-a aratat interesat de gasirea unor modalitati concrete de evitare a acestora, la nivelul managementului S.C. MEDIAFAX GROUP S.A., S.C. MEDIAFAX S.A. si S.C. APROPO MEDIA S.R.L., fiind gandit, astfel, un sistem de eludarea a taxelor care in mod normal si firesc trebuiau virate la bugetul de stat, sens in care s-a hotarat infiintarea de societati in care sa fie transferat capitalul, pentru a fi protejat de sistemul legislativ din Romania, care impunea obligativitatea achitarii acestor taxe.

Sistemul creat nu avea ca scop doar sustragerea de la plata catre bugetul general consolidat al statului a taxelor si impozitelor, ci si utilizarea mai departe a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in scopul platii de bonusuri pentru functiile de top ale societatilor si in special pentru inculpatul Sarbu Adrian.

Disimularea adevaratei naturi a provenientei se realiza prin interpunerea in circuitul financiar a mai multor societati de tip fantoma, in conturile carora erau transferate de catre S.C. MEDIAFAX GROUP S.A. importante sume de bani, operatiuni in care erau interpuse alte doua societati comerciale.

Totodata, pe baza probatoriului administrat pana in prezent a rezultat ca inculpata Petrovici Liana (in calitate de avocat) a participat in cursul lunii aprilie 2014, la o intalnire ce a avut drept scop gasirea unei modalitati in care sa fie inchis soldul de casa existent in balanta contabila a S.C. T.P. S.A. care evidentia, la acea data, o suma in casierie in cuantum de aproximativ 2.100.000 lei, care in realitate lipsea, fiind anterior insusita de catre Adrian Sarbu, in calitate de actionar al societatii prin intermediul S.C. A. M. C. S.R.L., fiind remisa acestuia prin intermediul directorului general G. G. Cu aceasta ocazie, inculpata Petrovici Liana a intocmit si avizat contractele prin care au fost create circuitele financiare fictive avand drept scop ascunderea si disimularea modului in care sumele de bani au fost insusite din casieria S.C .T. P. S.A., avand cunostinta de scopul urmarit de inculpati.

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, la suma de 2.660.000 lei din savarsirea infractiunii de delapidare, fiind supusa spalarii banilor suma de 2.893.607 lei”.

Comentarii

# remember date 3 February 2015 18:36 +8

Nu a gandit el mecanismul de evaziune fiscala.L-au gandit altii dar el s-a bucurat din plin de roadele gandirii altora!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# securistul de serviciu date 3 February 2015 19:36 +1

Mai REMEMBER, ma dezamagesti daca a inceput sa te intereseze si Sarbu.Tara arde si tu scrii prostii pe-aici.Eu sunt asa de nervos incat simt ca-mi pocneste neuronul.Si stii de ce???Aseara, pe Antena 3, avocat Abraham, pentru care aveam o oarecare simpatie si-a dat aseara cu stangu-n dreptu,afirmand ca in afara de elemntul negativ Coldea, ce strica imaginea sri-ului, restul si mai ales cei din provincie, suntem niste fecioare,timide si harnice, dispuse sa lucram moaca pentru tara si popor, in locul lui Coldea.Este adevarat, Coldea este cel mai descreierat dintre noi si e suficient sa te uiti la fata lui pentru a intelege acest lucru dar nici noi din provincie nu suntem sfintii sisoe.De altfel, daca stau si ma gandesc bine cu neuronul, noi comitem mult mai multe ilegalitati decat sefu',pentru simplu motiv ca sefu' primeste banii vrac la diplomat in timp ce noi, muncim din greu pentru a aduna euro cu euro, inseland statul,furand, jecmanind, santajand si traficand droguri,femei :cry:

# TITULESCU date 3 February 2015 19:44 +6

PROCURORII FAC ACUZATI PE DISCUTII CONFIDENTIALE AVOCAT- CLIENT.ASA CEVA E JUSTITIE,E STAT DE DREPT? Dar cei care stiu de aceste fapte ale lui SARBU DE ANI DE ZILE SI NU L-AU ARESTAT SI NU L-AU RETINUT EI NU SUNT COMPLICI SAU EI SUNT PROCURORI SAU LA LUCRATORI LA SERVICII.CATA IPOCRIZIE ,ADICA UNI AU VOIE SA FIE LA STAT SI TICALOSI SI CE VOR EI? ASTEA SUNT MANEVRE IN MAFIE. MULT CIRC SI NOI TRAIM VAI DE NOI ACUM CAND SE BATE MAFIA PENTRU NOI NASI. Sa cheme SARBU in solidar cu el si IN GARANTIE STATUL ROMAN SI PARCHETUL CARE L-AU LASAT ANI DE ZILE SA FACA CE VREA SI ACUM FAC PE MARI JUSTITIARI.

# gigia date 3 February 2015 22:17 +3

Daci este o poveste.... Treaba asta cu casierie exista la TOATE FIRMELE si reprezinta salariile platite la negru.... Mariti salariul minim si veti observa o crestere a banilor din casierie :lol:

# livia date 4 February 2015 08:26 +2

Sper ca in cazul tuturor se va aplica confiscarea extinsa, pentru recuperarea pagubelor, nu-i asa? Doar puscarie nu este suficient; trebuie recuperati banii.

# santinela date 4 February 2015 08:50 +1

Si care este problema.Daca metodele gasite sint legale ? In America,spre care tindem noi, exista firme de avocatura specializate in a indruma clientii sa evite pe cit posibil impozitarea excesiva.

# chisca date 4 February 2015 09:43 +2

SARACUTUL DE EL,CINSTIT SI TOTUSI LA COMANDA LUI PONTA I SA FABRICAT UN DOSAR DE EVAZIUNE SI SPALARE DE BANI. SARACUTUL DE EL,DNA CHIAR NU OBSERVA CA DL.S ESTE CURAT CA LACRIMA. SI CATE A FACUT EL PENTRU NOI.DE LA CAMERAMANUL "REVOLUTIEI" LA BOSSUL PRO TV SI PRO MEDIA. TOATE PENTRU NOI SI SPRE BINELE NOSTRU. SI CE DACA ARE O AVERE COLOSALA A MUNCIT DIN GREU PENTRU EI MAI ALES CA A TRBUIT SA PLATEASCA CEVA SI DE PE URMA DIVORTULUI.SARACUL.EU "SINER "IL CRED.CAT DE NESIMTITOR ESTE DNA

# Livia date 5 February 2015 11:32 +2

Sa fim cinstiti ca in pro si in mediafax nu misca nici gandacul de bucatarie fara stirea maharului. Schema gandita a fost pusa la indrumarea lui si sub ochiul de bandit a lui.....Lasati prostiile ca are bani si influenata ,nasol este ca sunt trepadusii arestati si manjiti cu noroi....Pai mai statea unul pe functie indiferent ca era maturator in curte sau contabil,director daca nu executa ordinele :zzz :zzz Zbura imediat din orice fel de pozitie... :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz :zzz el traia ca nababul iar trepadusii vai capul lor.Nu spun ca nu au vina dar,? ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# Nu este de gluma date 5 February 2015 11:41 +2

BANIIII UNDE SUNT BANIII ? Daca sau intors la mogulul AS sa ia pe el cu tot cu ambalaj....Daca este adevarat el este singurul vinovat. Paduchiosii de linga el ce vina aveau ca executau ordinele? El este vinovat sa-si vanda complexul Susai- casa de la Praga si cea de la Paris, Sa dea statului banii si se acopera prejudiciul ! Asa se intampla ramele sufera iar smecheri traiesc a nista chiaburi. Instigatorul si autorul moral trebuie pedepsin nu executantul soldatul face ce i ordona seful

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva