30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUBOIUL – Condamnat pentru fapte prescrise, fostul sef CNAS, medicul Lucian Duta, prezinta “chipul hidos al Justitiei”: “Judecatorii au acceptat de buna voie sa-si aseze pe obraz – ba chiar sa-l si hraneasca – acest monstruos buboi, pe care astazi cred ca il mai pot acoperi cu farduri si vopseluri ieftine. Buboiul, din pacate pentru ei - dar, mai ales pentru noi, exista si supureaza… Si nu se va vindeca niciodata, nu inainte de a ne fi lasat cicatrici, noua, tuturor!”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 November 2022 12:12
Vizualizari: 4518

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, medicul Lucian Duta (foto), a avut marti, 15 noiembrie 2022, o prima iesire publica dupa ce a fost condamnat pentru fapte prescrise la 6 ani inchisoare cu executare de judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti. Tinut dupa gratii prin refuzul de a-i fi suspendata executarea pedepsei pana la solutionarea contestatiei in anulare – refuz intemeiat pe decizia completului ICCJ de dezlegare a unor chestiuni care a stabilit ca deciziile CCR 297/2018 si 358/2022 privind prescriptia nu se vor aplica in cazul in care ele au fost invocate in faza apelului si respinse – Lucian Duta a postat pe pagina sa de Facebook un amplu text, intitulat “Buboiul”, in care atrage atentia ca prin decizia anterior amintita ICCJ permite ca oameni sa ramana in inchisoare doare pentru simplul motiv ca au invocat in timpul procesului prescrierea faptelor.


 

Fara alte comentarii, prezentam postarea medicului Lucian Duta:


Buboiul

In anul 2018, CCR a stabilit, fara echivoc, ca anumite dosare, aflate in cercetare, erau deja prescrise. Cu toate acestea, aproape intreaga magistratura romana s-a facut ca nu pricepe si a nesocotit aceasta decizie, consecinta fiind trimiterea ILEGALA in inchisoare a unora dintre justitiabili. Nimeni nu stie cu exactitate numarul acestora, dar putem banui ca, in decurs de 4 ani (+4=8!), el a fost de ordinul sutelor, daca nu chiar al miilor. Repet: acesti oameni erau absolviti de raspunderea penala, confirmarea venind din partea celei mai inalte instante din Romania; acest lucru a fost posibil, aproape exclusiv, din cauza procurorilor care tergiversasera dosarele ani de zile in scopul santajului politic si/sau economic.

Nimeni nu stie – pentru ca nimeni nu este interesat – cati oameni au murit sau mor in inchisori, din cauza acestei veritabile crime judiciare; nimeni nu stie – pentru ca ei nu conteaza – cati copii au suferit dupa parintii lor, cate destine au fost distruse sau cati dintre parintii parintilor acestor copii au plecat indurerati din lumea aceasta… iar toate cele de mai sus, in numele unei DREPTATI, nicidecum al INFAPTUIRII ACTULUI DE JUSTITIE! – dreptatea este un act Divin… Justitia este apanajul oamenilor, IN BAZA LEGILOR, nicidecum al bunului lor plac.

Ce poate fi mai monstruos, decat crima judiciara - premeditata - la scara larga?

Cum este posibil sa se intample asa ceva?

Raspuns: acest lucru a fost si este posibil exclusiv din cauza si din vina tradatorilor ce, vremelnic, ne conduc. Sunt aceiasi cu cei ce ne-au condamnat copiii la sclavie, in numele unui viitor, zice-se, luminos!

Ei sunt cei ce au impus judecatorilor din Romania nerespectarea legii supreme, Constitutia, transformandu-i in veritabile instrumente ale crimei, in numele unei asa-zise dreptati!

Pe de alta parte, judecatorii sunt cei care au acceptat de buna voie sa-si aseze pe obraz – ba chiar sa-l si hraneasca – acest monstruos buboi, pe care astazi cred ca il mai pot acoperi cu farduri si vopseluri ieftine. Buboiul, din pacate pentru ei – dar, mai ales pentru noi –, exista si supureaza… Si nu se va vindeca niciodata, nu inainte de a ne fi lasat cicatrici, noua, tuturor! Ne infecteaza, in schimb, noua tuturor viata si, nu doar lor sau 'justitiabililor' – ori 'penalilor' din mintea lor –, iar asta chiar de pare mai putin vizibil sub grosul praf de pudra!

In anul 2022, 7 judecatori ai Curtii Constitutionale a Romaniei au emis o noua decizie, prin care au aratat ca timp de 4 ani (care s-au adaugat celorlalti 4, incepand cu 2014) aproape toata Justitia din Romania a facut erori repetate, nerespectand CONSTITUTIA ROMANIEI si nici decizia anterioara a CCR, anume cea din 2018.

Practic, prin decizia din iunie 2022, CCR a statuat ferm ca, timp de 4 ani (+4 = 8!!), nenumarati oameni au fost trimisi la inchisoare, in dispretul total al legii supreme!

Dupa cateva luni, 3 mai exact, ICCJ a recunoscut si ea ca in toti acesti ani, de la adoptarea asa-ziselor 'coduri moderne' – de tip MCV –, prea multe dintre deciziile de condamnare au fost emise in mod abuziv si ilegal. Cu toata fermitatea acestei decizii, ICCJ a dat-o la scaldat, mai pe romaneste, si a mai statuat un alt lucru: ca niciun judecator nu se face vinovat!

Cu alte cuvinte, judecatorii au luat act de buboi, il recunosc… dar machiajul rezista!… iar asta echivaleaza cu alte condamnari, la fel de nedrepte…

Dar cu oamenii trimisi la inchisoare, ilegal, in numele 'dreptatii', in numele lui 'lasa ca stim noi', si nu cel al legii, cum ramane?

Raspunsul vine tot de la ICCJ si, implicit, de la statul roman: ei raman la inchisoare, fie doar si pentru faptul ca au 'indraznit', in momentul judecatii, sa atraga atentia 'onoratelor instante' cu privire la deciziile CCR!

Sintetizand, putem spune urmatoarele, despre asa-zisa 'reparatie' din 25 octombrie 2022: da, noi am gresit… da, buboiul exista si supureaza… ha, ha, ha... dar voi ramaneti in inchisoare, ca oricum voi nu contati!... tot asa cum nu conteaza niciunul dintre cetatenii acestei 'minunate' Republici.

Acesta este adevaratul chip al justitiei romane si, implicit, al statului roman!

Este chipul hidos, care ne-a distrus si trecutul, si prezentul, dar mai ales viitorul... chipul ala nefardat si necosmetizat!

Sunt multi cei ce au incercat, de-a lungul istoriei, sa isi acopere crimele in numele DREPTATII LOR, prin intermediul JUSTITIEI LOR!

Iar multe dintre aceste crime, comise in numele unor 'inalte idealuri', au sfarsit prin a fi consfintite drept ceea ce au fost: crime si nimic mai mult!

Vreodata, poate ca cei ce astazi isi poarta, cu mandrie, buboiul pe fata – unii sub fard, altii chiar si la vedere – se vor vedea in plenitudinea hidoseniei lor!

Poate ca intr-o zi se va infaptui Justitia, iar ei vor fi siliti sa traiasca suferintele tuturor celor pe care i-au executat, fara niciun drept, in numele unui bine numai de ei cunoscut! Sper sa fie ei ce vor plati, si nu ai lor urmasi... pentru ca tot am intrat in sfantul post al Nasterii Mantuitorului, Craciunul.

Poate ca intr-o zi se vor gasi, printre toti cei de mai sus, si judecatori dispusi sa elimine acest buboi, folosind 'bisturiul' legii si al adevarului juridic, nicidecum fardul performant al prea-schimbatoarei 'dreptati populare'!”.

Comentarii

# JUSTITIAREALA.RO date 15 November 2022 12:20 +86

Sistemul judiciar penal este la pamant in 2022! Judecatoarele care v-au condamnat sunt judecate disciplinar pt ca au scris de procurori! Atat Dvs.ca si om nu existati pt acesti calai! Se va dea Dumnezeu Putere sa duceti asemenea ilegalitati! JUSTITIAREALA.RO

# DODI date 15 November 2022 12:22 +71

Nu este singurul fraier de care s-a folosit SRI (prin intermediul securistului petrov) și care a fost pus la naftalină pentru a nu fi credibil când dezvăluie cloaca în care se scaldă organizația antistatală SRI și reprezentații săi, în frunte cu cleptomanul josANUS.

# LuciConstantinescu date 15 November 2022 12:52 +381

Puterea reală în colonia Romînia este la mafia care controlează justiția! După decizia rușinoasă din 9 noiembrie 2022, judecatorii CCR pot sa meargă la cules de zmeura sinpescuit întrucît au rămas fără obiectul muncii! Rușine Marian Enache ("cu munca!") si Bogdan Licu

# santinela date 15 November 2022 14:56 +34

Cum drac vreti sa judece doua TUTE cu un singur neuron pe care il au (amindoua) ?

# Justitiarul petrovist Duta date 15 November 2022 15:18 +486

Vorbeste despre "crimele justitiei" de parca toate acele condamnari nu ar fi fost pe probe. Daca si baiatul asta a ajuns sa discute despre justitie ... suntem intr-un mare ******t. Pentru mine CNAS va ramane in memorie cu furtul fondurilor pentru pacientii bolnavi de cancer, care au fost lasati sa moara. Hai sictir!

# Claudia date 18 November 2022 13:45 0

Justitia in România nu exista! O sa vedeți ca in cativa ani lumea isi va face singura dreptate. Nu se mai poate in aceasta tara!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva