4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BUCURICA A POFTIT SI S-A ARS – Procurorul George Bucurica de la Parchetul Tribunalului Caras Severin a fost trimis in judecata disciplinara dupa ce ar fi incercat sa convinga partea vatamata dintr-un dosar pe care il instrumenta sa intretina relatii sexuale cu el: "A initiat si acceptat derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe WhatsApp si Facebook. A determinat-o sa accepte intalniri... solicitandu-i sa intretina relatii intime”

Scris de: E.D. | pdf | print

3 July 2018 16:40
Vizualizari: 8777

Procurorul George Bucurica (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras Severin a facut-o de oaie atat de rau incat nu stim daca vom mai auzi de el in magistratura. Inspectia Judiciara a anuntat marti, 3 iulie 2018, ca a dispus trimiterea in judecata disciplinara fata de procurorul George Bucurica pe care il acuza de savarsirea abaterilor disciplinare prevazute la art. 99 lit. a) si i) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Acuzatiile aduse la adresa procurorului Bucurica sunt pe cat de grave, pe atat de rusinoase pentru demnitatea unui "magistrat".


Mai exact, Inspectia Judiciara a stabilit ca procurorul George Bucurica s-a folosit pe functia sa pentru a incerca sa convinga o femeie sa intretina relatii sexuale cu el, in schimbul solutionarii favorabile a cauzei pe care acesta o instrumenta si in care femeia ar fi avut calitatea de parte vatamata.

In acest sens, George Bucurica ar fi initiat si acceptat sa vorbeasca pe Whatsapp si pe Facebook cu victima, discutiile purtate avand un grad ridicat de intimitate, si ulterior ar fi determinat-o pe femeie sa accepte sa se intalneasca cu el.

Mai mult, potrivit Inspectiei Judiciare, acelasi procuror Bucurica i-ar fi cerut persoanei vatamate sa ii ofere informatii despre unii colegi de munca ai acesteia.

Prezentam in continuare comunicatul Inspectiei Judiciare de marti 3 iulie 2018:

"Bucuresti, 3 iulie 2018. Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de domnul Radu George Bucurica, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras Severin, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitații profesionale ori prestigiului justiției savarșite in exercitarea sau in afara exercitarii atribuțiilor de serviciu si nerespectarea indatoririi de a se abtine, atunci cand procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si i) teza I din Legea nr. 303/2004.

In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul, folosind ascendentul functiei, a initiat si acceptat, in timpul urmaririi penale cat si dupa sesizarea instantei, derularea de convorbiri neoficiale cu un grad ridicat de intimitate, pe „WhatsApp” si ,,Facebook", cu persoana vatamata dintr-un dosar pe care il instrumenta; de asemenea, procurorul a solicitat persoanei vatamate informatii privind unii colegi de munca ai acesteia si a determinat-o sa accepte intalniri in afara cadrului institutional, manifestand un comportament indecent si solicitandu-i sa intretina relatii intime in contextul solutionarii favorabile a cauzei. Totodata, s-a retinut, in aceste imprejurari, ca procurorul a ignorat obligatia de a se abtine de la instrumentarea dosarului.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorului in cauza."

Sursa foto: Express de Banat

Comentarii

# Dorina Momir date 3 July 2018 16:58 +8

Jigodie… Nu e singurul exemplar!

# Dorina Momir date 3 July 2018 17:04 +4

Multumesc. Va iubesc pentru tot ceea ce ati facut pentru mine... Uneori am simtit ca imi doresc sa plec de aici, pentru ca a fost absolut insuportabil… Sunt insa oameni, care neconditionat apara dreptatea… lor le multumesc pentru ca mi-au fost aproape… Chiar daca nu I-am inteles, am fost nedreapta, pentru ca nu mai cred in nimeni si nimic, nu m-au abandonat! Pe mine m-ati salvat de multe ori!

# un mizantrop date 3 July 2018 17:49 +2

Acum, daca omul e hastagot, poate invoca tampenia aia basista, cu "Constitutia trebuie respectata cronologic, adica intai Referendumul cu 300 de arlamentari si abia pe urma sa respecte si Iohanis...", deci, intai sa-l pedepseasca pe Portocala pentru hartuire sexuala ca e de la "premianti" si apoi sa-l intrebe pe el de sanatate....Totusi, ma intreb, CSM-ul procuraresc mai are autoritatea morala de a judeca vreun procuror, dupa ce ei au ascuns nenorociri mai "penale" decat asta, doar ca erau ale Lulutei?! Si daca tot s-a dat drumul, de ce sa nu deschidem o lista de "subscriptie" cu consemnat toate abuzurile, nu numai sexuale savarsite de "magistratii procurori"? Incepand cu amenintarile (fapta neprobata pentru care un om e in puscarie, deci si banuiala e "puscariabila")...

# Gilu date 3 July 2018 18:05 +3

Bucurica a cautat si el o bucurie ; mai bine ti - o faceai singur , nerodule ! Pai , asa se cuceresc femeile ? Te dai oceanic si iti arati gradele ?

# ana date 3 July 2018 18:47 +4

SA FIE EXCLUS DIN MAGISTRATURA

# mitica date 4 July 2018 14:52 0

La puscarie cu el!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva