25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CALAII IN ROBA – Vlad Cosma dezvaluie intr-un nou episod abuzurile elitistilor de la DNA Ploiesti. Negulescu si Onea, inregistrati in timp ce rezolva dosarul familiei Cosma cu denunturi dictate si prejudicii inventate: "Du-te ma in p... mea... Bai fratilor, am retinut si eu 10% prejudiciu. Da-le dracu, ca nici eu nu am crezut sumele... Restul e in disjungere... De ce nu vine Mircea sa scrie ca e mana lui Sebi Ghita?... Sebi Ghita e un jegos... Pai eu as muri cu el de gat" (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 February 2018 22:37
Vizualizari: 9012

Dezvaluiri cutremuratoare facute de fostul deputat Vlad Cosma (foto) intr-o noua inregistrare prezentata in premiera la Antena 3 in emisiunea Sinteza Zilei de marti seara, 13 februarie 2018. Fiul fostului presedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, a prezentat noi dovezi care arata ca dosarul familiei Cosma, in care Vlad Cosma si tatal sau au fost trimisi in judecata de unitatea de elita a Laurei Kovesi, DNA Ploiesti, a fost creat prin fortarea unor pretinsi martori de a face denunturi mincinoase si prin falsificare de probe pentru dovedirea pretinsei "vinovatii" a acestora. Cil care au pus la cale si instrumentat toata aceasta lucratura sunt nimeni altii decat procurorul Mircea Negulescu, exclus deja din magistratura de CS, si seful DNA Ploiesti Lucian Onea.


In cel de-ai doilea episod, Vlad Cosma prezinta dovezile care arata "cum se falsifica dosare la DNA Ploiesti – unitatea de elita “ de catre aceiasi procurori Lucian Onea si Mircea Negulescu, dar si cum acestia inteleg sa calculeze, dupa ureche, prejudiciul in dosarul familiei Cosma.

Prezentam in continuare episodul 2 realizat de Vlad Cosma:


Prezentam in continuare transcriptul dezvaluirilor facute de fostul deputat Vlad Cosma:

Iata cele 5 metode prin care au masluit dosarul Cosma:

Prima metoda

1.Au fortat trei constructori sa declare anumite minciuni despre fapte ce ma priveau, amenintandu-i ca altfel, ii vor tine in inchisoare pe acestia sau pe unii membrii din famiile lor.

Iata exemplul concret dintr-una din declaratiile date la ICCJ:

Nicoale Onea:

-Am fost amenintat si injurat la data darii unei declaratii in fata procurorului Negulescu.

-Negulescu de la PCA Ploiesti m-a trimis la DNA pt a spune ceva despre Mircea Cosma spunandu-mi ca el are ceva impotriva acestuia.

-Procuroul nominalizat mi-a cerut sa-i spun ceva efervescent despre Mircea Cosma pt ca astfel ma v-a lasa in pace.

A doua metoda

2.Au plantat probe false pe un stick inexistent si au masluit o pseudo-perchezitie informatica prin incalcarea legilor din CPP. Iata declaratia martorei Stroe Cecilia, posesoarea stickului masluit, martor folosit prin constrangere atat cu identitate reala cat si cu identitate protejata, pentru a spune minciunile dorite de procurori :

Cecilia Stroe :

-Am fost constransa de procuror mai inainte de a admite eu acele inscrisur i(nr.r-de pe stick)

-Mi s-au expus anumite fapte de catre procurorul Negulescu

-Eram scoasa din arest impreuna cu Alexe, dar nu pt a fi audiati in cauza in care eram cercetati, ci pentru a fi amenintati sa acceptam sa facem declaratii intr-un annume mod in dosarul ce privea familia Cosma

-Pentru a intari amenintarile exercitate fata de mine pe culoarul DNA, au fost invitati de fiecare data sotul si fiica mea (minora) atunci cand eram adusa din arest.

-Pe niciunul dintre cele trei stickuri nu au fost stocate inscrisurile despre care ulterior am admis la DNA ca au fost identificate pe un stick.

-La sediul PCA Ploiesti, inainte de a intra in biroul dl procuror Negulescu, acesta se plimba pe hol, eu fiind asezata intr-un colt, iar Negulescu mi-a spus sa ma arunc pe geam

-Nu am fost prezenta nici eu si nici avocatul, nici la desigilarea plicului in care s-au aflat cele trei stickuri, si nici la perchezitia informatica.

A treia metoda

3.Martorii erau scosi din arest de catre Negulescu fara avocati de fata, si instruiti cum sa declare in fals lucruri nereale despre familia Cosma.

Pavaleanu :

-Procurorul Negulescu a solicitat sa-i denunt pe Cosma Mircea si Cosma Vlad

-Mi s-a spus ca desi eram retinut preventiv ,ma pot intoarce liber acasa,daca il denun pe Mircea Cosma

-Consecinta refuzului darii denuntului a fost arestul preventiv de 6 luni

-Popa Ciprian a propus sa-l denuntam cu totii pe Vlad cosma, data fiind calitatea lui de parlamentar,urmand a fi eliberati de Negulescu ,care ne promitea ca daca facem denunturi vom ajunge acasa.

Preda :

-Atunci cand am fost retinuti,in arest, mi s-a propus mie lui Pavaleanu Marcel si lui Popa Ciprian sa facem un denunt impotriva lui Cosma Vlad.

-Mi-a cerut sa fiu martor si sa sustinem ceea ce spunea el despre Cosma Vlad,respectiv ca i-ar fi dat bani

Tarinda :

-In timpul arestului, i-am auzit pe Alexe si Popa discutand despre cum sa scape de presiunile procurorului Negulescu si ca singura scapare este sa inventeze ca i-au dat bani lui Vlad Cosma.

-Mi-au spus ca pot sa primesc identitate protejata daca doresc pentru a putea consemna toate aceste lucruri ... Am refuzat toate propunerile in acest sens iar procurorul Negulescu mi-a transmis ca o sa stau arestat pana cand se va plictisi de mine.

A patra metoda

4.Martorii au fost obligati sa dea declaratii sub acoperire ca sa poata sa sustina minciuni.

Este ceva de nepermis, ilegal, ca un cetatean sa declare ceva ca martor cu identitate reala si altceva total opus, respectiv falsuri, obligat de DNA Ploiesti, cu identitate ascunsa. Acesta este motivul pt care nicio declaratie de martor protejat, in nicun dosar de la DNA Ploiesti, nu este inregistrata video, tocmai pentru a nu se vedea cum martorii sunt constransi sa minta. Asa se incalca legea si Codul de procedura penala la DNA Ploiesti.

Va rog sa-l priviti pe martorul Razvan Alexe, folosit si la vedere si sub acoperire, cum spune ca a fost constrans de Negulescu pentru a obtine declaratii nereale impotriva familiei Cosma.

-Eu nu am facut niciodata denunt impotriva fam Cosma

-Eu lui Mircea Cosma nu i-am dat niciodata bani

-Daca zici ceva efervescent de Cosma ,nu te cazam la Campina

-In timpul arestului au fost nenumarate presiuni sa zic ceva de Mircea si Vlad Cosma

A cincea metoda

5.Procurorii DNA Ploiesti au inventat prejudiciul, cu toate ca expertizele si raportul Curtii de Conturi au spus ca nu exista nici un prejudiciu in cauza, si ca toate lucrarile au fost efectuate cu respectarea legilor in vigoare.

Va rog sa ascultati o inregistrare din care rezulta ca seful unitatii de elita DNA Ploiesti – procurorul Onea impreuna cu Portocala ne-au inventat in dosar, un prejudiciu calculat dupa ureche, in care nici procurorul nu crede, pe baza unor declaratii false, despre care Onea spune ca nici el nu le considera adevarate.

Totodata Onea ne spune cum si el insusi crede ca Mircea Cosma este nevionovat.

Ascultati-i in toata splendoarea lor pe procurorii DNA Onea si Portocala, punand presiune ca sa il determine pe Mircea Cosma sa scrie orice minciuna despre Ghita si Ponta.

-Mircea Negulescu: Tacerea lui Mircea e coniventa.

-Vlad Cosma: Jimy lucreaza de 7 miliarde si zice ca da spaga 35 miliarde.

-Onea: Nu prea cred nici eu asa ceva. Nu tati, mie nu imi trebuie. Stii ce imi zice? 'Ce sa scriu, ce sa scriu?' Du-te ma in p... mea. S-a dus in p... mea alta parte!

Vlad Cosma: Nu merge! Dumitru zice ca a lucrat de 70 de miliarde si ca a dat spaga 60.

Lucian Onea: Zice, 'am luat trei lucrari'

Vlad Cosma: Pai, alea trei lucrari. Jimy din trei lucrari a avut o deszapezire. Nu poti sa lucrezi o deszapezire de 70 de miliarde si a dat 35.

Mircea Negulescu: De spalare nu scapa oricum.

-Lucian Onea: Bai fratilor, am retinut si eu 10% prejudiciu. Da-le dracu, ca nici eu nu am crezut sumele care mi le-a zis, ca nici eu nu l-am crezut. Am retinut trei contracte, am calculat la fiecare procentul si aia a fost, ca nu am retinut mai mult.

Mircea Negulescu: 10%.

Lucian Onea: Restul e in disjungere.

Vlad Cosma: Tu nu o sa gasesti niciodata pe unu sa zica 'i-am dat lui Mircea' (n.red. - Mircea Cosma). Urmariti banii, cine a pus mana si pe o hartiuta de un euro, ala e coruptul. Ca ala a facut-o. Unde sunt banii si cine a luat banii? V-a reiesit ca a facut el ceva?

Lucian Onea: E posibil sa ai dreptate.

-Mircea Negulescu: Ba, da spun si eu ceva, ca imi bag p... De ce nu vine Mircea barbateste asa sa scrie ca e mana lui Sebi Ghita. Si sa scrie si sa semneze.

Vlad Cosma: Ce legatura are cu asta?

Mircea Negulescu: Vrei sa vorbesc eu cu taica-tu intr-o zi? Poate pe mine ma crede si ma intelege!? Uite, vine maine si daca vrei, Lucian, vorbesc cu el. In conditiile in care el nu isi face.. bai, si eu am avut un tata... taica-tu nu este un retard, nu este vreo persoana care nu mai are capabilitatea sa faca niste chestii. El ar trebui... Bai, deci asta este, hai sa iti spun eu, Sebi Ghita e un jegos. El cand a venit aici trebuia sa zica 'Mircea Cosma cu Vlad Cosma nu are nicio treba'. Va f... in gura! Tu nu vezi ca v-a lasat asa. Sa iti fac dovada ca Sebi Ghita e un jegos care la momentul asta nu mai are ce lua dupa voi. Se p.. pe voi... Asta face Sebi Ghita. Ba, nu il pui intr-o postura, ca nu se umileste cu nimic. Deci asta nu e o chestie de a te umilii, dar daca vezi ca jegosul ala te lasa sa te duci tu la puscarie, te lasa sa se duca copilul tau la puscarie. Pai eu as muri cu el de gat. Si asa nu scapa de mine, dar iti zic asa, ca idee. Sa vezi ca un jegos vrea sa iti bage copilul la puscarie, pe baiatul tau. O sa ai si tu copii si o sa vezi cum e. Vorbeste si tu cu taica-tu sa faca o chestie, macar la sfarsitul sfarsitului. Sa faca pasul, ma intelegi?

Comentarii

# PANDELE date 13 February 2018 22:57 +6

Lectură interesantă pentru CSM, sper...

# Tudorelll date 14 February 2018 00:31 +11

Si ce sa faca CSM dupa ce citeste lectura interesanta? CSM-ul este SINDICATUL magistratilor. CSM isi trimite inspectorii judiciari sa verifice daca este adevarat sau nu, apoi in urma verificarilor de inspectorii judiciari, care falsifica rapoartele, acestia inainteaza catre CSM raportul anchetei, iar CSM nici nu sanctioneaza pe magistrati. Ca dovada, poti sa o iei ca exemplu pe judecatoarea Camelia Bogdan, care a fost exclusa din magistratura pana s-a limpezit apele, apoi a introdus-o pe usa din spate oferindu-i un alt post in magistratie tocmai la Curtea de Apel TG-Mures, adica de la Tribunalul Bucuresti, au avansat-o la Curtea de Apel (instanta superioara). Si iata sanctiunea nu e sanctiune... MIRATI-VA, MIRATI-VA de faptul ca CSM-ul este un SINDICAT, nicidecum ca apara INDEPEDENTA si IMPARTIALITATEA JUSTITIEI. :-*

# mulder, agentul mulder date 14 February 2018 09:35 +2

Cine e CSM asta? Dar nimeni nu mai vorbeste de SRI? Nu era perioada de maxima efervescenta a trinomului? Nu DNA era arestatorul, iar SRI furnizorul de "probe", iar Judecatorii dadeau sentientele fara sa citeasca dosarele, pentru ca citisera plicurile galbene? Uitati de asta, ca speram cu totii ca Kovesi sa fie arestata, dar pe Kovesi si la PG tot Coldea a facut-o mare.

# robert date 13 February 2018 23:19 +1

Nu stiu care e realitatea, dar cred ca daca nu e nimic adevarat ar trebui ca procurorii sa propuna ei insasi sa fie testati cu detectorul de minciuni in sedinta publica. Ar putea fi o propunere legislativa ca orice contact procuraror-martor, inculpat, suspect sa nu se poate realiza fara a fi inregistrata audio video, cu caracter secret insa sa existe.

# Gaby date 14 February 2018 01:46 +16

Ce sa mai fie testati cu detectorul?! Hai ne lasi!! Adica sunt dovezi clare si tot infractorii mafioti sa fie intrebati!!!? La puscarie cu toti , sa plateasca pt toate bataile de joc , infractiunile, magariile facute, toti sa plateasca , sunt de ordinul sutelor de procurori, adica marea majoritate. Acestia sunt mai periculosi decat orice criminal, sunt un pericol pt siguranta nationala, au dus tara la sapa de lemn. Cand se mai iau masuri?? Scoateti pe toti cei condamnati de catre acesti infractori criminali de destine si bagati-i pe ei in loc. Hai odata .... vrem masuri

# Afrodita date 14 February 2018 12:49 -3

Deja a trecut aproape o saptamana de la dezvaluiri si nimic masuri. Explicatia este ca vipurile implicate in dosare penale incearca prin aceste dezvaluiri sa-si aranjeze doar lor situatia, nicidecum sa rezolve mafia din toate aceste institutii. De ce nu sunt arestati aceste personaje, de ce nu se doreste intr-adevar rezolvarea tuturor problemelor din justitie, ci doar scaparea catorva vipuri. Unde e Tudorel asta? La ce e ministru al justitiei? De ce nu se vorbeste despre mafia si serparia ANP??

# lllll date 14 February 2018 09:10 +2

La puscarie cu toti? Si cine-i condamna? Nu se vede ca o mana spala alta mana si corb la corb ochii nu isi scot? Poate in mormant cu totii. :zzz Un exemplu luat din cazul lui EUGEN GRIGORE, puteti citi cazul aici: http://adevarul.ro/locale/iasi/povestea-soferului-ucis-24-tigani-camion-securitatea-dosit-macelul-frica-conflictelor-interetnice-1_557059e1cfbe376e35eb7eb3/index.html :-* Insa cineva pusese intrebarea: Dar pe militienii si pe procurorul de atunci care tegiversa cu cercetarile, de ce soferul Eugen Grigore nu s-a razbunat? Intrebarea aduce cu sine o mare dilema: - De ce nu poate fiecare om sa isi faca dreptate cum si-a facut dreptate Eugen Grigore? De ce fiecare om nedreptatit de catre chiar autoritatile din justitie, nu se indreapta cu o razbunare impotriva magistratului si a fam. sale? Curand vom asista si la razbunari.

# Avevali date 14 February 2018 11:04 -16

Toţi puşcăriabilii inventează abuzuri, doar-doar or scăpa. Ani de zile au tăcut, săracii, s-au trezit acum, cu o săptămână înainte de soluţionarea definitivă a cauzei, când au realizat (tot definitiv) că nu pot să facă niciun aranajament.

# Dragomir date 14 February 2018 16:51 +4

Tu esti Kovesi ? Te-am ginit , este ? Sa te bage pe tine plagiatoreo si penalo , cum o bagarati voi pe Rarinca ! Credeti c-am uitat toate marsaviile voastre din vie si sufragerie : o s-o luati peste "gueule" !

# Avevali date 15 February 2018 11:38 0

Toti suntem Kovesi, nu te-ai prins? Cand te uiti in oglinda, nu o vezi tot pe Codruta? :)) Du-te si te cauta, mai baiatule..

# Leana date 14 February 2018 11:28 +3

Toti procurorii procedeaza la fel. Tot sistemul romanesc este bolnav. Numai dupa spagi, interese personale, sa iasa numarul de condamnari.De asta si le convine legile interpretabile si sa nu aibe raspunderea faptelor. Acestia sunt un pericol national. Fara un reset total, fara o curatenie totala in toata justitia romaneasca si in legislatie de asemenea, nu se va face nimic.

# Andrei Muresan date 14 February 2018 12:24 +2

Acesti nazisti condusi de Kovesi trebuie arestati urgent. Toata justitia din Romania este putreda. Iohanis tace malc. Poporul tace si el. Doar cativa jurnalisti se cutremura. Iohanis tace. Dar nu uita sa petreaca in tari straine. Nu ii pasa de Romania.

# sanchi date 14 February 2018 20:28 +1

Penalul Ciolannis von Joiannis s-a grăbit de la începutul domniei să arate că nu merităm nimic, renunțînd, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR.

# adrian date 14 February 2018 12:42 -17

Calaii in robe,clanul Cosma...care a falimentat Ploiestiul....Andreea Cosma care a intrat in Parlament de pe locul 7.Sunt multe de zis si de unii si de altii. NU putem sa ii luam in brate doar pe unii.

# America date 14 February 2018 13:56 +2

"NU putem sa ii luam in brate doar pe unii." Incredibile, ce poti scoate tu, cu numele de Adrian, din "caputzul" tau, de parca ai avea doar o singura circumvolutiune pe creier. Scrie in articol ca trebuie sa iei pe cineva in brate? Cei care folosesc pluralul ca adresabilitate sunt "dusi cu pluta" Ex: noi poporul, noi cei multi, "nu putem". Vorbeste in numele tau, dar mai bine taci. Du-te... 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva