23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDATII DE SERVICIU – Semnatara protocolului PICCJ-SRI din 2009 Gabriela Scutea si fostul sef DIICOT Daniel Horodniceanu nu rateaza niciun concurs pentru sefia marilor parchete. Scutea se viseaza Procuror General, iar Horodniceanu vrea sa conduca iar DIICOT, desi nu s-a facut remarcat in primul mandat, sau PICCJ. Laura Oprean candideaza pentru functia de Procuror General. Calin Nistor se lupta cu "Marea Preoteasa". Cititi lista cu candidatii pentru PICCJ, DNA si DIICOT

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 December 2019 12:48
Vizualizari: 8293

Inghesuiala mare pentru sefia marilor parchete. Nu mai putin de 18 procurori s-au inscris in procedura de selectie pentru functiile de Procuror General al Romaniei, procuror sef DNA si procuror sef DIICOT: 8 candidaturi pentru sefia PICCJ, 5 pentru sefia DNA si 5 pentru sefia DIICOT. Printre ei, procurorii Daniel Horodniceanu (foto 1) si Gabriela Scutea (foto 2), care, dupa ce la concursurile din 2018 si 2019 au primit flit din partea fostului ministru al Justitiei Tudorel Toader, recidiveaza si au decis sa-si incerce din nou norocul, caci poate de data asta le iese cu noul ministru al Justitiei Catalin Predoiu.


 

Astfel, semnatara a odiosului protocol PICCJ-SRI din 2009 in numele prim-adjunctului PICCJ Tiberiu Nitu, pe vremea in care era adjuncta Laurei Kovesi la PICCJ, Gabriela Scutea si-a depus candidatura pentru functia de Procuror General al Romaniei. La fel a facut si Daniel Horodniceanu. Acesta din urma joaca insa la doua capete, caci si-a depus candidatura si pentru functia de procuror sef DIICOT, functie pe care a mai detinut-o pana in 2018, dar in care din punctul nostru de vedere nu s-a facut cu nimic remarcat, dovada fiind ca ex-ministrul Justitiei Tudorel Toader nu i-a mai acordat un al doilea mandat.

Asa cum spuneam, Gabriela Scutea si Daniel Hordniceanu nu sunt la prima tentativa de a ocupa functia de Procuror General. In acest sens, Scutea si Hordniceanu s-au inscris si la concursul pentru sefia PICCJ din primavara anului 2019, insa niciunul dintre ei nu a reusit sa treaca de ministrul Justitiei de la acea vreme Tudorel Toader.

De asemenea, anterior, Gabriela Scutea candidase in august 2018 si pentru sefia DNA, insa la fel a fost trimisa la plimbare de Tudorel Toader. In ceea ce-l priveste pe Hordoniceanu, acesta a incercat sa obtina in 2018 un nou mandat la conducerea DIICOT, insa Tudorel Toader l-a preferat pe Felix Oliver Banila.

Despre acelasi Horodniceanu, trebuie spus ca in iulie 2019 a fost selectat de ministresa Justitiei de la acea vreme Ana Birchall pentru functia de procuror european.

 

Calin Nistor, mare favorit


Pentru functia de Procuror General, Gabriela Scutea si Daniel Horodniceanu vor mai avea insa alti sase contracandidati. Printre ei, actuala prim-adjuncta PICCJ Laura Oprean (foto 3) si actualul adjunct PICCJ Razvan Horatiu Radu (foto 4).

Pentru sefia DIICOT, Daniel Horodniceanu se va lupta cu actuala adjuncta a Directiei Giorgiana Hosu (foto 5), cu fosta adjuncta DIICOT Ioana Albani (foto 6), dar si cu alti doi procurori printre care si adjunctul Institutului National al Magistraturii Viorel Badea.

La DNA, actualul sef Calin Nistor (foto 7) este mare favorit, desi are patru contracandidati, printre care cunoscuta procuroare Mariana Alexandru, dar si procuroarea Elena Grecu (foto 8), poreclita in DNA "marea preoteasa" dupa ce ar fi stropit-o cu aghiazma pe Laura Kovesi (click aici pentru a citi), si care in trecut a mai candidat la sefia parchetului anticoruptie.

 

Iata candidatii pentru functia de Procuror General al Romaniei:

 

-Ionel Corbu;

-Florin Daniel Casuneanu;

-Gabriela Scutea;

-Laura Oprean;

-Pompiliu Marian Drilea-Marga;

-Daniel Horodniceanu;

-Sorin Sandel Vasilache;

-Razvan Horatiu Radu.


Iata candidatii pentru functia de procuror sef DIICOT:

 

-Teodor Nita;

-Ioana Bogdana Albani;

-Elena Giorgiana Hosu;

-Viorel Badea;

-Daniel Horodniceanu.


Iata candidatii pentru functia de procuror sef DNA:

 

-Mariana Alexandru;

-Crin Nicu Bologa;

-Camelia Elena Grecu;

-Ionut Botnaru;

-Calin Nistor.

 

 

 


Comentarii

# M.N date 24 December 2019 15:32 +3

dumneavoastră ați observat ce tupeu sre acest moldovean pe nume Horodniceanu?, el chiar nu se vede cum arata (oribil ca barbat) prost de bubuie și pe deasupra nu este nimic de capul lui în afară de tupeul ordinar care îl caracteri zeama.... marș mai tupeistule

# Edelweiss - Ivory Tower Wag date 24 December 2019 16:21 +3

Ce... DOLCE e Opreanca! Ha, ha, ha, ha! Mai că-ți vine să-i propui o invitație la o GABBANĂ în munți, unde să-i detaliezi intensiv tainele... complinirii, prorogării sau ale litispendenței.

# DODI date 24 December 2019 17:57 +6

Gunoaiele ori au primit ordin pe unitate ori prostia, nemernicia și nesimțirea lor este așa de mare încât nici o funcție nu li se pare prea mică! Luând exemplul nulității de la Cotroceni nimic nu ne miră. Ne întristează această CONJURAȚIE A INCULTURII ȘI A LIPSEI DE PROFESIONALISM! La un așa SINISTRU al justiției, așa subalterni.

# Marcel date 24 December 2019 18:47 +3

Ceea ce prezentati d voastra este o adunatura de habarnisti, analfabeti profesional si functional. Este ceea ce isi doreste SS (Statul Subteran), niste entitati biologice inepte care raspund la comenzi!

# adrian date 25 December 2019 08:15 +3

Locul lui Horatiu Razvan Radu e la inchisoare pentru ca si-a folosit influenta ca bloggerul Balbeck sa ajunga dupa gratii...el impreuna cu Cristina Rotaru Radu....sefa INM. Locul lui Ionut Botnaru este la inchisoare...a introdus probe false in dosarul bloggerului Balbeck.In plus are dosar penal la DNA....si dansul candideaza pentru sefia DNA.Mare tupeu au oamenii astia,care nu sunt oameni.

# santinela date 25 December 2019 08:20 +1

Mama ce lista ,numai slugi,cersetori de functii si pupatori de dosuri. De aici va "alege" von Snitel,bineinteles din cei care au cele mai mari "calitati" din cele enumerate mai sus !

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 25 December 2019 14:21 +15

@ Adrian: Hai să-ți zic cea mai tare fază: am primit pentru februarie 2020 citație de la CCR în dosarul privind soluționarea excepției de neconstituționalitate a art. 2016 C.p. Aia de acum mai bine de 2 ani jumate! Ha, ha, ha, ha! După 2 ani și jumătate, răstimp în care cei de la CCR au fost doar un fel de argați ai Plăvannului, nevoiți fiind să facă sluj la toate prostiile invocate de acesta, s-au trezit să soluționeze și dosarele prostimii. De atunci și până acum mi-am luat MEPÎ, am făcut integral pârnaia și am și ieșit. Nici nu mă mai interesează soarta acelui dosar bizar care, jurisprudențial, deschide o Cutie a Pandorei ale cărei bestii slöbozite în lume vor produce abominabile orori în rândul gazetarilor, comentatorilor, al avertizorilor de integritate sau al oricărui cetățean devenit „incomod” anumitor clici și cârdășii.

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 25 December 2019 14:22 +2

Dacă acum 3 ani eram warriorul donquijotesc al libertății de exprimare și militam pentru salvgardarea acestui drept fundamental, atacta cu josnică infamie de o șleahtă de șobolani cu bavețică, azi nici că-mi mai pasă de binele civic, de necazurile altora. Lasă-i să intre la închisoare cu toptanul. Pe tine cine te-a ajutat sau susținut când ai fost călărit de acești kaghebiști? Nimeni! Pe mine cine m-a ajutat sau cine m-a ascultat măcar, mediatizând detaliile acelui infam de represiune judiciară? Nimeni! ABSOLUT NIMENI! Și atunci pentru ce m-aș mai osteni să merg în fața juzilor CCR să sintetizez esențialul și să pledez pentru conservarea libertății de exprimare. Libertatea de exprimare a ALTORA? După ce EU AM FĂCUT DEJA ÎNCHISOARE NEMERITAT? Nu, mulțumesc! În Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenica s-a instaurat „SUPRAVIEȚUIREA”. Acel consemn ce diluează orice spirit empatic și anulează total ideea de solidaritate: „EVERYONE IS ON THEIR OWN”. (#aidontcher #isîntmaiproblem)

# adrian date 25 December 2019 21:21 +2

@ Edelweiss,astfel de dosare ar trebui sa nu mai existe,insa nu se stie niciodata.Un om foarte important,care putea sa le dea lectii tuturor despre Drept,scria ca ultraj prin presa nu exista.Ultraj simplu nu exista,adica articolul 257.Insa nu a facut referire si la articolul 279...care e ultraj judiciar.Am gasit si eu articolul dansului,de pe blog si l-am pus ca proba,la mine,in dosar.M-am bazat pe experienta sa si pe faptul ca a format sute de magistrati.Caut pe internet si pana la urma gasesc tot ce ma intereseaza. http://corneliuturianu.blogspot.com/2014/04/ultraj-prin-presa-nu-exista.html

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 26 December 2019 15:48 0

Da, Adriane, așa e. Este uluitor cât de coincidentă este opinia lui Turianu față de poziția mea procesuală și față de conținutul cererii de sesizare a CCR. Exact aceasta este sinteza speței: lipsa oricărei relaționări directe sau lipsa oricărei mijlociri dintre făptuitor și momâia cu robă ce a simulat starea de temere și s-a erijat în victimă. Prohibita analogie ”in malam partem”, atât de des invocată în hotărâri CEDO sau ale CCR, s-a efectuat în acest dosar prin mani******rea semantică și interpretativă a termenilor „mijloc de comunicare direct”, „mijloc de transmitere la distanță”, „mijloc de informare în masă”. Șobolanii judiciari de la Suceava, într-un anacronic și infect spirit al solidarității de castă, le-au făcut pe toate o mare Varză de Bruxelles, reușind astfel ca prin conținutul hotărârii pronunțate să excedeze prerogativele puterii judecătorești de interpretare și aplicare a legii și să creeze o nouă normă legală, ...

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 26 December 2019 15:49 0

... prin însăși hotărârea pronunțată, intrând astfel în sfera prerogativelor puterii legiuitoare. Dar, este un dar. La vremea când urlam pe toate drumurile asupra lipsei din dosarul meu a acestei „situații care echivalează prezența”, nu m-a băgat nimeni în seamă. Nici Luju, nici A3, nici administrația prezidențială, nici Comisia de abuzuri din C.Dep., nici comisarul european pentru justiție, nici APADORCH… nici nimeni din cele 30-40 de demersuri epistolare pe care le-am făcut. Azi, în schimb, mi se întâmplă uneori să atenționez vreun guraliv sau vreo guralivă de pe Net asupra modului în care Cutia Pandorei deschisă în premieră jurisprudențială de speța mea ( de spețele noastre, că am fost cam cu simultaneitate, eu fiind doar primul condamnat, tu fiind primul acuzat dar condamnat după mine!). Știi ce reacții am primit de la o drogată englezită? Nu m-a scos din expresii gen „pușcăriaș” și din postări cruponate ale unor articole de presă anonimizate și cenzurate la cererea mea.

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 26 December 2019 15:50 +1

Chiar posta fragmente din rechizitoriul meu, fragmente pe care nu avea de unde să le aibă decât direct de la sursă. În fine, tipa – oliviana – e o notorie reclamagioaică, prietenă la catarama cheutorii cu Fanfaronul Nepereche de la Cluj. Însă, uite așa am ajuns la esența nepăsării mele: pentru cine și mai ales pentru ce să mă duc să-mi susțin cererea? Pentru troglodiții ăștia și pitecantropii hashtag de azi? Lasă, mă Adriane, art. 106 la locul lui, așa cum e el laconic, echivoc și lipsit de predictibilitate. Lasă-l așa, să fie toloacă de manevră pentru paraditori! Păi ce, numai Ioan Sava (RIP) și Daniela Sava să aibă dosar penal pentru șantaj și amenințare comise prin postări? Păi ce, numai eu să fi făcut închisoare pentru ultraj judiciar și amenințare? Numai tu să ai condamnare pentru ultraj judiciar și instigare publică prin postări amărâte pe un blog simplu? Numai Julien Tănase să aibă dosar penal „la comandă”? Numai jurnalista aia din Alba-Iulia să aibă dosar de „ultraj”?

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 26 December 2019 15:50 +1

Lasă bre articolul despre amenințare, despre șantaj, despre ultraj și ultraj judiciar așa cum sunt ele, CA SĂ MAI INTRE ȘI ALȚII LA ÎNCHISOARE dintre cei care au stat cu palma în cur și s-au uitat indiferenți la noi, cum eram călcați în bocanci și striviți sub tăvălugul systemului de Paradeală Protocolară. Mă doare fics la doi metri în fața… [beep] despre modul în care libertatea de exprimare a opiniilor și ideilor este și va fi din ce în ce mai mult ”ÙN LUX TEORETIC”. #aidontcheraboutotărsachers #inmaiivorutowertisisîntmaiproblem Ho, ho, ho, ho! „Ți-am pregătit un pat la noi în celulă!” (expresia de mai sus nefiindu-ți adresată ție personal, ci fiind o ironie adresată tuturor gazetarilor, comentatorilor, avertizorilor de integritatea sau simplilor „deranjanți” care în viitor vor înfunda pârnăile, ocnele, temnițele și gherlele Patriei.) Ho, ho, ho, ho! Merry Xmas and Happy New Years! ”Years” CU EXECUTARE! Ho, ho, ho, ho!

# adrian date 27 December 2019 08:57 +1

Si eu am facut n demersuri...Ionut Botnaru,cel care vrea sa ajunga sef la DNA,cu dosar la DNA a introdus in dosar mai multe probe,inclusiv un articol despre judecatorul Dinu Daniel,in care eu il faceam prost.Si judecatorul Dinu Daniel urma sa ma judece,el fiind presedintele completului la curte.Ionut Botnaru credea ca asta e cheia ca sa ma bage.Cristina Rotaru Radu,Codruta Stramb,Anca Madalin Alexandrescu nu au fos suficiente ca sa ma lege.A aparut si Ionut Botnaru,procurorul general al Ploiestiului....il facusem prost pe Dinu Daniel pentru ca nu a fost de acord cu cererea de recuzare a mea si pentru ca din cauza lui am pierdut 100 lei. :) Am trimis niste e-mail-uri PCAP in bataie de joc,care nu aveau semnatura electronica si puteau fi trimise de oricine.Acele e-mail-uri au fost trimise de PCAP in dosarul meu.De aia spun ca sunt probe false trimise de Ionut Botnaru.Am primit e-mail de la PCAP si cel care semna acel e-mail era Ionut Botnaru,care imi scria ca probele ajung la CAP.

# TIPA date 27 December 2019 15:28 0

Oana Zamfir a cerut aprobarea Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru un interviu cu Liviu Dragnea - dar a fost refuzată.Art. 59 legea 254/2013(5) Persoanelor condamnate li se va permite să comunice cu mass-media Sintagma li se va permite din textul de lege este imerativa si nu lasa la latitudinea niicunui factor de decizie aplicarea dispozitiilor legale. Ministrul Predoiu nu se poate spala pe maini , dimpotriva raspunde inclusiv penal avand in vedere dispozitiile legale aplicabile: Hg 756/2016 Articolul 1(1) Administrația Națională a Penitenciarelor este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Justiției art 4 HG 652/2009 d) coordonează și controlează aplicarea unitară și respectarea normelor legale privind organizarea și funcționarea instituțiilor care se află în subordinea sau în coordonarea sa; f) veghează la respectarea ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenești, prin mijloacele și procedurile

# TIPA date 27 December 2019 15:32 0

cetățenești, prin mijloacele și procedurile puse la dispoziție prin prezenta hotărâre sau prin alte reglementări; IV. în domeniul supravegherii executării pedepselor:1. coordonează activitatea sistemului de probațiune și a sistemului penitenciar; 2. coordonează executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri privative ori neprivative de libertate și asigură condițiile pentru respectarea drepturilor persoanelor față de care s-au dispus astfel de pedepse sau măsuri; D-na Oana STANCU SA SOLICITE DIN NOU APLICAREA DISPOZITIILOR LEGALE. REFUZUL DE A PROCEDA LA ADMITEREA UNEI ASTFEL DE CERERI IMBRACA FORMA ACTIVITATII INFRACTIONALE savarsite DE CATRE FACTORII DE DECIZIE ,INCLUSIV MINISTRUL Predoiu.

# TIPA date 27 December 2019 16:36 0

Ministerul justitiei nu paote face nicio propunere de desfiintare a SIIJ pt ca toate trebuie sa vizeze programul de guvernare asumat: legea 90/2001 Articolul 34 Ministerele sunt organe de specialitate ale administrației publice centrale care realizează politica guvernamentală în domeniile de activitate ale acestora. HG 652/2009 Articolul 6 Ministerul are următoarele atribuții principale: I. în domeniul planificării strategice și al funcționării sistemului judiciar și a justiției ca serviciu public: 1. formulează propuneri pentru programul legislativ al Guvernului în domeniul său de competență, în vederea îndeplinirii programului de guvernare; Programul de guvernare a pnl vizeaza: " 2. Buna funcționare a Justiției. Cadru legislativ Cadrul legislativ consacrat Justiției se impune ajustat, în raport de evoluțiile sociale, practicii judiciare șijurisprudenței Curții Constituționale a României. Coduri penale si obligatia de a nu emite OUG PE JUSTITIE .

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 27 December 2019 16:39 0

@Tipa: deși nu mă interesează câtuși de puțin soarta acelui fraier ce și-a bătut joc de încredea publică, trăgându-se de brăcinari și șireturi nu neo-gestapoviștii, în referință la sediul materiei celor relatate de Oana Zamfir, acesta nu e în cele articole de lege cvasigeneraliste enunțate de tine (cvasigeneral = pe post de hârtie igienică), ci în Legea 254/2013, la Cap. V - „drepturile persoanelor condamnate” - art. 59, alin. 5 !!! (post-scriptum: doar cine a fost pe... acolo cunoaște drepturile unui deținut și modul cum acestea sunt flagrant încălcate de ANP); cei... de afară, ce nu au fost acolo, sunt doar așa un fel de amuzanți patetici, cu clanța mare și cu postări „demolatoare” pe Feisbuc. Postări cu valoare și efect ZERO!

# TIPA date 27 December 2019 16:44 +1

CCR a statuat ca SIJ este constitutionala. Ministrul predoiu in propunerea sa invoca niste recomandari ale comisiilor greco si alte aberatii ce nu sunt obligatorii pt statul roman si inlatura aplicabilitatea generala si obligatorie s deciziilor CURTII CONSTITUIONALE DIN ROMANIA. De altfel aceasta propunere este ilegala toata si din multe pdvd.Mai multe amanunte dupa ce se termina sedinta de guvern. REVIN. a se vedea pag. 15 ,16 din programul de guvernare a pnl. Altfel zis,legea obliga la: - cadrul legislativ nu poate excede programului de guvernare, capitolul justitie-cadrul legislativ. Tot cadrul legislativ al pnl este conditionat de capitolul 2. Buna funcționare a Justiției. Cadru legislativ din programul de guvernare asumat si cu privire la care i s-a acordat increderea. Altfel, predoiu e penal si toti membrii guvernului.

# TIPA date 27 December 2019 17:06 0

extras din programul de guvernare pnl: "2. Buna funcționare a Justiției. Cadru legislativ Cadrul legislativ consacrat Justiției se impune ajustat, în raport de evoluțiile sociale, practicii judiciare șijurisprudenței Curții Constituționale a României. Guvernul are în vedere în special situația Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție . Pe cale de consecinta , guvernul prin programul de guvernare se obliga ca VA RESPECTA DECIZIILE CCR PRIVIND SIIJ, DECIZII CE AU STATUAT ASUPRA LEGALITATII SI CONSTITUTIONALITATII SIIJ.Deci cadrul legislativ nu paote fi modificat decat in raport de deciziile CCR. IN PROGRAMUL DE GUVERNARE SE MENTIONEAZA: "Guvernul va urmări rezolvarea acestor vulnerabilități în litera, dar și spiritul rezultatului Referendumului asupra Justiției desfășurat la inițiativa Președintelui României".

# VIKY date 27 December 2019 18:04 +1

"Altfel, predoiu e penal si toti membrii guvernului." Ei sunt penali(in frunte cu dictatorul), din momentul perluari puteri prin santajul parlamentarilor care au votat motiunea de cenzura. Daca acest guvern infect nu va fi inlaturat de la putere, luati-va ramas bun de la...tot.

# TIPA date 27 December 2019 22:16 0

SEDIUL MATERIEI L-AM INDICAT CORECT IN COMENTARIU-ART 59 ALIN 5 DIN LEGEA 254/2013.Celelalte texte de lege vizeaza temeiul legal al antrenarii raspunderii penale a factorilor de decizie si a lui predoiu ce credea ca nu are nicio atributie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva