gandul.ro
1 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPUL RAUTATILOR – Vicepresedintele CSM Nicolae Solomon i-a ascuns sefei Consiliului Lia Savonea intalnirea de lucru organizata de Procurorul General Bogdan Licu la care au fost chemati procurorii Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader si care a fost folosita pentru a boicota numirea Adinei Florea la sefia SIIJ. Intalnirea fusese stabilita cu doua zile inainte ca Savonea sa convoce Plenul CSM. Solomon l-a sarit si pe Codrut Olaru

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 octombrie 2019 14:07
Vizualizari: 4469

Incep sa apara din ce in ce mai multe detalii despre manevra prin care s-a reusit din nou boicotarea numirii procuroarei Adina Florea la conducerea SIIJ prin neasigurarea cvorumului la Plenul CSM. Iar indiciile indica faptul ca la manevra si-a adus din plin contributia chiar vicepresedintele CSM Nicolae Solomon (foto), personaj vizat in mai multe dosare instrumentate de SIIJ.


Dupa cum ati putut citi in articolul “Grup organizat impotriva SIIJ”, Plenul CSM in care trebuia sa se valideze numirea Adinei Florea la sefia SIIJ, programat pentru marti dimineata, 8 octombrie 2019, orele 10, a fost amanat pentru orele 16.30, dupa ce nu s-a putut asigura cvorumul necesar din cauza absentei mai multor membri ai Consiliului (click aici pentru a citi). Este vorba despre ministresa Justitiei Ana Birchall, Procurorul General Bogdan Licu, precum si procurorii CSM Nicolae Solomon, Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader.

Daca in cazul Anei Birchall lipsa ei de la CSM a fost cauzata de prezenta la Consilul JAI de la Luxemburg, in ceea ce-i priveste pe Licu, Ban, Deac si Toader acestia au absentat de la plen pe motiv ca au trebuit sa participe la o intalnire de lucru la Ministerul Public, organizata de Procurorul General fix in ziua plenului CSM. Ce sa vedeti, respectiva intalnire ar fi fost anuntata de Procurorul General Bogdan Licu inca din 2 octombrie 2019, dar ea ar fi fost ascunsa sefei CSM Lia Savonea de catre vicepresedintele Consiliului Nicolae Solomon. Dezvaluirea a fost facuta de jurnalista Berta Popescu la emisiunea “Obiectiv” realizata de Oana Zamfir la Antena 3.

Adresa tinuta la secret

Mai exact, intalnirea de lucru ar fi fost stabilita in data de 2 octombrie 2019, zi in care de la Parchetul General ar fi fost transmisa o adresa la cabinetul presedintelui Sectiei pentru procurori a CSM Nicolae Solomon. Si de aici ar fi inceput manevra. Astfel, Nicolae Solomon nu ar fi informat-o pe sefa CSM Lia Savonea despre intalnirea de lucru de la Parchetul General, lasand-o pe aceasta sa trimita in 4 octombrie 2019 mailul de convocare a Plenului CSM pentru marti, 8 octombrie 2019. Cu alte cuvinte, Solomon a lasat-o pe Savonea sa convoace Plenul, stiind insa ca cel putin patru membri ai Consiliului nu se vor prezenta. Pe de alta parte, este evident ca daca Savonea ar fi avut cunostinta din timp despre intalnirea de la Ministerul Public nu ar mai fi convocat Plenul CSM pentru marti, tocmai pe motiv ca nu se poate asigura cvorum.

Culmea este ca Solomon nu l-a anuntat nici macar pe Codrut Olaru despre intalnirea de la Parchetul General, acesta din urma recunoscand ca a aflat despre eveniment abia luni. Singurii carora vicepresedintele CSM le-ar fi spus despre sedinta de la PICCJ au fost procurorii Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader.

Cat despre Nicolae Solomon, acesta nu a participat nici la plenul CSM, nici la intalnirea de lucru de la Parchetul General. Asta intrucat, ce sa vedeti, a intrat in concediu.

In final, amintim ca Nicolae Solomon are in prezent cinci dosare penale in lucru la SIIJ, ceea ce inseamna ca este unul dintre beneficiarii directi ai actiunilor de sabotare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor in justitie (click aici pentru a citi). La fel ca un alt procuror care a absentat de la Plenul CSM, pe numele sau Mihai Ban, cu sase dosare penale in lucru la SIIJ (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Ultimul Charlot date 8 octombrie 2019 14:45 +7

Pai pe astia cine i-o ales in CSM? Aștia de ce nu raspud? Magistratii in ansamblul lor isi asuma CSMul ales de ei?

# gelu date 8 octombrie 2019 14:49 +4

Imbe boicoteaza numirea sefei CIIJ in speranta ca Motiunea loazelor din #opozitia parlamentara va reusi sa treaca astfel incat mai apoi s-a fie desfiintata aceasta sectie. Tot din acst motiv Joha nu i-a numit pe sefii din DNA, PICCJ si Politie, Si l-a facut pe Banila sa-si dea demisia din fruntea DIICOT.

# Baran Gheorghe date 8 octombrie 2019 14:50 +7

Multe probleme vor fi rezolvate daca procurorul nu mai este si nu va mai fi magistrat. Si-au luat" boii lui Dumneazeu in cap ", si-au creat o aura pe care nu o merita , sunt doar simplii avocati ai statului care beneficiaza de suport suplimentar ( politie, INML) doar cu scopul de a face cercetari in stabilirea adevarului si construirea unui rechizitoriu sau ordonanta in conformitate cu faptele si probatoriul , dar nicidecum pentru uz personal sau in folosul necuvenit al altora. Pe parchet cu ei , si afara din corpul magistratilor!!!

# Minu date 8 octombrie 2019 14:52 +1

Solomon e si protectorul rezistentei Lancranjan, de la Dna.Dati afara ciurucurile, paine fara munca nu se poate. Daca asta e procuror, are 3 coz..e?

# Goargăș date 8 octombrie 2019 15:52 +4

Suprasemnatul, în calitate de plătitor din greu de impozite și taxe, prezint scuze domnului Licu, deoarece, în acest caz cel puțin, are o vină mult mai mică decât se credea. Cu condiția ca la ora 16.30 să se prezinte la C.S.M., împreună cu ceilalți procurori. Doar așa va demonstra că nu este parte la mârșăvia pusă la cale de numitul Solomon care face de râs atât numele biblic cât și profesiunea.

# profesionalism date 8 octombrie 2019 16:23 +2

Mai oameni buni, astia de conflict de interese nu au auzit? Cum sa depinda stabilirea sefului sectiei respective de unii direct implicati in chestiuni de genul?! Adica si daca s-ar intruni toti, astia ar trebui sa se abtina. Chestiuni morale, s-ar putea sa existe prevederi legale care sa permita celor asupra carora planeaza o suspiciune rezonabilă cum ca ar fi infractori sa isi creeze avantaje pentru a nu fi cercetati. Si de ce sunt taman in CSM, asemenea personaje? In tot sistemul judiciar, nu s-au gasit unii curați? Justitia e doar pentru ”caței”? Si apoi din CSM nu pot fi suspendati? Chiar deloc?! Nici pe motiv de neindeplinirea atributiilor? Si presupun ca absenta asta nu e gratis, sunt platiti pentru fac parte din CSM. Sunt platiti sa absenteze?! Super job, frate!

# Goargăș date 8 octombrie 2019 22:59 +4

Imi retrag scuzele! Acestea erau condiționate.Nu le meriți, Licule. Demisia!, împreună cu toată gașca ta consumatoare de bani publici nemeritați (inclusiv din banii cu care eu contribui la buget, mulți). Capisci? Nu vă e, mă, rușine. Credeți că sunteți Dumnezei? Suntem cu toții muritori. Când o să ajungeți niște bătrânei decrepiți, ce o să povestiți nepoților? Că ați fugit ca niște lași? Vă mai bateți joc mult timp de noi?

# santinela date 9 octombrie 2019 08:09 +1

Cind spui procuror la CSM, sectia lui peste prajit, poti trage linistit apa !

# Ioan date 9 octombrie 2019 08:25 0

Intai am fost surprins de figurile celor de la Ploiesti,Zdreanta siOnea,apoi de cea alui Banila,iar azi am luat cunostinta cu Solomon.Ce asteptari poti avea si numai faca ii privesti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2020 - Bataie de joc: la CAB dosarul se studiaza doar 10 minute

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva