gandul.ro
1 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GRUP ORGANIZAT IMPOTRIVA SIIJ - Pucistii din CSM, unii cu dosare la SIIJ, au reusit sa amane din nou validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ. Cvorumul nu a putut fi asigurat dupa ce Procurorul General Bogdan Licu a convocat o intalnire cu procurorii CSM Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader fix in timpul sedintei de Plen. Au fost prezenti doar 13 membri, cu doi mai putin decat necesarul pentru cvorum. Bataie de joc: Licu nu i-a raspuns lui Savonea

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 octombrie 2019 11:44
Vizualizari: 5006

UPDATE, ora 17 - Validarea numirii Adinei Florea la sefia SIIJ a fost amanata din nou pentru o alta sedinta de Plen CSM. Desi au fost asteptati pana la ora 16.30, procurorii Bogdan Licu, Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader nu au catadicsit sa vina la sedinta. In plus, judecatorii Bogdan Mateescu, Andrea Chis si Mihai Balan nu s-au mai prezentat la sedinta care fusese amanata pentru ora 16.30.

Pucistii din CSM, unii dintre ei vizati in dosare penale la SIIJ, au reusit inca o data sa blocheze validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Au facut-o tot prin neasigurarea cvorumului necesar, asa cum s-a intamplat si cu alte ocazii. Diferenta este ca de aceasta data manevra pucistilor a fost posibila cu ajutorul Procurorului General Bogdan Licu (foto stanga, alaturi de seful SRI Eduard Hellvig si generalul SRI Florian Coldea).


Astfel, la sedinta programata pentru marti, 8 octombrie 2019, ora 10, au fost prezenti doar 13 membri. Este vorba despre:

-presedinta CSM Lia Savonea;

-presedinta ICCJ Corina Corbu;

-judecatoarea Simona Marcu;

-judecatoarea Mariana Ghena;

-judecatoarea Nicoleta Tint;

-judecatoarea Andrea Chis;

-judecatoarea Gabriela Baltag;

-judecatoarea Evelina Oprina;

-judecatorul Bogdan Mateescu;

-judecatorul Mihai Balan;

-procurorul Codrut Olaru;

-reprezentantul societatii civile Victor Alistar;

-reprezentantul societatii civile Romeu Chelariu.

Pentru asigurarea cvorumului era nevoie insa de prezenta a 15 membri, lucru ce nu a fost posibil din cauza absentei urmatorilor:

-ministresa Justitiei Ana Birchall;

-Procurorul General Bogdan Licu;

-vicepresedintele CSM Nicolae Solomon;

-procurorul Cristian Mihai Ban;

-procurorul Florin Deac;

-procuroarea Tatiana Toader.

Negocieri Savonea-Licu

Daca in cazul ministresei Justitiei Ana Birchall lipsa de la sedinta CSM este justificata (aceasta fiind prezenta la Consiliul JAI de la Luxemburg), iar procurorul Nicolae Solomon se afla in concediu, ceilalti procurori care au absentat au facut-o gratie unei manevre a sefului PICCJ Bogdan Licu. Mai exact, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit luni seara, 7 octombrie 2019, in exclusivitate (click aici pentru a citi), Bogdan Licu a organizat o intalnire de lucru fix in timpul sedintei CSM, intalnire la care i-a chemat pe procurorii Ban, Deac si Toader. Or, chiar absenta lui Licu si a celorlalti trei membri CSM a facut posibila neasigurarea cvorumului, si astfel boicotarea numirii Adinei Florea la conducerea SIIJ.

In cele din urma, s-a decis ca presedinta CSM Lia Savonea sa il contacteze telefonic pe Procurorul General Bogdan Licu pentru a incerca sa gaseasca o solutie ca sedinta de Plen sa fie reluata in cursul acestei zile, dupa intalnirea de la PICCJ. Un anunt despre ceea ce se va intampla va fi facut de Lia Savonea la ora 12.

Dupa reluarea sedintei, Lia Savonea a anuntat ca Bogdan Licu nu i-a raspuns la telefon, insa a transmis un mesaj secretarului general al CSM in care a precizat ca intalnirea de la PICCJ dureaza pana la orele 16. De asemenea, Savonea a explicat ca Licu a fost informat despre sedinta de plen de marti inca din 4 octombrie 2019, iar in toata aceasta perioada nu a anuntat ca nu se poate prezenta sau ca va avea loc o intalnire de lucru cu procurorii CSM. Sedinta de plen a fost amanata pana la orele 16.30 astfel incat procurorii din CSM si Bogdan Licu sa poata ajunge.

Comentarii

# Misu date 8 octombrie 2019 12:18 +33

Câtă ticăloșie și lașitate în acest sistem de justiție!!! Dacă aleșii se comporta în halul asta, ce să mai aștepți de la majoritatea magistraților!? Membrii CSM sunt cei mai reprezentativi, sau NU? Rușine! Începând cu Licu. Sunteți niște îmbuibați nerușinat, care papati banii romanilor degeaba.

# Marcel date 8 octombrie 2019 12:24 +20

Acesti pui de naparca, trebuiesc starpiti! Pana cand? se va mai permite unei minoritati sa dicteze majoritatii. Este limpede ca aceste marionete ale statului paralel incearca sa blocheze numirea d nei Florea. Se caca pe ei de frica, si astfel au ce manca!

# Pintea date 8 octombrie 2019 12:37 +9

Vai si amar de o justitie acaparată! Angajati ai statului cu lefuri enorme si beneficii de tot felul, boicotează sistemul de justitie! De ce? Ptr ca sant de fapt, infiltratii serviciilor care le-au trasat misiuni: aservirea justitiei in scopuri politice si electorale! Fara aceasta aservire nu ar supravietui nici retardul de la Cotroceni, dar nici altii care ii canta imnuri de dimineata pana seara, nici sefii de servicii care nu au nimic in comun cu patriotismul sau cu misiunea de aparare a tarii. Totul se reduce la protectia unor indivizi care sa asigure acapararea banilor, resurselor si inrobirea tarii. Avand toate astea, cui ii mai trebuie CSM? Pana la urma, d-na Adina Florea a promovat un concurs organizat de ministrul justitiei de atunci! A fost impiedicata sa ocupe aceasta functie ocupata prin concurs de catre johannis care nu a semnat un decret de numire! Dar in continuare, concursul castigat nu poate sa i-l invalideze nimeni, insa face cineva ceva in privinta asta?

# Pintea date 8 octombrie 2019 12:46 +4

Acum d-na A. Florea este impiedicata sa ocupe un alt post pentru care a mai dat un alt concurs! E posibil asa ceva?? Si mai iese retardul sa strige ”jos labele de pe justitie”? Labele astea sant ale lui si ale camarilei care se tine dupa fundul lui.

# Goargăș date 8 octombrie 2019 13:18 0

În orice stat normal ,,la cap" (dar capul, vai de el, e ,,bolnav", nu mai dezvolt, Licu ar fi fost imediat schimbat din funcție.

# vasilica date 8 octombrie 2019 13:20 +1

UE BA!

# basicuta date 8 octombrie 2019 13:25 0

tocmai de aia trebuie eliminate pensiile speciale si trebuie date puteri lărgite ministrului de resort, ca sa-i dea afară cand fac una din astea!

# gelu date 8 octombrie 2019 13:41 +3

De vina sunt cetatenii platitori de taxe care nu ies cu mic cu mare in fata CSM ca sa-i alerge pe procurorii securisti care tot boicoteaza numirea sefei SIIJ. Procurori care sunt platiti cu mii de euro sa munceasca si nu sa boicoteze aceasta sectie.

# TIPA date 8 octombrie 2019 14:13 0

IASINOVSCHI CE A VRUT SA SPELE MEMBRII CSM DIN SECTIA PENTRU PROCURORI CE BOICOTEAZA NUMIREA ADINEI FLOREA A SFECLIT-O CU MOTIVAREA si solutia. ALO , D-LE PROCUROR IASINOVSCHI OBLIGATIA PREVAZUTA DE LEGE ESTE UNA IMPERATIVA, ACEEA DE A O NUMI PE ADINA FLOREA, ASTFEL INCAT aberatia de motivare invocand o decizie a CCR CE NU SE APLICA SPETEI va TRANSFORMA din cercetator in cercetat PENAL.

# Window94 date 8 octombrie 2019 14:35 +1

Şi uite aşa, din amânare în amânare, până la moţiune, iar dacă trece (moţiunea) noul guvern va avea ca prioritate desfiinţarea secţiei. 'Pohta ce-au pohtit-o!' „Când politicienii pot fi cumpăraţi, când tribunalele pot fi manipulate, când presa devine un instrument al propagandei, acolo veţi găsi o societate care poate fi manipulată din exterior, care pierde controlul asupra propriului său destin. Nu numai securitatea sa politică, ci şi cea fizică este compromisă" - Joe Biden, mai 2014, Bucureşti...

# Procurorul date 8 octombrie 2019 15:37 +2

Atâta vreme cât cei care i-au trimis în CSM pe blatiștii Solomon, Ban, Deac și Toader, din stirpea procurorilor, aka procurorii de la parchetele de judecătorii, tribunale și curți de apel, dorm pe ei și nu purced urgent la revocarea ”bandiștilor”, mare lucru nu se poate face ”de lege lata”. Rușinea procurorilor ar trebui să fie cu atât mai mare, cu cât niciun reprezentant ales al judecătorilor nu a lipsit de la ședința de plen de azi. Poate își aduc aminte de acest lucru toți ”activiștii” din parchete, gen Antonia Pink sau Veve, atunci când urlă din toți bojogii că vor același statut și tratament legal, de magistrat, cu al judecătorilor. Mai greu să pretinzi asta când, prin ceea ce faci, te îndepărtezi din ce în ce mai mult de calitatea de magistrat. Așa că să nu se mire toți cei din randul procurorilor care, activ sau pasiv, au contribuit la cele întâmplate azi la CSM, atunci când va veni vremea ca societatea românească să le transmită un meritat: ”Marș afară din magistratură !”

# Ionel date 8 octombrie 2019 15:42 0

dar nu poate convoca aceste intalniri in fiecare zi iar astia sa lipseasca apoi sa le taie salariile? chiar nu se pot face plangeri la aceste abuzuri?

# valeu date 8 octombrie 2019 15:58 +2

daca in csm, pe fata, alesii unei bune parti a magistratilor fac ceea ce fac - atunci oare magistratii aia ce le fac oamenilor zi de zi, daca sunt controlati de altii ca ei ? cati nebuni/mp sunt in tara ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2020 - Bataie de joc: la CAB dosarul se studiaza doar 10 minute

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva