19 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAND SIIJ II ARDE, EI FUG DEPARTE – Pucistii isi fac de lucru numai sa nu asigure cvorumul la CSM, de unde isi mananca painea cea de toate zilele, pentru a evita validarea Adinei Florea in functia de procuror-sef al SIIJ! Sefa CSM Lia Savonea a convocat Plenul in termenul legal, insa procurorii Ban, Deac si Toader, pentru a-si scuza absenta, s-au programat la o "intalnire de lucru" gazduita de Bogdan Licu la PICCJ. Vicele Solomon si-a luat concediu, iar Birchall e cu treaba la JAI

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

7 October 2019 18:41
Vizualizari: 5084

De toata jena ce se intampla in Consiliul Superior al Magistraturii! Unii procurori din CSM, in frunte cu vicepresedintele Consiliului, Nicolae Solomon, fug care incotro numai sa nu o valideze pe procuroarea Adina Florea (foto) la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie si sa permita functionarea la parametrii normali a structurii specializate unde unii dintre ei au si dosare penale. Marti, 8 octombrie 2019, este programata la orele 10.00 sedinta Plenului CSM in care urmeaza sa fie validate rezultatele concursului pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (organizat in perioada 15 mai-18 iunie 2019), precum si rezultatele concursului pentru numirea procurorilor cu functii de executie in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (organizat in perioada 11 aprilie-15 iunie 2019). Numai ca, la cum si-au facut deja programul unii membri ai Consiliului, sedinta de Plen nu va intruni cvorumul necesar pentru votarea punctelor stabilite pe ordinea de zi.


Astfel, marii absenti de la sedinta de Plen de marti vor fi:

-Ministrul revocat al Justitiei Ana Birchall, plecata la JAI in perioada 7-8 octombrie 2019;

-Vicepresedintele CSM Nicolae Solomon, aflat in concediu de odihna;

-Procurorul General interimar Bogdan Licu este gazda a unei intalniri de lucru la PICCJ;

-Tatiana Toader (de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti)– reprezentata parchetelor de pe langa judecatorii in CSM;

-Florin Deac (de la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures) – reprezentatului parchetelor de pe langa tribunale in CSM;

-Mihai Cristian Ban (de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti) – reprezentatul parchetelor de pe langa curtile de apel in CSM.

Bogdan Licu a rezervat 3 membri CSM la o sedinta de lucru

Absenta in masa de la Plenul de marti, 8 octombrie, a ultimilor trei membri alesi din Sectia pentru procurori enuntati mai sus, respectiv Tatiana Toader, Florin Deac si Mihai Ban, este determinata de prezenta acestora la o intalnire de lucru organizata de procurorul general interimar Bogdan Licu la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Evident, nici Bogdan Licu nu va fi prezent la Plen ca, deh, doar nu se duce la CSM, cand CSM-ul vine la el.

A naibii coincidenta, marti 8 octombrie 2019, la orele 9.00, la sediul PICCJ va avea loc o intalnire de lucru a membrilor Sectiei pentru procurori, Ban, Toader si Deac, cu conducerile PICCJ, Sectiei Parchetelor Militar, DIICOT si DNA, intalnire ce va fi gazduita chiar de procurorul general interimar Bogdan Licu (facsimil).

Nu stim cand a fost organizata aceasta intalnire de lucru la PICCJ, dar ce stim este ca sedinta Plenului CSM programata pentru marti la orele 10.00 a fost anuntata de presedinta Consiliului, judecatoarea Lia Savonea, inca de vineri dupa-amiaza, 4 octombrie 2019. Acest lucru a nemultumit-o tare pe ministresa revocata Ana Birchall, care a acuzat-o pe sefa CSM ca nu tine cont de programul ei (ca membru de drept al CSM) atunci cand programeaza sedintele de Plen, in acest caz de faptul ca nu se poate prezenta la Plen intrucat participa la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) organizat la Luxemburg. Replica a venit rapid de la sefa CSM care i-a transmis ministresei revocate ca "nicio dispozitie legala sau regulamentara nu impune presedintelui CSM consultarea membrilor Consiliului in vederea convocarii sedintelor de plen" (Click aici pentru a citi).

Absentii de la Plen au dosare la SIIJ

Pe de alta parte, de la Plenul CSM va lipsi totodata si vicepresedintele CSM Nicolae Solomon care, subit, a intrat in concediu de odihna, lucru care face ca dintr-un total de 19 membri, cel putin pana la aceasta ora, un numar de 6 sa absenteze. In conditiile in care pentru asigurarea cvorumului este necesara prezenta a 15 membri, este evident ca aceasta sedinta va fi, din nou, amanata, cu afectarea functionarii SIIJ. Desigur, sunt toate sansele ca pana la sedinta programata marti la ora 10.00 sa anunte si alti membri CSM ca absenteaza, din te miri ce motive.

Mai grav este ca, prin absenta celor patru procurori CSM – membri alesi – de la sedinta de Plen la care au obligatia de a participa cu prioritate, inaintea altor "intalniri de lucru", conferinte, simpozioane si alte evenimente, se ajunge in situatia ca, pentru a sasea oara, sa fie amanata validarea Adinei Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Si nu doar a acesteia, ci si a celor trei procurori care au promovat examenul pentru ocuparea unui post de executie in cadrul SIIJ, respectiv Adina Petrescu de la PICCJ, Silviu Vasile Ciociu de la PCA Constanta si Nicolae Adelin Mihaila de la PT Buzau.

Ne intrebam totusi, vazand zbaterile din CSM pe tema SIIJ: Sa aiba legatura aceasta absenta de la sedintele de Plen si practic de la indatoririle lor legale cu faptul ca unii membri CSM au dosare penale la SIIJ? Si deloc putine!

Spre exemplu, procurorul Mihai Cristian Ban, fost vicepresedinte CSM in 2018 are nu mai putin de 6 dosare penale la SIIJ privind posibile fapte de grup infractional organizat, abuz in serviciu, represiune nedreapta, luare de mita si inducerea in eroare a organelor judiciare (Click aici pentru a citi).

La randul sau, si actualul vicepresedinte CSM Nicolae Solomon, acum plecat in concediu de odihna, are dosare penale la SIIJ. Dar nu 6 ci 5! Din informatiile pe care le avem, Nicolae Solomon, este cercetat in cinci dosare penale la SIIJ pentru infractiuni ce vizeaza luare si dare de mita, trafic si cumparare de influenta, grup infractional organizat, abuz in serviciu, represiune nedreapta si cercetare abuziva (Click aici pentru a citi).

Pirlog, bagator de seama

Peste toate, la CSM si-a facut aparitia si procurorul militar Bogdan Ciprian Pirlog, cunoscut ca procurorul din Piata Victoriei, cel care a venit parca sa intregeasca actiunile pucistilior. Concret, Bogdan Ciprian Pirlog, cel care a visat sa fie sef al SIIJ – avand in proiectul sau de candidat ca principal obiectiv sistarea activitatii SIIJ (dar a obtinut rusinoasa nota de 3,25 - Click aici pentru a citi) a decis sa faca contestatie la concursul pe care l-a sustinut, sperand ca in acest fel amana si mai mult numirea in functie a Adinei Florea. De altfel, contestatia sa ar urma sa se discute marti in Plen.

Comentarii

# Pintea date 7 October 2019 19:16 +6

Tocmai ce explica cineva detaliat, pe forum, la articolul precedent despre Gitenstein, ca nu este necesar plenul.

# Cetateanul date 7 October 2019 19:16 +2

Foarte bine fac. Asa sa faca si ei sa nu mai vina deloc la nicio sedinta pentru urmatorii 3 ani. Sa nu se mai organizeze examene, concursuri, numiri, admiteri, detasari si orice tine de plen si sectia de juzi. Si sa vedem apoi daca le place.

# adria nicol date 7 October 2019 19:53 +4

Se brevetteazà TOTALITARISMUL -DEMOCRATIC ! acestot funcionari plàtiti la limita coruptiei , nu le pasà de nimeni si de nimic ! Ca cei ce asigurà respectarea legii îsi bat joc de ea în vàzul umii , înseamnà cà sunt sigui cà nu vor da conte de ignominia lor niciodatà ! Este un esc la nivel generational , justitia a fost amenetatà pentru un secol ! NUmau ràmîn decît BLESTEMELE !

# Goargăș date 7 October 2019 20:24 +9

Asemenea comportamente rușinoase, copilărești, de evitare a răspunderii, de lipsă de seriozitate în respectarea principiilor colegialității, nici la interlopi nu întâlnești. Au și aia onoarea lor! Halal magistrați (plătiți din bani publici). Domnul Licu, lamentabil! Este o figură foarte ,,intersantă" (la propriu și la figurat).

# Cetateanul date 7 October 2019 20:34 +3

Dar totusi....baieteii si fetitele ale nu cumva sunt platite cu peste 10.000 euro pe luna ca membru csm tocmai pentru a participa la sedinte? Sau ei cred ca sunt acolo doar pentru piscoturi, baluri,invitatii, mese rotunde, discutii ....oriunde altundeva? Pai daca e asa ....plecati acasa si lasati pe altii...poate vor si chiar pot sa faca ceva

# TIPA date 7 October 2019 21:02 +3

NUMIREA ADINEI FLOREA LA SEFIA SIIJ NU ESTE CONDITIONATA DE PREZENTA A 15 MEMBRII CSM 15 membrii prezenti este o conditie ce se aplica doar lucrarilor plenului si nu tuturor intrunirilor plenului in vederea exercitarii atributiilor. Plenul CSM se intruneste in vederea exercitarii diverselor atributii;unele implica dezbateri ,analize , luarea unor decizii ce implica exprimarea vointei in sensul pozitiv sau negativ cu privire la anumite aspecte , probleme supuse dezbaterilor *adica lucrari ale plenului in ce obliga la prezenta a 15 membrii), in timp ce alte atributii implica doar emiterea unor hotarari imperative ca de plida numirea Adinei Florea ,ipoteza in care nu este necesara prezenta a 15 membrii , ci intrunirea in vederea emiterii hotararii cu majoritatea membrilor prezenti. Legiuitorul pentru a doua ipoteza nu a impus conditia prezentei celor 15 membrii. Sabotarea intrunirilor plenului a fost posibila pt ca s-au interpretat si aplicat gresit dispozitiile art. 27 alin.2 L 317.

# TIPA date 7 October 2019 21:02 +2

Pentru numirea Adinei Florea nu este necesara prezenta a 15 membrii CSM . Cheia spetei o constituie notiunea de „ lucrari ale plenului” , mai exact clarificarea notiunii de lucrari pentru a verifica daca disp. art. 27 alin. 2 din legea 317/2004 se aplica sau nu in cazul numirii Adinei Florea LA SEFIA SIIJ. Operarea distinctiei intre sintacga de lucrari ale plenului si hotarari ale plenului luate cu majoritatea membrilor prezenti ca urmarea intrunirii plenului in vederea punerii in executare a unei dispozitii imperative , respectiv de numire a sefului SIIJ.Altfel spus operarea distinctiei intre lucrule plenului si intrunirea pelnului soldata cu luarea unie hotarari imperative cu majoritatea membrilor prezenti si nu cu indeplinirea conditiei de a fi prezenti 15 membrii. In cuprinsul Legii 317/2004 vom observa ca legiuitorul foloseste notiunea de probleme ce se dezbat atunci cand cand se refera la lucrarile plenului- a se vedea art. 29 alin.2.

# TIPA date 7 October 2019 21:04 +1

Textul legal ( a se vedea si legea 304/2004 si regulamentul privind numirea si revocarea procurorilor sefi ai SIIJ ) , legiuitorul instituie o obligatie imperativa in sarcina plenului de numire a procurorului sef ce nu implica o procedura de dezbatere ci doar emiterea hotararii de numire. Cheia analizei o constituie operarea distinctiei intre lucrarile plenului : 1.- care se soldeaza cu luarea unei hotarari ,in urma dezbaterilor etc, adica a unor activitati mai laborioase ce implica puncte de vedere, opinii contradictorii sau nu etc (astfel cum legiuitorul expliciteaza sintagma lucrarile plenului prin notiunea dezbatere la art. 29), si 2- hotararile obligatorii imperative emise in executarea legii , in exercitarea unor atributii ce nu implica dezbateri etc ce necesita intrunirea plenului fara a se aplica disp art. 27 alin2 adica nu necesita 15 membrii prezenti deoarece nu au loc lucrarile plenului in acceptiunea data de legiuitor si descirsa la punctul 1 si in art. 29 alin2

# TIPA date 7 October 2019 21:04 +1

In ipoteza 2 hotararile se iau cu majoritatea membrilor prezenti (atunci cand nu se dezbate nicio porblema ci se pune in aplicare , executare ca de pilda numirea Adine Florea), insa legiuitorul prevede ca lucrarile plenului (adica cele in care se dezbat probleme etc) se iau in prezenta a cel putin 15 membrii, adica ipoteza1. Conditia prevazuta de legiuitor ce vizeaza necesitatea prezentei a 15 membrii vizeaza doar impotezele in care au loc lucrari ale plenului ,notiunea de lucrari raportandu-se la dezbaterea, analiza unor probleme etc si nu astfel cum am mentionat la intrunirea plenului in vederea emiterii hotararii de numire, adica a unei hotarari imperative ce nu implica dezbatere. DECI, AVEM 2 NOTIUNI DISTINCTE SI 2 IPOTEZE DISTINCTE.

# TIPA date 7 October 2019 21:06 +1

Lucrarile plenului unde se dezbat probleme si hotarari ale plenului ce implica intrunirea acestuia si luarea hotararilor imperative ce nu implica dezbateri, probleme de analizat cu majoritatea membrilor prezenti. In ipoteza 2 hotararile se emit , se iau cu majoritatea membrilor prezenti , aceasta ipoteza neintrand sub incidenta art. 27 alin. 2. Acolo unde legiuitorul a vrut sa prevada luarea hotararilor în prezența a cel puțin 15 membri , cu votul majorității membrilor prezenți s-a exprimat in acest sens. A se vedea art. 24 pe care-l redau mai jos: Articolul 24(1) Consiliul Superior al Magistraturii este condus de președinte, ajutat de un vicepreședinte, aleși de plen, în prezența a cel puțin 15 membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, cu votul majorității membrilor prezenți

# TIPA date 7 October 2019 21:06 +1

Deci acolo unde legiuitorul a vrut sa prevada a prevazut .In speta noastra , legiuitorul nu a prevazut o astfel de conditionare ,de prezenta a 15 membrii pt toate hotararile plenului decat pt acelea descrise mai sus .Un text de lege se aplica integrat in lege in ansamblul ei si in lumina si prin raportare la toate aspectele, inclusiv prin interpretarea gramaticala a textului si raportat la acele dispozitii relevante. Conditia prezentei celor 15 membrii nu este prevazuta de legiuitor pentru toate hotararile plenului decat pentru acelea ce implica dezbateri, analize, expriamrea unor puncte de vedere contradictorii etc, adica lucrari ale plenului.

# TIPA date 7 October 2019 21:07 +2

O alta chestiune pe care vreau sa o subliniez este aceea ca legea 304 nu prevede nicio validare a concursului de catre plen, astfel incat regulamentul fiind inferior legii nu poate legifera contra legem sau extra lege.Oricum legea 304 prevede clar, neechivoc faptul ca procurorul sef al SIIJ este numit de plen la propunerea comisiei, neexistand alte conditionari .Concluzie: plenul CSM EMITE CU MAJORITATEA MEMBRILOR PREZENTI (INDIFERENT DE NUMARUL CELOR PREZENTI) hotararea de numire a Adinei Florea in functia de procuror sef al SIIJ.

# Dan date 7 October 2019 21:08 +1

Este evident ca cei care vor lipsi, o fac cu intentie. Asta-i Romania.

# Ioana M. date 7 October 2019 21:30 +2

Este abuz in serviciu ? PICCJ suprapune o activitate semioficiala peste programul CSM? PIICJ sfideaza activitatea.CSM? Pentru zilele lipsa domnii/ doamnele sunt platiti? Trag de timp sperand ca procurorii penali nu vor plati? Cat cred ei ca si mai pot bate joc de noi pe banii nostri?

# Golan date 7 October 2019 21:37 +3

Stimați judecători cunoasteti ca acesti golani intitulati procurori membri csm încasează 40.000 lunar pt a chiuli de la plen in care ar fi trebuit declanșate mai multe examene?Fjr nu mai este îngrijorată?sau copresedinte la Dragos Călin ii înțelege întrucât si el este chiulangiul Cab?Dacă se observa vineri a fost convocată sedinta plenului. Întâlnirea cu Licu a fost anunțată azi. Ca de obicei judecatorii sunt luati de fraieri de procurori. Poate puneti si voi pixurile jos fraierilor

# mishulescu date 7 October 2019 22:30 +2

Dati afara din magistratura. Dar... corb la corb nu-si scoate ochii !Licu Bogdan este complice si protector al procurorilor. Ce vremuri infecte traim !

# Neanae date 7 October 2019 23:20 +4

Jigodii vândute astia din CSM care se pun de-a curmezisul. Nu ma pricep, dar chiar nu li se poate face nimic? Adică hahalerele astea chiar pot face ostracism vădit fără sa răspundă pentru actele lor? Adică ce mai ma mir când ditai KWI fluiera Aida in nasul CCR și face din Constituție almanah din care rupe paginile sa facă conuri pentru semințe. Pare ca le vinde la poarta ambasadei USA cu păhărelul. Restul a cedat și vândut tot. Pardon, tine casele. Ale lui. 6. Oare ostracistii sa fie protejați taman de KWI? Eu cred ca lor le da semințele gratis, mită. Jur ca mi-e greu sa glumesc. Dar nu vreau sa sparg ceva prin casa și ... îngân amarul! Scârbe pe salarii scârboase batjocoresc ce avem mai sacru. Adevarul și dreptatea.

# livia date 8 October 2019 06:59 +2

Ce sa faci in colonia asta cu astfel de specimene? Astora chiar nu li se poate face nimic sa fie obligati in a-si respecta fisa postului pentru indeplinirea careia primesc bani multi? Sau au aflat "pe surse" despre caderea guvernului si implicit despre venirea adeptilor lui iuda klaun retard si deci despre desfiintarea sectiei ca prima masura?

# adria nicol date 8 October 2019 08:46 0

Presedintele este multumit de DNA de KOVESI . NOI MURITORII DE RÎND NU ÎNTELEGEM TACTICILE MAI MARILOR ! PRESEDINTELE ESTE MULTUMIT SI DE ACTUALUL MINISTRU DE JUSTITIE ! CARE APROBA PUBLIC STRATAGEMA PLENULUI IMPOSUBIL DE REALIZAT ! ACEST SPECTACOL HALUCINANT LASA RECE UNIUNEA EUROPEANA CARE ESTE OCUPATA CU RESPINGEREA PROPUNERILO ROMANIEI. SIEFFRIED SI MONIQA SI RARESICA VEGHEAZA : NICI UN SOCIALIST ÎN COMISIE ! NU DOAR CA NU LE PASA DE NIMENI SI DE NIMIC CELOR CARE NU SE PREZINTA LA SEDINTELE OBLIGATORII , dar îsi si bat joc de lege si constitutie ! Au luat exemplu ! DREPTUL ROMAN SI CODUL NAPOLEONIAN , LA GUNOI ! S-A INSTITUIT DREPTUL DISCRETIONAR ! EI SE CRED ETERNI ! SUNT EFEMERI , CU PARTICULARITATEA C0 NUMELE LOR VA FI HULIT ! O SUTA DE ANI HULIT ! UN FEL DE HARAKIRI A NUMELUI !

# vasilica date 8 October 2019 08:56 +1

UE BA!

# escu date 8 October 2019 10:16 +2

Curată nesimțire! Ești plătit cu o groază de bani să-ți bată joc de lege, tocmai cei care sunt destinați să supravegheze la buna funcționare a justiției. La ei nu se aplică prevederi precum sancționarea cu diminuarea salariului pentru lipsa de la serviciu? Ne mai mirăm de ce toate sincopele justiției, când cei care sunt destinați supravegherii bunului mers al acesteia nu își îndeplinesc atribuțiunile. Tonul și disprețul față de bunul mers al activității CSM a fost și este dat de această Birchall, care virusează activitatea CSM. Johannis, când semnezi demisia madamei, că la Bănilă ai fost foarte iute de mână, de nici stiloul nu a fost bine așezat pe birou că ți-a și sărit în mână? Cum veghezi la respectarea CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI și îți îndeplinești angajamentul făcut față de poporul român prin jurământ (poate cu excepția pesedeilor?)?

# Pintea date 8 October 2019 10:36 +3

D-nul av. Toni Neacsu nu a fost mazilit de celebrul cuplu Ghica % Hăineală (ambele bine mersi) deoarece, chipurile, ar fi incasat nu stiu ce indemnizatie si de fapt, nu participase/era plecat? Pe acesti absenteiști sfidători, ii verifică cineva financiar? Este cineva in stare sa le taie o dată, indemnizatiile babane? Oricum, mai primesc si alte simbrii, ca nu s-ar comporta astfel, gratis... Si analizeaza cineva legea, sa vedem daca pana la urma este nevoie de acest plen, sau nu? Analiza facută mai sus de ”Tipa” este foarte logică si pertinentă! Poate o citesc si altii...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.04.2024 – Pensionare la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva