19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CARAGIALE A INVIAT LA INALTA CURTE – Sefa ICCJ Cristina Tarcea a facut pe sest complete specializate pe coruptie, dupa care a sustinut la CCR ca instanta suprema nu are nevoie de asemenea complete. Avocatul Toni Neacsu: “Colegiul de Conducere a emis Hotararea 14, ca urmare a solicitarii Sectiei penale ca toate completele care judeca in prima instanta sa fie specializate in materie de coruptie... Curat caragialism, ulterior la CCR s-a sustinut ca la iCCJ nu e nevoie de complete specializate”

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 July 2019 16:17
Vizualizari: 7833

Cine naiba sa mai inteleaga ce se petrece la Inalta Curte sub conducerea judecatoarei Cristina Tarcea (foto 1)... Caci in timp ce Tarcea sustinea la Curtea Constitutionala ca instanta suprema nu are nevoie de complete specializate pe materia coruptiei si ca Legea 78/2000 nu se aplica la ICCJ, fix aceeasi instanta suprema isi infiintase complete specializate, fix in baza Legii 78/2000. Dezvaluirea a fost facuta apreciatul avocat Adrian Toni Neacsu (foto 2), fost judecator si fost membru CSM.


Astfel, Adrian Toni Neacsu a postat pe pagina sa de Facebook o serie de documente printre care si hotararea nepublica a Colegiului de conducere al Inaltei Curti, nr. 14 din 23 ianuarie 2019, prin care la solicitarea Sectiei penale a instantei supreme s-a decis ca toate completele care judeca in prima instanta sa fie specializate in materie de coruptie, in aplicarea art. 29 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, care stabileste ca: “Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie complete specializate”. Complete infiintate desi, asa cum bine observa avocatul Neacsu, in aceeasi hotarare se precizeaza ca acestea nu au existat la ICCJ intrucat Legea 78/2000 nu se aplica instantei supreme. Iar pentru ca tabloul sa fie complet, Adrian Toni Neacsu aminteste ca in pofida hotararii din 23 ianuarie 2019, Inalta Curte, evident prin sefa instantei Cristina Tarcea, avea sa sustina ulterior la CCR ca la ICCJ nu e nevoie de complete specializate. “Curat caragialism”, este concluzia trasa de Neacsu.

Iata postarea si documentele publicate de avocatul Adrian Toni Neacsu:

La 23 ianuarie 2019 Colegiul de Conducere al ICCJ a emis Hotararea nr. 14, ca urmare a solicitarii Sectiei penale ca toate completele care judeca in prima instanta sa fie specializate in materie de coruptie, in aplicarea art. 29 din Legea nr. 78/2000.

Potrivit hotararii, desi anterior NU fusesera infiintate complete specializate si desi art. 29 din Legea nr. 78/2000 NU se aplica la nivelul ICCJ, se aproba 'functionarea in continuare a completelor specializate'!

Curat caragialism, cu atat mai mult cu cat ulterior vom vedea indaratnicia cu care la CCR s-a sustinut ca la ICCJ nu e nevoie de complete specializate. Pe care ICCJ, printr-o hotarare nepublica si chiar la solicitarea Sectiei penale, tocmai le infiintase totusi!

Din dispozitivul deciziei de ieri a CCR vizand completele specializate rezulta ca judecatorii constitutionali nu au luat in calcul aceasta hotarare decat pe viitor, asa cum e si normal, astfel incat data de 23 ianuarie 2019 este cea a intrarii in legalitate a ICCJ prin infiintarea completelor specializate cerute de lege. Anterior acestei date ICCJ a refuzat aplicarea unei legi a Parlamentului, prin aceasta creandu-se conflictul juridic de natura constitutionala.

Acesta este motivul pentru care efectele deciziei CCR se vor produce doar asupra dosarelor inregistrate si solutionate in prima instanta anterior datei de 23 ianuarie 2019, cu conditia ca hotararea sa nu fi ramas definitiva.
Modalitatea de aplicare a deciziei CCR este aratata tot in dispozitiv si anume admiterea apelului si trimiterea cauzei spre rejudecare la un complet de 3 judecatori, in baza art. 421 alin. 2 lit. b) Cod procedura penala.

Mai subliniez inca o data ironia unei justitii administrata dupa alte principii decat cele ale legalitatii si echitatii. In singurul dosar in care lipsa specializarii completului de 3 judecatori a fost invocata drept motiv de apel si am solicitat (alaturi de apararea lui Liviu Dragnea, confratii Teodosiu si Nazat) trimiterea spre rejudecare acesta a fost respins ca nefondat, in timp ce in toate celelalte dosare judecate de completele de 3 si aflate acum in apel un astfel de motiv de apel se va admite din oficiu si obligatoriu, in baza Deciziei CCR. Uneori nu e bine sa ai o aparare prea buna pentru ca starneste un intreg sistem ocult impotriva rigorii juridice si a bunului simt.

Pentru ca am anticipat o astfel de situatie absolut absurda si care prin ea insasi a pus ICCJ in situatia de a fi banuita de alte jocuri decat cele strict juridice, am solicitat cu insistenta completului sa nu se pronunte asupra apelului inainte ca problema completelor specializate sa fie solutionata de catre CCR. Evident, degeaba”.

Iata ultima pagina a hotararii Colegiului de conducere al ICCJ:

Iata cererea avocatului Adrian Neacsu de amanare a dosarului lui Liviu Dragnea pana la verdictul CCR pe lipsa de la ICCJ completelor specializate in materie de coruptie:

Comentarii

# Cetateanul date 4 July 2019 16:34 +4

Oare chiar nu se mai satură această Garcea visătoare de impostori? Din cauza unor astfel de specimene s-a ajuns la mocirla din care unii magistrați se zbat să răzbată.

# In concluzie, tovarasi-judecatori adunati nelegal ad-hoc date 4 July 2019 16:42 +8

Mimeaza grotesc aplicarea Legii in Romania si condamna pe repede inainte personaje politice de prim rang incomode. Daca aiasta nu iaste DICTATURA  apai singura varianta ramasa este aceea a MAFIEI. Mai crede cineva ca daca exista MCV, GRECO, UE, NATO si manifestari cu iz de #rezistenta legionara in strada inseamna ca in Romania s-a instaurat DEMOCRATIA !?? STATUL DE DREPTI BAZAT PE ORDINE SI PROTOCOALE SECRETE LEAGA SI DEZLEAGA DE LA VOTURI SI PANA LA DREPTUL LA VIATA? Dupa 1990 a fost cineva consultat vreodata daca Romania ramane o tara neutra? NU ! Pentru ca noii stapani aveau nevoie de protectie inalta pentru a evapora mijloacele de protectie aflate in proprietatea intregii natiuni si avutia adunata cu truda inaintasilor in regimul anterior. Mai mult, azi vedem ca au sapat chiar si o groapa penrru generatiile care vor veni indatorand tara care in 1990 nu avea datorii ci creante de recuperat. Trista soarta. o generatie aduna, alta risipeste... pensii speciale premature pentru ce ?

# gelu date 5 July 2019 03:14 +4

ICCJ a functionat intre 2000-2019 ca o mare morisca prin care judecatorii institutiei s-au rotit in completele de 3 si 5 judecatori pentru a incasa sporul de 30%, deorece judecau cazurile de mare coruptie. Acestia facandu-se vinovati de fals in inscrisuri si obtinerea de foloase necuvenite. De aceea toti jdecatorii ce s-au perindat prin aceste complete trebuiesc cercetati penal si pusi sa restituie statului cei 30% spor la salariu incasat in mod necuvenit. Va dati seama ce prejudiciu au adus acestia statului romana in cei 19 ani de functionare ilegala a comletelor??? Imbii au tocat in final sute de milioane de euro pentru derularea unor procese ilegale. Si mega-coruptii astia l-au condamnat pe Dragnea politic pentru un prejudiciu de 50 mii euro!!!

# Edelweiss - Ivory Tower Sophist date 5 July 2019 11:52 +3

Așa se întâmplă în autarhiile distopice de rit neo-gestapovist, în care HOȚII dețin cheia cătușelor, Legea și aplicarea acesteia. În atare condiții INFRACTORII CÂRDAȘI în Grupul Infracțional Organizat „Justiție de Stabor și Paradeală Protocolară” hotărăsc cine rămâne liber și cine merge la ocnă, cine are dreptul să trăiască în genunchi și cine trebuie să moară în picioare. Acesta este specificul SATRAPIILOR aflate într-o permanentă sărbătoare a SATURNALIILOR JUDICIARE: HOȚII AU CHEIA CĂTUȘELOR ȘI CETĂȚENII CINSTIȚI DEVIN AUTOMAT OCNAȘI.

# escu date 5 July 2019 12:41 +3

Tarcea? Această Abramburica din justiție, este departe de științele juridice. Cum a reușit președintele să numească astfel de personaj în fruntea unei instanțe de unde tot românul așteaptă lumină, dreptate, promovarea puterii legii și eliminarea aberațiilor unor magistrați nu pot să înțeleg!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva