1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAZUL ROBERT ROSU A TRECUT OCEANUL – Presedinta Asociatiei Barourilor Americane denunta abuzurile impotriva avocatilor din Romania: „Sistemul de justitie s-a angajat deliberat in practici ce creeaza frica printre avocati, impiedicandu-i sa ofere serviciile la care inculpatii au dreptul. Acte legitime ale avocatilor pentru clienti au fost etichetate drept activitati infractionale.... Facem apel la autoritati sa respecte drepturile profesiei de avocat si garantiile independentei acesteia”

Scris de: V.B. | pdf | print

5 March 2021 13:15
Vizualizari: 7554

A ajuns pana in SUA cazul avocatului Robert Rosu – condamnat abuziv de catre ICCJ in dosarul „Ferma Baneasa” pentru simpla vina de a-si fi exercitat profesia.


 

Joi, 4 martie 2021, avocata Patricia Lee Refo (foto) – presedinta Asociatiei Barourilor Americane (ABA) – a condamnat persecutiile la care autoritatile din Romania se dedau impotriva avocatilor, pentru a sadi frica in randurile acestora, incalcand astfel principiile statului de drept – in special cele privind dreptul la un proces echitabil si, in subsidiar, egalitatea de arme dintre acuzare si aparare.

In acest context, ABA face apel la autoritatile romane sa respecte drepturile profesiei de avocat si garantiile independentei acesteia.


Prezentam comunicatul Asociatiei Barourilor Americane:


Asociatia Barourilor Americane este ingrijorata din cauza unui tip de incalcare grava a drepturilor avocatilor din Romania. Mai multe cazuri larg mediatizate au evidentiat practicile din cadrul procedurilor penale ale Romaniei care incalca independenta profesiei de avocat si principiile statului de drept. Aceste practici erodeaza conceptul traditional de egalitate de arme intre acuzare si aparare si submineaza confidentialitatea profesionala a relatiei avocat-client. In consecinta, ele ameninta dreptul unui inculpat la un proces echitabil.

De asemenea, sistemul de justitie din Romania s-a angajat in mod deliberat in practici care creeaza frica in randurile avocatilor, impiedicandu-i sa ofere protectiile si serviciile la care toti inculpatii au dreptul. Anumite acte legitime, de exemplu, efectuate de avocati ca reprezentanti ai clientilor lor au fost etichetate drept activitati infractionale. In alte situatii, avocatii au fost acuzati de 'delicte de opinie' pentru rationamentul juridic pe care il sustin in sprijinul intereselor clientilor lor si pentru actiunile efectuate in cadrul exercitiului normal al profesiei de avocat.

ABA face apel la autoritatile romane sa respecte drepturile profesiei de avocat si garantiile independentei acesteia si solicita ca procurorii, judecatorii si alti reprezentanti ai sistemului judiciar sa aiba dreptul de a oferi o justitie corecta si echitabila, fara presiuni politice.

ABA este cea mai mare asociatie voluntara de avocati din lume. Ca voce nationala a profesiei de avocat, ABA lucreaza pentru a imbunatati administrarea justitiei, promoveaza programe care asista avocatii si judecatorii in munca lor, acrediteaza facultati de drept, ofera educatie juridica continua si lucreaza pentru a construi intelegerea publica in intreaga lume a importantei statului de drept”.


sursa foto: ALI.org

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 5 March 2021 16:33 +3

Amerlocilor,mai cu minte ar fi sa deslusiti trucarea alegerilor de la voi din USA(Uniunea Sovietica Ailalta).Lasati-l pe Rosu in seama "romancierului"Tuca Florentin( seful lui).

# banditu coroiu date 5 March 2021 18:16 +6

Poate ia atitudine madam presedinte si in legatura cu valul de jigodii pe care l-au trimis administratiile americane din ultimii 15 ani pe post de ambasadori in colonia numita inca Romania. Ia sa faca niste investigatii sa vada daca nu cumva comportamentul magistratilor cu sri in sange s-a modificat dupa ce ani de zile au luat lumina de la colonizatorii trimisi aici pe post de vatafi.

# Iulian date 6 March 2021 09:52 +6

E bine si asa, dar ce ar fi daca ati intreba-o de una-alta si pe Jessica Kim!?!?! Poate va spune ea cum e cu programele de instruire si consultarile regulate ,,oferite” judecatorilor si procurorilor romani.

# Gilu date 6 March 2021 13:08 +2

Uite ca micuța Kim-Ir-Sen de la American Embassy este mai ascultată decât doamna avocată de succes,care câștigă procese în America...Aici nu este America; aici este doar Dâmbovița cufurita de neo-marxistii nostri,tinandu-se de mâna cu neo- marxiști americani si cu neo- marxiști europeni...Dacă încerci să pătrunzi opacitatea acestora,ajungi la balamuc,mai ales că nu te asculta nimeni...Scriu unii carti despre Europa Sinucigasa;cel mai potrivit titul ar fi " Europa Stupidă si nedreapta"...

# RAHAT date 9 April 2021 18:02 0

Dar abuzurile care au fost facute impotriva avocatilor UNBR 2004 legal contituiti, cand o sa fie descoperite?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva