gandul.ro
28 mai 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ce nu trebuie sa uitam, chiar daca este stare de urgenta!

Scris de: Eduard Filip PALAGHIA, notar | pdf | print

28 martie 2020 09:51
Vizualizari: 3585

Sa nu uitam sa fim oameni !

Sa nu uitam sa fim romani !

Sa nu uitam sa fim cetateni !


 

Sa nu uitam ca Romania este un stat democratic, care asigura cetatenilor sai garantia drepturilor si libertatilor lor !

Sa nu uitam ca daca drepturile si libertatile civile sunt suspendate, aceasta este doar o situatie temporara !


Sa nu uitam ca sansa unei societati democratice este ca are Parlament si ca acesta poate, odata la 30 de zile, sa ia in discutie daca masurile exceptionale mai sunt sau nu rezonabile !


Sa nu uitam ca aceasta stare este una temporara si, la sfarsitul ei, trebuie restaurate deplin toate drepturile si libertatile civile !


Sa nu uitam ca la sfarsitul acestui moment trebuie sa avem capacitatea de a face analiza starii de urgenta pe care am parcurs-o si sa intelegem ca, asa cum a spus candva Ronald Reagan - “Libertatea nu este niciodata mai departe de disparitie decat cu o generatie. Nu o transmitem copiilor prin sange. Trebuie sa te lupti pentru ea, sa o aperi si sa le-o înmanezi pentru ca si ei sa faca la fel.”


Sa nu uitam ca unii dintre noi au ajuns in situatia ingrozitoare de a isi denunta vecinii peste 65 de ani pentru ca au iesit din casa in afara intervalului de timp prescris de autoritatile vremelnic aflate in stare de urgenta !


Sa nu uitam ca ne-am napustit spre magazine sa cumparam alimente pe care nu dadeam doi bani inainte, fiindca nu erau gourmet, si ca simplul fapt ca le stiam in camara ne-a dat sentimentul ca vom trai mai mult cu o saptamana decat vecinii nostri !


Sa nu uitam ca, daca am aflat ca in blocul in care locuim este o persoana in “carantina proprie”, ne-am temut pana in cea mai profunda fibra a fiintei noastre sa nu ne infectam daca punem mana pe clanta de la intrarea in casa, si ca unii dintre noi au considerat ca vecinii lor trebuie sa stea cu gunoiul in casa pe perioada carantinei !


Sa nu uitam ca in perioada asta ni s-a interzis dreptul la Taina Liturghiei, la cea a Spovedaniei, ca ni s-a limitat dreptul de a ne jeli mortii, ca ni s-a limitat bucuria Tainei Cununiei, ca s-au gasit “progresisti” care au facut plangeri penale preotilor care i-au impartasit pe cei care si-au asumat libertatea religioasa, ca medii de informare au spelculat starea de urgenta pentru a ne limita liberul arbitru !


Sa nu uitam sa verificam, dupa ce trece starea de urgenta, cati din cei pusi sa ne conduca spre o lume mai buna au speculat starea de nevoie a unui intreg popor spre a isi inmultii averile crezand, probabil, ca daca o fi sa murim cu totii, ei vor mai trai un an in plus !


Sa nu uitam ca aceia nascuti dupa 1990 s-au inchis in casele lor (inca neplatite, dar ipotecate) si au uitat ca au vecini de peste 65 de ani, abandonati de copiii lor plecati peste mari si tari, care poate ca nu au un blid de mancare ! Mai mult de atat – i-au transformat in “indezirabili sociali”, care “si-au permis sa iasa la magazine”, desi erau abandonati !


Sa nu uitam ca, dupa ce toata aceasta nebunie se va sfarsi, daca nu cumva e doar inceputul sfarsitului, va trebui sa analizam fiecare secunda din viata noastra traita sub imperiul “starii de urgenta”!


Sa nu uitam, dar sa iertam !

Sa nu uitam de Inviere !

Comentarii

# Edelweiss - I.T. Believer of the Great and Wise God Odin date 28 martie 2020 11:36 +8

Din motive de ostracizare involuntară, n-an mai fost la Înviere de vreo 5 ani. Dar, anul acesta am de gând să-mi pregătesc hăinuțe frumoase, curate și să merg la slujba de Înviere. Fiindcă sunt sigur că or să apară pe acolo ceva milițeni tembeli sau pușcași marini cu deștul pe trăgaci, care să împrăștie lumea pe motiv că în Kolonia Penitenciară și Experimentală, dreptul la conștiință a fost suspendat prin cererea dresată bilderbergilor și masonilor de la Briusell. Anu ista o să ne dixtrăm de Înviere. Fiindcă slujbe s-au făcut și pe timpul ciumei, și a holerei, și a tifosului, și a febrei spaniole. Nu trebuie să vină cyborgii și androizii illuminaților ca să învețe cloșca care anume este tehnica eclozării ouălor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 140
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2020 – Ciocanitorul Werner. Margareta din CSM a mai facut una tare (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva