23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CINEVA SA O OPREASCA – Dupa magistrati si grefieri, traducatoarea Raluca Pruna i-a adus la exasperare si pe lucratorii din penitenciare: „Sistemul de abuz si discriminare care se construieste in cel mai minutios mod tehnocrat poate fi oprit doar daca din ce in ce mai multi angajati inteleg ca 'drepturile nu sunt un lux'... Ar trebui sa renuntati la atitudinea ostila de superioritate fata de noi si la ignorarea realelor probleme din sistemul penitenciar si, pentru inceput, sa comunicati cu noi”

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 September 2016 12:30
Vizualizari: 15741

Devine din ce in ce mai evident ca ministresa Justitiei Raluca Pruna este cel mai detestat membru al Guvernului asa-zis tehnocrat. Cu toate acestea, traducatoarea de la Bruxelles continua sa fie tinuta in brate de premierul Dacian Ciolos, care ignora criticile si cererile de demitere a Ralucai Pruna. Ceea ce inseamna fie ca Dacian Ciolos este „masochist”, placandu-i sa fie criticat din cauza ministresei Justitiei, fie nu are voie sa se atinga de Pruna, existand ordin ca aceasta sa fie pastrata in functie. Poate insa ca premierul va reactiona dupa ultima revolta produsa de fosta asistenta a Monicai Macovei.


Dupa magistrati si grefieri, Raluca Pruna i-a adus la exasperare si pe lucratorii din penitenciare, care pregatesc actiuni de protest in strada. Sindicatul Solidaritatea Dolj, membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, anunta, intr-un comunicat remis Lumeajustitiei.ro, ca luni, 26 septembrie 2016, lucratorii din penitenciare vor protesta in Piata Mihai Vitazul din Craiova timp de 3 ore. Iesirea in strada este cauzata de refuzul Ralucai Pruna de a aplica legea in vederea corectarii inechitatilor salariale. Lucratorii din penitenciare o acuza pe fosta asistenta a Monicai Macovei ca nu reprezinta decat interesele de grup ale Guvernului tehnocrat, nu si pe cele ale angajatilor.

Pe de alta parte, in paralel cu comunicatul de presa, vicepresedintele Sindicatului Solidaritatea Dolj, presedinte al Organizatiei de Tineret a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Cosmin Dorobantu, i-a transmis o scrisoare deschisa traducatoarei de la Bruxelles, in care ii cere Ralucai Pruna sa dea dovada de curajul si demnitatea functiei de ministru al Justitiei si sa elimine discriminarile salariale. Totodata, Dorobantu ii solicita fostei asistente a Monicai Macovei sa renunte la atitudinea ostila si de superioritate fata de lucratorii din penitenciare.

Prezentam comunicatul Sindicatului Solidaritatea Dolj:

Angajatii din penitenciare solicita Ministrului Justitiei, Raluca Pruna, sa aplice legea in vederea eliminarii discriminarilor salariale

Sindicatul Solidaritatea Dolj, membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), organizatie afiliata Confederatiei Sindicale Cartel ALFA,

Organizeaza luni, 26 septembrie 2016, ora 11:00-13:00, in Piata Mihai VITEAZUL din mun. Craiova actiuni de protest ca reactie la refuzul Ministerului Justitiei, Raluca Pruna, de a aplica legea, in vederea corectarii inechitatilor salariale create prin interpretarea discretionara si in detrimentul angajatilor din penitenciare a OUG 20/2016 care stabileste ca toti salariatii din familia ocupationala aparare, ordine publica si siguranta nationala, inclusiv cei din penitenciare, trebuie sa aiba incluse in salariu sume compensatorii reprezentand salariul de merit aflat in plata in anul 2009.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, are obligatia de a aplica de indata legea, cu atat mai mult cu cat aceasta vine sa rezolve o problema grava in sistemul penitenciar, aceea de a corecta inechitatile salariale. Miile de angajati o acuza pe doamna Raluca Pruna ca, in calitatea sa Ministru de Justitie, prin promovarea inegalitatii de tratament si tolerarea discriminarii, nu mai reprezinta interesele propriilor angajati, ci interesele de grup ale propriilor sai colegi tehnocrati.

Ministerul Justitiei, condus de Raluca Pruna se afla intr-o acuta pana de solutii la problemele cu care se confrunta sistemul penitenciar romanesc: de la conditii insalubre de munca si de detentie, la lipsa de personal si de dotari. La momentul actual, din cauza lipsei de personal, avem penitenciare unde detinutii pazesc detinuti. In intregul sistem penitenciar, lipsa resurselor umane au determinat acumularea a peste 1000.000 de ore suplimentare intr-un singur an. Sistemul penitenciar se confrunta cu un deficit real de 3000 de angajati si un deficit pe standarde de 7000 de angajati. Atunci cand nu exista personal suficient pentru a acoperi intreaga activitate dintr-un penitenciar, apare superficialitatea, apar erorile. Iar atunci cand apar erorile, oamenii sunt sanctionati. Oricat ai fi de solid si de bine intentionat ca angajat, nu poti o singura persoana sa faci treaba a doua sau mai multor persoane. Este inuman!

Sindicatul Solidaritatea Dolj spune NU muncii fortate si nu isi mai da acordul ca membrii sai sa depaseasca numarul de 180 de ore suplimentare anual, iar angajatorul care vor ignora dezacordul va raspunde civil, disciplinar si penal. Sistemul de abuz si discriminare care se construieste in cel mai minutios mod tehnocrat poate fi oprit doar daca din ce in ce mai multi angajati inteleg ca 'drepturile nu sunt un lux' si ca cei care tac azi de frica maine vor fi victimele acestor oameni care gandesc si actioneaza cu o mentalitate egoista si daunatoare”.

Prezentam scrisoarea deschisa adresata ministresei Raluca Pruna de Cosmin Dorobantu, vicepresedinte al Sindicatului Solidaritatea Dolj si presedintele Organizatiei de Tineret a Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor:

Stimata doamna Raluca Alexandra Pruna,

In calitate de lider de sindicat al angajatilor tineri din penitenciare, va solicit sa dati dovada de curajul si demnitatea functiei de ministru al Justitiei si sa eliminati discriminarile salariale create prin interpretarea defectuoasa a OUG 20/2016.

Interpretarea prevederilor OUG 20/2016 de catre domnia voastra si de catre domnul ministru Dragos Pislaru este una discretionara si in detrimentul angajatilor din penitenciare si are ca efect imediat excluderea, pe latura salariala, din familia ocupationala: aparare, ordine publica si siguranta nationala a angajatilor din penitenciare.

Tinerii din Romania au demonstrat ca unitatea si virulenta protestelor au condus la schimbari majore in clasa politica si in Guvernul Romaniei si au pretentia de la noul Guvern tehnocrat ca actioneaza in spiritul si in litera legii. Angajatii tineri din penitenciare au crezut in tehnocrati, inca de la investirea lor si au sperat ca lucrurile din penitenciare vor reveni la normalitate. S-au inselat. Tinerii lucratori din penitenciare inca asteapta de la dumneavoastra garantarea dreptului acestora la o remuneratie corecta a muncii prestate si la respectarea demnitatii acestora.

Societatea se asteapta de la noi sa respectam drepturile detinutilor, fara nicio discriminare. Facem acest lucru zilnic, cu un personal insuficient si in conditii de munca precare, constienti ca domnia voastra, in calitate de Ministru al Justitiei, ne va intinde o mana de ajutor. Dar, pentru a se putea intampla acest lucru, ar trebui sa renuntati la atitudinea ostila de superioritate fata de noi si la ignorarea realelor probleme din sistemul penitenciar si, pentru inceput, sa comunicati cu noi”.

*Cititi aici comunicatul de presa al Sindicatului Solidaritatea Dolj

*Cititi aici scrisoarea deschisa catre ministresa Justitiei Raluca Pruna

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 25 September 2016 13:30 -9

hai ca si voi meritati ca toata tagma de miniti ai statului CRESTERI SALARIALE!!!!!!!INTII SA se cerceteze mortile celor 3 DETINUTI UCISI LA PANDAIMOSUL IASI ,SI VOI AVETI TUPEU DE REGELE STANESCU........CIT FURATI BA SI CITA SPAGA LUATI DE LA DETINUTI?(este unul la sindicatul gardienilor cu tupeu si prostie direct proportionala care tot iese pe la tv, de fapt sa/i spui prost este pleonasm,il tot lingea pe moroi)

# DODI date 25 September 2016 14:38 +7

Câtă vreme horticultorul fruntaș a apucat metehnele ciolanistului șef făcând vizite peste hotare mai ales când și unde nu e cazul, slabe speranțe că va ști și reuși vreodată în viața lui să își facă ordine în viață. El face doar ce i se spune, că doar este o marionetă perfectă, botezată eronat și tehnocrat. Acești neica nimeni ajunși miniștri în România au ajuns să anuleze și semnificația profundă a cuvintelor, ducându-le la derizoriu. Orice idee sau măsură a respectivilor, dacă nu e o gafă de proporții, are toate șansele să devină.

# Marin ŢULUŞ, Olt, UNBR Bota date 25 September 2016 19:41 -2

Se poate observa  cum sistemul reacţionează la dispoziţiile unui ministru care încearcă  să facă adevăratele reforme. Aceşti lucrători  sunt,  se pare,  cei care sunt mani******ţi de  sistemul creat  anterior  de Vîşinski şi care nu cere dreptate  pentru cetăţenii  condamnaţi pe nedrept, eliminarea  tuturor magistraţilor corupţi , care au creat  sistemul  şi au nedreptăţit po******ţia.Ei cer  cât mai multe drepturi  salariale pentru  ei  şi sistemul lor.Nu puteţi  lua mai mult decât militarul(unii aflaţi în teatrele de operaţiuni,deşi terorismul este omniprezent în ţara lui),medicul, profesorul şi alţi  funcţionari ai statului de drept şi, cu atât mai mult, nu puteţi  să luaţi salarii cu mult peste  sărăcia  din ţara asta, în care noi, cetăţenii, trăim ca nişte puşcăriaşi!Deşteaptă-te române!

# DOMNULUI DIN BAROUL sc bota date 26 September 2016 09:52 +1

Domnule Marius Ţuluş, să vă spun un adevărUL. SUNTEŢI REVOLTAT PE JUDECĂTORI ÎNTRUCÎT APLICĂ LEGEA ŞI NU PREA MAI AVETI ACCES ÎN SĂLILE DE JUDECATĂ FIIND AVOCAT ÎN S.C. BOTA. ASTA ESTE PROBLEMA, CĂ DACĂ AŢI LUCRA ÎNTR-UN PENITENCIAR SAU AŢI VEDEA CONDIŢIILE DE LUCRU DIN PENITENCIARE NU AŢI MAI COMENTA .

# Marin TULUS, Olt date 26 September 2016 18:16 +1

Ce lege  aplică, tovarăse?cei care aplică legea  nu au nimic  împotriva noastră şi a unor indivizi care tocmai respectă legea! Insă legea se consideră a  clanului, obiceiul de a obţine profit din tot felul de afaceri de acest gen;şi vedeţi pe dna Marinescu sefa  tribunalului Olt. Noi trebuie  să ne revoltăm pt.  că ne credeţi fraieri şi ne luaţi drepturile abuziv, continuând regimul lui Vîşinski!Credeti  că nu conştientizăm  că nu avem stat de drept  în România?Vă revoltaţi  că doamna ministru vrea  să facă adevărate  reforme! Voi aţi făcut din instituţiile  statului  clanuri de interese, de profit,contrar principiilor statului de drept  şi valorilor democraţiei, furând  până  şi profesiile! Este  inadmisibil ca un absolvent de studii juridice să nu aibă loc de muncă! Eu v-aş da afară  din  sistem precum Erdogan!Ce dreptate i s-a făcut  cetăţeanului de aceşti indivizi care îşi văd doar profitul  şi mai ales  câte mii de cereri   sunt la CEDO?Nu am făcut  Revoluţie pt. voi!Să vedeţi 

# kalai luiza date 27 September 2016 21:22 0

Sa deie presedintele un decret si nu mai aveti atata de lucru si nici ore suplimentare nu mai faceti si bani cei stricau an fiecare zi pe detinuti sa vi dea voua

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva