28 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CINISM LIBERAL – Incredibil: preocupati doar de luptele politice, senatorii PNL au sabotat construirea unui spital. Senatorul PSD Maricel Popa: „Demagogia bate interesul public... Institutul Regional de Medicina Cardiovasculara va deservi intreaga Moldova... Liberalii din comisiile Senatului de sanatate si de buget-finante nu l-au sustinut... Au semnat AUR si USR. Niciun liberal n-a sustinut proiectul, nici macar cu semnaturi. Ei sustin doar din vorbe. Dispar cand trebuie sa faca ceva concret”

Scris de: L.J. | pdf | print

22 septembrie 2021 12:19
Vizualizari: 1809

Regimul PNL condamna romanii la moarte, refuzand sa sustina un proiect de lege menit sa infiinteze un spital de boli cardio-vasculare in comuna Miroslava, situata la 8 kilometri de municipiul Iasi.Senatorul PSD Maricel Popa (foto) – secretarul Comisiei pentru administratie publica din Senat – a depus recent un proiect de lege privind construirea Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara la Miroslava, dar senatorii PNL l-au sabotat in comisiile de sanatate si de buget-finante, votand impotriva initiativei de act normativ.

Din fericire, senatorii AUR si USR s-au aratat receptivi la necesitatea unei asemenea institutii sanitare, sustinand proiectul legislativ in comisii, a adaugat Popa, multumindu-le colegilor de la cele doua partide.

In municipiul Iasi exista un institut de boli cardiovasculare, dar el deja nu mai poate face fata numarului de pacienti, precizeaza Maricel Popa.


Redam comunicatul senatorului PSD:


Cand demagogia bate interesul public

Presedintele PSD Iasi, senatorul Maricel Popa: Liberalii au votat impotriva 'Institutului Inimii' de la Miroslava!

Senatorul social-democrat Maricel Popa a depus un proiect de lege prin care sa fie alocate fondurile necesare pentru construirea unui nou Institut Regional de Medicina Cardiovasculara la Miroslava.

'Am fost inclusiv la Comisia de Sanatate a Senatului, comisia de fond la acest proiect, si am sustinut necesitatea noului institut. Am ramas neplacut surprins sa vad ca liberalii nu au sustinut acest proiect care presupune aducerea de fonduri la Iasi in beneficiul romanilor din zona de Nord-Est a tarii. Si la Comisia de Buget-Finante liberalii au votat impotriva. Cu toate acestea, Comisia de Sanatate a dat aviz pozitiv, ceea ce este extrem de important. Urmeaza ca proiectul legislativ sa intre in plenul Senatului. Fac un apel catre toti parlamentarii din Moldova, indiferent de partidul din care fac parte, sa sustina acest proiect si sa le explice colegilor de partid necesitatea acestui proiect. Institutul Regional de Medicina Cardiovasculara va deservi intreaga regiune a Moldovei. Dupa dezbaterile de la Senat, proiectul legislativ va fi transmis la Camera Deputatilor', a explicat senatorul Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

Proiectul initiat de catre senatorul social democrat a beneficiat de 46 de semnaturi de la parlamentari de la mai multe partide politice.

'Au semnat Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Gabriela Firea, Marius Constantin Budai, Gabriel Mutu, dar si parlamentari de la AUR si USR, carora vreau sa le multumesc. Din pacate, niciun liberal nu a vrut sa sustina proiectul, nici macar la nivel de semnatura. Ei sustin doar din vorbe. Cand trebuie sa faca si ceva concret, dispar', a adaugat Popa.

La Iasi, actualul Institut de Boli Cardiovasculare deserveste de trei ori mai multi pacienti decat restul spitatelor similare din tara, dar functioneaza pe cateva etaje ale cladirii Spitalului Clinic 'Dr. C.I. Parhon' si nu mai face fata solicitarilor din partea pacientilor, in conditiile in care aici sunt tratati pacienti din toata regiunea de Nord-Est a tarii”.

 


Comentarii

# VIKY date 22 septembrie 2021 13:12 +120

Nu cinism, ci genocid liberal. Au primit unda verde de la stapani pentru reducerea populatiei. Astia sunt liberali cum sunt eu regina Angliei. Sunt tradatori de tara, analfabeti functionali, avari dupa bani. Singurul lor scop este distrugerea Romaniei. TREZITI-VA!!!.

# imun/teanu date 22 septembrie 2021 14:50 +42

Cand la "S1" era inca fostul primar Tudorache, am vizionat macheta spitalului de el promovat. Aflat la stadiul autorizatiei de constructie, avea deci dincolo proiectului elaborat integral si avizele de specialitate luate. Cine de meserie, intelegea doar si pe vizionare macheta ca era un proiect foarte functional, complex in multitudinea problemelor functionale si tehnice ridicate de diversele multele spacialitati implicate. Unde (mai!) este acel proiect /poate l-or fi mancat soboolanii?, care sunt (deratizarea!) o noua babana afacere generata cu gunoaiele "strategic" proliferate. Deja de un an "prolifereaza" clo-co-tilda la care toate instumentele "justitiei", si si SIIJ, ingenuncheaza fatarnic. Ea, si cu suport PDL, zis azi PNL prin substituire vulgara. Vreti spitale?!, sa nu se mai transfere bolnavii pentru orice (si nu doar operatii, unele si banale) la la marile clinici straniere asa "sabotand" "partenerii" nostri occidentali?!!! Asa medicina noastra la tot "fiare vechi".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2021 – Kovesi n-ar fi mandra. Stoina, bagat in disciplinar pentru ca sta cu curu' pe dosare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva