20 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLASARE DUPA 8 ANI DE ANCHETA – ZRVP obtine o solutie favorabila pentru o firma de videochat intr-un dosar de evaziune fiscala. Avocatul Doru Cosmin Ursu: „Noile tehnologii au accelerat dezvoltarea de noi modalitati in care persoanele pot desfasura o activitate supusa impozitarii intr-un ritm mult mai rapid fata de reglementarea acestor activitati”. Avocatul George Avram: „Consultarea unor avocati specializati, inca de la debutul business-ului, face diferenta intre clasare si condamnare”

Scris de: L.J. | pdf | print

14 April 2022 12:25
Vizualizari: 5255

ZRVP obtine o solutie favorabila pentru o firma de videochat intr-un dosar de evaziune fiscala. Ancheta, initiata in anul 2014, a fost instrumentata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si a vizat activitatea desfasurata de cateva sute de persoane pentru un important jucator din industria de videochat din Romania, acuzat de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Echipa de avocati care a reprezentat proprietarul studiourilor de tip videochat a fost compusa din Doru Cosmin Ursu - managing associate, George Avram - senior associate si Ionut Chisar - senior associate (foto dreapta).


 

Echipa de drept penal a Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) a obtinut la inceputul anului 2022 o solutie de clasare a cauzei in care clientul, proprietarul mai multor studiouri de tip videochat din Romania, a fost acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, concluzia cercetarilor fiind ca fapta de natura penala nu exista. Avocatii ZRVP au aratat, de asemenea, ca, in cazul activitatii prestate de modelele de videochat, specificul activitatii nu impune incheierea unor contracte de munca intre acestea si studiouri, solutia legala identificata constand in incheierea de contracte de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor.

Noile tehnologii si raspandirea internetului de banda larga au accelerat dezvoltarea de noi tipuri de business si in special de noi modalitati in care persoanele fizice pot desfasura o activitate aducatoare de venit, supusa impozitarii, intr-un ritm mult mai rapid fata de reglementarea corespunzatoare a acestor activitati”, a declarat Doru Cosmin Ursu (foto centru), managing associate ZRVP.

Intr-un astfel de context, consultarea unor avocati specializati, inca de la debutul business-ului, poate face diferenta intre o solutie de clasare, cum este cea de fata, si una de condamnare. Apararile formulate de noi pe parcursul fazei de urmarire penala au fost confirmate inclusiv de Ministerul Muncii”, a adaugat George Avram (foto stanga), senior associate ZRVP.

Dificultatile fiscalizarii activitatii tipice de videochat au drept cauza inexistenta unui cod CAEN pentru aceasta activitate, motiv pentru care a fost necesara identificarea unei solutii legale care sa permita atat prestarea serviciului de catre modelele de videochat in beneficiul studiourilor, cat si declararea si impozitarea veniturilor obtinute prin prestarea acestor servicii. Aceasta solutie legala a constat in incheierea de contracte de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor.

Dupa o serie de colaborari cu alte case de avocatura, am ajuns la ZRVP. Le multumesc pentru profesionalismul si suportul de care au dat dovada. Atunci cand mi-am pierdut speranta, considerand ca in Romania nu exista justitie, ZRVP mi-a redat increderea, ajutandu-ma sa-mi structurez argumentele in aparare si sa obtin inchiderea dosarului”, a adaugat Markus Ardelean, proprietarul studiourilor vizate de ancheta autoritatilor.


Dreptul penal continua sa fie printre practicile vedeta ale avocaturii de business, pe masa de lucru a avocatilor penalisti din cadrul ZRVP aflandu-se peste 140 de dosare, cu daune pretinse de peste 1 miliard Euro, in care avocatii reprezinta atat persoane juridice din segmentul large corporate, cat si persoane fizice cu cetatenie romana sau straina. Echipa de drept penal s-a implicat si a obtinut rezultate favorabile si in spete referitoare la institutii publice, dosarele fiind instrumentate de catre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie sau Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 66 de avocati, dintre care 16 asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Crenguta Marina Florea si Ovidiu serban (asociati), domnul prof.dr. Valerian Cioclei si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

# Franc Aurelian date 14 April 2022 23:27 0

Adica ,,avocatii minune'' vor sa spuna poporului ca daca ,,reprezentantii statului'' ,,se uita in alta parte'' ,,videochat-ului'' i se poate da macar o aparenta functionalitate legala. Totul e sa gasesti ,,chichitele''. N-are treaba ca peste 300.000 de ,,fatuce'' ,,de voie, de nevoie'' isi fac viata praf inca de tinere, important e sa li se repartizeze ,,contractul potrivit'' iar ,,consumatorii'' sa fie multumiti. Sigur ca daca ,,reprezentantii statului'' ar fi pusi pe fapte mari ar fi usor macar din cand in cand sa verifice ,,incognito'' inregistrarile video ale prestatoarelor ,,chat-iste'' pentru a se convinge daca intr-adevar activitatile respective se pot incadra la ,,cesiune a drepturilor patrimoniale de autor''. Cunoscatorii ar zice ,,c-au cazut la pace". In timp ce familiile doritoare de un cat mai bun trai pentru fiicele lor rasufla usurate ca nu li sa luat ,,mâncarea de la gură''.

# Sandu Trandafir date 15 April 2022 16:11 0

Sigur ca avocatii stiu cel mai bine ca pe langa ,,iscusita descoperire''cu cesiunea drepturilor patrimoniale ,,autoarele'' (si ,,autorii'', tendintele fiind sa se echilibreze balanta) tranzactioneaza, mai pe sest, asa, mai ales drepturile nepatrimoniale (la reputaţie, la demnitate, la nume etc). Ca doar o ,,absolventa de drept'' (ca mai nou toate ,,fufele''-s absolvente, mai ales de drept) n-o sa-si etaleze cu mandrie in curriculum vitae (pentru analfabetii functional sivi) cand o sa-si inceapa ,,activitatea respectabila'' prin vreo institutie a statului c-a prestat 2 ani le ,,renumitul club xyz de videochat'' ,,pe drepturi de autoare''?

# maxtor date 16 April 2022 16:40 0

adica nu e clar ce au comis fetele alea,baietzii aia(nu stim cine e "peshtele").

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.07.2024 – Judecator trimis la control psihiatric (Document)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva