21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CLASAREA PENTRU SIMION – Procurorul PICCJ Ioan Sandru a inchis pe „fapta nu exista” dosarul fabricat dupa ce liderul AUR George Simion se impotrivise introducerii istoriei Holocaustului ca disciplina scolara distincta: „Forul de conducere al partidului a sustinut ca 'Istoria evreilor. Holocaustul' sa ramana materie optionala, nu obligatorie, si ca poate face obiectul unor simple lectii ale materiei existente. Holocaustul e studiat in capitole distincte la disciplina obligatorie Istorie”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 May 2022 18:37
Vizualizari: 4519

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a dat seama de propria gafa: a inchis pe „fapta nu exista” un dosar pe care tot PICCJ il deschisese. Ne referim la o cauza privind o asa-zisa fapta de negare a holocaustului, aparuta dupa ce, intr-un comunicat de presa, presedintele AUR George Simion (foto 1) s-a impotrivit introducerii ca disciplina distincta in programa scolara a materiei intitulate „Istoria evreilor. Holocaustul”.Subliniem: ca disciplina distincta. Deci Simion nu s-a impotrivit la modul general fata de studierea Holocaustului. De altfel, in acelasi comunicat, politicianul a amintit ca Holocaustul deja se studiaza in scoli, in capitole ale Istoriei (materie obligatorie).


Parchetul General a inceput anul cu George Simion


Acesta a fost argumentul pe baza caruia procurorul PICCJ Ioan Sandru (foto 2) a clasat cauza nr. 1/P/2022 in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala („fapta nu exista”). Nu putem sa nu remarcam faptul ca acesta a fost primul dosar deschis de catre PICCJ in anul 2022.

Amintim ca totul a pornit de la un comunicat in care George Simion si Claudiu Tarziu (in acel moment co-presedinti ai AUR) i-au cerut ministrului Educatiei Sorin Cimpeanu sa inceteze „experimentele ideologice asupra copiilor din Romania”. In acelasi comunicat, Simion si Tarziu vorbeau despre „ridicarea la rangul de 'materii' a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului etc.)”. Acest paragraf a creat confuzie, insa procurorul Ioan Sandru a explicat, in ordonanta de clasare, ca, prin sintagma „tema minora”, AUR s-a referit la educatia sexuala, in timp ce despre istoria Holocaustului a spus ca „poate face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente”.


Iata comunicatul AUR din 3 ianuarie 2022:


Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri nationale (Olimpiade) in anul scolar 2021 – 2022 si in toti anii care vor urma.

'As vrea sa cred ca eliminarea Limbii romane si a Istoriei din cadrul olimpiadelor scolare este doar o scapare, o regretabila eroare, si nu rezultatul unei actiuni constiente la nivelul Ministerului Educatiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competitiilor scolare nationale se datoreaza ori incompetentei, ori unei intentii malefice de eliminare pas cu pas a identitatii nationale ca pilon de formare a viitorilor cetateni ai Romaniei. Indiferent de explicatie, cineva trebuie sa plateasca pentru acest pas gresit', a declarat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

'Daca Ministerul Educatiei din Romania nu se mai ocupa de formarea tinerelor generatii pe reperele fundamentale ale culturii si spiritualitatii romanesti, atunci mai bine ii schimbam denumirea in Ministerul Reeducarii Populatiei pentru Piata Globala, ca sa stim exact cum stam. E o gluma amara si sper ca acest lucru sa nu se intample niciodata. Solicit ministrului Sorin Cimpeanu si tuturor functionarilor din Ministerul Educatiei din Romania sa-si faca datoria fata de poporul roman. Misiunea acestui minister este sa se asigure ca sistemul de invatamant din Romania formeaza viitori cetateni ai tarii, constienti de identitatea, cultura si spiritualitatea noastra nationala', a subliniat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

Alianta pentru Unirea Romanilor atrage atentia asupra faptului ca, in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de 'materii' a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala. Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor.


Redam principalele pasaje din ordonanta de clasare (vezi facsimil):


Din coroborarea celor cuprinse in Comunicatul de presa din data de 03.01.2022, cu pozitia exprimata de catre senatorul CLAUDIU-RICHARD TARZIU, copresedinte (n.r. in acel moment) al Partidului Alianta pentru Unirea Romanilor, ce se degaja din stenogramele sedintei Senatului din data de 15.11.2021 vizand dezbaterile prilejuite de adoptarea Legii nr.276/2021, precum si cu precizarile formulate si depuse la dosarul cauzei de catre cei doi copresedinti ai partidului, rezulta fara echivoc faptul ca forul de conducere al formatiunii politice amintite a sustinut ca 'Istoria evreilor. Holocaustul' sa ramana, ca si pana acum, materie optionala, iar nu obligatorie, si ca, teme precum 'Educatia sexuala' reprezinta o tema minora sau ca 'Istoria Holocaustului' poate face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (Holocaustul este studiat in capitole distincte in cadrul disciplinei obligatorii Istorie in 4 ani: 2 din ciclul gimnazial si 2 din cel liceal). (...)

In context, consideram necesar a sublinia faptul ca, in prezent, cadrul normativ legat de problematica sanctionatorie a 'cultivarii' totalitarismului se prezinta incomplet, in sensul ca sanctioneaza doar o parte / o sfera a promotorilor, artizanilor, adeptilor si apologetilor totalitarismului, respectiv pe cei ai totalitarismului nazist, lasandu-i in mod cu totul nejustificat in afara incriminarii pe cei din sfera totalitarismului comunist.

Ca atare, apreciem ca nu exista niciun indiciu / element de fapt care sa reliefeze ca deputatul GEORGE-NICOLAE SIMION si senatorul CLAUDIU-RICHARD TARZIU, copresedinti ai Partidului ALIANTA PENTRU UNIREA ROMANILOR, au comis acte / actiuni ce ar intersecta continutul – verbum regens – infractiunii prev. de art.6 alin. 1 din OUG nr. 31/20021, respectiv 'Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea in mod evident, prin orice mijloace, in public, a holocaustului ori a efectelor acestuia'.

In alti termeni, nu au fost identificate texte/expresii/fraze formulate expressis verbis care sa dea in vileag 'minimalizarea in mod evident a holocaustului ori a efectelor acestuia'”.

 


 

Comentarii

# Băran Gheorghe date 10 May 2022 20:03 +201

Istoria romanilor sa fie materie obligatorie pentru studiu in clasele primare si in liceu, iar istoria universala si a altor natii sa fie la alegere , alternativa, opțională.Magistratii sa dea examen si din istoria romanilor nu numai la istoria dreptului romanesc in primul an de facultate, sa dea examen la fiecare accedere in tribunal, apel ,iccj, csm , ccr. Sa viseze noaptea lupta lui Basarab 1 intemeietorul cu carol robert de anjou, sa stie fiecare replica din povestea lui lisimach si dromihetes, sa nu uite cum a murit Tudor din Vladimiri sau Mihai sau Horia si de ce nu Ceausestii.... etc, etc.

# santinela date 11 May 2022 07:38 +34

Aici se pune problema de "meseria" ciumpalacului de procuror care cica "s-a sesizat din oficiu" si a deschis un dosar penal pe o asa timpenie. Un singur neuron daca avea procurorul (se pare ca nu ) si tot trebuia sa-si dea seama ca in speta NU este vorba despre nici o fapta penala. Si cica asta este si sta (numai sta fiindca de lucrat---) la Parchetul ICCJ ,noaptea mintii !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva