18 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE E TERMINATA – Inregistrarea care demonstreaza cum a incercat primarita Clotilde Armand sa scape de datoriile catre furnizori nu ramane fara efect. Consilierul PNL Dan Podaru arunca bomba: “Avocatii mei pregatesc o plangere penala impotriva lui Armand... Curtea de Conturi, DNA, Ambasada Frantei sa ia masurile necesare. Situatia in PS 1 este deja tragica”. Armand este acuzata ca sterge din pix datoriile catre furnizori si ca a inchis in biroul sau facturi pe care nu vrea sa le achite

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 October 2021 15:36
Vizualizari: 7111

Primarita Sectorului 1 Clotilde Armand se crede stapana pe plantatie in Sectorul 1. Punand in aplicare aceeleasi mehne ca in cazul SC Romprest SA, pentru a evita onorarea facturilor emise de catre furnizoriatentie, numai in cazul Romprest SA s-au acumulat din informatiile noastre penalitati de circa 24 milioane lei din cauza neonorarii contractului Clotilde Armand ajunge obiect de dosar penal pentru practicile care duc la sapa de lemn toate societatile care au incheiat contracte cu Primaria Sector 1.O inregistrare exploziva facuta publica de Evenimentul Zilei joi, 28 octombrie 2021, releva cum primarita Armand ii cere directorului economic al Administratiei Domeniului Public Sector 1, Bogdan Botezatu, sa nu achite facturile catre o companie de mobilier urban (contractata pentru livrarea de banci) dar si catre alte societati, motivat de faptul ca a ramas fara bani si vrea sa directioneze fondurile catre alte servicii. In ciuda faptului ca directorul economic al ADP Sector 1 ii atrage atentia primaritei Clotilde Armand ca aceasta actiune este ilegala, Armand insista sa "gaseasca o metoda pentru a impinge aceste datorii".


Inregistrarea este cutremuratoare, dateaza din 6 iunie 2021, si este presarata cu tipete si nervi intinsi la maxim, care se concretizeaza in informarea facuta de directorul ADP Sector 1 care o anunta pe Clotilde Armand ca nu va da curs solicitarii sale cu iz ilegal, si ca isi va prezenta demisia din functie, neputand asista la asemenea practici.

Anterior acestui moment, Clotilde Armand il responsabilizeaza pe Bogdan Botezatu sa rezolve situatia, desi nu intra in atributiile sale sa faca acest lucru, in calitate de director economic revenindu-i doar ducerea la indeplinire a obligatiilor asumate catre furnizori, respectiv de plata a datoriilor restante. Mai mult, directorul din ADP subliniaza ca nu poate face acest lucru atat timp cat datoriile catre compania de mobilier stradal fusesera cuprinse in bugetul Administratiei Domeniului Public Sector 1.


Stiind totusi aceste aspecte, Clotilde Armand ii cere lui Bogdan Botezau sa faca abstractie de faptul ca a prevazut in bugetul ADP datoriile catre respectiva companie de mobilier stradal si sa se faca practic ca nu le vede sau ca nu exista, iar banii sa ii puna la dispozitia sa pentru a fi folositi in alte scopuri.


Clotilde Armand, acuzata ca face plangeri penale acolo unde nu mai vrea sa plateasca


Vazand ca se loveste de refuzul directorului economic al ADP Sector 1, Armand il informeaza ca "a mai folosit acest mecanism" si nu intelege de ce nu este posibil in acest caz. Mai mult, Armand il musta pe Bogdan Botezatu ca nu a facut "o plangere acolo" ca sa nu mai platim suma asta". Ce sa intelegem? Ca acolo unde nu poate plati sau nu doreste sa plateasca, primarita Sectorului 1 arunca o plangere penala?


"Trebuie totusi sa aveti grija si o sa vedeti ca o sa reusesc, cu sau fara dumneavoastra!", a punctat Clotilde Armand in schimbul de replici avut cu Bogdan Botezatu.


De altfel, din informatiile pe care le detinem, numarul plangerilor la DNA facute de primarita Clotilde Armand impotriva societatilor contractate de primarie pentru prestarea unor serviciilor este in crestere, aceasta fiind, conform surselor noastre, practica lui Armand pentru a impiedica onorarea contractelor.


Consilierul Dan Podaru o demasca pe Armand: "Este o forma de mistificare, de transformare, am putea spune de abuz in serviciu sau chiar de deturnare de fonduri sau de fals intelectual care rezulta din aceasta inregistrare"


Intr-o interventie avuta in cadrul Podcastului Evz-PLAY, consilierul local de la Sectorul 1, Dan Podaru, imediat dupa publicarea inregistrarii a precizat ca la data de 31 august 2021 pe site-ul Primariei Sector 1 au aparut documente economice potrivit carora nu exista nicio datorie mai mare de 310 lei! Desi acestea in mod evident exista: "Este o forma de mistificare, de transformare, am putea spune de abuz in serviciu sau chiar de deturnare de fonduri sau de fals intelectual care rezulta din aceasta inregistrare realizata in biroul doamnei Clotilde Armand sau unde a avut loc aceasta intalnire cu reprezentatii ADP si demonstreaza faptul ca consilierii Primariei Sectorului 1 sunt indusi in eroare".


Mai mult, consilierul local Dan Podaru a dezvaluit ca a intrat in posesia unor informatii care arata o alta practica a primaritei Clotilde Armand, demna de dosar penal: "Exista o serie de facturi primite de la diversi furnizori care sunt inchise in biroul doamnei Clotilde Armand. Adica ele nu isi urmeaza cursul firesc prin departamentul economic ci sunt preluate dupa ce ajung in primarie si nu sunt platite pentru ca, intr-o maniera abuziva, dictatoriala, primarul refuza sa achite anumite facturi".


Fata de aceasta situatie, Dan Podaru a anuntat ca in prezent avocatii sai lucreaza la o plangere penala impotriva primarului Clotilde Armand, solicitand totodata luarea unor masuri din partea unor institutii precum Curtea de Conturi, Parchetul Generla, DNA, "pentru ca situatia in Primaria Sectorului 1 este deja tragica".


Redam declaratiile facute de Dan Podaru in cadrul EVZ Play:


"La 31 august, si documentele exista pe site-ul Primariei, prin situatia oficiala prezentata, situatia economica, nu existau prezentate ca si datorii mai vechi de 30 de zile decat sume care insumau valoarea de 310 lei. Este o forma de mistificare, de transformare, am putea spune de abuz in serviciu sau chiar de deturnare de fonduri sau de fals intelectual care rezulta din aceasta inregistrare realizata in biroul doamnei Clotilde Armand sau unde a avut loc aceasta intalnire cu reprezentatii ADP si demonstreaza faptul ca consilierii Primariei Sectorului 1 sunt indusi in eroare. Noi cerem de luni de zile, inclusiv colegul meu, Dinu Gheorghe, presedintele comisiei de buget, sa ni se spuna cu exactitate, si departamentele financiare sa ne puna la dispozitie, toate datele economice din care sa vedem exact care sunt datoriile neplatite pe care doamna Clotilde Armand incerca sa le mascheze.

Tot de la angajati din cadrul primariei am aflat ca exista o serie de facturi primite de la diversi furnizori care sunt inchise in biroul doamnei Clotilde Armand. Adica ele nu isi urmeaza cursul firesc prin departamentul economic ci sunt preluate dupa ce ajung in primarie si nu sunt platite pentru ca, intr-o maniera abuziva, dictatoriala, primarul refuza sa achite anumite facturi.

Eu ca si consilier local am obligatia de a aduce de indata in atentia publica situatii de acest gen. Sunt si cadru universitar, deci probitatea mea morala si conduita mea nu imi permit o alta abordare. In acest moment, alaturi de avocatii mei, pregatesc o plangere penala impotriva primarului Clotilde Armand si prin intermediul acestei emisiuni, in calitatea mea de consilier, atrag atentia si rog toate institutiile, Curte de Conturi, Parchet, DNA, orice timp de serviciu, Ambasada Frantei, sa ia masurile necesare si sa reactioneze pentru ca situatia in Primaria Sectorului 1 este deja tragica. Iata ca apar dovezi irefutabile, care nu pot fi contestate sub nicio forma asupra manierei, cel putin ilegale a modului in care doamna Clotilde Armand actioneaza si pune presiune pe angajati. (...)

Intr-o maniera arbitrala, primarul stopeaza fluxul lor firesc, legal. Mai mult decat atat avem prevederile Legii 273/2006 in care art. 14 alin. 8 prevede ca trebuie platite foarte rapid, trebuie ca primaria sa asigure achitarea platilor restante si a facturilor emise anterior.

Daca exista o astfel de prevedere legala la nivel administrativ si la nivelul finantelor publice, atunci primaria are obligatia de a realiza aceste plati, platile restante, de a plati facturile furnizorilor si abia dupa aceea sa realizeze investitii. Sau sa realizeze alte proiecte. Altfel, in acest moment, noi in luna aprilie am votat un buget ilegal. Am fost indusi in eroare, este o forma de fals si uz de fals si fals intelectual".


Conform precizarilor consilierului local al PNL din Primaria Sector 1, Dan Podaru, inregistrarea le-a fost trimisa intr-o maniera anonima, de catre un avertizor de integritate din cadrul Primariei, precizand totodata ca in urmatoarea perioada vor aparea noi inregistrari care demonstreaza "actiuni ilegale realizate la nivelul Primariei Sectorului 1".


Redam in continuare dialogul dintre Clotilde Armand si Bogdan Botezatu – astfel cum reiese din inregistrarea facuta publica de Evenimentul Zilei pe site-ul evz.ro – in care primarita insista pentru efectuarea unor demersuri financiar-contabile care sa aiba ca efect neplata facturilor restante ale ADP:


Clotilde Armand: Si din punct de vedere financiar, domnul Botezatu?


Bogdan Botezatu: Mai avem disponibil, in perioada urmatoare, 727.000 lei. Asta este toata suma pe care o mai avem disponibila.


Clotilde Armand: Dar de ce spuneti ca... Sunt mai mult bani acum... Adica...


Bogdan Botezatu: Nu, am cerut la rectificare. Am cerut bani la rectificare.


Clotilde Armand: Stiu, stiu, stiu, dar nu o sa platim facturile care sunt de anul trecut.


Bogdan Botezatu: Doamna, eu nu pot sa folosesc banii. Acele facturi si daca le platim si daca nu le platim in bugetul meu ele sunt facturi inregistate. Eu le am ca si datorii inregistate. Eu nu am cum sa folosesc acei bani...


Clotilde Armand: Ar trebui sa gasiti o metoda de a face asta.


Bogdan Botezatu: Am discutat si cu domnul director din primarie. In Primarie, la inceputul anului trecut s-au luat masuri, ele au fost respinse la plata.


Clotilde Armand: Da, trebuie sa le respingeti la plata!


Bogdan Botezatu: Doamna primar, eu in decembrie, ca institutie, cu toti prestatorii din 2020 am incheiat acorduri de esalonare.


Clotilde Armand: Am inteles domnu' Botezatu, dar asta este situatia!


Bogdan Botezatu: Am inteles si eu ca asta este situatia, dar nu pot, daca i-am spus in decembrie ca imi recunosc datoria...


Clotilde Armand
: Gasiti o metoda. Despre asta e vorba!


Bogdan Botezatu: Legal, nu am cum sa ii scot din buget!


Clotilde Armand: Gasiti o metoda legala de a impinge datorii.


Bogdan Botezatu: Nu am cum. Eu pot sa imping datoria, nu aici e problema, de impinsul datoriei, problema este ca bugetul meu aprobat este compus din...


Clotilde Armand: Domnul Botezatu, stim lucrurile acestea, stim ca trebuie sa facem niste lucruri care sunt dificile. E vina mea ca anul trecut ati cheltuit 60 de milioane in plus decat bugetul pe care l-ati avut. Am platit deja o buna parte, acuma facem un stop, ne ocupam si de ale noastre.


Bogdan Botezatu: Eu am inteles, dar bugetar este imposibil sa aloc bani...


Clotilde Armand: Ba este posibil, ca am reusit in alta parte, de ce nu este posibil si aici?


Bogdan Botezatu: Nu ati inceput de la inceputul anului. Nu i-ati cuprins in buget de la inceputul anului. De la inceputul anului, deci cand ati construit bugetul Primariei pe anumite sume, acele sume, de ele nu ati tinut cont de ele la constructia bugetului. Eu am tinut cont de ele...


Clotilde Armand: Domnu' Botezatu, la constructia bugetului, despre ce vorbiti? Peste tot sunt in situatia asta. La Politia Locala nu pot sa platesc, la DGASPC nu mai am salariile din decembrie... peste tot nu mai am bani, dar aici am bani. O sa retrag banii astia daca e asa.


Bogdan Botezatu: Spuneti-mi cum ii retrageti, ca eu nu inteleg!


Clotilde Armand: Am folosit acest mecanism pentru foarte multe luni. Trebuia de mult sa faceti o plangere acolo ca sa nu mai platim suma asta si puteati sa eliberati... Chiar acum, dupa ce discutam, faceti o plangere pentru sume prea mari de contract inechitabil. Sau poate nu vreti sa faceti!


Bogdan Botezatu: Eu?! Nu cred ca intelegem discutia. Eu am un buget aprobat!


Clotilde Armand: Domnu' Botezatu, aici avem un buget de 20-30 de milioane care este disponibil.


Bogdan Botezatu: Nu este disponibil!


Clotilde Armand: Da, este disponibil! Degrevati de...


Bogdan Botezatu: Cum sa degrevam?


Clotide Armand: Spuneti ca sumele acestea sunt un litigiu!


Bogdan Botezatu: Cum? Deci in decembrie am spus ca sumele sunt ok si in iunie spun ca sunt litigiu?


Clotilde Armand: Da, pentru ca intre timp am studiat problema si am vazut ca sunt un litigiu!


Bogdan Botezatu: Pai, sa spuna Juridicul treaba asta!


Clotilde Armand: Dar dumneavoastra trebuie sa va ocupati de asta!


Bogdan Botezatu: Eu, Economic?


Clotilde Armand: Da!


Bogdan Botezatu: Cum sa ma ocup eu, doamna!?


Clotilde Armand: Da, de la dumneavoastra am nevoie de bani, la ce serviti daca nu imi alocati bani? Asteptati asa banii sa se elibereze?


Bogdan Botezatu: Eu, ca sa eliberez banii, Economic, trebuie sa am un document in spate.


Clotilde Armand: Pai aveti documentul asta!


Bogdan Botezatu: Ce document sa fie, doamna primar?


Clotilde Armand: Sa faceti o plangere, sa va ocupati!


Bogdan Botezatu: Eu, Economic, sa fac o plangere?


Clotilde Armand: Evident!


Bogdan Botezatu: Evident ca nu! Daca am o problema, departamentul de specialitate constata.


Clotilde Armand: Domnul director, sunteti director, sunteti bine platit, daca nu gestionati lucrul acesta si asteptati doar sa vina la dumneavoastra si sa spun da, da... pana la urma e un contract, un director gestioneaza!


Bogdan Botezatu: Ce sa gestionez? Foarte bine, sa gestioneze! La sfarsitul zilei aveti demisia mea pe masa fara probleme.


Clotilde Armand: Foarte bine, astept!


Bogdan Botezatu: Pai o aveti! Cu siguranta! Dar facem lucruri ilegale! Asta incerc sa va spun!


Clotilde Armand: Nu, nu!


Bogdan Botezatu: Ba da!


Clotilde Armand: Credeti ca eu fac lucruri ilegale? Era legal sa cheltuiti anul trecut 80 de milioane in plus fata de bugetul pe care l-ati avut?


Bogdan Botezatu: Eu am avut un buget aprobat si m-am incadrat in el.


Clotilde Armand: Vedeti, mereu sunteti acoperit! Dar problemele raman pe masa.


Bogdan Botezatu: Si ce o sa fac, cream alte probleme noi?


Clotide Armand: Nu.


Bogdan Botezatu: Inteleg ca noi cream alte probleme!


Clotilde Armand: Nu, nu vedeti ca banii nu cad de pe cer?


Bogdan Botezatu: Am spus eu ca, cad de pe cer?


Clotilde Armand: Trebuie totusi sa aveti grija si o sa vedeti ca o sa reusesc, cu sau fara dumneavoastra!


Bogdan Botezatu: Foarte bine! Astept. Perfect, fara mine cu siguranta!

Comentarii

# DODI date 28 October 2021 16:28 +111

Poate s-or îndura în fine și PORCurorii lui MUTANCAMON să își facă datoria și să constate nu numai că ipochimena a fost instalată ilegal ca primăriță ci și că numeroase din actele sale au iz de ilegalitate. Nu trebuie decât bunăvoință în aplicarea legii.

# Gilu date 28 October 2021 17:47 +80

Procedura STAS, pentru faptuitorii de dreapta, colegi de partid cu procurorii: știrea de presa, plângerea penală, zgomot, incredere - în sfârșit se face ceva - si din partea procuraturii : FISS ! Nu va faceti iluzii de pomana ; repet : amintiti - va de tabloul celebru " Parabola orbilor " ...Procurorii pictează acum si parabola surzilor , sau a celor trei maimuțe celebre : Eu nu vad, tu nu auzi , el nu vorbeste ...

# Vasilescu Constantin date 29 October 2021 12:29 +6

Ce s-a mai intamplat cu listele de "rappel" pentru Madame L' Acritture ?

# maxtor date 29 October 2021 16:40 +1

e trafic de influentza,lasa impresia ca "se descurca",la bulache cu Baba Cloanța.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva