2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMANDANTE, DA PARNOSUL – Avocatul Bogdan Dumitru il someaza pe seful DSU Raed Arafat sa achite cheltuielile de judecata catre comuna Gornet dupa ce comandantul actiunii a pierdut definitiv procesul in care cerea reinstituirea lagarului COVID asupra localitatii din judetul Prahova: „In situatia in care nu va conformati prezentei notificari, suntem nevoiti sa declansam procedura de executare silita a Departamentului pentru Situatii de Urgenta” (Somatia)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 September 2020 16:22
Vizualizari: 6694

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat (foto), trebuie sa scoata repede bani pentru comuna Gornet daca nu vrea ca DSU sa fie executat silit.Somatia i-a fost trimisa joi, 10 septembrie 2020, de catre avocatul Bogdan Dumitru, cel care a obtinut legendara victorie in instanta, reusind definitiv sa scoata comuna prahoveana de sub carantina impusa abuziv de catre Arafat sub pretextul combaterii pandemiei de coronavirus (click aici pentru intregul serial).

Mai exact, avocatul Dumitru si primarul din Gornet, Nicolae Negoitescu, cer ca DSU sa ii achite localitatii 1.000 de lei, reprezentand cheltuieli de judecata la care are dreptul datorita hotararii definitive prin care Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul DSU impotriva sentintei pronunate de catre Curtea de Apel Bucuresti. Amintim ca sentinta CAB, desi nedefinitiva, era executorie, motiv pentru care prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu, era obligat sa semneze ordinul de incetare a carantinei. Din cauza ca prefectul a facut acest lucru, avocatul Bogdan Dumitru a declarat pentru Lumea Justitiei ca ii va face plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti (a se vedea primul link).


Iata mai intai textul somatiei (vezi facsimil):


Prin prezenta, va notificam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei sa achitati catre subscrisa suma de 1000 LEI, asa cum s-a stabilit prin titlul executoriu reprezentat de Decizia nr. 4059/13.08.2020 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in cauza ce a facut obiectul Dosarului nr. 3887/2/2020.

Suma va fi virata in contul nr. RO56TREZ52821070203XXXXX, deschis la Trezoreria Valenii de Munte, comuna Gornet, judetul Prahova, cod fiscal: 2845320.

In situatia in care nu va conformati prezentei notificari, suntem nevoiti sa declansam procedura de executare silita a Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in conformitate cu dispozitiile art. 632 din Codul de procedura civila.

 


Mentionam ca miercuri, 9 septembrie 2020, la aproape o luna dupa victoria definitiva de la ICCJ, avocatul Bogdan Dumitru a cerut si a obtinut din partea completului condus de presedinta instantei supreme, Corina Corbu, rectificarea minutei – mai precis, completarea ei cu mentiunea ca hotararea trebuie publicata in Monitorul Oficial. Fireste, logica era ca astfel DSU sa nu poata obiecta cand ii vor fi cerute cheltuielile de judecata. Sigur ca putem comenta cu privire la omisiunea completului Corinei Corbu, dar sa nu deviem.


Prezentam minuta ICCJ privind rectificarea:


Admite cererea formulata de recurenta-reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Gornet, privind indreptarea dispozitivului deciziei nr. 4059 din 13 august 2020, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal. Dispune indreptarea omisiunii strecurate in dispozitivul deciziei nr. 4059 din 13 august 2020, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de contencios administrativ si fiscal, in sensul ca se va inscrie mentiunea: 'Dispune publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei a prezentei decizii'. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 9 septembrie 2020”.

Pentru cei mai putin familiarizati cu argoul contemporan, mentionam ca „parnos” inseamna „bani”, in special „cantitate mare de bani”. Cuvantul, desi inexistent in dictionarele centralizate pe Dexonline.ro, a fost popularizat in ultimul deceniu de catre realizatorul TV Mircea Badea.

Comentarii

# coco date 11 September 2020 16:50 +10

Cei din Gornet n-au cerut si daune? Cu daunele cum a ramas?

# Liţă date 12 September 2020 14:18 0

Acum la Paris: Yellow Vests Protests Hit Paris Amid Mandatory Masks Wearing https://www.youtube.com/watch?v=1NV7Ymobo5w

# Liţă date 12 September 2020 15:16 +1

Acum în Germania: Protest Against Coronavirus Restrictions in Munich https://www.youtube.com/watch?v=siSUkDoDtpA

# Liţă date 13 September 2020 10:32 0

În ziua protestelor de la Paris, München şi Varşovia, la Bucureşti protesta o singură persoană, Oana Lovin, în timp ce era atacată de nişte javre USR –iste. Spălaţii pe creier care protestau altădată au amuţit, a-nţărcat joiana. Bravo Oana!

# Nume date 13 September 2020 16:31 +1

in UK, toate esantioanele de ADN recoltate in vederea testarii COVID 19 vor fi pastrate pe perioada nedeterminata din ratiuni de securitate nationala conform The Coronavirus (Retention of Fingerprints and DNA Profiles in the Interests of National Security) (No. 2) Regulations 2020 , https://www.legislation.gov.uk/uksi/2020/973/made?view=plain .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva