13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONCURS PROMOVARE ICCJ - Magistratii candidati pentru un post de judecator la Inalta Curte, care au trecut de interviul in fata CSM, au sustinut duminica, 19 mai 2013, proba scrisa. Vezi ce subiecte au trebuit sa rezolve Horia Selaru, Dan Foitos, Silvia Cerbu sau Cezar Hincu (Subiectele)

Scris de: L.J. | pdf | print

20 May 2013 15:45
Vizualizari: 15275

 

Institutul National al Magistraturii a facut publice subiectele la proba scrisa pe care au sustinut-o duminica, 19 mai 2013, cei 21 de magistrati ramasi in concurs pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Proba scrisa, care este si ultima proba din concursul de promovare la instanta suprema, s-a desfasurat la sediul INM. Candidatii la Sectiile civile, respectiv cei 6 judecatori de la Sectia I civila si cei 6 judecatori de la Sectia a II-a civila au avut rezolvat subiectele alcatuite din materiile drept civil, dreptul familiei si drept international privat, precum si procedura civila. La randul lor, cei 5 magistrati ramasi in concurs pentru ocuparea unui post de judecator la Sectia penala a Inaltei Curti, printre care se numara si procurorii Horia Selaru (foto) si Dan Marius Foitos, au avut de rezolvat subiecte din drept penal si procedura penala. La Sectia de contencios administrativ si fiscal, unde candideaza si presedintele Curtii de Apel Suceava, judecatorul Cezar Hincu, magistratii au avut de solutiona subiecte de drept administrativ, drept financiar si fiscal si dreptul muncii.


Acestia sunt cei 21 de magistrati care au sustinut duminica, 19 mai 2013, proba scrisa din cadrul concursului de promovare la Inalta Curte. ICCJ a scos la concurs 29 de posturi de judecatori:

Sectia I civila – 7 posturi scoase la concurs

-Lala Simona Cristescu - Curtea de Apel Bucuresti

-Lavinia Dascalu - Curtea de Apel Bucuresti

-Mihaela Laura Ivanovici - Curtea de Apel Bucuresti

-Gina Simona Pietreanu – Curtea de Apel Bucuresti

-Cristina Petronela Valeanu – Curtea de Apel Iasi

-Mirela Visan - Curtea de Apel Bucuresti

 

Sectia a II-a civila – 6 posturi scoase la concurs

-Magdalena Veronica Danaila- Curtea de Apel Bucuresti

-Rodica Dorin – Curtea de Apel Galati

-Monica Ruxandra Duta – Curtea de Apel Bucuresti

-Horia Cosmin Mihaianu – Curtea de Apel Bucuresti

-Eugenia Voicheci - Curtea de Apel Bucuresti

-Rodica Zaharia - Curtea de Apel Bucuresti

 

Sectia penala – 10 posturi scoase la concurs

-Silvia Cerbu – Curtea de Apel Bucuresti

-Daniela Simona Encean – Curtea de Apel Bucuresti

-Dan Marius Foitos - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

-Luciana Mera – Curtea de Apel Bucuresti

-Horia Valentin Selaru – Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov – delegat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

 

Sectia de contencios administrativ si fiscal – 6 posturi scoase la concurs

-Cezar Hincu – Curtea de Apel Suceava

-Eugenia Ion – Curtea de Apel Bucuresti

-Zoita Milasan – Curtea de Apel Targu Mures

-Angelica Denisa Stanisor - Curtea de Apel Bucuresti

 

*Cititi aici subiectele pe care au trebuit sa le rezolve candidatii la un post de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie la Sectia I civila, la Sectia a II-a civila, la Sectia penala si la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Comentarii

# ENDO date 20 May 2013 19:08 +2

DAR SE GRABESTE TATUCA ... SE GRABESTE  RAU DE TOT !!! E FRICA LUI DE CEVA !!! DECI DACA AI PUNE NUMAI PE.AI LUI STA LINISTIT !! E BUNA SOLUTIA LUI TATUCA ? E SIGURA ??

# VIKY date 20 May 2013 19:36 +6

Cum vrei sa scape de inchisoare dupa expirarea mandatului?. Aceste gunoaie trebuie avansate si plantate in locuri cheie. La CSM este asigurat cu Haimanaua, la DNA cu Kovesi, la CC cu Morar, la ICCJ cu Stanciu si Tulus. MJ este ca inexistent, iar daca procurorii vor fi independenti, chiar si PG va fi ca si inexistent, de acea nu la interesat postul de la PG, numai cel de la DNA. Asa ca planul diabolic a prins contur, si a reusit sa fraiereasca o tara intreaga un gunoi de la Cotroceni. Viitorul lui si a gunoaielor pdliste care au devastat tara, le este asigurat, nu trei ani, ca poate 8 ani, cum se zbate Haimanaua sa fie mandat de 4 ani, si ea sa numeasca sefii de parchete.

# unul din lumea cea mare date 20 May 2013 23:00 +3

pentru viky//deci ponta s/a inteles cu gunoiul de la cotroceni.(si din nefericire l/am votat)ponta vrea si el destructurarea usl!!!!!!!! trocul dintre ,,pontificat si gunoi,,este capul lui antonescu.or sa/l puna in hold pe dragnea,vor incepe concertat actiuni impotriva lui srs caci este depozitarul lui antonescu,acesta fiind tinta finala

# VIKY date 20 May 2013 23:13 +5

Jocurile au fost facute din seara coabitarii (a se citi tradarii). Nu stiu cu ce il are la mana pe Ponta, in afara de socrul sau, dar se pare ca nu este un lucru marunt, din moment ce Ponta a tradat poporul in schimbul libertatii lui, altfel nu imi explic. El a facut jocurile gunoiului de la Cotroceni, cap-coada, mai urmeaza psihopata la CEDO, si eventual Udrea in locul lui Dragnea, si Videanu Presedintele Romaniei. Crede-ma ca imi este scarba si sa scriu.

# unul din lumea cea mare date 21 May 2013 00:46 +2

pentru viky//doamne fereste !!!!!!!!sper sa nu/ti iasa asta !!!!!!! si asa slabe cum erau sansele romanilor,daca/o mai numeste si pe panarama atunci putem sa zicem ca pontificatul hai!pa!!!!!(cit de dizgratios suna in gura lui de PM) la dracu!!!!!!!domule nastase dvs aveti eleganta ,oare nu puteti sa/i insuflati o mica doza si acestui pontificat???? NU MERGE HAI PA!!!!CIND ESTI PM,MERGE LA BADEA CHIAR ARE HAZ.deci ,viky din nefericire poporul roman este un neam de prosti,nimeni nu are memorie ,nimeni nu iese in strada,ne meritam soarta cu prisosinta

# unu date 21 May 2013 03:42 0

@unul din lumea cea mare: nu-ti pierde speranta. Se poate si fara iesit in strada: marcstevens dot net

# unul din lumea cea mare date 21 May 2013 13:05 +1

pentru unul//mai....tu stai in sua?doamne cite emisiuni ascultam si eu..si la dracu chiar auzi opinii acolo si nimeni nu te blameazasi napircile de procurori (chiar ei sustin ca nu/s magistrati ci doar cu studii de drept- studii universitare)la noi se cred si vor sa fie onorabili judecatoriin sua procurorii totdeauna (cu mici exceptii)ajung guvernatori(nu ca cel de la cotro)si conduc statele,unii chiar foarte bine ca daca nu o fac......dispar repede de pe firmament,caci asa/i acolo ,,noi platim taxele si tu m/ai imploraat sa te aleg ca sa faci ce mi/ai promis)

# unu date 21 May 2013 15:51 -1

Nu conteaza unde stau, conteaza principiul. Daca intelegi engleza iti faci un bine ascultand ce spune omul ala.

# unul din lumea cea mare date 21 May 2013 23:01 +1

pentru unul//nu/i evident?????normal ca ascult zilnic emisiuni in engleza,cnn,euronews si postuti radio pe net,nu pot sta la mina stirilor din ro sint sublime dar..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva