16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Conducerea CAB si decanul Ilie Iordachescu au pus gand rau avocatilor lui Bota: au semnat un protocol prin care incearca eliminarea din instanta a avocatilor care nu vor figura pe tabloul depus la CAB

Scris de: Voichita RASCANU | pdf | print

27 October 2011 17:12
Vizualizari: 9018

Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Dan Lupascu, a semnat, marti, un protocol de colaborare cu decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu (foto) protocol ale carui clauze ar putea permite pe viitor eliminarea din instante a avocatilor inscrisi in Baroul lui Pompiliu Bota. Astfel, printre “preocuparile comune“ pe care si le-au identificat conducerile celor doua institutii se numara si “apararea profesiei de avocat, prin actiuni care sa descurajeze practicarea fara drept a profesiei de avocat”. Tinand cont de campania puternica pe care o duce de mult timp decanul Baroului Bucuresti Ilie Iordachescu pentru eliminarea avocatilor din aripa Bota (fara a avea alte precizari in cadrul protocolului, de exemplu analizarea sintagmei “fara drept” sau nominalizarea persoanei indrituite sa constate aceasta) se poate lesne banui ca, prin acest protocol, Iordachescu a incercat sa isi asigure sustinerea conducerii Curtii in lupta sa impotriva avocatilor din Baroul lui Bota.


Prevederile protocolului elimina participarea la sedintele de judecata a avocatilor lui Bota. Tabloul avocatilor, afisat la CAB, va contine doar avocati “traditionali”

Printre obiectivele propuse prin protocol pentru a fi indeplinite de conducerile celor doua se numara si “respectarea independentei avocatilor si a dreptului justitiabililor de a beneficia de asistenta juridica furnizata de persoane care au dobandit calitatea de avocat potrivit dispozitiilor legale, imbunatatirea relatiilor dintre avocati si judecatori in scopul diminuarii incidentelor de naturasa afecteze increderea publicain sistemul judiciar; apararea profesiei de avocat prin actiuni care sa descurajeze practicarea fara drept a profesiei de avocat, realizarea de actiuni comune care sa aiba ca finalitate identificarea cazurilor de practicare fara drept a profesiei de avocat, in vederea semnalarii urgente a acestora conducerii Baroului Bucuresti spre a se lua masurile legale care se impun; informarea publicului privind Tabloul avocatilor din Baroul Bucuresti, prin indicarea pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti a coordonatelor din spatiul virtual la care cei interesati pot verifica calitatea de avocat cu drept de exercitare a profesiei, dobanditain conditiile legii”. De asemenea, o alta prevedere a protocolului, mai putin obisnuita pana acum in instante, se refera la “organizarea unor sedinte de lucru comune intre judecatorisi avocati in scopul imbunatatirii relatiilor dintre cele doua profesii”.

* Cititi aici protocolul semnat marti de conducerea Curtii de Apel Bucuresti si cea a Baroului Bucuresti

Comentarii

# care barou ??? date 27 October 2011 17:33 -6

tara prostilor, escrocii care n-au acte sunt aparati de judecatori? asta-i culmea. pai intitulatil fratilor "protocolul mafiei din justitia romana". in primul rind cind inchei un protocol, partile trebuie sa-si decline identitatea. ori identitatea baroului bucuresti reprezentata de acest trist tovaras, NU EXISTA. d-le Lupascu pe cind un protocol sa vindeti si cartofi "traditionali" la licitatie pe site-ul CAB?

# Daniel Fenechiu date 27 October 2011 23:46 -3

Felicitari atat Presedintelui CAB-Dan Lupascu, cat si Decanului BB-Ion Ilie-Iordachescu, pentru acest protocol-cred,primul care poate avea efectele urmarite...Faptul ca o gasca de pseudoavocati va injura este dovada faptului ca ati facut un lucru serios.

# Berty date 28 October 2011 00:39 -3

Lingaule analfabet, ne faceti o suflare ! In final, vom castiga RAZBOIUL, cu toata rezistenta MAFIEI din justitie ! In plus, tu esti un MASCARICI jalnic.

# Pt Fenechiu date 28 October 2011 01:06 -3

Ce legatura are acest "protocol" cu avocatii din structura Bota, care au dobandit calitatea de avocat in baza Legii 51/1995 ? Dovada, ca asa stau lucrurile, o reprezinta hotararile judecatoresti definitive, hotarari de care tu, in lasitatea ta, nu spui nimic niciodata. "Fugi" de ele ca dracul de tamaie. Esti un jurist atat de slab incat te faci de rasul lumii. In schimb, trebuie sa recunosc, ai tupeu, mult tupeu.

# fenechiu este retardat mintal date 28 October 2011 16:24 -3

Mare dobitoc

# fenechiu este retardat mintal date 28 October 2011 16:29 -4

Mare dobitoc

# mititelu date 27 October 2011 17:51 -6

traiasca PSD. Jos patria sus mafia!

# concurenta date 27 October 2011 18:10 +2

he he, protocolul asta e de trimis la consiliul concurentei. poate ca isi iau si barourile traditionale o amenda maxima, ca sa se desfiinteze din motive economice :)))

# cioc cioc la poarta .... date 31 October 2011 06:54 +1

bota se va duce si el (de Pasti) sa semneze un protocol cu :-)

# citizen date 27 October 2011 18:21 -5

nenea asta are o mutra de ...intelectual. :D :D :D .   nu pot fara sa-l compar cu personajul interpretat de dorel visan in filmul "cel mai iubit dintre paminteni". pentru necunoscatori personajul era un garcea al penitenciarului.

# Marin Preda date 27 October 2011 18:23 0

Cosorul are o parte lemn-oasa si o parte fer-oasa!

# Dr.Vasile Botomei date 27 October 2011 18:22 +3

Protocolul este deosebit de interesant. Transmit sincere felicitari dinstinsului Domn Decan Ilie Ion Iordachescu in legatura cu realizarea colaborarii profesionale dintre structurile asociative ale avocatilor din Baroul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti. Acest lucru ar trebui preluat intre toate barourile din tara si instantele judecatoresti. In egala masura ar trebui sa se incheie astfel de protocol si intre UNBR reprezentata de catre d-nul Presedinte Bota Pompiliu si Curtea de Apel Bucuresti, precum si intre barourile din UNBR cu sediul in Bucuresti str. Academiei nr.4-6, sector 3 si Curtea de Apel Bucuresti si cu celelalte instante. Mai nou instanta de contencios administrativ de la Curtea de Apel Bucuresti, este investita cu exceptia de nelegalitate a actului de infiintare si constituire a Baroului Bucuresti, exceptia de nelegalitate a actului administrativ de alegere a Decanului si a Consiliului baroului Bucuresti,cu exceptia ne nelegalitate a actului administrativ Tabloul avocatilor din Baroul Bucuresti,fiind pe rol dosarul 9938/2/2010, cu termen in 28-10-2011,ora 9.00. Asadar este posibil sa ramana fara obiect protocolul in cauza,daca judecatorul va judeca pe baza de probe! Altfel sunt indeplinite conditiile de a fi atacat in instanta de contencios administrativ acest protocol, pentru incalcarea conditiilor de nediscriminare, in forma reglementata de Conventie si de Protocoalele sale.

# Daniel Fenechiu date 27 October 2011 22:37 0

NU mor cai cand vor cainii....Incepem sa intram in normalitate si asta ii cam doare-dupa cum se vede din vehementa si limbajul suburban-...pe unii.Dar nu va impacientati.Mai infiintati un ONG, care la randul sau mai infiinteaza niste bota-barouri ,care la randul lor mai fabrica niscai mii de bota-avocati,care ne vor mai injura cateva decenii pe forumuri...Dreptul de a va considera bota- avocati nu vi-l poate lua nimeni...La fel,nici placerea de a ne injura-singurul vostru succes autentic....Nu fiti tristi!!!!

# agramatule date 28 October 2011 00:29 0

Invata sa scrii corect romaneste, agramatule ! Se scrie "nu mor caii", cu doi i , "avocatu' lu' peste !

# Cristi P. Sturzu date 28 October 2011 12:25 +3

Solicitati instantei sa investeasca "protocolul" ca act de infiintare a structurii dvs. cutumiare. Restul este o povestire infricosatoare de speriat copiii, cu balauri, dinozauri, printre care s-au ratacit si cativa mafioti care alcatuiesc clanul slujitorilor "marelui monopol".

# Cristi P. Sturzu date 28 October 2011 12:27 -1

Fenechiule, cu asta chiar ca m-ai impresionat. In sens contrar celui dorit de tine, evident.

# Cristi P. Sturzu date 28 October 2011 12:29 -1

Intrarea voastra in normalitate incepe, logic, cu infiintarea. Adica, act de inffiintare, statut, hotarare judecatoreasca.

# tu esti prost rau fenechiule date 28 October 2011 16:27 -1

Esti ruda cu hotul ala de la Iasi de Fenechiu? SCAPA TARA DE IMBECILI CA VOI, NICI O GRIJA...VINE ACUSI O REVOLUTIE.OAMENII DE RAND NU MAI SUPORTA PROPRIA UMILIRE IN TARA LOR

# cetatean date 27 October 2011 18:50 -4

din ce se vede individul din imagine, care nu merita ai fi pomenit numele,  este complet lipsit de profesionalism. oare asa procedeaza si cind isi apara clientii?? incheie protocoale cu judecatorii?? ce sa ne mai miram, asa ministra asa justitie. SCIRBOS!!! n-avem ce cauta in UE cu asa o justitie de opincari. 

# CSM date 27 October 2011 19:11 -1

CSM ce are de spus ??? iliuta le-a servit celor de la csm practic probe ca unii judecatori umbla cu parul intre ochi. sa vedem cum o scalda acum cind magaria e pe fata.

# lex expert date 27 October 2011 19:48 -2

se vede dupa fata lui ca e un taran parvenit. nu mai scapa tara asta de asemenea otrepe, ajuse prin furt, minciuna si demagogie in anumite functii pe care cei cu adevarat pregatiti nu le vor avea niciodata.

# barourile libere date 27 October 2011 19:54 +2

Discriminare, incercari si tertipuri de a ingradi practicarea unei profesii liberale, dreptul la libera asociere, sunt doar cateva dintre magariile pe care incearca acesti conducatori mafioti sa o faca contra colegilor avocati din Baroul Bota.Domnule Iordanescu, ce ar fi ca avocatii lui Bota sa semneze un protocol, sa depuna si niste plangeri la Uniunea Barourilor Internationale si cea a uniunii Barourilor Europene, ca toti avocatii traditionali care nu indeplinesc conditiile de inscriere, nu detin acte de infiintare si functionare, precum si cei constituiti in Uniune, ca a Dvs.fara acte, sa fie exclusi din randurile acestora ?Inca nu v-ati potolit ? Cum de aveti inca tupeul sa va scoateti mutra si la televizor ? Pe ce baza organizati examene de primire in profesie ?

# Lute date 27 October 2011 19:55 +1

Prtocoale. protocoale, protocoale!. Suna frumos coruptia. Asa e in Romania, protocoale, protocoale. Asa musamalizam sau legalizamcoruptia!

# Ovidiu date 27 October 2011 20:12 -4

Ar trebui toti avocatii de la Baroul Bota sa faca cate o plangere penala individuala împotriva acestui individ Ilie Iordachescu, huuuuu licheaua

# dar... date 27 October 2011 21:10 -3

Sturzu de ce nu apare? Pe el il vrem. Sau si-a taiat venele cu drujba care i-a ramas pe stoc?

# Wallace date 27 October 2011 21:16 0

Lupascu si Iordachescu sunt 2 hiene staliniste, care fac ce vor muschii lor, in cea mai inapoiata si corupta tara din Europa. Acesti derbedei, pentru care sfidarea legii este o virtute, incearca cu orice pret sa conserve cancerul care a cuprins profesia de avocat. Lupascule si Iordachescule, voi chiar aveti impresia ca noi, avocatii din structura Bota(singura legala), suntem oligofreni !? Bolsevicilor, pana cand credeti ca va puteti permite sa sfidati hotararile judecatoresti definitive care au confirmat, cu autoritate de lucru judecat, faptul ca noi am dobandit calitatea de avocat respectand Legea 51/1995 !? Lupascule, de cand ai devenit si tu MAFIOT !? Sau poate ai fost tot timpul si noi n-am stiut !

# The_punisher date 27 October 2011 22:31 -4

Lasa-i sa vedem ce pot face cu acest protocol....:)

# Daniel Fenechiu date 27 October 2011 23:40 -1

Aplicarea acestui protocol va separa avocatura legala de cea ilegala.Va permite-in timp real, verificarea calitatii de avocat a tuturor celor care se prezinta in instante ca avocati si inlaturarea imputernicirilor prezentate de persoanele care nu detin in mod legal calitatea de avocat.

# Pt Fenechiu date 28 October 2011 00:03 -3

Nu se poate. Cum de ai aparut asa tarziu ? Esti penibil, ca de obicei, AGRAMATULE !!!

# partidul poporului date 28 October 2011 00:07 0

eu cred ca va separa pe cei sanatosi la cap de cei ca tine, care dau din coate sa iasa din anonimat,chiar daca se compromit. asa partid asa avocat. lasa-ne ca esti jalnic.

# Cristi P. Sturzu date 29 October 2011 20:22 0

Te credeam un strop mai rasarit. dar nu esti.

# Cristi P. Sturzu date 31 October 2011 15:44 +1

Si nici asa nu este de ajuns pentru a separa avocatura desfiintata in '4zecişiopt, de cea infiintata prin hotarare judecatoreasca în anul de graţie 2004. La tradiţionalii cutumiari se va aplica o marcă cu fierul roşu direct pe tâmplă, mai mică sau mai mare în funcţie de vechime. Sub clavicula stângă li se va introduce un micro-modul GPS echipat cu un led bicolor verde - PORTOCALIU, care va lumina pe verde cand persoana se afla in stare neutra si portocaliu atunci cand pe fluxul de date vin comenzi de la Punctul de Comanda Operativ.

# Sturzule date 27 October 2011 21:39 -4

Bai sturzule ai mutit? Cacanarule

# avocat traditional destept date 27 October 2011 22:33 -3

cuvinte demne de un avocat traditional. nu ne mai miram ca un MELETIAN va conduce. daca minte nu, putinta nici atat, noi boutii behaim ca acest cracanel va stirpi concurenta. bai lichelelor, se vede limpede diferenta intre a face scoala cu traista si a fi efectiv dotat intelectual. voi puteti sa-l comparati pe ramolitul asta de iordachescu cu bota??? mosul asta militian mai are doua basinute si gata , il pupa belu rece. asa ca gura, ca la bota o sa va rugati sa va primeasca sa profesati.

# Cate inteligenta! date 27 October 2011 22:25 -1

Ce protocol interesant,ar trebui sa se faca si socoteala cati bani se da la intrare in barou....in cel traditional.Nimeni nu poate sa iti conteste acele studii de drept terminate.Meseria de avocat este o profesie liberala..In fine,atata poti unii!

# nu ne afecteaza date 27 October 2011 22:30 -1

Intrucat noi, cei din UNBR-Bota, am dobandit calitatea de avocat in baza Legii 51/1995, demersul bolsevicului Iordachescu ne amuza !  

# avocat Baroul Bucuresti date 27 October 2011 23:49 +2


Citeza pe nu ne afecteaza
Intrucat noi, cei din UNBR-Bota, am dobandit calitatea de avocat in baza Legii 51/1995, demersul bolsevicului Iordachescu ne amuza !  
Nu va amuza, nu va afecteaza! Bravo! Dar la CAB va lingeti pe bot! ha ha ha :)))))

# pt prostul traditional in general date 28 October 2011 00:11 -2

credeti ca veti avea vreun avantaj? veti avea clientela mai multa? doar daca sunteti sonati va puteti imagina asa ceva. cert este ca prostii sunt multi si unii merg pe la 0tv din lipsa de clienti.

# Flavius date 28 October 2011 00:21 -2

Te bucuri ca un copil cretin ca "la CAB ne lingem pe bot". Se vede cat de frica va este de concurenta avocatilor din UNBR-Bota. Sunteti niste LASI, INCOMPETENTI, ne produceti GREATA. Profitati de CARDASIA MAFIOTA dintre unii magistrati si MAFIOTII care va conduc, de o tara corupta de lumea a treia. 

# Avocat date 28 October 2011 02:09 -1

Ma zdrentelor, voi nu vedeti ca nu sunteti in stare sa sustineti nici macar o saracie de examen la Barou ? Pai voi mai vorbiti de magistrati, de INM ??? Amaraciunilor ce sunteti. Pana si Botomei, autointitulatul decan la Bacau se judeca sa intre in Barou. Si voi, niste cacaciosi frustrati ii judecati pe judecatori, pe procurori, pe avocati, pe notari. Pai voi ati dat vreodata ma vreun examen ca stiti cu ce se mananca magistratura ori avocatura, derbedeilor ? Va uitati cu jind incolo, incoace, insa nu sunteti in stare sa va desprindeti de golanul ala batran care si infiintat Barou (auzi tu, un particular sa isi infiinteze Barou... Ma mir cum de nu si-a infiintat inca un tribunal, ori un parchet...) Oricum, sunteti niste zdrente neputincioase. Niste amaraciuni.

# gina date 28 October 2011 08:45 -1

tiganul asta a mai postat cu infectivele astea gen "amaraciuni", "zdrente". tiganul tot tigan ramane.

# Petcu date 28 October 2011 11:22 -1

Ciobanule traditional, care-ti zici "Avocat", dupa ce ca esti prost, mai esti si badaran !? Analfabetule, tu esti dovada clasica a ce inseamna "traditional"; analfabet juridic, badaran, arogant, agresiv, intr-un cuvant, gretos.

# Te mai numesti si avocat?????????? date 28 October 2011 14:33 0

Cu acest limbaj mizerabil nici la vaci nu esti primit!!!Nu mai fa de rusine acest nume "Avocat" mai degraba ti se potrivea...VACARU.Te-ai nascut intr-o halta de tren si acuma te crezi in gara!

# Ia mai taraie-ti BASINILE, in alta parte date 29 October 2011 12:58 -1

Dutttyeeeee, mulje vaca, cu iexamenul tau trucat cu tot.

# pt. avocat date 29 October 2011 22:14 0


Citeza pe Avocat
Ma zdrentelor, voi nu vedeti ca nu sunteti in stare sa sustineti nici macar o saracie de examen la Barou ? Pai voi mai vorbiti de magistrati, de INM ??? Amaraciunilor ce sunteti. Pana si Botomei, autointitulatul decan la Bacau se judeca sa intre in Barou. Si voi, niste cacaciosi frustrati ii judecati pe judecatori, pe procurori, pe avocati, pe notari. Pai voi ati dat vreodata ma vreun examen ca stiti cu ce se mananca magistratura ori avocatura, derbedeilor ? Va uitati cu jind incolo, incoace, insa nu sunteti in stare sa va desprindeti de golanul ala batran care si infiintat Barou (auzi tu, un particular sa isi infiinteze Barou... Ma mir cum de nu si-a infiintat inca un tribunal, ori un parchet...) Oricum, sunteti niste zdrente neputincioase. Niste amaraciuni.
 SA MORI TU! :P

# George date 28 October 2011 08:33 -2

Sunt un avocat plecat din tara, ma consterneaza atitudinea ''antevorbitorului''.Nu pot sa cred ca justitiabilii din Roamnia sunt nevoiti sa-si rezolve probele in fata instantele de judecata ,reprezentati fiind de asemenea ''gentlemanni'' avocat. Refuz deasemeni sa inteleg, cum isi poate alege o instanta din Romania avocatii preferati la sugestia unuia sau a altuia ? Este firesc sa-i fie recomandat avocatul justitiabilului , dar sa-i fie recomandat avocatul preferat si instantei de judecata, este o absurditate care nu s-a mai pomenit decat acum in Roamnia. As recomanda Caselor de avocatura cu ''blazon' influent '' sa incheie acestea in mod direct protocoale cu Curtea de Apel Bucuresti, si cu celelalte... Curti. Ce nevoie mai au acestea de un agent intermediar ? Jenant in ce stadiu de impostura a ajuns infaptuirea justitiei in Romania !

# Irina date 28 October 2011 09:00 +2

Hmm, deci asta "trata"Iordanescu cu Lupascu acum...ceva timp la un sprit, intr-un mare ...loc! Imi pare rau ca nu le-am facut o foto.. Jenant Protocol!

# P.C.R. date 28 October 2011 09:24 -2

Dragi TOVARASI ! Am reusit sa "triumfam" in fata Natiunii si a Tarii! Suntem prosti si functionam ILEGAL dar avem TOVARASI sus pusi . Libertatea profesiei este UTOPIE. Traiasca DICTATURA traditionala !!!! BRAVOO, BRAVOO!  PS: Casa de Asig a Avocatiilor trimite invitatii ...pardon, convocari, la controlul privind indeplinirea obligatiilor de plata a contributiei....de pe o zi pe alta.  Contributiile ( dreptul de smecher, taxe de prosti ) vor creste de la luna la luna si sunt IMPRESCRIPTIBILE!!!!

# P.C.R. date 28 October 2011 09:25 +2

Dragi TOVARASI ! Am reusit sa "triumfam" in fata Natiunii si a Tarii! Suntem prosti si functionam ILEGAL dar avem TOVARASI sus pusi . Libertatea profesiei este UTOPIE. Traiasca DICTATURA traditionala !!!! BRAVOO, BRAVOO!  PS: Casa de Asig a Avocatiilor trimite invitatii ...pardon, convocari, la controlul privind indeplinirea obligatiilor de plata a contributiei....de pe o zi pe alta.  Contributiile ( dreptul de smecher, taxe de prosti ) vor creste de la luna la luna si sunt IMPRESCRIPTIBILE!!!!

# Cristi P. Sturzu date 31 October 2011 21:06 +1

Am putea declansa lupta pentru libertatea profesiei. Sta DOAR in puterea noastra.

# avocat date 28 October 2011 09:38 +4

acest protocol nu trebuie avizat si de CSM? si noi nu trebuia sa fim intrebati sau suntem sclavi pe plantatie? decanul chiar are dreptul sa semneze orice act sau asa zis protocol in numele nostru fara sa fie adusa la cunostinta macar intentia? asa am inteles de la colegi ca ne vor mari si contributia fara sa fim intrebati.cu ce ne ajuta protocolul acesta? ne aduce clienti? sau credeti ca va sta cineva sa -i legitimeze pe avocatii din Curte care incearca sa agate clienti din ce barou e? si asta-mi suna ca o antepronuntare a lui Lupascu referitor la legalitatea barourilor. cred ca in situatia asta de criza acest decan care s-a autoales ar fi trebuit sa se gandeasca la fraierii care cotizeaza pt salariile celor din conducerea baroului si sa ne mai scada din taxe ,sa nu ne mai conditioneze la emiterea cardurilor,sa mai scada din taxele de inscriere pe tablou ca mai avem si noi neveste ,copii,parinti pe care trebuie sa-i hranim nu sa manace numai gura lor.un avocat ,,de mijloc" castiga pana in 3000 lei pe luna din care ramane dupa impozit,contributie ,sanatate, alte cheltuieli sub 2000 lei.cum reusesti sa tii o familie cu banii astia si sa arati si decent ca nu poti sa iei clienti cu pantofi ponositi si trenci uzat? ca nu avem voie sa facem acte de comert.in loc sa ne scoata ochii ochii cu lupta asta deja pierduta cu bota mai bine faceau ceva sa ridice nivelul avocatului,avocat jecmanit care sigur la pensie va lua ce iau si cei din sistemul public-pensie minima.greseala a fost a noastra si se pare ca persistam in ea-acesti comunisti de la conducerea baroului trebuiau dati jos si pusi oameni tineri care,nu mi-e rusine s-o recunosc,sunt mai capabili.astia vor sta pe scaune pana vor mulge tot-v-ati gandit vreodata ce case au,i-ati vazut pe la casele de vacanta ale baroului unde se poarta de parca ei ar fi proprietari,s-au purtat vreodata cu noi ca niste contribuabil la buzunarul lor? nu!!!! s-a intrebat cineva vreodata unde se duc atatia bani sau de ce marii avocati cu clientela si casele de avocati au contributii plafonate? va spun eu- ca sa nu se revolte si sa-i dea jos.poate nici mie nu-mi vine bine ca a aparut baroul lui bota insa sunt sute de avocati de la noi care ar pleca la bota insa ii tine pe loc incertitudinea pt ca si bota greseste -nu ataca ferm in justitie problema ca sa stim fiecare cum stam.si parerea mea e ca nu Fenechiu e cel care scie mesajele de mai sus ci vre"un avocatel care vrea sa ajunga ca el si se baga in seama. concluzia? sa ne uitam fiecare in traista noastra si sa incercam sa facem iar ca avocatul sa fie stimat de client indiferent din ce barou e pt ca din cauza acestei lupte si unii si altii suntem huliti si in loc sa vina clientul la noi stam sa-l agatam noi prin tribunale.cine a prins avocatura dinainte de 89 stie ce bine era sa fii avocat!!!

# ptr avocat date 28 October 2011 10:58 -2

esti un avocat ratat si fara clienti, asta am inteles din mesajul tau. indiferent in ce barou esti, tot un ratat ramai ptr ca orice avocat bun va avea clienti indiferent din ce barou face parte.  inca mai au locuri de munca la salubritate, grabeste-te sa prinzi un loc de munca unde vei cistiga mai bine decit in avocatura si unde iti poti etala valoarea fara sa te contrazica nimeni. vei fi in mediul tau. Ratatule!!

# Irina date 28 October 2011 11:41 0

"Pt. "ptr.avocat": Sa-ti spun o noutate: apoape toti prietenii mei, avocati de-ai tai, "traditionali", fff bine pregatiti (in sensul ca stapaneau perfect atat dreptul material cat si cel al procedurilor) au ales sa intre in magistratura. Si stii de ce au ales asa? Fiindca nu aveau clienti si erau scarbiti de sistemul in care lucrau (zeciuiala, n taxe, etc.)! Acum sunt judecatori!

# ptr irina date 28 October 2011 12:02 0

nu ma intereseaza din ce barou este avocatul. Un avocat bun isi gaseste clienti oricind, fie ca este traditional fie ca este din aripa bota. conteaza persoana - atit caracterul cit si pregatirea profesionala - si nu organizatia idn care face parte. nu toti absolventii trebuie sa fie avocati si sa cistige 5k euro pe luna. foarte bina ca s-au facut magistrati, avem nevoie de oameni pregatiti si acolo. este penibil insa sa incerci sa arati public cit de ratat esti ca avocat si sa arunci vina pe avocatii botanisti, pe trditionali, pe iordanesci, pe mama si pe tata in loc sa te uiti in oglinda si sa iti spui ca poate meseria asta nu este ptr tine. cineva care nu poate recunoaste ca nu este bun in meseria de avocat si continua totusi sa o practice, este un RATAT!!!

# irina date 28 October 2011 12:47 +1

Iar te contrazic: confunzi calitatile profesionale, dobandite prin studiu intens si practic,a cu acele calitatile interumane. Sunt destui avocati care nu fac instanta sau lucreaza doar ca si colaboratori, tocmai pt. ca nu reusesc sa interactioneze usor cu potentialii clienti, dar isi fac f bine treaba in dosar, lucrand pt./cu altcineva.

# avocat date 28 October 2011 13:39 -3

ma amuza prostia ta si acum promit sa nu ma mai supar pe cei de la bota ca ne fac latrai.esti varza.nu vrei sa-mi dai adresa de mail sa-ti trimit fisa fiscala insa ca sa te zgarii pe ochii aia de coleg,,varza" iti spun ca am platitt impozit pe venit in 2010 ,,doar" 23687 lei,si asta ca sa mori tu de ciuda.acum imi spui unde vrei sa-ti trimit fisa fiscala? si da,cred ca esti din aia care iei banii de la clienti si nu mai vii pe la termene

# ptr avocat date 28 October 2011 16:05 +1

impozit de 6.000 euro pe venit :) am avut dreptate cind am spus ca nu ai clienti. nu te mai lauda degeaba, mai ales cind nu stii cu cine vorbesti. chestie elementara!!

# marmota date 28 October 2011 20:01 0

wai "avocat" iar te lauzi cu declaratia de avere a tactu???? mars bovanule ca esti prost si-l bagi pe bietul om in atentia ANI. stii ca de pe site se pot inspira multe "surse" bulica???

# avocat B date 28 October 2011 21:50 -1

ce coincidenta, si eu am cistigat  23687 EURO. si nu intr-un an ca tine fraiere ci in  5 luni.  :-x

# avocat date 28 October 2011 11:56 0

de ce consideri ca sunt un ratat si cine ti-a spus ca nu am clienti? da-mi o adresa de mail sa-ti trimit fisa fiscala din ultimii trei ani ca sa te strangi de gat,destept ce esti.daca nu vreau sa-i hranesc din buzunarul meu pe cei pe care-i pupi tu in c.....asta nu inseamna ca sunt ratat.ma intreb ce ai tu in fisa fiscala sau probabil ca esti din cei care ciupeste din contributiile noastre.ai dreptate,cei care nu au clienti sunt ratati,nu? nu.fraiere,sunt copii astia care intra in avocatura,unii din ei chiar destepti si care sunt platiti la casele de avocatura cu 1500 lei/luna. ar fi bine sa-ti dai si numele sa stim si noi cine e asa destept si poate vor si cei de la bota cui sa-i puna piedica

# Cristi P. Sturzu date 28 October 2011 12:33 -1

Este ideea lui Perdoiu si a latrailor aferenti. Se prezuma ca Republica bananiera Romania este doar a lor. Pentru ei, CEDO nu "sa egzista".

# jurist date 28 October 2011 13:15 +2

au incercat de atatia ani cei de la traditionali sa conteste si sa...insa toate demersurile legale si ilegale intreprinse de avocatii traditionali s-au dovedit fara succes..evident ca si acest protocol nu va avea efect,este discriminatoriu daca se vor lega de avocatii unbr-bota si RECOMAND SA SESIZATI TOATE ORGANISMELE INTERNATIONALE DACA VA AFECTEAZA IN ACEST SENS!

# albastru date 5 December 2011 20:17 0

sunt avocat la Bota si sunt respins prin contestarea calitatii de avocat de toate instantele din Constanta. CE POT FACE ? Am cerut cercetarea mea de catre organele penale, dar dosarul a ramas blocat intre politie si procuratura. Domnii judecatori imi spun in fata ca "peste legalitate, parerea lor este ca NU AM CALITATE" si nu am voie sa-mi exercit activitatea. Stimati colegi, va cer ajutorul, veniti cu idei noi, deoarece ...eu nu mai am. Apropo, am facut plangere si la CSM si m-am ales cu persiflari din partea judecatorilor.

# verde date 5 December 2011 20:31 0

ma mir ca se intampla asa ceva la constanta. acolo tartor e banditul ala de hasoti. 

# albastru date 5 December 2011 20:34 0

sunt avocat la Bota si sunt respins prin contestarea calitatii de avocat de toate instantele din Constanta. CE POT FACE ? Am cerut cercetarea mea de catre organele penale, dar dosarul a ramas blocat intre politie si procuratura. Domnii judecatori imi spun in fata ca "peste legalitate, parerea lor este ca NU AM CALITATE" si nu am voie sa-mi exercit activitatea. Stimati colegi, va cer ajutorul, veniti cu idei noi, deoarece ...eu nu mai am. Apropo, am facut plangere si la CSM si m-am ales cu persiflari din partea judecatorilor.

# Ovidiu date 28 October 2011 13:48 0

Trebuie sesizata Comisia Europeana a Drepturilor Omului, avocatul poporului, baroul european etc, speram ca nu ne va afecta, ramane de vazut

# Irina date 28 October 2011 15:31 -2

Tupeu, curaj, nebunie,nu conteaza cum definesti actiunea unei persoane care a reusit sa obtina o HJ care ii permite sa infiinteze barouri, insa acest tupeu, curaj, nebunie...s-a materializata intr-o HJ care ii permite acestei..aosciatii sa infiinteze barouri. Aceasta HJ nu a fost desfiintata/anulata/casata de nicio alta instanta competenta. In privinta limbajului suburban adresat avocatilor de care nu mai incapi, pana una - alta, singurul care da dovada de impotenta intelectuala, ..si..restul invectivelor proferate in mesajul scris, esti tu.

# brigada anti-mafie date 28 October 2011 16:07 -1

Lupascule, desi demersul tau mafiot n-ar trebui sa ne afecteze, intrucat si tu stii foarte bine ca avocatii din UNBR-Bota au dobandit calitatea de avocat in baza Legii 51/1995, va veni o zi in care vei da socoteala in fata legii pentru faptul ca faci jocul CASTEI MAFIOTE CUTUMIARE. Si mai esti si presedintele CAB. Ce dreptate sa mai astepte justitiabilul de rand daca un presedinte de Curte de Apel sfideaza pe fata legea, incurajand un sistem ilegal si ultra-corupt ! De indivizi ca tine va trebui sa scape justitia pentru a se putea insanatosi.

# deluge date 28 October 2011 16:17 +2

Lupascu e un cakat care are nevasta angajata la ministerul lui perdoiu si nu stie decat sa linga un fundu sau altu. Asa a promovat in justitie, servindu-l slugarnic pe tataia stoica, nu pentru vreun merit. Un impostor din galeria celor care dispar in curand. Poate sta cam rau cu banii si asa isi cerseste de la perdoi un spor pentru nevasta.

# st date 28 October 2011 23:43 -2


Citeza pe brigada anti-mafie
Lupascule, desi demersul tau mafiot n-ar trebui sa ne afecteze, intrucat si tu stii foarte bine ca avocatii din UNBR-Bota au dobandit calitatea de avocat in baza Legii 51/1995, va veni o zi in care vei da socoteala in fata legii pentru faptul ca faci jocul CASTEI MAFIOTE CUTUMIARE. Si mai esti si presedintele CAB. Ce dreptate sa mai astepte justitiabilul de rand daca un presedinte de Curte de Apel sfideaza pe fata legea, incurajand un sistem ilegal si ultra-corupt ! De indivizi ca tine va trebui sa scape justitia pentru a se putea insanatosi.
Sturzule, de ce te temi sa iti dai numele cand faci comentarii de astea, incediare? Stilul tau e inconfundabil, deoarece folosesti doar cateva cuvinte in comentariile tale. E drept sarace ca substanta, dar extrem de multe in spatiul acesta. Ma refer la acest forum.

# Cristi P. Sturzu date 29 October 2011 20:19 -1

NU ai observat ca NU ma tem. De nimeni si de nimic, doar de puterea lui Dumnezeu. De tampeniile voastre cutumiare, cu atat mai putin. O fi stilul meu inconfundabil, dar tu nu ai capacitatea sa sintetizezi lucruri de finete. NU eu am scris textul citat de tine. Iar faptul ca slujesti la cel mai inalt grad de obedienta personajul diabolic din foto, arata cat de inapoiata e natia acestei tari si ca e loc si de mai rau. Sa-ti fie rusine, latrau analfabet.

# jurist date 28 October 2011 16:17 +1

Totul este criticat cu un aplomb distructiv. Nimic nu mai rezistă. Ura nu doar că a devenit cultă şi cultivată, ea este şi canalizată. Traseul ei este disciplinat şi nu haotic, devenind o ură cu program şi cu agendă precisă. Ura infuzează și difuzează ura. Ura e contagioasă. Cel care urăște nu cunoaște în sinea lui și nu recunoaște în jurul său decât infecția pe care o propagă ca pe o legislație unică și universală. Orice declarație are putere de absolut! Nu mai există îndoieli, nici dileme, ci doar certitudini. Are dreptate J. Lipman-Blumen (specialist în leadership) atunci când constată că ”liderii toxici își întind vraja până departe. Cei mai mulți dintre noi pretind că-i urăsc. Totuși, adesea îi urmăm sau cel puțin îi tolerăm-fie că sunt angajatorii noștri, clericii sau profesorii noștri. Atunci când liderii toxici nu apar singuri, adesea noi suntem cei care îi căutăm. Dacă se ivește ocazia chiar noi îi creem împingându-i pe liderii buni dincolo de linia toxică.” Realitatea tristă este că trăim într-o societate complăcută în ură. Nu întâmplător ne-am ales și lideri care nu doar că ne intoxică viața, ci ne dirijează în procesul degradării umane. Istoria omenirii a început sub semnul urii. Dominat de resentimente, Cain nu mai vede, iar în termeni de spiritualitate nu se mai vede. Pedepsindu-l prin interzicerea de a nu mai avea acces la faţa Sa, Dumnezeu nu face decât să-l condamne la starea pe care Cain deja o dobândise: la orbire. Ura întunecă limpezimea privirii. Deja simțim aceasta! Am devenit cu toții spectatori- dar și actori- pe o scenă a urii orchestrată cu mare profesionalism din poziția cea mai înaltă a țării. Oare cine se mai află pe listă?

# 99% date 28 October 2011 16:37 -1

Puteti sa incheiati protocoale si cu Mos Craciun ca acte si lege de infiintare tot nu aveti!, fapt constatat de TMB prin decizia nr.707/ 2010:)))) Sa va sparg in cutia limbii in proportie de ...99%:))))))))

# avocat impartial date 28 October 2011 16:47 +1

colegul "avocat" ora9,38 a apostat excelent. in fond nu vad de ce atata inversunare impotriva colegilor din baroul bota. eu cunosc si ma impac bine cu acestia si nu vad pentru ce trebuie sa le port ranchiuna. nu sunt de acord cu cotizarea fara folos la barou ca sa fac salarii pentru cei care-mi sunt colegi. acesti bani prefer sa-i dau la asigurari, macar sa beneficirz de ceva. pentru ce sa -i fac vila unui autoproclamat decan al baroului?? practic daca nu ar inventa si intretine razboiul cu aripa bota , acest decan si acesti consilieri, nu-si justifica pozitia. ce profesiune liberala ati mai auzit care se asociaza si isi fixeaza cotizatii umflate si absurde?? numai o mentalitate comunista poate nascoci asa ceva. din pacate avem colegi "saracuti cu duhul". cum poti sa te lauzi pe un site cu fisa ta fiscala?? scuze, dar asa ceva doar la gradinita se practica. in orice caz, omul banului e un parvenit si o scursura a societatii.

# P.C.R. date 28 October 2011 21:20 -1

DRAGI TOVARASI SI PRIETENI va citam o strafa de la spriturile din  conducerea  UNBR ("adevarata mostenitoare a Mamei Omida"): "E din ce in ce mai bine/    La noi criza clar ... nu vine/ Cu razboaie te prostim/     Banii-n Case ii dosim/     Tu ramai mereu sarac /     Cu doar ce... ESTI AVOCAT!"                      :lol:   URAAAAAAAAAAAA .......  URAAAAAAAAAAAAA.......   VICTORIE.... 

# P.C.R. date 29 October 2011 07:34 0

DRAGI TOVARASI SI PRIETENI va citam o strafa de la spriturile din  conducerea  UNBR ("adevarata mostenitoare a Mamei Omida"): "E din ce in ce mai bine/    La noi criza clar ... nu vine/ Cu razboaie te prostim/     Banii-n Case ii dosim/     Tu ramai mereu sarac /     Cu doar ce... ESTI AVOCAT!"                      :lol:   URAAAAAAAAAAAA .......  URAAAAAAAAAAAAA.......   VICTORIE.... 

# P.C.R. date 30 October 2011 20:00 0

DRAGI TOVARASI SI PRIETENI va citam o strafa de la spriturile din  conducerea  UNBR ("adevarata mostenitoare a Mamei Omida"): "E din ce in ce mai bine/    La noi criza clar ... nu vine/ Cu razboaie te prostim/     Banii-n Case ii dosim/     Tu ramai mereu sarac /     Cu doar ce... ESTI AVOCAT!"                      :lol:   URAAAAAAAAAAAA .......  URAAAAAAAAAAAAA.......   VICTORIE.... 

# Daniel(a) Fenechiu date 28 October 2011 18:10 0

eu vreau DECANNNNNN !!!! votati-maaaaaaaaaaa!!!!! sunt avocatul poporuluiiiiiii!!!!   uraaaaaaaaaa!!!!!  sunt idolul babelor tate si a etnomanelistilor de pretutindeniiiiiiiiiiiii!!!! vreau  PRESEDINTEEEEEEEEEEEEE   !!!!! uraaaaaaaaaaaaa!!!!!!

# avocatB date 28 October 2011 22:51 +2

Militianule, cand ai intrat in baroul traditional, ai dat examen? :-*.Auzi "o alta prevedere a protocolului, mai putin obisnuita pana acum in instante, se refera la “organizarea unor sedinte de lucru comune intre judecatorisi avocati in scopul imbunatatirii relatiilor dintre cele doua profesii”, adica trafic de influenta si spaga in continuare... :eek:justitie de doi lei.

# jurist date 29 October 2011 12:45 -1

www.proatitudine.ro Un blog pentru un alt fel de oameni care mai cred in valori si forta atitudinii..in democratie si respect

# lola date 29 October 2011 18:45 +2

ce mutra dubioasa are asta din poza...dar si ce caracter parsiv si mizerabil....parca-i scapat de la ospiciu.

# Cetateanu turmentat date 29 October 2011 22:15 -1

Ce-ati facut domnul Dan? Nu va mai votam cu Partidul Poporului.

# vox populis date 30 October 2011 09:27 0

toate scursorile la partidul poporului.singuri isi dau in cap, majoritatea sunt boschetari si looseri ai societatii. asa partid asa avocat. ca sa dea impresia ca au adepti se plimba prin piete, si filmeaza cadre strinse.

# Vox populi date 30 October 2011 19:12 0

Dar tu de unde stii? Te uiti la OTV? Esti prost ca noaptea, ma refeream la alt Dan.

# ma-ta omida date 29 October 2011 23:04 +1

Iordachescule, ai pus-o tata! Definitiv. Asa vaz io in globu' meu de cristal. Si mai vaz un crai verde de langa urechea lu' Baselu, poa' sa fie un MJ de carton sau poa' sa fie chiar un carton manjit de iaurt, care o sa sa duce la fund odata cu matale. Taman ti-ai pus o grama' de lume'n cap. De diştept foc ce ieşti. Ca nu puteai sa gandesti de trei ori inainte sa dai cu muci'n gard odata...Of, natie de rahat!

# ion date 30 October 2011 18:27 0

caldura mare domnu iordachescu. in traducere arzătear focul. melitienii stiu de ce.

# Cristi P. Sturzu date 30 October 2011 19:45 0

Pe cand un ... "protocol" cu RATB-ul si cu metro-ul? Sau cu ROSAL-ul lui Prigoana? De toata jena, tovarase colonel! Pana si colegi de-ai dvs. spun (si) asta. Credeti-ma pe cuvant.

# Gogu date 30 October 2011 22:38 0

Care din ei? Ca nu se intelege.

# Cristi P. Sturzu date 30 October 2011 19:46 0

Pe cand un ... "protocol" cu RATB-ul si cu metro-ul? Sau cu ROSAL-ul lui Prigoana? De toata jena, tovarase colonel! Pana si colegi de-ai dvs. spun (si) asta. Credeti-ma pe cuvant.

# avocat cu acte date 30 October 2011 20:24 0

Intelegem pe deplin ca Domnul Iordachescu, trebuie sa-si justifice mandatul de decan, conducator si ,,atotputernic'', in fata slugilor care l-au ales, prin orice mijloace, mai mult ori mai putin ortodoxe, incercand sa starpeasca si sa inlature concurenta :D , dar in ce tara se mai cunosc astfel de metode de tip mafiot? protocol intre conducerea corpului de avocati si Institutia Justitiei????? poftimmmmmm?????? prima data am crezut ca nu vad bine, ce citesc, dar daca se incearca asa ceva, este foarte grav, iar avocatii lui Bota ar trebui sa ia masuri, inclusiv la nivel international. Cum este posibil ca sa se incerce prin diferite tertipuri, oprirea si nepermiterea avocatilor in instante? Domnilor: acei avocati ( fie de la Bota, fie traditionali) au trudit si au invatat, sa ajunga si sa practice o meserie libera, neobstructionata de politruci precum tembelul acesta de Iordachescu si altii, pentru ca ,,fenomenul'' Iordachescu exista in toata tara, au muncit ani de zile,

# avocat cu acte date 30 October 2011 20:32 0

lupta pentru o cauza nobila!!! platesc darile catre stat, sunt inregistrati la autoritatile locale, functioneaza potrivit legii, detin acte de infiintare, hotarari, statute, oamenii acestia i-si castiga existenta din avocatura, hranesc guri infometate acasa in familie, in tara asta oricum data dracului si vine un politruc comunist si intrzice anumite drepturi? Cu ce drept? Stimati colegi de la Bota, fac un apel pe aceasta cale, trebuie sa ne unim, in toata tara, trebuie sa facem plangeri si la Drepturile Omului si la Institutiile Internationale. Bunul mers si cursul justitiei, este ingreunat si franat, datorita unor protocoale incheiate de astfel de imbecili.

# altul date 30 October 2011 22:18 0

dementul asta din poza e un bosorog imputit si parvenit. asta a ajuns decan si tine de ciolan ca sa prospere pe banii fraierilor. de ce credeti ca se lupta javrele intre ele si se contesta? nu pentru bani?? ce meserie mai stie bosorogul asta?? asta mai are capacitatea de a memora sau de a fi in pas cu vremurile? acesti bosorogi , care acapareaza tot si-si baga nasul peste tot, au distrus tara cu "stiinta"lor. de aia suntem prosti, saraci si batjocoriti de europeni. 

# ha-ha date 31 October 2011 12:11 0

Educat mai esti, faci cinste Bota-nistilor, esti un contraexemplu de licentiat in drept, mai posteaza, te rog, esti un ''adevarat'' avocat!

# xxlll date 31 October 2011 17:59 +1

nu-s avocat mai zgabeata si nici nu vreau sa fiu. tocmai din cauza acestor bosorogi care "orchestreaza examene". ai inteles slugoiule??? eu nu accept sa dau spaga ca sa profesez, sa dea spaga prostii si incultii care au facut scoala cu traista. decanul asta al tau a dat examen?? a facut INPPA?? nu vezi talimba ca astia isi bar joc de voi si va coscovesc de bani? pentru ce platiti voi zeciuiala? habar n-ai dar te infingi cu "destul" in tastatura ca paduchele. noua generatie de lasi si de mucosi care plingeti sa nu faceti armata, dar in schimb va ginditi cum sa furati, sa mintiti si sa fiti perversi. oamenii drepti si cinstiti n-au loc de lichele ca voi care umblati numai cu smecherii si intrigi. aveti un bun exemplu in personajul din poza.brava, urmati-l lichelelor.

# pt ha-ha date 31 October 2011 18:30 0

RESPECTUL se cistiga de oamenii inteligenti. ce respest da-i acordam acestui personaj josnic care umbla cu subterfugii. pe unul de asta nici cei cu tita-n gura nu-l respecta. un jalnic mosneag, obisnuit cu turnatorii si siretlicuri comuniste. asa a facut si cu alegerile. inclusiv avocatii vostri il contesta pe acest tovaras. toti sunteti niste mizerabili corupti si imputiti pina in maduva oaselor. din ce vad pe aici va si laudati aiurea. ma intreb , unii dinte voi cum naiba profeseaza ca nu sunteti cu toti boii acasa? da cu bani se poate orice, nu-i asa? 

# platitor date 31 October 2011 14:48 0

nu mai vreau sa olatesc contributii la barou dar nu stiu ce sa fac,acum ne-au chemat cu actele la control ca sa vada daca avem capacitatea de a-i plati. colegu care spune ca a platit nu stiu cati euro numai impozit poate ne ajuta si pe noi,astia care nu mai vrem sa mai platim ca nu avem de unde ,nu ca suntem ratati cum spune el.nu mai putem jupui justitiabilii ca acum 3-4 ani asa ca nu avem de unde plati.ma gandeam la o actiune in justitie prin care sa contestam aceste taxe dar multora le e frica.acum am inteles de ce o treime sunt suspendati

# ptr platitor date 31 October 2011 15:27 0

te poti muta la Bota :) acolo nu platesc taxe si nu uita sa iti anunti clientii despre schimbare. ar fi pacat sa nu stie cu ce avocat lucreaza, sa fie mindri de tine ca te-ai mutat la Bota din cauza ca nu iti poti plati taxele - nu cistigi nici macar sa achiti cei max.1150 ron / luna.

# Cristi P. Sturzu date 31 October 2011 15:51 0

Cum? Nu castigi nici macar 11500 lei pe luna ca sa-ti poti permite o amarata de zeciuiala de 10% catre baroul desfiintat? Vai, ce mare rusine, draga platitorule. Cum ai rezistat printre colegii tai care castiga mult peste 11500 lei pe luna, atata vreme si cotizand atatia bani aiurea-n tramvai? Mai mare rasul, ca tu nu castigi nici macar 11500 lei pe luna. Ce fel de avocat esti? Va, vai, vai. Acum serios, niciun client sanatos cu capul nu este interesat de structura careia apartii. Vrea doar sa-i rezolvi cazul. A noastra este una legal infiintata, cealalta este cutumiara. S-a pierdut in istorie si n-o mai gaseste nimeni. De-aia e unii mâhniţi. Da' mâhniţi rău...

# platitor date 31 October 2011 15:35 0

da,m-am gandit la asta,chiar un client m-a sfatuit,fost judecator.daca ar fi vorba numai de taxa la barou dar mai e impozitul la fisc,sanatatea,alte cheltuieli....mi se pare imoral ca cei care au incasari de 100000 lei lunar sa plateasca 1150 ron pe luna si cei cu venituri mai mici intre 230 si 1150.si nu sunt genul care sa stau la sacou sa agat clienti pe hol :sad:

# sile traditionalul date 31 October 2011 15:45 0

are dreptate colegu,ar trebui sa contestam darile astea dar ce facem daca pierdem procesul ca ne arunca astia ca o masea stricata si nu-mi convine ,ca fac parte din cei care au intrat in barou inainte de 95,cu recomandari.si ce castiguri viseaza ala de mai sus,am coleg de 70 de ani care taie 300 lei la un dosar,cate dosare sa iei ca sa traiesti

# avocat cu acte date 31 October 2011 18:35 0

Nu este vorba de cine cat castiga si cine nu castiga.Zeciuiala, pentru traditionali, nu este justificata! este o chestiune logica. Ce primiti de la Barou, in schimbul zeciuielii? mai nimic. Si in strainatate se platesc taxe si la Bota se platesc taxe, doar ca in strainatate, baroul ofera ceva si contribuabililor. Am colegi foarte buni prin Austria, avocati, care in fiecare luna trec pe la barou, unde li se ofera documentatie, fiecare barou are sala de lectura dotata cu ultimele tehnologii in materie, au biblioteca proprie, au sisteme bine puse la punct, mamele avocat, beneficiaza de indemnizatii pentru copii, prin rotatie se angajeaza in fiecare an cate un avocat cu vechime de cel putin 10 ani, sa tina cursuri gratuite!!!!!! stagiarilor in incaperi speciale puse la dispozitie de catre barou. se organizeaza tot felul de activitati academice, culturale, din banii baroului, au echipe de sport, etc.Da, in asa conditii as accepta sa platesc, nu 10%, poate chiar 30%!!!!.

# avocat cu acte date 31 October 2011 18:42 0

Dar cum la noi, in urmatorii, cel putin, 50 de ani, nu va fi asa, iar conducatorii barourilor incontinuoare se inbogatesc pe banii tinerilor avocati contribuabili, platiti, platiti, platiti :D :D :D :D :D :D :D :D. P.S. in occident, un membru nu poate fi data afara pentru ca nu a platit cotizatia, desi aia au bani de 10 ori cat cei de aici, doar pentru grave incalcari disciplinare ale codului deontologic, cod care functioneaza de ani de zile. Cand le-am povestit colegilor mei din Austria, ce se petrece la noi, cei mai cu umor, au ras, pe rupte, altora mai seriosi, li sa facut mila de avocatii din Romania, altora nu le-a venit sa creada.

# avocat cu acte date 31 October 2011 18:55 0

Apropos de cei 50 de ani, asa se vede ca acei 50 de ani, despre care si Brucan la vremea aia spunea ca in Romania mamaliga explodeaza odata la 50 de ani :D :D :D :D :D, se aplica nu numai pe plan economic, social, politic ci si in domeniul avocaturii si a justitiei, prin urmare, mamaliga a explodat acum 20 de ani, mai avem de astepta :D :D :D :D :D :D t 30

# avocat date 31 October 2011 19:18 0

cum sa devenim europeni civilizati cind in rindurile noastre avem inca mentalitati comuniste, gen acest decan iordachescu autoales, gen fenechiu care bate cimpii si vrea decan, si multi altii. indobitocirea si intoxicarea e arma acestor gangsteri, ca bine le spune Bota. astia nu urmaresc decat sa faca bani multi de pe spinarea noastra si alimenteaza un "RAZBOI IMAGINAR". cu cine va razboiti oameni nebuni, cu colegii nostri respectiv ai vostri?? toti avem colegi si prieteni si voi ne invatati sa ne invrajbim? sunteti niste nemernici dragi tovarasi.

# Cristi P. Sturzu date 31 October 2011 20:02 0

Dezbina si conduce. Pe asta merg toti masonii. Si le tine. Dar daca noi toti, traditionali cutumiari, paraleli, dreptunghiulari, triunghiulari, ne-am uni intr-o singura vointa? La asta nu s-au gandit. Propun sa ne unim! Voi vreti?

# Marea Unire ( de TAXE) date 31 October 2011 21:43 0

Statutul Marii Uniri a drepturilor de smecheri: "Hai sa dam taxa cu taxa , /  Sa le facem burta grasa / Sa le luam masini mai scumpe / Sa pupam funduri mai multe...." :lol:   Au unii niste idei GENIALEE :lol: :lol:   Mai bine sa-i intrebam ce fac ei cu banii incasati ... inafara de portelanuri si cristale... bla , bla... ce fac efectiv cu ei, ca daca cerem un control.... "E CAM MULTI" care nu ies la socoteala

# Marea Unire ( de TAXE) date 31 October 2011 21:44 0

Statutul Marii Uniri a drepturilor de smecheri: "Hai sa dam taxa cu taxa , /  Sa le facem burta grasa / Sa le luam masini mai scumpe / Sa pupam funduri mai multe...." :lol:   Au unii niste idei GENIALEE :lol: :lol:   Mai bine sa-i intrebam ce fac ei cu banii incasati ... inafara de portelanuri si cristale... bla , bla... ce fac efectiv cu ei, ca daca cerem un control.... "E CAM MULTI" care nu ies la socoteala

# observator date 1 November 2011 17:18 0

priviti atent la tovarasul ...se pare ca e un cartofor impatimit, privirea de om tulburat...de tulburel, servieta ,subtire, pe masa denota ca e pe picior de plecare din barou, lipsa hirtiilor arata ca n-are dosare, monitorul e deschis dar n-are nimic pe ecran.deci tovarasul decan asteapta leafa de la slugile care muncesc. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva