20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CONSILIER DIN BAROUL BUCURESTI, TRIMIS IN JUDECATA – DNA il acuza pe avocatul Alexandru Paun de un pretins abuz in serviciu. Cauza a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti. Avocatul Paun a aflat de la Luju despre rechizitoriu: "Eu nu stiam nimic despre asta. Evident ca-mi voi exercita dreptul la aparare". Decanul Baroului Bucuresti: "Prezumtia de nevinovatie va opera pana cand o instanta va pronunta o solutie definitiva. Pana atunci, avocatul Paun isi va putea exercita profesia de avocat"

Scris de: L.J. | pdf | print

22 June 2022 19:57
Vizualizari: 8516

Pe rolul Curtii de Apel Bucuresti a fost inregistrat un dosar penal care vizeaza un avocat. Este vorba despre avocatul Alexandru Paun (foto) din Baroul Bucuresti, care ocupa in prezent si functia de consilier in cadrul Consiliului Baroului Bucuresti. El a fost trimis in judecata pentru pretinsa savarsire a infractiunii de abuz in serviciu (vezi facsimil).


 


Cauza nr. 4581/2/2022 a fost inregistrata la Curtea de Apel Bucuresti in data de 21 iunie 2022, alaturi de avocatul Paun fiind trimis in judecata si executorul judecatoresc Anton Casagranda-Stana.

Din informatiile pe care le detinem, avocatul Alexandru Paun ar fi fost acuzat de procurorii anticoruptie, pe baza unui denunt formulat de o persoana fizica, de faptul ca ar fi pus in executare un titlu executoriu de doua ori, cu ajutorul executorului judecatoresc Casagranda.

 


Lumea Justitiei l-a contactat pe avocatul Alexandru Paun, acesta precizand ca nu a fost instiintat de faptul ca a fost trimis in judecata, afland despre rechizitoriu de la Luju. De altfel, avocatul Paun ne-a precizat ca ar fi vorba despre o plangere mai veche, care in mod normal nu ar fi trebui sa se finalizeze cu o trimitere in judecata.


Iata declaratia avocatului Alexandru Paun, acordata Lumea Justitiei:

Daca este despre ce cred eu ca e vorba, e o plangere veche din 2017, in spatele careia se afla probabil anumite persoane si care, din ce am anticipat eu, nu s-ar fi finalizat cu o trimitere in judecata. Mai departe, prezumtia de nevinovatie intotdeauna functioneaza. Daca, intr-adevar, ce ziceti dumneavoastra ma priveste (eu o sa verific), atunci probabil ca voi fi citat, o sa iau la cunostinta de rechizitoriu si o sa vad despre ce e vorba.

Dosarul in care am dat declaratii a fost declinat de la SIIJ, unde s-a dat o clasare, pentru ca acuzatiile mincinoase ticluite de niste fosti clienti de-ai mei vizau judecatori. S-a dat o clasare pe judecatori si ulterior a fost declinat la DNA.

Ce pot sa va spun este ca sunt complet nevinovat. O sa verific, pentru ca eu nu stiam nimic despre asta (de la dumneavoastra aflu). Daca e cazul, evident ca-mi voi exercita dreptul la aparare, cu avocati, in justitie. Si asa cum Robert Rosu a luat o achitare si doamna Laura Vicol a luat o achitare, iar colegii au facut corp comun in jurul lor, la fel si eu imi voi sustine nevinovatia pana la capat”.


Decanul Baroul Bucuresti, avocatul Ion Dragne: "Prezumtia de nevinovatie va opera"


Contactat telefonic, decanul Baroului Bucuresti, avocatul Ion Dragne, ne-a precizat ca in cazul avocatului Paun, asemenea tuturor avocatilor trimisi in judecata, primeaza prezumtia de nevinovatie, motiv pentru care pana la o solutie definitiva acesta va putea sa isi exercite profesia de avocat:

Noi asiguram prezumtia de nevinovatie. Nu vom lua masuri fata de avocatul Alexandru Paun, care ocupa si functia de consilier in cadrul Consiliului Baroului Bucuresti, intrucat prezumtia de nevinovatie va opera pana cand o instanta va pronunta o solutie definitiva. Pana atunci, avocatul Paun isi va putea exercita profesia de avocat si consider ca este normal sa fie asa".

Comentarii

# Dragoman date 23 June 2022 06:35 +1

Pai, pe judecatorul nr. 2, care a incuviintat a 2-a oara executare, nu il trimite nimeni in judecata ? Ca doar executarea este incuviintata de instanta de executare. S'apai, ce e executat de 2 ori? nu, DOAR O DATA ! Ia uita-te dom'le! Avea la dispozitie contestatia la executare, plateste taxa de timbru la valoare, iar justitia isi corecteaza propria sa decizie F L U I E R A N D va castiga dl. avocat si va avea drept de regres .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva