12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Corbul Suprem

Scris de: Dr. Lucian DUTA, fost presedinte CNAS | pdf | print

17 June 2022 10:40
Vizualizari: 3945

In anul 2018, CCR a emis o decizie prin care a statuat ca nu mai exista nicio baza legala pentru intreruperea Prescriptiei Generale, altfel spus prescriptia speciala nu a mai operat. Pe cale de consecinta, multe dosare au ajuns sa fie prescrise din cauza lipsei de viziune, a incompetentei si, mai presus de toate, din cauza dispretului fata de drepturile omului ori fata de actul de justitie, al celor ce au scris Noul Cod Penal.


 

Practic, CCR a decis ca este ilegal si neconstitutional sa condamni un cetatean - fie el, om simplu sau demnitar - atata timp cat nu ii comunici motivele pentru care continui sa il judeci.Dintr-un motiv elementar: nu mai ai baza legala. Asa arata, in fapt si in drept statul de drept; uneori, tot asa arata si justitia Divina, chiar daca unor atei nu le place sau cred ca lor nu li se aplica… mai devreme sau mai tarziu toti vom ajunge acolo, unii in timpul vietii, altii ceva mai incolo.

In Romania (inca) mai exista si judecatori corecti. Cei care au aplicat legea, recunoscand esenta statului roman, a sistemului democratic, bazat pe codificarea legilor. Mai simplu: au respectat suveranitatea Romaniei!

Pentru unii insa pare ca este inutil, din moment ce judecatorii ICCJ au preferat sa nege existenta statului de drept roman, astfel interzicand accesul la o justitie bazata pe lege. Argumentatiile mincinoase, partinitoare, cele bazate pe “stim noi ce ai facut” au dus oamenii in puscarie de prea multe ori.

Nu am avut niciodata curajul sa aratam cu degetul judecatorii care au validat crimele comunismului. Erau niste oameni, cu nume si prenume, “partenerii de nadejde” (expresia preferata a fostei sefe ICCJ - doamna Livia Stanciu) al unui sistem criminal care omora oameni in anii ‘50. Si care se credeau judecatori, in fapt doar uneltele mincinoase ale celor care au distrus viata parintilor nostri morti si condamnati pe nedrept. Stiu, acesti judecatori nu au raspuns niciodata pentru crimele lor!

Pentru a nu ne mai ascunde dupa deget, ICCJ a contestat ca Romania are o Constitutie. Si au bagat - si continua sa bage - oameni in puscarie. Exact ca in anii stalinismului!

Acum (aproape) o luna CCR a dat din nou o decizie. Devastatoare pentru judecatorii ICCJ, care insa a repus Romania in randul statelor unde suprematia legii este cea care prevaleaza, nicidecum bunul plac ar unora!

Aceasta decizie spune, in esenta, ca Romania are o Constitutie, obligatorie pentru toti si, mai ales, ca Romania este stat de drept, suveran. Printre randuri, aceasta decizie demonstreaza, negru pe alb, ca judecatorii ICCJ nu au mai recunoscut statul roman, de ceva timp, prin abuzurile comise in numele “dreptatii sociale”. Mai spune ca pana si ei trebuie sa raspunda in fata legii supreme: Constitutia Romaniei! - avand in vedere ca nu au respectat decizia CCR din 2018.

Pe intelesul tuturor: ICCJ a condamnat ilegal oameni. Practici staliniste pe care multi le credeam apuse!

Ieri, doamna Scutea (procurorul general al Romaniei) a dat “indrumari” (in realitate instigari si amenintari pentru procurorii si judecatorii Romaniei) prin care ii indeamna pe acestia sa nu mai recunoasca esenta statului roman (Constitutia si deciziile unicei instante de contencios constitutional, garant al apararii drepturilor oricarui cetatean roman). Pe scurt, mesajul e asa: trimiteti oamenii la puscarie chiar daca e ilegal! Va protejez eu, procurorul Scutea! Statul sunt EU!

In realitate ,“indrumarile“ nu cred ca sunt “produsul” doamnei Scutea. Mai degraba - si ea, ca nu putini inaintea sa - a fost transformata intr-un jalnic si vremelnic instrument al celor de la ICCJ… carora le este teama ca daca s-ar aplica decizia CCR, ajung ei insasi in postura de inculpati !

Mesajul transmis de ICCJ catre judecatori (mesagerul fiind doamna Scutea - deci ca nu mai trageti in pianist) este simplu: Nu mai respectati Constitutia. Desfiintati statul roman pentru ca va protejam “noi”. Pentru ca noi suntem Statul!

Traim vremuri intunecate. O mana de oameni (judecatori ICCJ) ataca si incearca sa desfiinteze statul roman, crezand ca nu vor plati niciodata Tradarea unui popor, in ansamblul sau!

Iar asta o fac pe salarii de mii de euro, platite de noi, cei care inca ne iluzionam ca Romania mai exista si ca reprezinta un loc in care merita sa ne mai crestem copiii!

Comentarii

# ion date 17 June 2022 18:05 +105

Continuati lupta ! Nu cedati ingenunchiatilor !

# Manuel date 17 June 2022 20:19 +37

Cinste magistratilor corecti. Nihil sine Deo.

# M date 17 June 2022 22:40 +47

Fiti tare cu mafia este foarte greu, adevarata mafie este in justitie. Respect domnule si mult curaj

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva