23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORESPONDENTA SECRETA PE PENSIILE MAGISTRATILOR – Fara ca judecatorii, procurorii si toti membrii CSM sa stie, presedintele Consiliului Marian Buda discuta cu Ministerul Muncii despre noile reglementari privind conditiile de pensionare a magistratilor. Judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina cer explicatii: “In ce temei presedintele CSM gestioneaza singur aceste demersuri?... Mentionati mandatul in baza caruia reprezentanti CSM au participat la negocierile cu Ministerul Muncii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 October 2022 15:21
Vizualizari: 6538

Incredibil: in timp ce magistratura fierbe in fata iminentei reduceri a pensiilor de serviciu si a modificarii conditiilor de pensionare, presedintele CSM Marian Buda (foto) discuta cu Ministerul Muncii aceste aspecte, fara ca judecatorii si procurorii din tara, precum si toti membrii Consiliului Superior al Magistraturii sa aiba cunostinta despre ce se intampla. Dezvaluirea a fost facuta de judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina din CSM.


 

Intr-o solicitare adresata miercuri, 26 octombrie 2022, sefului CSM Marian Buda, judecatoarele Baltag si Oprina ii cer acestuia sa aduca la cunostinta tuturor membrilor CSM demersurile care se deruleaza la nivelul institutiei legat de pensiile magistratilor, sa precizeze in ce temei presedintele CSM gestioneaza singur respectivele demersuri, in conditiile in care nu a existat o decizie de Plen sau de Sectii ale CSM, in baza carui mandat reprezentanti ai CSM au discutat si negociat cu Ministerul Muncii, dar si care a fost pozitia CSM exprimata in cadrul intalnirilor.


Iata solicitarea judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina din CSM:


Subsemnatele judecator Gabriela BALTAG si judecator Evelina OPRINA, membri alesi in Consiliul Superior al Magistraturii, avand in vedere tema de interes major pentru sistemul judiciar privind eventualele modificari legislative referitoare la conditiile de pensionare ale magistratilor, atat din perspectiva varstei, cat si a cuantumului pensiei de serviciu, in vederea indeplinirii jalonului 215 din PNRR, va solicitam urmatoarele:

1. sa aduceti la cunostinta membrilor CSM demersurile care se deruleaza la nivelul institutiei, care fac obiectul lucrarilor nr. 19939/2022 si nr. 20995/2022;

2. sa precizati in ce temei presedintele CSM gestioneaza singur aceste demersuri in conditiile in care nu a existat o decizie de Plen si nici la nivel de Sectii, Consiliul fiind un organ colegial;

3. sa mentionati mandatul in baza caruia reprezentanti din aparatul de lucru al CSM au participat la intalnirile/discutiile/negocierile cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale pe acest subiect;

4. pozitia Consiliului Superior al Magistraturii exprimata cu ocazia respectivelor intalniri/discutii/negocieri.

Din fisa lucrarii nr. 19939/2022 rezulta ca la data de 22.09.2022, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a transmis catre CSM adresa privind jalonul 215 din PNRR intrata la cabinetul presedintelui la ora 15.51.

Din fisa lucrarii nr. 20995/2022 rezulta ca la data de 05.10.2022 Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a transmis catre CSM invitatia nr. 3718/04.10.2022 de participare la intalnirea cu privire la indeplinirea jalonului 215 din cadrul PNRR la data de 11.10.2022, ora 14,00, fiind desemnat sa participe domnul judecator Nicolae Constantin. Invitatia a fost inregistrata la cabinetul presedintelui CSM la data de 05.10.2022, ora 14,56.

Din fisa aceleiasi lucrari rezulta ca la nivelul CSM a existat o intreaga corespondenta cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Justitiei, fiind transmisa inclusiv o circulara catre curtile de apel prin care se solicita relatii/informatii in legatura cu jalonul 215 din PNRR privind numarul judecatorilor pensionabili la finele anilor 2019, 2020, 2021 in vederea intrarii in vigoare a cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale/pensiile de serviciu (adrese, emailuri, reveniri, circulare din datele de 20.10, 21.10, 24.10, 25.10, 26.10).

Data fiind importanta covarsitoare a problematicii in discutie pentru intreg corpul de magistrati, faptul ca subsemnatele nu avem cunostinta despre demersurile care se deruleaza la nivelul institutiei pe aceasta tema si in virtutea obligatiei de transparenta decizionala care trebuie sa insoteasca activitatea Consiliului si a membrilor sai, va solicitam sa dati curs solicitarilor de mai sus atat catre membrii CSM, cat si catre intregul sistem judiciar.

Precizam ca prezentul demers, precum si rezultatele acestuia vor fi aduse la cunostinta publica si a intregului sistem judiciar”.

Comentarii

# Pensionar date 27 October 2022 12:59 +330

Jale mare in randul celor ce nu si-au facut plinul ( judecatori, procurori ). Buda si-o fi facut plinul si, poate ca a avut intelepciunea ( stiind ce lacomie ii stapaneste pe magistrati ) sa se gandeasca ca UE si Banca Mondiala a zis bine . Stop nesatuilor !. Uitativa la cei 5 milioane de pensionari carora nu le ajung banii nici de medicamente. Ia mai dati si voi ceva din ceea ce ati primit si/sau vi s-a promis ca veti primi. E prea mult si nemeritat pentru voi si nedrept si pentru cetateanul de rand, din ale carui impozite si taxe vi se da voua atat de mult. Si, guvernul nu are cum sa nu faca ce-i cere, pe buna dreptate UE si BM. Sa va vad de acum incolo. Veti mai fi, cand judecati sau faceti urmarire penala, tot atat de ocrotitori fata de Stat ??? Fie si din razbunarea voastra fata de Statul care nu va mai da, poate rasare speranta pentru justitie adevarata.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva