21 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORIGENTUL LAZARICA – Avocatul Cosmin Flavius Costas, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai, il umileste pe Procurorul General: „Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazar, a atacat in contencios administrativ OUG 13/2017 cerand 'anularea' si 'suspendarea'. Pe actiunea asta, erai trimis direct acasa cu un 2 in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul... Ce facusi, Dottore? Nu zic ce Universitate i-a dat titlul de doctor, dar tot aia ar trebui sa i-l retraga”

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 February 2017 12:38
Vizualizari: 15909

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar este desfiintat de unul dintre cei mai cunoscuti avocati din Romania, Cosmin Flavius Costas (foto), profesor la Facultatea de Drept a Universitatii Babes-Bolyai. Augustin Lazar nu ar fi luat mai mult de nota 2, la examenul de Contencios Administrativ, daca s-ar fi prezentat cu o actiune precum cea inaintata in instanta prin care a cerut suspendarea Ordonante de Urgenta 13/20017 privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala.


Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de sambata 4 februarie 2017, profesorul Cosmin Flavius Costas arata ca Augustin Lazar ar fi plecat „cu un 2 (doi) in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul”, explicand si motivele pentru care actualul Profesor General nu ar fi trecut examenul.

Iata postarea avocatului Cosmin Flavius Costas:

Ministerul Public, reprezentat de Dr. Augustin Lazar, a atacat in contencios administrativ OUG nr. 13/2017 cerand 'anularea' si 'suspendarea' OUG. Pe actiunea asta, la Contencios Administrativ la Drept UBB erai trimis direct acasa cu un 2 (doi) in brate, sa o iei de la inceput cu invatatul. Din urmatoarele motive:

1. OUG nu este act administrativ, deci nu poate fi nici anulata, nici suspendata.

2. Temeiul juridic ales, art. 9 din Legea nr. 554/2004, permite doar formularea unei cereri de despagubire, insotita de exceptia de neconstitutionalitate a OUG nr. 13/2017. Or, din comunicatul Parchetului nu reiese nici ca s-ar fi cerut despagubiri, nici ca s-ar fi invocat exceptia de neconstitutionalitate.

3. Parchetul nu poate pretinde despagubiri pentru ca nu a suferit niciun prejudiciu.

4. De plano, actiunea pare a fi oricum inadmisibila pentru ca OUG nr. 13/2017, cel putin partial, nu a intrat in vigoare.

5. Daca s-ar fi invocat si o exceptie de neconstitutionalitate a OUG nr. 13/2017, judecarea cauzei in contencios administrativ s-ar fi suspendat oricum, pana la solutionarea de catre Curtea Constitutionala a exceptiei.

6. Cererea de judecare urgenta, pana pe 9.02.2017, e facuta pe vechiul Cod de Procedura Civila. Pe Noul Cod, urmeaza procedura de regularizare.

Nu mai continui, ca la 'contestatii' la Facultate pleca singur orice candidat pana acum. Ce facusi, Dottore? Nu zic ce Universitate i-a dat titlul de doctor, dar tot aia ar trebui sa i-l retraga

LATER EDIT (ca sa fie baremul complet):

7. S-a cerut suspendarea OUG (sic!) pana la solutionarea definitiva a cauzei (cazul de suspendare prevazut de art. 15 din Legea nr. 554/2004), dar s-a invocat ca temei juridic art. 14 din lege (care permite suspendarea doar pana la judecarea pe fond”.

Comentarii

# Vîșinschi date 6 February 2017 12:45 +5

„din comunicatul Parchetului nu reiese nici ca s-ar fi cerut despagubiri”. Cum poți să discuți despre admisibilitatea și temeinicia unei cereri doar în baza comunicatului de presă? Altă întrebare

# Pif date 6 February 2017 16:38 +3

RASpunS la "alta intrebare": Domnul doctor procuror General nu avea niciun dosar penal pe rolul instantei de judecata cu infractiunile vizate de OUG13 astfel incat sa invoce urgent exceptia de neconstitutionalitate. L-o fi exasperat Avocatul Poporului care, initial, nu avea chef sa se grabeasca.Si nici nu si-o fi imaginat ca se poate descurca singur,fara sufleuri, astfel a avut chef neaparat de o scarmaneala prin contencios administrativ ca sa-l smotoceasca professorul avocat. Simplu ca :S'traiti ! Apropo si de Pruna...

# Molotov date 6 February 2017 13:24 -3

Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 660/2007, a constatat că dispoziţiile art. 9 din Legea nr. 554/2004 sunt neconstituţionale în măsura în care permit ca acţiunea introdusă la instanţa de contencios administrativ să aibă ca obiect principal constatarea neconstituţionalităţii unei ordonanţe sau a unei dispoziţii dintr-o ordonanţă.

# titi titea date 6 February 2017 13:25 +20

DRAGI BUCURESTENI AZI DE LA ORA 1500 SINTETI INVITATI SI ASTEPTATI LA COTROCENI SA NE APARAM VOTUL.SA PUNEM CAPAT LOVITURII DE STAT NAZISTO LEGIONARA CONDUSA DE ALA NALT CA BRADUL SI PROST CA GARDUL CU MUCII PE SPILHOZENI.SERUITI MESAJUL VA ROG

# Pif date 6 February 2017 13:30 +1

Don professor avocat e tare rau cu Generalul procuror. De parca nu ar sti ca procurorii sunt calati doar pe drept penal, dormind cu codurile penale sub perna. La alte discipline, isi roaga prietenii botisti sa-i ajute.

# ubu date 6 February 2017 13:59 +1

ce doctorat... cine i-a dat licenta sa si-l ea acasa.

# Cha date 6 February 2017 14:49 +1

Universitatea de Vest cea care i-a dat si Lulutei

# petre date 6 February 2017 15:29 +1

Constat ca foarte multi oameni fara stiinta ajung in politica si de aici in parlament sau in guvern.Altii,asemenea primilor,ajung prin numure de catre semeni de ai lor in functii ce ne pot distruge viata si viitorul. GRAV ESTE CA TOTI CEI I-AM AMINTIT MAI SUS NU INTELEG CA IN PRESA CINSTITA ,IN T.V.CINSTITE LUCREAZA OAMENI MULT MAI INTELIGENTI DECAT EI,SI CARE SUNT ADEVARATI ROMANI,DESI IN INTERIORUL SUNT SI USCATURI(NEMERNICI).

# SPARTAKUS date 6 February 2017 16:35 +4

Romania se poate mandri ca inca mai are(valorile au plecat)persoane de talia Domnului Cosmin Flavius Costas,care demonstreaza ca a absolvit o FACULTATE DE DREPT,domnia sa spunand cu mult curaj ADEVARUL.Multa consideratie si intreaga apreciere.Un adevarat jurist nu poate "construit"la APELUL DE SEARA,si apoi plasat intro inalta functie statala in structurile unui Minister cu responsabilitati vitale in orice STAT,dar si un bagaj voluminos de conceptii comuniste!!!!!!!!

# Monica Ionescu date 6 February 2017 18:18 +4

Inteleptii romani ne-au lasat mostenire, prin dictonurile lor, un bagaj semnificativ de experieța si intelepciune. Spre ex. dictonul Asinus Asinum Fricat / Magarul de magar se freaca. Esenta, sau o parte din aceasta, ar fi ca la nivel uman se creeaza cercuri de indivizi cam de acelasi gabarit intelectual, social si cultural si acestea se pun de acord -sau incearca sa se puna-, asupra problemelor lumii prin dispute, nu de putine ori pasionate. Daca romanii au înteles ca magarii se freaca de magari, in zilele noastre, măgarii si-au fixat drept ținta profesioniștii onești care au obținut succesul, prin calitati personale, credință în Dumnezeu și muncă asiduă. Măgarul român a înțeles ca devine egalul celui de care se freacă... sperând în mod ușuratic, că va ieși din anonimat sau măcar îl va împroșca nițel, spre a-l deranja din munca lui recunoscută public. Acest mesaj l-am postat si pe contul de Facebook al avocatui Cosmin Flavius Costas, ca o opinie personala, dar l-a sters.

# Maricel Bunescu date 6 February 2017 19:36 0

Cine este acest avocat? Si unde este profesor? O fi poate vreun asistent care tine cine stie ce seminar auxiliar. Nu am gasit pe site-ul UBB niciun CV al lui, ce garantii profesionale ofera? Am gasit doar asta: https://www.clujust.ro/ipocrizia-avocatului-costas-il-face-rasist-pe-danilet-dar-el-insultat-maghiarii/

# x date 6 February 2017 20:26 +1

Alti dobitoci in Parlament ! Iar cand a fost intrebat ce salariu are (dupa trezirea din somn) , facea pe nestiutorul in momentul mentionarii sumei de catre reporteri ... http://www.recentnews.ro/senatorul-usr-mihai-gotiu-salveaza-romania-prin-somn-are-o-leafa-de-20-000-de-lei-pe-luna

# x date 6 February 2017 20:27 0

pentru FRAIERII lui Ciolanis si Soros : in fiecare an legislatia prevede limite pentru emiterea bilantului / situatiilor financiare ale firmelor (ex. : 220000 RON pentru emiterea bilantului la 30.06.2016 , etc.) ! prin urmare, limita din fosta O.U.G. 13 / 2017 nu era departe de aceste limite financiare vechi de cel putin 2 ani !

# gogu de la strehaia date 6 February 2017 23:35 +2

DLE.PROFESOR  o  respectoasa rugaminte;spuneti ,ca mor de curiozitate ce facultate de drept a conferit titlu de doctor in drept reputatului procuror general?Mor de curiozitate.Am o vaga banuiala si as ar fi posibil ca banuiala mea sa fie confirmata de dvs. Stiti cumva si titlu lucrarii de doctorat?Multumesc

# gogu date 7 February 2017 12:34 +1

Sa se verifice teza de doctorat a lui Augustin Lazar ! S-ar putea sa avem mari surprize cu privire la plagiat !! Efectuati aceste demersuri ! Ticalosii trebuie invinsi cu propriile arme !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva