21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM, PE URMELE GENERALULUI SRI – Ministrul Justitiei Stelian Ion a pus CSM sa verifice daca fostul sef al Directiei Juridice din SRI, generalul Dumitru Dumbrava, a fost la cafele in birourile judecatorilor de Tribunalul Bucuresti. Deputatul Daniel Ghita ii ceruse lui Stelian Ion sa precizeze: “Care au fost calitatea si scopul prezentei sale la aceasta instanta, cu ce magistrati a avut intalniri si discutii, daca a fost inregistrat in registrul de evidenta de la poarta de acces” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 July 2021 14:52
Vizualizari: 7255

Consiliul Superior al Magistraturii a fost pus de ministrul Justitiei Stelian Ion sa verifice daca generalul SRI Dumitru Dumbrava (foto), fost sef al Directiei Juridice din SRI si coordonatorul “campului tactic” din Justitie, a fost la cafele in birourile judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. Solicitarea lui Stelian Ion adresata CSM a venit dupa ce deputatul PSD Daniel Ghita i-a cerut ministrului Justitiei sa faca verificari in legatura cu scopul vizitei lui Dumbrava la TMB si sa identifice magistratii cu care generalul SRI s-ar fi vazut.


 

La inceputul lunii iunie 2021, deputatul PSD Daniel Ghita a formulat o interpelare (vezi facsimil 1) catre ministrul Justitiei Stelian Ion in care a cerut detalii despre vizita pe care generalul SRI Dumitru Dumbrava, astazi in rezerva, ar fi facut-o in luna aprilie la Tribunalul Bucuresti. Demersul lui Ghita a venit in contextul in care Lumea Justitiei, in 7 mai 2021, la sectiunea “Vorbe de fumoar”, a prezentat o serie de informatii conform carora Dumitru Dumbrava ar fi fost vazut la Tribunalul Bucuresti, unde ar fi stat ceva timp la etajul unde se afla birourile judecatorilor, vizita avand loc inainte de executia fostului primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie (click aici pentru a citi).

Astfel, Daniel Ghita i-a solicitat ministrului Justitiei urmatoarele: “Sa dispuneti verificari, prin Corpul de control al ministrului Justitiei si prin Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a stabili daca generalul in rezerva Dumitru Dumbrava a fost prezent la Tribunalul Bucuresti in perioada aprilie-mai 2021, care au fost calitatea si scopul prezentei sale la aceasta instanta, cu ce magistrati a avut intalniri si discutii, precum si daca a fost inregistrat in registrul de evidenta de la poarta de acces in tribunal, urmand sa-mi comunicati constatarile efectuate si masurile dispuse”.

 


Ministrul Justitiei Stelian Ion i-a raspuns deputatului PSD Daniel Ghita in 23 iunie 2021 (vezi facsimil 2). Ocazie cu care i-a transmis ca a cerut CSM informatii in legatura cu cazul semnalat, privind vizita pe care generalul SRI Dumitru Dumbrava ar fi facut-o la Tribunalul Bucuresti, la etajul unde se afla birourile judecatorilor. Cu alte cuvinte, a cerut CSM sa verifice daca generalul SRI Dumitru Dumbrava a fost la Tribunalul Bucuresti, si cu ce scop:

Avand in vedere interpelarea adresata de dumneavoastra ministrului justitiei, pentru a va raspunde cat mai cuprinzator, va aducem la cunostinta ca am solicitat informatii din prtea Consiliului Superior al Magistraturii, urmand ca in momentul in care acestea vor fi primite, sa revenim cu raspuns”.

 


Raspunsul CSM e previzibil


Deocamdata, din documentele existente pe site-ul Camerei Deputatilor nu rezulta ca CSM a raspuns solicitarii lui Stelian Ion. Oricum, nimeni nu trebuie sa isi faca prea mari sperante, in conditiile in care cel mai probabil raspunsul CSM va fi in sensul ca vizita generalului SRI Dumitru Dumbrava la Tribunalul Bucuresti nu se confirma. Iar daca luam in calcul si posibilitatea ca unii dintre actualii membri ai CSM sa fi colaborat in trecut cu coordonatorul “campului tactic” din Justitie, desigur pentru combaterea coruptiei si a amenintarilor la adresa sigurantei nationale, atunci raspunsul CSM este previzibil.

Comentarii

# MN date 29 July 2021 15:13 +9

CSM Bobita , slugarete o rezolva repede, nu a fost domnul general niciodata in Tribunal, nu se gasesc probe, si gata problema este rezolvata

# Omul de pe stradă date 29 July 2021 15:55 +17

Nu prea înțeleg! Domnul deputat Daniel-Florin GHIȚĂ a devenit „Stimată Doamnă Senator“?

# Costel date 29 July 2021 16:25 +41

Ia te uita alt latrau , mare grangure pe banii nostri , din vizuina jigodiilor , asta e pe locul 3 dupe Maior si Coldea. Ba spurcatule , parazitati bugetul acestei tari , adica banii nostri , ca sa o aparati mai ales de strinezi ! Cum se face ca e plin de corporatii straineze care nici nu sunt impozitate ?! Desfintati dracului SRI , pastram 9 miliarde anual la buget !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva