16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUI FOLOSESTE DUBLA MASURA? - Senior editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc a expus in Parlamentul European problemele rapoartelor MCV pe Romania: “Monitorizarile Comisiei Europene s-au limitat prin a face apologia luptei anticoruptie, exacerband si laudand, exagerat si nejustificat, rezultatele DNA, refuzand cu obstinatie sa retina abuzurile unor procurori, interceptarile ilegale, condamnarile fara probe si alte incalcari grave ale Drepturilor Omului”

Scris de: B.G. | pdf | print

4 February 2020 17:40
Vizualizari: 12009

Senior editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc (foto 1 stanga) a expus marti, 4 februarie 2020 in Parlamentul European, in cadrul dezbaterii ”Statul de drept in UE” organizata si moderata de europarlamentara Maria Grapini (foto 1 - a treia din stanga), problemele rapoartelor Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Romania.Razvan Savaliuc a aratat ca desi MCV-ul trebuia sa inceteze inca din 2010, conform tratatului de aderare al Romaniei la UE, el este mentinut si in prezent. Senior editorul Lumea Justitiei a acuzat ca monitorizarile Comisiei Europene au fost, de fapt, laude exagerate si nejustificate la adresa DNA, refuzand sa se retina in rapoartele anuale abuzurile procurorilor interceptarile ilegale, condamnarile fara probe si alte incalcari grave ale Drepturilor Omului.

De asemenea, Razvan Savaliuc a facut in Parlamentul European si bilantul achitarilor DNA din ultimii 10 ani: 1000 de persoane achitate si peste 10 morti in timpul anchetelor, ajungandu-se in unele cazuri la rate de achitari anuale de peste 50%: “Atentie! Nu s-a spus niciun cuvant despre aceste atrocitati in Rapoartele MCV”.

Senior editorul Lumeajustitiei.ro si-a exprimat temerea ca dupa 'succesul' luptei anticoruptie din Romania, anumiti factori din Uniunea Europeana doresc o reeditare a experimentului romanesc, dar la nivel european. Savaliuc a explicat ca are aceasta ingrijorare intrucat Laura Kovesi a fost numita sefa Parchetului European nu ca urmare a rezultatelor profesionale, ci a unor aranjamente de culise.

Concluzionand, Razvan Savaliuc a precizat in cadrul dezbaterii ”Statul de drept in UE”, organizata si moderata cu profesionalism de europarlamentara Maria Grapini, ca factorii de raspundere care si-au asumat sarcina monitorizarii Romaniei la capitolul justitie au inchis ochii in ceea ce priveste abuzurile din justitia aservita controlata de servicii.

Iata discursul sustinut de Razvan Savaliuc in Parlamentul European:

“Din 2007 de cand a aderat la Uniunea Europeana, Romaniei i s-a impus sa accepte un Mecanism de Cooperare si Verificare (MCV) care a fost impus pana in prezent, adica vreme de mai bine de 12 ani, desi mecanismul trebuia sa inceteze dupa numai 3 ani, adica in 2010, conform tratatului de aderare.

In fiecare an, Comisia Europeana finalizeaza un raport MCV in care face o radiografie a problemelor si institutiilor din sfera Justitiei, prin care emite critici si recomandari de urmat pentru intarirea Statului de Drept in Romania.

Aproape invariabil, monitorizarile Comisiei Europene si ale comisarilor pe justitie s-au limitat prin a face apologia luptei anticoruptie, exacerband si laudand, exagerat si nejustificat, rezultatele parchetului national anticoruptie – DNA, refuzand cu obstinatie sa retina in rapoartele anuale ale MCV abuzurile unor procurori, interceptarile ilegale, condamnarile fara probe si alte incalcari grave ale Drepturilor Omului, chiar si cand acestea erau retinute de Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Rapoartele MCV au inchis ochii la abuzurile a zeci de procurori DNA, care au trimis in judecata, in mod nejustificat, politicieni, demnitari si alesi locali, oameni de afaceri, patroni de trusturi de presa, magistrati, medici etc.

In ultimii 10 ani, DNA a inregistrat o cifra uluitoare, de peste 1000 de persoane achitate, si peste 10 morti in timpul anchetelor, ajungandu-se in unele cazuri la rate de achitari anuale de peste 50%. Pentru a intelege gravitatea fenomenului, voi enumera cativa demnitari trimisi in judecata fara probe, unii dupa ce au fost dati jos din functii:

- fostul premier Victor Ponta, presedinte al PSD – achitat definitiv;

- fostul Presedinte al Senatului Calin Popescu Tariceanu,
presedinte ALDE – achitat definitiv;

- actualul premier al Romaniei Ludovic Orban, presedinte al PNL –
achitat definitiv;

- fostul judecator al Curtii Constitutionale Toni Grebla – achitat
definitiv;

- actualul presedinte al Inaltei Curti Corina Corbu – achitata
definitiv;

- fostul Procuror General al Romaniei Tiberiu Nitu, dat jos din
functie cu acuzatii false, apoi dosarul a fost clasat din lipsa de
probe;

- numerosi judecatori ai Inaltei Curti dati jos din functii, inclusiv
sotia fostului judecator al Romaniei la CEDO Corneliu Birsan –
achitati definitiv;

- zeci de judecatori si procurori din intreaga tara, numerosi oameni
de afaceri, primari, inalti functionari, multi tinuti cu lunile in arest –
achitati definitiv.


Atentie! Nu s-a spus niciun cuvant despre aceste atrocitati in Rapoartele MCV. Nici macar cand din 2017 au aparut dovezi ale unor protocoale secrete intre Inalta Curte, Serviciul Roman de Informatii si Parchetul General, adevarate contracte prin care se decidea dinainte cine sa fie pus sub acuzare. Multi acuzati erau judecati pe probe tinute la secret, care nu li se aratau, consemnandu-se in notele secrete ajunse ulterior in presa ca informatiile sunt destinate doar magistratilor de caz.


Abia in 2019, dupa imensul scandal national pe existenta protocoalelor secrete, in ultimul Raport MCV s-a strecurat o fraza timida, calificandu-se drept 'alegatii' acuzatiile la adresa nelegalitatii protocoalelor. Asta in conditiile in care Curtea Constitutionala a Romaniei declarase prin hotarare, drept ilegale, protocoalele dintre servicii si parchete.

Personal, am intocmit in noiembrie 2017 un 'Raport privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005-2017' (click aici pentru a citi) pe care l-am trimis prin posta vicepresedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans, raport in care am inventariat seria de acte secrete prin care in Romania s-a creat o justitie oculta, controlata la anumite nivele de serviciile de informatii si care a actionat pentru decimarea elitelor romanesti, in special cele din politica si mediul de afaceri. Domnul Frans Timmermans (fost ofiter de informatii in Olanda) mi-a raspuns in mod uluitor ca nu il intereseaza amestecul serviciilor de informatii in justitie intrucat aceste aspecte exced atributiilor MCV.

Cu mare regret am constatat ca in ultimii 10 ani MCV si-a depasit brutal limitele unei cooperari loiale si a devenit un instrument de corupere a Statului de Drept in Romania, in scopuri ascunse, cu efect de incurajare a abuzurilor din parchete si instante, pe linia asa-zisei lupte anticoruptie. Aceste Rapoarte MCV nu au tinut cont nici de pozitiile asociatiilor profesionale ale magistratilor, care au acuzat ca DNA este un instrument de presiune asupra judecatorilor, depistandu-se in final ca peste 3000 de magistrati din intreaga tara (adica aproape jumatate) au fost tinta unor dosare penale.

Inexplicabil, niciodata nu se publica numele persoanelor/expertilor care intocmesc Rapoartele MCV anuale, care omit si mistifica realitatea si nici din ce surse se informeaza acestia, surse care mai mult ca sigur sunt din zona ONG-urilor finantate de fundatiile omului de afaceri George Soros, care vehiculeaza in media romaneasca aceleasi mesaje nereale.

Tare imi este teama, ca dupa 'succesul' luptei anticoruptie din Romania, anumiti factori din Uniunea Europeana doresc o reeditare a experimentului romanesc, dar la nivel european.

Am aceasta ingrijorare intrucat Laura Kovesi, fosta sefa a DNA si semnatara a protocoalelor secrete ilegale, a fost numita sefa viitorului Parchet European, nu ca urmare a rezultatelor sale profesionale care nu o recomandau pentru o asemenea functie, ci a unor aranjamente de culise intre sefii unor state precum Franta si Germania. Faptul a fost recunoscut chiar de presedintele Romaniei Klaus Iohannis, care a emis in 2019 un comunicat de presa in care a anuntat ca a vorbit la telefon cu presedintele Frantei Emanuel Macron, care i-a dat asigurari ca Kovesi va fi sustinuta pentru parchetul european. Oare asa functioneaza statul de drept in U.E.?


In concluzie, in numele luptei anticoruptie, in Romania a avut loc o epurare masiva a elitelor romanesti din politica, mediu de afaceri, presa, magistratura, medicina s.a.m.d. Iar factorii de raspundere care si-au asumat sarcina monitorizarii Romaniei la capitolul justitie au inchis ochii la toate abuzurile din justitia aservita controlata de servicii. Cui ii foloseste o asemenea dubla masura?
”.

Iata cateva fotografii de la eveniment:
Comentarii

# coco date 4 February 2020 17:54 +41

Bravo dle Savaliuc!!!!!!!!!!!!! Vreau si video!!

# Lita date 4 February 2020 18:34 +25

Felicitari d-lui Savaliuc. MCV a facut mult rau Romaniei. Unde le-a fost capul celor care au jurat sa respecte constitutia si legile tarii? Raul a fost facut si nu mai poate fi indreptat curand.

# Bravo Savaliuc ! date 4 February 2020 21:04 +33

Cretinii din gasca UE, nu vad ca se va sparge ceata lui pitigoi daca nu se face dreptate ? Cum dracu` sa tii MCV-ul mai mult de 12 ani cand zice negru pe alb , ca e pe 3 ani ???!!! Roexit ! Urgent ! E un rahat cu apa rece aceasta adunatura numita UE . Utilizeaza dubla masura , dubla calitate, dubla viteza , etc. :eek:

# Ion date 4 February 2020 21:05 +17

Felicitari Dle Savaliuc si Dna Grapini!

# Romanii au un nume!!! date 4 February 2020 21:32 +28

In honoris "Summa cum laude" pentru domnul Razvan Savaliuc! Iata atitudinea si rolul prin care ar trebui sa ne reprezinte integritatea tarii si respectul fata de cetateanul roman. Noi ne indulcim ochii la adevarurile spuse(chiar fin) de la obraz, dar sa-si ascuta urechile acei mari responsabili, sus pusi ai Europei unite, ca nu suntem servitorii, sau vasalii nimanui ...in asa zisa europa cu doua viteze, unde doar nemtii si frantujii se vor suverani(!?). Macar de le-ar crepa obrazul, celor cu limba perfida, declaratii inepte si abuziv-autoritare; vezi aici Barroso, Reding, Timmermans, Junckers, Jurova, mai nou una scoasa din buzunarul din dos al incompetentilor, van der Leyen, figuranti caraghiosi, dar cu tupeul celor care se cred buricul pamantului. La cat incaseaza de gros gologanii, continua sa isi bata joc de noi, romanii, ca si cum ar vrea sa omogenizeze tot si toate, ca apoi sa dikteze prin forta coerciziunii, nu-i asa, "de buna voie si nesilit de nimeni "(?!).

# Fantomas date 4 February 2020 21:41 +9

Daca adevarul existentei noastre ca natiune ii deranjeaza, sau mai rau, nici nu le pasa, atunci marea EU, prin alesii ei, doar raportat la politici de dominatie, e un putregai de personaje abjecte si mincinoase,ce ne poate trage pe un glissand in neant, si nicidecum, spre evolutie, progres si prosperitate. Chiar sa stai stramb, dar sa judeci drept, in fata cui??! Ca de unde nu-i adevar, si dreptate echivoca, nici Dumnezeu nu are a cere(...Dito est, mortua est. https://reversedictionary.org/wordsfor/the%20Court%20of%20Justice%20of%20the%20European%20Union

# DODI date 4 February 2020 21:48 +20

E bine că se spun lucrurilor pe nume. Dar cui? Celor care eludând realitatea crudă au numit o impostoare în funcția de procuror european? Celor care animați de sentimele ”po******re” au aplaudat toate minciunile lui ciolanis și PNL? Celor care au făcut zid în jurul trădătorilor de țară din PDL (macovei, ungureanu, preda, sigfrid, văleanu, etc.)? Celor care i-au garantat lui ciolanis că nu va numi comisar european român decât o nulitate liberală? Niciodată lupul pus paznic la oi nu va avea nici o tresărire la durerile oilor. Dimpotrivă. În aceste condiții putem vorbi de UE cu două viteze? Tare mă tem că noi avem o singură viteză. Și aceea marșarier!!!!!

# Roman Gyozo date 4 February 2020 22:41 +16

În sfârşit, Cineva spune şi adevărul! Bravo, Domnul Savaliuc!

# danndeac date 5 February 2020 12:01 +7

felicitări domnule Savaliuc,a-ți ridicat și problema și disputa dintre cele 2 barourii ,ținînd cont că sîntem un stat membru UE

# N.M date 6 February 2020 10:38 +15

tot respectul pentru un asemenea roman. multumim si celorlalti participanti alaturi de domnul Savaliuc. mi se pare mie ca este si doamna Garbovan?.

# Mioara Petrescu date 24 February 2020 16:20 +3

Dle Savaliuc ma adresez dvs.pentru ca am aceeasi atitudine fata de incorectitudinea si lipsa de profesionalism a instanțelor din justitie, ca si dvs.Cum as putea sa va aduc in atentie cazul meu care nu este un dosar penal ,dar abuzurile si aberantele sentințe judecătorești sunt realmente o rusine pentru aceste instante .Un dosar simplu de granituire cu o instituție a statului trenează de 10 ani.Actele din dosar sunt atât de clare încât si un student la drept ar da o sentinta dreapta.Va rog sa mi spuneti ma pot adresa Secției Speciale pentru ca nu pot accepta solutia data de ICCJ care in doua rânduri a facut copy paste dupa sentința Curții de Apel. Va multumesc pt un raspuns as fi dorit o scurtă întrevedere cu dvs.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva