Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Vorbe de fumoar – 13.12.2018 – Big Brother la Inalta Curte

Joi, 13 decembrie 2018 15:07 | Scris de L.J. | pdf | print | email

* E clar, Parchetul General a dat tonul si acum canta toti. Recent Lumea Justitiei publica o serie de fotografii din incinta Parchetului General care aratau ca in dreptul fiecarui birou se instaleaza camere video. PICCJ a venit la acel moment cu precizari si pretexte, iar valul a trecut. Acum insa constatam ca practica parchetului condus de taica Lazar este aplicata si la Inalta Curte, unde in dreptul fiecarei usi au rasarit niste cabluri din pereti (foto 1, 2, 3). De ce oare? Ne e greu sa credem ca firele sunt trase pentru a fi montate becuri, mai ales ca toata instanta suprema este luminata. S-or monta si la ei camere video? Pozele pe care le prezentam mai jos sunt facute in Inalta Curte, iar firele pe care le vedeti iesite din pereti sunt in holul de la intrare in instanta suprema, deasupra usii de la arhiva Sectiei penale, dar si la intrarea in biroul sefei Cristina Tarcea. Interesant! Si daca s-au decis si isi planteaza singurei camere video, e bine sa ne amintim ca si in trecut se filma in Inalta Curte, dar parca acele camere video erau montate pe holuri, nu in dreptul fiecarei usi. Care credeti ca e rolul cablurilor din pereti?* Tz, tz, tz, atata lipsa de inspiratie, doamna Tarcea? O tara intreaga a urmarit-o pe sefa Inaltei Curti, judecatoarea Cristina Tarcea, la marele eveniment din 13 decembrie 2018 cand a tras la sorti, a treia oara, noilor Complete de 5 judecatori, astfel cum CCR a dispus si CSM a trasat. Trecand peste faptul ca Tarcea va intra in istorie ca fiind judecatorul suprem care a bagat cel mai mult mana in boluri, fie dupa bile, fie dupa ravase, credem ca va intra in istorie si ca fiind judecatorul suprem cu cea mai mica experienta, ori viziune, daca va suna mai frumos, intr-ale vestimentatiei. De ce spunem asta? Pai, vedeti pozele de mai jos! Atata inspiratie din partea doamnei Tarcea sa se imbrace la fel la doua evenimente similare, la o distanta de doi ani, n-am mai vazut. In prima imagine o vedeti pe Cristina Tarcea cu celebrele-i bile turcoaz de la tragerea la sorti facuta joi, 13 decembrie 2018 (foto 4). In cea de-a doua imagine aceeasi Cristina Tarcea, in aceeasi tinuta, tot la tragerile la sorti pentru completele de 5, insa cele din 4 noiembrie 2016 (foto 5). Singurele diferente dintre cele doua imagini sunt, evident, bilele turcoaz si esarfa de la gat. Poate s-a imbracat asa pentru ca or fi hainele care ii poarta noroc, cine stie?! Nu spunem acum ca Tarcea sa devina trendsetter, doar ii recomandam sa fie mai atenta cum isi alege tinutele. Nu de alta, dar oamenii rai pot incurca fotografiile si pot pune o poza de la extragerile din 2018, cu o fotografie din 2016, din care lipsesc bilele turcoaz. Si apoi cine stie de ce o mai acuza cineva...

Sursa foto 4 Cristina Tarcea: Newsweek


Sursa foto 5 Cristina Tarcea: Lumea Justitiei

 

* Si ca tot suntem la tragerile la sorti ale Completelor de 5 judecatori ale Inaltei Curti, nu se putea sa nu fie nici de data asta ceva "deosebit". Si nu, nu ne referim la teama doamnei Tarcea ca nu ii venisera bilele din Franta. Ci la decanul de varsta al Inaltei Curti (de fapt inlocuitorul decanului de varsta, dupa ce decanul de varsta a zis ca nu poate participa la extragere) care a introdus numele judecatorilor supremi in bilele turcoaz, respectiv judecatoarea Paula Pantea de la Sectia I civila. Ei bine, aflati ca judecatoarea Paula Pantea este aproape pensionara. 2 zile o mai despart de acel moment. Potrivit decretelor semnate de presedintele Klaus Iohannis in 28 noiembrie 2018 (facsimil), in data de 15 decembrie 2018 Paula Pantea va fi eliberata din functia de judecator al ICCJ. Tare! Inca doua zile daca mai stateau, cine stie cine era la rand sa bage numele judecatorilor in bilele turcoaz.* Cei care au urmarit sedinta Plenului CSM de miercuri 12 decembrie 2018, la care a participat presedintele Klaus Iohannis, au putut observa ca acesta si-a citit discursul de pe foaie. Nu o sa ne legam de acest aspect, pentru ca de vreo 4 ani de cand este presedinte doar asa lucreaza, de pe foaie. In schimb, remarcam faptul ca Iohannis, dupa ce a fost acuzat din toate partile ca citeste de pe foaie mecanic, fara patos, fara emotie si fara vlaga, si-a schimbat un pic stilul de citit. A inceput sa faca pauze in vorbire, a inceput sa ofteze, sa ridice tonul in anumite momente, sa faca lucruri pe care oamenii le fac in vorbirea libera. Ceea ce nu este deloc rau! Totusi, asa cum probabil ati observat, Iohannis citea doua randuri, si apoi schimba foaia. De ce oare, nu stim. Dar ce credem este ca pe foile cu discursurile lui Iohannis au aparut la inceput sau la final de fraze paranteze cu recomandari ale consilierilor, care ar suna cam asa: (ofteaza), (ridica tonul), (pauza in vorbire), (glas impaciuitor), (glas amenintator), (indiferent), (zambitor), (ironic), etc.. Desigur, este o supozitie intemeiata pe schimbarea stilului de a citi al lui Iohannis. Singurii care ar putea deslusi insa misterul sunt presedinta CSM, judecatoarea Simona Marcu, si vicepresedintele CSM, procurorul Codrut Olaru, care au stat langa acesta in timpul sustinerii discursului.Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Accesari:5402

Comentarii

# DODI date 13 decembrie 2018 17:02 +11

1. Sunteți răutăcioși. Garcea și-a luat special COSTUMUL de extras bile. Cu celelalte putea avea ghinion și să iasă treaba corect. Așa că ea a mai sperat în pronia... sistemului (era să zic divină dar DI VINĂ e doar garcea că nu e dusă la biuserică! 2. Ciolanis, marele specialist în citi rar de pe foaie, făcea pauzele pentru a se verifica să nu sară creun rând și să nu arunce lături spre PSD. În cretinismul său deja notoriu nici nu te puteai aștepta la ceva bun. Prima dată că va spune un cuvânt bun despre cineva înseamnă că apar semne de turbare.

# Gilu date 13 decembrie 2018 17:20 +1

Ce ciudat ! Romania nu mai are bile ...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER