4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 15.08.2012 – Sute de procurori din tara sunt oripilati de actiunile politice ale PICCJ, care le distrug imaginea si risca sa-i transforme in tinte ale unor agresiuni

Scris de: L.J. | pdf | print

15 august 2012 20:44
Vizualizari: 5466

 

* Ceea ce face Parchetul General si DNA in aceste zile depaseste orice imaginatie doar pentru a se da satisfactie celui care i-a numit in functii pe sefii acestor institutii, in conditiile in care care la alegerile trecute de la europarlamentare, cand EBA, mezina lui Basescu, a iesit cum a iesit la vot in mod teribil de suspect, nu au miscat un deget. Nenorocirea e ca in toata tara, procurorii au ajuns sa fie injurati, lumea nefacand disctinctie intre procurorii politici din PICCJ – SUPC si DNA, care au asmutit circa 200 de procurori in aceste anchete nebune, si restul celor peste 2000 de procurori din alte parchete din tara care n-au nicio implicare. Avem informatii ca este foarte posibil ca anumite colective de procurori si chiar asociatii profesionale sa iasa public cu proteste impotriva acestor anchete ce nu pot fi justificate si care distrug imaginea Parchetelor, care risca sa genereze agresiuni asupra unor procurori.

 

* Anchetele lui Kovesi – Morar & Co (de la colonei) nu pot fi justificate ca oportunitate sub nicio forma. Chiar daca in anumite localitati au existat cateva sute sau mii de voturi fraudate, aceste fapte constituie „gainarii”, care trebuiau cercetate de parchetele locale, nicidecum de catre DNA si PICCJ – Sectia de urmarire penala, care trebuiau sa aiba alte prioritari: marea infractionalitate. Chiar daca am presupune ca in final s-ar gasi cateva mii sau zeci de mii de voturi fraudate – si cine a votat multiplu exista lege sa fie pedepsit – rezultatul referendumului nu poate fi schimbat, pentru ca au votat 8.500.000 cetateni, din care 7.600.000 pentru demiterea lui Traian Basescu. Atunci de ce aceasta goana dementa, de ce se cheltuie atatia bani pe anchete fara finalitate practica? Nu se putea lasa anchetarea „gainariilor” dupa ce se definitiva soarta referendumului? In tot acest timp, marea infractionalitate zburda, pentru ca sute de procurori ai PICCJ – DNA au fost scosi din productia pentru care au cu adevarat competente legale, pentru a se ocupa de lucruri care compromit imaginea procurorilor, cheltuind aiurea banii statului si avand un singur rezultat previzibil: lumea va fi speriata ca pe viitor sa nu mai vina la vot, ca sa nu le navaleasca anchetatorii prin case.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Elodia Ghinescu date 15 august 2012 20:48 0

Și eu am votat cu Dan Diaconescu! 

# cucu date 15 august 2012 21:29 +15

nu ar trebuii sa li se plateasca salariile pe toata aceasta perioada iar procurorii zelosi in frunte cu morar si liluta sa fie scosi din viata judiciara si trimisi in judecata pt abuzuri impotriva poporului roman

# CI date 15 august 2012 21:31 -25

Sunt zilele ăstea la tv reportaje despre procurori care năvălesc în casele oamenilor terorizându-i, care târăsc oamenii afară din biserică, de la sfânta slujbă, care fac fel de fel de orori despre care vom mai afla şi mâine. Cel mai mult a scandalizat faptul că li s-a cerut oamenilor să jure cu mâna pe Biblie, deşi obligaţia asta e reglementată de art 85 alin 2 cpp. Ce cuvinte grele s-au spus pe această temă, cu Biblia...folosită la şantaj. Primarii comunelor unde s-a votat în proporţie de 120-180% au organizat mitinguri de întâmpinare, evident cu transmisii live la tv...Circ, dezinformare şi manipulare! Deci nu trebuia făcută o anchetă în cazul votului multiplu...Bun! Şi nu trebuia aplicată legea, în privinţa jurământului? Nu e bine că procurorii s-au dus la ţară să audieze oamenii să nu-i plimbe pe drumuri pe banii lor? E delir...

# România date 15 august 2012 22:00 +10

Haideţi fraţilor, înainte de a va pretinde jurişti, învăţaţi limba română! "Ăstea" este agramat!

# CI date 16 august 2012 19:41 +1

Nu confunda gramatica cu ortografia...O să înveţi distincţia când vei trece în clasa a 4 a...

# Mai unge una, CI! date 16 august 2012 20:11 +2

"AGRAMÁT, -Ă, agramați, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care face greșeli elementare de limbă; p. ext. ignorant, incult. 2. Adj. Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie. – Din lat. agrammatos." Asadar, conform DEX, repetam pentru elevii neatenti, "Care conține greșeli elementare de gramatică și de ortografie". Ia, mai unge una!

# CI date 16 august 2012 20:35 -2

"Repetam" şi "neatenti" sunt produsul unui agramat sau al unei lipse de rigori ortografice? După "neatenti" trebuiau folosite două puncte, nu virgulă! ;-)

# CI date 16 august 2012 21:13 -1

"lipse de rigoare ortografică" am vrut să scriu...Credeam că mi-am învăţat lecţia, să recitesc ce scriu...E totuşi un forum unde scriem repede...şi mai puţin riguros! Mda...

# pentru CI ,iubitor de Bucuresti date 15 august 2012 22:10 +2

:D Io te-am invitat la Roma :sad: Nu putem sa schimbam oranduirea in Romania! Drepturile si libertatile romanilor sunt file de poveste...Fa-te ca nu vezi si nu auzi!

# Ezoteric date 15 august 2012 22:10 +8

Ci,ati sarit calul,potoleste te ! 

# Mitu date 16 august 2012 10:38 +6

CI-st, draga (ai vrea tu, dar poate militian, da!) incearca sa citesti toata cartea la care faci referire si, desigur, nu numai. Asa vei descoperi multe, foarte multe alte ,,minuni'' de care te vei minuna, chiar si in diletantismul tau. Desigur, cu aceasta ocazie, daca o vei fructifica, poate vei citi, pentru cultura ta generala si pentru propria aparare, daca va fi cazul, tot art. 85, dar si 86 cu trimiterile respective. Militianul tot militian ramane oriunde il duci si orice il pui sa faca!

# CI date 16 august 2012 19:37 -5

Mitule, eşti o putz...ă bleagă. Vezi că, măcar din 1968 încoace, jurământul la audierea martorilor de către organele de urmărire penală era aplicabil. Dacă nu mă crezi citeşte pe cine vrei: Neagu, Theodoru, Lucia Moldovan, Mateuţ, Volonciu...Precis o să spui că sunt băsişti!

# Mitu date 16 august 2012 19:51 +2

Mai CI, dar redus esti si o arati chiar dezinvolt! Iti mai spun odata si cred ca este suficient pentru acest ,,dialog'' si pentru tine. Citeste toata procedura penala si nu numai un rand din toate articolele ei. Pana la juramant si dupa juramant mai sunt cateva drepturi de respectat pentru orice participant la si in procesul penal. Am spus procesul penal si nu ce este in afara lui, daca poti intelege cu singurul neuron de militian. Daca nu esti in stare, te inteleg. Atata poti si basta! :zzz

# CI date 16 august 2012 20:25 -4

Mitule, îţi fac o favoare că te bag în seamă. Nu polemizez cu ţărani obraznici, neştiutori de carte...Eu discutam despre un subiect strict de drept: depunerea jurământului. Tu ai cotit-o politic şi m-ai contrazis, cu înjurăturile de rigoare, ca dovadă a culturii tale...de cartofi. Când ţi-ai dat seama că ai spus o prostie ne-ai umplut de vorbe...nimic concret! Ai schimbat subiectul...l-ai deturnat. Încă un lucru: persoanele audiate au relatat că au semnat formulare, adică înscrisuri cu regim special. Păi, asta nu înseamnă decât că a fost începută urmărirea penală, adică a fost declanşat procesul penal! Marş la studiu!

# Mitu date 16 august 2012 20:51 0

Ce faci inteligentule? Inventezi pentru a-ti acoperi magnifica teorie? Daca poti si, bineinteles, ai capacitatea citeste de la inceput ce ai scris si dupa aceea ...somn usor in mareata ta ignoranta. Militianul tot militian ramane, oriune ar fi si, bineinteles, la nivelul lui de ,,organ''!

# tsoara888 date 16 august 2012 16:33 +3

CI ca un basist de nadejde ce esti dezinformezi , art 85 alin 2 cpp se refera la martori , pentru cultura ta poti citi art. 73 Consemnarea declaraţiilor, iar ceea ce au facut procurorii intra sub incidenta art. 68.

# CI pt tsoara000 date 16 august 2012 19:31 -2

Păi, oamenii au fost audiaţi ca martori, că de aia au depus jurământ şi de aia li se aplică dispoziţiile art 85 alin 2. Explică-te, de ce sunt incidente prev. art 68 cpp, ce anume au făcut? Poate dai şi un sens la ce scrii...

# tsoara888 date 17 august 2012 23:01 +1

"alte mijloace de constrângere"... " în scopul de a se obţine probe". Oricum aceia care au comis aceste abuzuri...vor deconta...Politia politica ramane ..."politie politica" iar cine s-a pretat la asa ceva trebuie exclus din sistem iar in circumstantele date faptele sunt fara tagada, a se vedea , sensul, beneficiarul, scopul si...rezultatele.

# contraCi date 15 august 2012 21:42 +20

O intrebare am draga Oana Haineala, adica CI: de cand au devenit asa zelosi cei din tagma ta?

# John date 16 august 2012 00:35 +17

Draga CI, plangerile despre fraudele de la anterioarele alegeri prezidentiale (in special cele din strainatate) nu trebuiau rezolvate? Despre acele anchete, nimic. Normal, fraudele l-au avantajat pe stapanul tau, basinoasa basista!

# Emil date 16 august 2012 16:23 +3

John, admir limbajul! Iar ideea cu "stapanul" este formidabila: imi explica multe postari pe aici. Multumesc  8)

# Pt comunistul John date 16 august 2012 08:53 -12

Preocuparile legate de fraudarea alegerilor a depasit granitele Romaniei.Ca ambele tabere au fraudat...o vor spune strainii care monotorizeaza TOT. ;-) Cine pierde?Romanii de pretudindeni mai ales cei care stiu ce inseamna greul si pretuiesc LIBERTATEA,in sensul bun al cuvantului,mai John-u-le!Apropos,CI isi sustine o idee si eu la fel,pentru ca asa inteleg eu libertatea de exprimare.

# Marinaru date 16 august 2012 09:29 +9

Aceste anchete sint NEMERNICII FARA FRONTIERE SI RUSINE . Pentru a ne arata ca sint si procurori corecti in tara asta,astept sa vad reactia lor. Kovesi,Morar hai la de claratii. Un cuvint despre EI : NEMERNICI .

# Mishu date 16 august 2012 09:38 +5

C.I. si "pt comunistul John" sunteti penibili . sper sa fiti platiti bine pt cat lingeti . Nu va mai exprimati pe forum-uri ca sunteti jalnici . Aveti grave tulburari de personalitate : fie amenintati pe toata lumea fie veniti cu fraze sforaitoare si va scuipati in san de parca ati baut doar apa sfintita , si asta numai pt a apara niste infractori si abuzuri ale unor angajati la stat .

# Lasa-ne,lasa-ne... date 16 august 2012 18:07 -6

:D informeaza-te Mishu' si exprima-te in cunostinta de cauza.Sa nu ma provoci ca sunt in stare sa fac publice-cu nume si prenume-nu va ajunge GOVERNU si PARLAMENTU?Sunteti prea lacomi si avizi de putere cu orice pret.Nu vorbiti de cei 7 miloane care au votat,sunt "cifre umflate" ca pe vremea lui nea Nicu' ;-)

# Mishu date 17 august 2012 05:31 +4

Hai sa vedem ! :P Despre ce vorbeam ? Fie amenintati fie folositi expresii "democrate" pe care le-ati citit undeva si aveti impresia ca dau bine . Fa publice numele !!! Nu ameninta doar . Sa vedem de ce esti in stare !!!!

# Somn usor! date 17 august 2012 17:38 -2

Nu te agita,cauta sa dormi pe partea dreapta!

# Nestiutorul date 16 august 2012 11:17 +6

Selaru a blocat cercetarile intr-un dosar cu o frauda de 4000 de miliarde la Romextera! Si ca sa fie sigur ca moare doasrul (sta de 6 ani blocat) a facut partilor vatamate dosar pentru santaj! pe el nu-l cerceteaza nimeni pentru favorizarea infractorului. Morare, aici nu mai ai competenta pe favorizare ca la Nastase? La puscarie!

# livia date 16 august 2012 14:13 +4

Da, si? Au ramas cu oripularea. Nu este de ajuns. Altceva decat sa se oripileze mai pot face? Daca da, sa faca, daca nu sa nu se mai oripileze.

# tsoara888 date 16 august 2012 14:58 +8

vai saracii ! sunt atat de oripilati incat au dat navala sa execute ordinele satrapului basescu.Este o intoarcere la anii de trista amintire 1950 .

# Manfred date 16 august 2012 15:40 -7

Aceasta panica a trompetelor infractorilor corupti e cea mai clara dovada ca referendumul a fost fraudat! Cat despre "oripilati", sa puna mana si sa munceasca. Sunt sute? Nu sunt zeci de mii? Eu asa credeam... :lol:

# viki date 16 august 2012 16:19 +7


Citeza pe Manfred
Aceasta panica a trompetelor infractorilor corupti e cea mai clara dovada ca referendumul a fost fraudat! Cat despre "oripilati", sa puna mana si sa munceasca. Sunt sute? Nu sunt zeci de mii? Eu asa credeam... :lol:
Nu mai dati din gura pe forumuri. Peste 7 mil. de oameni i-au zis securistului bisnitar PA!

# Manfred date 16 august 2012 16:28 +3

Da, i-au zis, si tot degeaba :lol:

# Titi Gutan date 18 august 2012 12:59 +4

Domnilor procurori ce nu sunteti de acord cu haita basista ce au navalit in casele oamenilor ,incalcand legea ! De vreti sa va credem ca nu sunteti implicati in aceasta mascarada si sa nu fiti fugariti de oameni cand va faceti corect profesia ,iesiti in fata si condamnati abuzul savarsit.Sunteti procurori si sunteti platiti din banii contribuabilor sa aplicati legea. APLICATI-O ! Puneti sub acuzare pe indivizii ce intra in curtile oamenilor ,fara mandat,profitand de naivitatea si spaima acestora.Ei nu au bunul simt sa se recomande si isi aroga dreptul de a ancheta oameni la marginea santului tinand in mana Biblia.Oare ,mai nou .in facultatea de drept se preda cursuri de popi procurori ai inchizitiei ?

# tsoara888 date 19 august 2012 19:27 +2

De 70 de ani procurorii au fost intotdeuna instrumentele pline de zel a terorii si dictaturii , asa cum in anii 50-60 au fost exponentii ciumei rosii la fel s-au comportat 1987 la brasov , in 1989 la timisoara , la mineriade ( unde a participat si catzeaua macovei ) si se repeta azi , in 2012 , in satele romaniei ! Atentie procurolrilor ! Ve-ti da “sama”.

# Myroda date 20 august 2012 13:17 +1

Reforma Macovei = poliție politică atâta timp cât sunt anchetate majoritar „cazuri” din fosta opoziție (USL) și doar mici cazuri din pdl, atâta timp cât sunt anchetați cetâțeni care s-au prezentat la vot și nu cei care au împiedicat oamenii să vină la vot... Cred ca schimbarea s-a produs deja în mentalul colectiv, cetățenii au început să ia atitudine și să protesteze în diferite feluri asumând riscuri de a intra și ei în colimatorul procurorilor politici. Poate că aceste acțiuni vor conduce și la o oarecare curățire morală a justiției care ar putea ajunge să apere drepturile cetățenilor și patrimoniul public de jefuiala continuă de 22 de ani, indiferent cine o face!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva