20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DE EI DEPIND CA SA INTRE IN MAGISTRATURA – CSM a dezvaluit numele magistratilor care vor elabora subiectele la examenul de admitere la INM din sesiunea iunie-septembrie 2015. Cap de lista sunt profesorul Gabriel Boroi si sefa Sectiei penale de la ICCJ, judecatoarea Mirela Sorina Popescu. Din comisii mai fac parte Daniel Gradinaru, Mihai Udroiu, Florin Streteanu, Valerina Cioclei, Stefan Pistol, Mariana Ghena, Maricela Cobzariu, Luminita Ninu Cristiu sau George Dorel Matei (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 August 2015 16:05
Vizualizari: 18802

Consiliul Superior al Magistraturii a facut publice numele magistratorilor, profesorilor, lectorilor ori formatorilor INM care vor face parte din Comisiile de elaborare a subiectelor, de solutionare a contestatiilor si de examinare a candidatilor inscrisi in concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii in sesiunea iunie-octombrie 2015. Conform Hotararii Plenului CSM nr.704 din data de 30 iunie 2015, persoanele selectate pentru a face parte din Comisia de elaborare a subiectelor si Comisia de solutionare a contestatiilor au fost inscrise in baza de date a INM si CSM si au urmat cursurile INM privind metodele si tehnicile de evaluare.


CSM aprobat propunerea INM pentru functia de presedinte al Comisiei de elaborare a subiectelor in persoana lui Gabriel Boroi (foto), profesor universitar doctor, formator al Institutului, iar pentru presedintia Comisiei de solutionare a contestatiilor pe sefa Sectiei penale a Inaltei Curte de Casatie si Justitie judecatoarea Mirela Sorina Popescu.

Comisia profesorului Boroi

Astfel, profesorul Gabriel Boroi va coordona Comisia de elaborare a testului grila de verificare a cunostintelor juridice pentru disciplinele Drept civil si Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal, Comisia de elaborare a testului de verificare a rationamentului logic si Comisia de examinare pentru sustinerea interviului.

Printre membrii de drept sau membri supleanti din Comisia lui Boroi, de la Disciplina Drept civil si Drept procesual civil se gasescu nume precum judecatoarea ICCJ Ioana Beatrice Nestor, judecatorul CA Bucuresti Ionut Militaru sau judecatoarea TMB Mirela Stancu.

Pe lista membrilor de drept sau supleanti care vor alcatui subiectele pentru testul grila de la examenul de admitere la INM la Disciplina Drept penal si Drept procesual penal ii gasim pe profesorul universitar de la Facultatea de Drept a Univ. Babes Bolyai Cluj, Florin Streteanu, judecatorii CAB Daniel Gradinaru, Luminita Ninu Cristiu, George Dorel Matei, judecatorul CA Oradea Mihai Udroiu, judecatoarea TMB Lucretia Albertina Postelnicu sau judecatoarea Nicoleta Constantinescu de la Judecatoria Cornetu.

Pe lista membrilor care vor face parte din Comisia de examinare pentru sustinerea interviului, ii gasim pe judecatorii ICCJ Marius Dan Foitos, Ruxandra Monica Duta, Stefan Pistol, Mariana Ghena, Carmen Popoiag, Doina Popescu, pe judecatorea TMB Miorita Ban, pe judecatoarea CA Cluj, Dana Cristina Girbovan, pe judecatoarea CA Galati, Mihaela Neagu, pe procurorul PICCJ Tudorel Stefan, procuroarea Iuliana Stefan, prof.univ.dr. Valerian Cioclei de la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti sau prof.univ.dr. Gheorghe Durac de la Facultatea de Drept a Universitatii Al.Ioan Cuza din Iasi.

Comisia judecatoarei ICCJ Sorina Popescu

De cealalta parte, judecatoarea Mirela Sorina Popescu va coordona activitate Comisiei de solutionare a contestatiilor formulate impotriva rezultatelor obtinute la testul grila de verificare a cunostintelor juridice la disciplinele Drept civil si Drept procesual civil, Drept penal si Drept procesual penal si Comisia de solutionare a contestatiilor impotriva rezultatelor obtinute la testul de verificare a rationamentului logic.

Potrivit listei aprobate de CSM, din Comisia de solutionare a contestatiilor impotriva rezultatelor obtinute la testul grila de verificare a cunostintelor juridice pentru Disciplina Drept civil si Drept procesual civil au fost propusi membrii precum judecatoarele ICCJ Simona Gina Pietreanu si Roana Popa, judecatorul CA Galati Alexandru Bleoanca,, judecatorii CA Bucuresti Dorina Zeca, Marius Galan sau Anamaria Lucia Zaharia.

Pe lista judecatorilor care vor solutiona contestatiile la Disciplina Drept penal si Drept procesual penal se regasesc numele judecatorilor ICCJ Florentina Dragomir, Rodica Cosma si Maricela Cobzariu, al judecatoarilor CAB Iuliana Marilena Ciolca si Oana Burnel, ori al prcuroarei PICCJ Monica Dobrescu.

Concursul de admitere la INM este organizat in perioada 30 iunie-6 octombrie 2015, fiind aprobat de CSM in vederea ocuparii a 140 de locuri de auditori de justitie, dintre care 70 de locuri pentru judecatori si 70 de locuri pentru procurori.

*Cititi aici lista completa a membrilor alesi pentru elaborarea subiectelor la concursul de admitere la INM

Comentarii

# Alarma date 4 August 2015 18:54 +5

Poate verifica cineva si cati bani iau cei din comisiile de organizare din CSM (de la functiile de conducere in jos). Sunt sume uriase, este de fapt o mare afacere, mai ceva decat CARITAS. Ei isi propun sumele, ei si le aproba. RUSINE.

# Maria date 4 August 2015 19:12 +1

Despre nelegalitatea bursei la INM Intreband mai multe personae aflate in cunostinta de cauza, mi s-a spus ca bursa auditorilor de anul I este in jur de 1453 RONi ( net), iar pt anul II, ar fi 2 trepte, 1600 si, mai apoi, 1800 RONi. Analizand legea, insa, constat ca valoarea coeficientului pt auditori este de 5,63, iar valoarea sectoriala la care se aplica este de 600(chiar 701 RONi, dupa altii), de unde rezulta un brut de 3378 RONi si un net de 2369 RONi. Din asta, ar rezulta ca INM-ul retine ilegal din buzunarul auditorilor mai mult de 21984 RONi, pt care s-ar cuveni sa fie dati in judecata de toti auditorii si sa fie obligati la plata,cum au fost pt intervalul dintre terminarea INM si data efectiva a numirii pe post (Legi aplicabile 330/2009 +284/2010).Care este punctual Dvs de vedere in aceasta chestiune?

# alina date 5 August 2015 14:46 0

Legea 285/2010, Legea 283/2011, OUG 103/2013 etc. - valoarea de referinta de 600 lei nu se aplica pt. 2011, 2012 s.a.m.d.

# Maria date 5 August 2015 22:33 0

(desi e de comentat pe textile de lege indicate)Va multumesc mult pt clarificare.

# unu care a reusit! date 4 August 2015 21:19 -3

Lasati vrajeala! Puneti dreacu mâna pe carte si reusiti! după aia vă doare la vasile!

# PILE INM date 7 August 2015 12:56 +1

LUJULE, daca ai curaj, fa un reportaj bomba despre cum se intra la INM pe relatii si spagi! habar nu au beizadelele astea de viitori magistrati ce e ala drept. ei stiu doar ca sunt zeii pe Pamant.  Rusine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva