22 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECIZIA CRIMINALA A GUVERNLUI CITU – PSD acuza: „Abandonarea testarii periodice a elevilor e o decizie criminala, care le compromite sansa la educatie, le pune in pericol siguranta, in contextul cresterii infectarii cu tulpina Delta... Elevii sub 12 ani nu dispun de optiunea vaccinarii. Studiile arata ca persoanele vaccinate care au implinit aceasta varsta pot transmite virusul. Testarea periodica a elevilor e vitala pentru mentinerea scolilor deschise in siguranta”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 septembrie 2021 15:53
Vizualizari: 2233

Guvernul lui Florin Citu (foto dreapta) a abandonat scolarii, lasandu-i prada infectarii cu noua tulpina Delta a coronavirusului.Acuzatia a fost exprimata luni, 13 septembrie 2021, de catre Partidul Social Democrat, condus de Marcel Ciolacu (foto stanga), care le reproseaza liberalilor ca au renuntat la o masura ce ar fi permis inceperea anului scolar in siguranta – si anume: testarea periodica a elevilor.


Iata comunicatul PSD:


Abandonarea de catre Guvern a testarii periodice in scoli este o decizie criminala pentru educatia si sanatatea elevilor

PSD considera ca abandonarea de catre Guvern a masurii testarii periodice a elevilor reprezinta o decizie criminala, care compromite sansa la educatie a elevilor si pune in pericol siguranta acestora, in contextul cresterii ratei de infectare in randul copiilor si adolescentilor cu tulpina Delta a SARS-CoV-2.

In conditiile in care elevii sub 12 ani nu dispun de optiunea vaccinarii, iar studiile validate la nivel international arata ca persoanele vaccinate care au implinit aceasta varsta pot transmite virusul, testarea periodica a elevilor, cu cel putin cate doua teste pe saptamana, reprezinta o masura vitala pentru mentinerea scolilor deschise in conditii de siguranta. Aceasta solutie este aplicata cu succes in multe state occidentale atat in privinta prevenirii transmiterii virusului in unitatile de invatamant, cat si pentru asigurarea desfasurarii cursurilor cu prezenta fizica.

Este evident pentru toata lumea ca cel de-al doilea an scolar din aceasta pandemie incepe cu aceeasi incertitudine si nesiguranta ce a caracterizat si anul precedent. Guvernul nu mai are nicio scuza! Este revoltator ca ministrii Educatiei si Sanatatii au irosit toata vacanta scolara si nu au organizat testarea pe scara larga in sistemul de invatamant, doar din cauza disputelor politice dintre partidele din Coalitia de guvernare. Chiar si acum, in al treisprezecelea ceas, Guvernul Citu se afunda din ce in ce mai mult in conflicte politice pentru putere, fara a face nimic pentru buna desfasurare a noului an scolar.

Testati, nu va mai certati!”

Comentarii

# NC date 13 septembrie 2021 17:22 +18

Aici chiar nu are dreptate "liderul" PSD. Sau mai bine zis, nici aici nu are dreptate. Ar trece toata ziua cu testarea copiilor si le-ar creea sentimentul de frica de a merge la scoala. De unde sa stie parintii ca teste sunt facute conform standardelir. Mai bine online decat cu teste. Au incercat si alte tari si nu a dat rezultate. A vorbit si el sa se afle in treaba.

# RADU Marius date 13 septembrie 2021 17:27 +45

Lăsați copiii în pace domnule Marcel Ciolacu! Băgatul bățului, forțat pa nasul copilului, constituie maltratare fizică și psihică. Adică rele tratamente! Nu trebuie implicați copiii în „Jocul politic” . Testarea forțată nu are nicio legătură cu educația.

# Nu conteaza varsta : toti pot lua si transmite COVID19 date 13 septembrie 2021 17:49 +36

S-a mancat mult rahat pe tema asta , si nu doar in RO , la fel si cu mastile , etc. Cea mai buna e distantarea , apoi ajuta si masca cat de cat si spalatul pe maini daca le duceti la nas, gura , ochi. Inca o chestie: daca punem intr-o camera un infectat COVID19 si apoi introducem un vaccinat si un nevaccinat , ce obtinem ? "Esact" : 3 infectati ! Caci si pe treaba asta se manca rahat masiv , cum ca neinoculatii ii infecteaza pe ceilalti ! PS. Acum ceva timp se zicea chiar ca innoculatii sunt imunizati ! pai atunci ce te mai bate grija de "ce face" altii ? Ati obsevat ca acum s-a schimbat , nu prea se mai zice ca te-ai imunizat , caci nu e cazul ; pe scurt "vaccinurile" sunt de cacao ... Israel a "vaccinat" peste 90% , ca si Islanda , iar acum au cam 10000-11000 pe zi de infectati . Alte 2 tari care mergeau bine Vietnam si Coreea de Sud , acum sunt varza ! Mai incet cu "vaccinarea" pe scari deci mai ales c apoate avea efecte negative GRAVE peste 3-5 ani (diabet de tip1 , sterilitate

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2021 – 30 milioane euro, spaga la oamenii lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva