15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECLARATIE BOMBA – Judecatoarea Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR, dezvaluie ca majoritatea magistratilor aflati in “campul tactic” al SRI au semnat angajamente, sub riscul sanctiunii, ca vor solutiona dosare pe documente secrete la care nici inculpatul, nici avocatul nu au acces: “Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana... sunt putini care n-au semnat”

Scris de: L.J. | pdf | print

6 July 2015 15:16
Vizualizari: 69843

Unul dintre magistratii de tinuta ai Romaniei, judecatorul Viorica Costiniu (foto) de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, fost presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, in prezent presedinte de onoare al AMR, a facut recent o declaratie soc la o dezbatere organizata de FACIAS, in prezenta unor parlamentari si reprezentanti ai presei si ONG-urilor. Viorica Costiniu a afirmat ca in cauzele penale in care exista documente secrete provenite de la serviciile de informatii, magistratii au fost obligati sa semneze angajamente secrete, potrivit carora vor judeca pe baza documentelor clasificate, cu obligatia de a nu le arata inculpatilor si nici avocatilor acestora. Viorica Costiniu a fost foarte categorica, precizand ca: “Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana... sunt putini care n-au semnat.”


Declaratia Vioricai Costiniu scoate la iveala faptul ca prin asemenea metode, dreptul la aparare este incalcat flagrant in Romania, cata vreme exista situatii in care verdictele de condamnare se iau pe probe la care apararea si acuzatii nu au acces. Asa ceva apare de neconceput intr-o justitie dintr-un stat democratic, dar se coroboreaza cu declaratia generalului SRI Dumitru Dumbrava, care a recunoscut public ca SRI isi pastreaza interesul in cauzele penale si ii urmareste pe magistrati pana la solutionarea definitiva a dosarelor.

Iata declaratia judecatoarei Viorica Costiniu:

Legea sigurantei nationale s-a promulgat recent si a prevazut, sub sanctiune disciplinara... s-a introdus o litera (n.n. - Legea 255/2013 prin art. 51 a modificat art. 7 alin 4 si 5 din Legea 182/2002 si s-a dat HCSM nr. 140/6.02.2014), in care obliga, sub supravegherea unui director de securitate, a unui ofiter se securitate care poate sa ma verifice ce masuri iau in dosar, sa imi iau angajamente cu privire la instrumentarea anumitor documente care sunt in dosar. Adica ce presupune? Ca eu daca am intr-un dosar anumite documente, pot sa am acces la ele numai eu, sa-mi formez o opinie, nici inculpatul, nici avocatul nu au acces la aceste documente si eu pot sa judec dosarul si sub influenta acestor documente la care ceilalti nu au voie. Daca eu incalc, lucru pe care l-am facut o data, si pun la dispozitie si avocatului si inculpatului, sunt sustenabila (susceptibila – n.r) de sanctiune. La ce a dus acest lucru? Angajamentele s-au semnat. Toata magistratura romana... sunt putini care n-au semnat.”

 

 

Comentarii

# generalu SRI DE DE date 6 July 2015 13:28 -29

Corul bocitorilor din CSM: declarația dată de Daniel Dumbravă în cadrul acelui interviu a avut un caracter general, afirmațiile acestuia au fost scoase din context și au considerat că nu se poate spune că a fost vorba de un atac la adresa Justiției.

# mihai date 6 July 2015 13:44 +33

Domnu', in ce context poti pune vorbele alea astfel incat sa nu ridice un semn de intrebare?

# erată date 6 July 2015 13:58 +28

Plenul CSM a respins solicitarea UNJR de a cere explicatii de la SRI dupa declaratiile generalului  Dumbrava, 13 mai 2015. Asociatiile profesionale zic ca raportul IJ are un limbaj atipic unui magistrat. L-a scris SRI, nederanjînd așii în drept din CSM „ot” silabisirea sesizării că purtarea robelor in strada, la taraba foto a lui Cristi Danilet si a asociatiei Lider Just incalca legea avocaturii si constituie abatere disciplinara! 

# „CÂMP TACTIC” MINAT DE SRI date 6 July 2015 16:52 +13

UNJR: "Considerarea instanţelor de judecată ca fiind 'câmp tactic' al SRI, precum şi acceptarea prezenţei Serviciului în acest 'câmp tactic' până la soluţionarea definitivă a cauzei înseamnă acceptarea posibilităţii ca aceasta instituţie să acţioneze cu mijloace obscure asupra actorilor procesului judiciar, inclusiv procuror sau judecător. O astfel de premiză reprezintă un atentat grav la adresa independenţei justiţiei, ce nu poate fi acceptat nici măcar la nivel de aparenţă ori suspiciune"

# Ciolannis doarme? date 6 July 2015 21:34 +15

UNJR ii cere lui Iohannis sa intervina pentru stoparea imixtiunii SRI in Justitie: „Judecatorii sunt din start investigati, analizati si clasificati de SRI... Implica supravegherea, de tipul politiei politice, a magistratilor... Fiecare achitare va fi primita cu suspiciuni vis a vis de coruperea judecatorului insusi, fiecare condamnare va fi primita cu suspiciunea efectelor presiunii ascunse si obscure a serviciilor”, 4 iun 2015.

# ce-aveți cu bietul De De? date 7 July 2015 00:35 +9

AMR cere presedintelui Klaus Iohannis sa puna in discutia CSAT problema ofiterilor acoperiti din randul judecatorilor si procurorilor si declaratiile generalului Dumitru Dumbrava privind implicarea SRI in Justitie: “Magistratii acestei tari va solicita sa luati in discutie si sa le sprijiniti efortul, blocat partial de CSM, pentru a lamuri daca umbrele trecutului mai bantuie inca sistemul”, 15 mai 2015

# jalbă veche, caducă... date 7 July 2015 15:32 0

Horatius Dumbrava din CSM ii cere imperios lui Klaus Iohannis sa scoata politicul si serviciile de informatii din Justitie, sa denunte "practicile oculte" din procedura de numire a Procurorului General si a procurorilor-sefi DNA si DIICOT: "Trebuie sa decuplam Justitia de la jocurile politice, de la influentele politice, dar si de la influentele posibile ale serviciilor de informatii", 6 ian 2015

# SRI la raport? N-ai să vezi! date 7 July 2015 00:38 +12

Asociatia Procurorilor din Romania ii cere presedintelui sa cheme la raport SRI cu privire la implicarea serviciului in Justitie: “Va rugam sa convocati o sedinta extraordinara a CSM pe care sa o prezidati, sa cereti SRI sa-si precizeze pozitia si sa solicitati ministrului justitiei sa incrimineze fapta de a fi ofiter acoperit in Justitie”, 19 mai 2015

# avocățelu lu 2De date 7 July 2015 10:01 +5

Eduard Hellvig a esuat lamentabil in tentativa de a drege afirmatiile generalului Dumitru Dumbrava despre amestecul SRI in Justitie, care i-au scandalizat pe magistrati: "Urmarim sa nu existe judecatori, procurori, care pe drum au uitat ca servesc statul roman si au avut alte preocupari decat a servi statul roman". Practic, Hellvig a recunoscut ca SRI urmareste toti judecatorii si procurorii

# corifeii SRI au nevoie de instrucție date 7 July 2015 10:14 +5

Corifeii SRI în loc să facă așa gafe, mai bine s-ar instrui la CSM - are 1 specialist care le dă clase [în domeniul securității naționale a absolvit cursuri de specializare și programe de masterat: curs la Colegiul Galilee din Israel (iunie-iulie 2008); master în securitate și apărare națională la Universitatea Națională de Apărare 'Carol I' (2008-2009); master în științe militare și informații în cadrul Academiei Naționale de Informații (aug. 2008 — ian. 2010). Din 2011 este doctorand în științe militare și informații în cadrul programului doctoral organizat de Universitatea Națională de Apărare 'Carol I'.]  :P

# pașli domoj! date 6 July 2015 22:22 +11

Asociatia Magistratilor din Romania someaza CSM sa reactioneze in scandalul provocat de afirmatiile generalului Dumbrava, care au acreditat ideea implicarii SRI in Justitie: “In situatia in care membrii CSM, in formula actuala, dezamagitoare de multe ori, nu vor dovedi ca inteleg pe deplin care este limita mandatului pe care l-au primit, AMR le solicita public sa-si prezinte demisiile... Sa-si dovedeasca existenta pentru justitie ori, daca nu, sa plece acasa!” 19 mai 2015

# CREZUL SINCER AL SRI-STULUI date 6 July 2015 16:58 +11

Cu prilejul absolvirii unui curs minimal de iniţiere în domeniul de activitate al SRI, tânărul căpitan Dumitru Dumbravă (fost procuror stagiar) şi-a uimit şi consternat profesorii, chiar şi pe cei care serviseră regimul comunist în temuta Direcţie a VI-a (Cercetări Penale) cu modul în care şi-a declarat crezul său profesional: “Cea mai mare satisfacţie a mea este să arestez şi să trimit la puşcărie!“.

# idiosincrasia lui 2De date 6 July 2015 17:51 +11

Fostul debutant în SRI suferă de triskaidekafobie (frica de numarul 13), nefiind în stare să rețină art. 13 din L 14/1992: “Organele Serviciului Român de Informaţii nu pot efectua acte de cercetare penală, nu pot lua măsura reţinerii sau arestării preventive şi nici dispune de spaţii proprii de arest”.

# mulder, agentul mulder date 6 July 2015 22:56 +11

numai un frustat putea emite asemenea eculubratii. In acelasi timp, numai un ratat de procuror, ajuns datorita slugarniciei, in pozitia cheie pe care  detine acum, poate sa se bucure de asemenea ganduri. Mai ma gandesc ca, din imginile publice pe care le vedem cu totii, rezulta ce psihopati conduc serviciile secrete (declaratiile ciudatului "padurice", declaratiile lui codlea la audierea in comisia sri, de fapt citirea biletului si momentele hazlii in care - alt ciudat - pop explica ca audierile maraton au condus la nicio concluzie importanta, iar gheneralul codlea se stramba in fel si chip, aratandu-ne adevarata fata, un pic cam de .....socola?!)... Grav ce spune doamna Costiniu, dar noi nu suntem greci suntem....mermelaci si atat...vorba lu' 1... 8)

# SRI în acțiune date 7 July 2015 09:09 +7

De-ar fi singurul... Din CSM răzbate behăiala: "Oamenii simpli trebuie sa inteleaga ca justitia nu poate fi plebiscitara: judecatorii nu consulta publicul cand dau o solutie, ci doar legea", mai zice şi Cristi Danileţ şi dă DOVADĂ, LA RÂNDU-I DE O ENERVANTĂ PROSTIE CRASĂ! SERIOS???? PĂI ŞI ATUNCI, DACĂ NU CONSULTĂ PUBLICUL, CUM DRACULUI SE FACE CĂ DE CELE MAI MULTE ORI, SINGURA ARGUMENTAŢIE ABERATĂ A MAGISTRAŢILOR DE ARESTARE ESTE ACEEA A PERICOLULUI PENTRU ORDINEA PUBLICĂ? 

# Maria date 7 July 2015 15:04 +5

Genial comentariu...chiar asa este toate arestarile efectuate de Justitia independent au o formulare ,,inlaturarea unui pericol concret pentru ordinea publica'',in timp ce criminali in serie se plimba nestingheniti.Ei nu reprezinta pericol pentru ordinea publica. PANA CAND VA CONTINUA MASCARADA ASTA!!!

# Cea mai mare satisfacţie a mea este să arestez date 16 July 2015 22:00 0

Că acea nefericită exprimare nu a fost un accident avea să se constate ulterior, în activitatea de “consilier juridic” a căpitanului Dumbravă. De fiecare dată când era desemnat să efectueze vreo cercetare disciplinară, avea sadica plăcere să-şi intimideze “victimele” cu ameninţarea:“Cea mai mare satisfacţie a mea este să arestez şi să trimit la puşcărie!“. http://www.cotidianul.ro/ascensiunea-si-opera-generalului-sri-preocupat-de-inmatricularea-calculatoarelor-244099/

# Andrei date 16 July 2015 23:59 0

Neoferindu-i un loc de muncă potrivit cu așteptările sale, psihologii și șefii lui D. D. fac posibile crime demne de anii 50 ai Securităţii. E înfiorător că o mamă a doi copii dar colonel SRI a putut să ordone în octombrie 2011 „O să-i pun pe băieţii ăştia să vă bată, să vă omoare de nu o să mai ştie nimeni de voi! Loviţi-i, omorâţi-i, că-i îngropăm în spate şi nu îi găseşte nimeni!”. Poliţia locală le-a spus ziariștilor: E crimă între boschetari - SRI nu e implicat!

# greu cu graiul articulat date 24 July 2015 06:54 0

Vai, și poliția suferă de hiba diagnosticată de Herr Hellvig la SRI: „Serviciul Roman de Informatii lucreaza bine, dar din pacate are momente cand comunica prost.”

# generalu 2De date 6 July 2015 17:18 +7

Cu același avînt a bătut cîmpii la Comisia de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţii din cadrul Camerei Deputaţilor, emițînd opinii care siderează o ţara şi face ca Europa “să se îndoiască de modul în care generalii SRI înţeleg democraţia”, căci ceea ce urmează a făcut deliciul ironiilor marilor agenţii internaţionale de presă:“Computerele personale conectate la magistrala informatică trebuie să primească numere de înmatriculare, iar utilizatorii carnete de deţinători”.

# replică pe măsură date 6 July 2015 17:48 +10

Daniel Iane, deputat PNL, i-a atras atenţia că „Internetul a fost o invenţie a civililor. Nu e ARPANET (n.a. reţeaua militară creată de DARPA, predecesoarea Internetului), drumurile nu sunt ale armatei, sunt ale civililor. Armata a intrat pe drumurile noastre, asta e diferenţa. Eu vă înţeleg unde bateţi şi v-am spus că sunt un adept al acestor reglementări în ceea ce priveşte, nu Internetul, atât cât modul cum este el folosit, atât de către noi civilii cât şi de instituţiile statului. Iar, al doilea considerent, dacă-mi permiteţi: lăsaţi-ne pe noi să facem politică, lăsaţi-ne pe noi să facem declaraţiile politice. Dumneavoastră sunteţi invitaţi aici ca specialist al nostru, pe care noi îl plătim, vă întrebăm, ne răspundeţi, nu faceţi aprecieri”.

# informatoru neremunerat date 6 July 2015 20:56 +6

Generalul De De a ajuns celebru la dezbaterea „Ce au voie serviciile de informatii sa faca? Securitate si libertate in era digitala”, organizata de Friedrich-Ebert-Stiftung si Institutul European din Romania, 24 iun 2015.

# Trezește-te, CIOLANNIS! date 6 July 2015 21:58 +8

Asociatia profesionala a judecatarilor si procurorilor europeni MEDEL  ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa intervina in scandalul privind implicarea SRI in Justitie: "Judecatorii sunt pusi sub presiune si sunt intimidati... Orice influenta sau implicare a unui serviciu de informatii secrete in procesul de justitie ar reprezenta enormi pasi inapoi... Autoritatile sa ia masuri imediate pentru protejarea independentei sistemului judiciar", 23 mai 2015

# SANCHI date 7 July 2015 00:30 +4

MEDEL nu are habar de folia lui KWJ. Sincer Ciolannis (întrebat de i se pare normal să fie agenți acoperiți în presă + politică): "Da. Face parte din activitatea serviciilor și nu cred că este o problemă. Nu cred că trebuie noi să le spunem cum să-și facă treaba".  http://www.dcnews.ro/iohannis-spioni-in-presa-i-politica-ceva-normal_454990.html

# CSM îngroapă cazul ... date 6 July 2015 21:06 +4

AMR, UNJR si APR acuza CSM ca ingroapa cazul declaratiilor generalului SRI Dumitru Dumbrava: „Raportul Inspectiei nu raspunde motivelor ce au stat la baza solicitarii magistratilor... Aproximativ doua pagini de concluzii, formulate intr-un limbaj atipic unui magistrat, ne creeaza o 'suspiciune rezonabila'... Evenimentele recente dovedesc un dispret manifest fata de activitatea noastra, pe care-l expuneti public la fiecare sedinta” 

# CSM-iștii mai presus de muritori? date 6 July 2015 22:06 +2

Centrul de Resurse Juridice acuza modul in care CSM a tratat sesizarile asociatiilor profesionale privind declaratiile generalului Dumitru Dumbrava despre implicarea SRI in Justitie: “In registrul obisnuit, s-a grabit sa ingroape sesizarile intr-o maniera formalista, fara sa antameze fondul... CSM a hotarat sa sesizeze CSAT sa verifice toti judecatorii, procurorii... Intrebarea este de ce nu au inceput cu ei insisi? 'Campul tactic' e putin probabil sa se afle la judecatorii”

# unul din lumea cea mare date 6 July 2015 13:54 +15

ma inclin cu adinc respect in fata acestei ONORABILA JUDECATOR.asta i/o datoram imperiului raului ca deh a preferat sa se aplece la teava marelui licurici.acum exista si dovada de ce infractorii din (in)justitie au stat tacuti ,facind greva doar pentru salariile lor.cine dracului sa mai aibe incredere in (in)justitia romaneasca,poate doar aia de au fost condamnati pe ,,incredere,,.asa ca ramine cum am mai zis doar napalmul mai curata locul.si sa nu va aud pe pedelistii cu stele tatuate pe umeri ca ,o sa comentati idiotenii,aceasta femeie a suferit injustitia chiar cu sotul ei,a fost condamnat pe facaturi basiste,in ,,(in)justitia INDEPENDENTA SI REFORMATA,, de capul vostru sa fie!!!!!!!OARBA DUPA VOI!!!!!!!!(asta ca sa racnesc)

# mihai date 6 July 2015 13:42 +18

Si cand ii auzi pe astia cu statul de drept etc. Doamne, cata ipocrizie! La ce rahat, turcesc, bineinteles, se agita astia sa molfaie toata ziua vorbele astea cu statul de drept, legi s.a. ? Macar sa taca dreaq si sa nu mai fie ipocriti.

# stat polițienesc date 6 July 2015 21:11 +5

 Profesorul Viorel Ros sterge pe jos cu statul politienesc: „O tara in care Parlamentul si Guvernul nu exista, pentru ca sunt paralizate de spaima Parchetului, nu poate fi democratica!... O tara in care tacem de spaima nu poate fi democratica!... Stiu si ce nu stim noi ca am facut!... Zanganitul catuselor se aude pretutindeni! Nu conteaza ca sunteti vinovat ori nevinovat! Conteaza ca poate cineva sustine ca are suspiciuni rezonabile ca ati facut o fapta ca sa fiti incatusat!”

# binomu DNA-SRI date 6 July 2015 21:29 +5

 Jurnalistul Ion Cristoiu acuza ca "Binomul" pregateste schimbarea Guvernului prin forta catuselor: "Surse bine plasate in cercurile Puterii – vorba jurnalistilor americani – ma asigurasera ca premierul nu va supravietui lunii iunie... In septembrie 1991, Guvernul Roman era schimbat cu ajutorul batelor agitate de mineri. In 2015, Guvernul Ponta e schimbat cu ajutorul catuselor agitate de Binomul SRI-DNA... Ca sa vada Populimea ca Binomul SRI-DNA e Jupanul in tara asta"

# independența magistratului??? date 6 July 2015 22:18 +4

Uniunea lui Florea cere verificarea magistratilor daca sunt colaboratori ai serviciilor: “Este un demers ce trebuie infaptuit fara intarziere... Justitia nu poate functiona la standardele democratiei fara increderea publicului in independenta magistratului... Avocatii au dreptul dar si obligatia sa se asigure ca persoanele pe care le reprezinta sunt judecate de o instanta independenta si impartiala, in cadrul unui proces echitabil”, 18 mai 2015

# georgfischer date 6 July 2015 14:22 -17

ea a semnat? de unde stie ca majoritatea au semnat? are dovezi sau e zvon la coltu' biroului? daca-i cunoaste, ar fi bine sa faca o lista cu cei care au semnat si s-o publice la lujulica tataaaaaaaaa! sa afle si popolu' :)

# xxx date 6 July 2015 14:33 -8

Se referă la angajamentele pentru obţinerea certificatului O.R.N.I.S.S.?

# petre date 6 July 2015 14:42 +12

Intru-cat nu pun in discutie verticalitatea doamnei judecator Costiniu, pun cateva intrebari: -cui serveste acest mod de a face justitie ?; - cum poate un magistrat educat, cu discernamntul pastrat, sa  i-a la cunostinta de probe inteleg secrete, sa le prelucreze in interesul....., sa nu le puna la dispozitie avocatului sau partilor, sa nu discute despre ele iar in faza judecati cand este publica sa nu fie discutate, dar sa tina cont de ele la hotararea ?, - Totul sub luarea unui angajament secret..... Ma intreb daca lucrurile stau asa ce se doreste de fapt ? Totul este in opinia mea o dementa, boala incurabila. Imi aminteste de ani nu prea indepartati cand niste indivizi de la deparamentul securitati statului comunist, ca se numea col. Florea, col. Botonadi, col. Munteanu, mr.Savescu(ajuns mare formator judiciar si av.), etc. care  te invitau la Directia Cercetari Penale, te bateau , te tineau inchis luni de zile fara nici-o forma. Exemplele pot continua. E greu.

# CEKA date 6 July 2015 14:51 +17

Ceva intre CEKA si dictatura lui Antonescu. Prevad un sfarsit la fel de absurd. Daca nu as fi fost o tinta a campului tactic ziceam ca ce se intampla in Romania e ceva de Kafka.

# SRS date 6 July 2015 21:39 +6

“Oameni de la varful SRI, dar si de la varful altor servicii, incearca sa se substituie statului, utilizand ca instrumente, procurori, in special din DNA, dar si judecatori... O intreaga increngatura intre oameni ai serviciilor secrete si oameni din justitie... ”

# boală cronică... date 7 July 2015 01:03 +2

Traian Berbeceanu, pus sub urmarire penala de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional, acuza serviciile secrete ca i-au fabricat dosarul. Intr-o scrisoare lasata unui om de incredere Berbeceanu povesteste cum se permitea inculpatilor arestati sa faca sex in birourile politiei, cu acordul procurorului sef,  23 oct 2013

# profesionalism date 7 July 2015 12:59 0


Citeza pe boală cronică...
Traian Berbeceanu, pus sub urmarire penala de procurorii DIICOT pentru sprijinirea unui grup infractional, acuza serviciile secrete ca i-au fabricat dosarul. Intr-o scrisoare lasata unui om de incredere Berbeceanu povesteste cum se permitea inculpatilor arestati sa faca sex in birourile politiei, cu acordul procurorului sef,  23 oct 2013
Vorbesti despre acelasi Berbeceanu care defila cu familia pe net si despre care Bica insinua ;-) ca a gasit poze cu imaculata Kovesi?

# suspiciuni justificate date 7 July 2015 15:25 +1

CSM a acuzat ziaristii care au semnalat nereguli in dosarul lui Traian Berbeceanu, anchetat de procurorul pe care il reclamase pentru coruptie, ca au creat “suspiciuni cu privire la probitatea profesionala, independenta si impartialitatea” sefului DIICOT Alba, Ioan Muresan. Suspiciunile s-au dovedit justificate: DNA il acuza pe Muresan ca ar fi trucat probe impotriva lui Berbceanu.

# zeița dreptății e oarbă... date 7 July 2015 18:37 +2

 In mod vadit sfidator, inspectorii CSM s-au prefacut ca nu vad ca Muresan i-a deschis dosar lui Berbeceanu, in conditiile in care acesta l-a reclamat, situatie fata de care procurorul avea obligatia sa se abtina. Nov 2013

# binomu dosi capodopera tov-ei MACOVEI date 7 July 2015 01:10 +4

Monica Macovei este acuzata de Corpul de control al premierului ca, impreuna cu fostii ministri din guvernarea PDL Gheorghe Dobre si Sebastian Vladescu, a prejudiciat statul cu 40 milioane euro in afacerea Bechtel: “Modul in care au actionat persoanele care au semnat Nota de fundamentare a reprezentat un artificiu utilizat cu scopul de a justifica sustinerea pastrarii de catre Bechtel a sumei de 40.000.000 EURO”. 6 dec 2013. Raportul Corpului de control a fost trimis la DNA și SRI, care l-au dosit!

# Salvamar date 6 July 2015 15:03 +16

cum adica documente secrete? Adica pot fi judecat pe ceva despre care u habar nu am? Si daca documentul este o ”facatura” a serviciilor? Acest text este ANTOICONSTITUTIONAL...Cum poate exsista asa ceva intr- tara democrata?

# unul din lumea cea mare date 6 July 2015 15:33 +10

ptr salvamar// este preluata prevederea din PATRIOT ACT de la americani,numai ca acolo a intervenit curtea suprema(dupa evenimentele din 2001 a fost introdusa porcaria asta pentru,,linistea cetateanului american si prevenirea actelor terroiste,,)

# remember date 6 July 2015 23:11 +8

Salvamar, toate afirmatiile tale sunt cat se poate de corecte.Si afirmatiile D-nei judecator Viorica Costiniu.Tot patitul este priceput iar eu am trecut printr-un astfel de cosmar, in care dovada principala era un martor, ce a fost audiat doar de judecatori, fara depozitii semnate la dosar, fara semnaturi, fara date personale. Iar judecatorii prin mana carora a trecut dosarul meu, aveau "angajamentele" despre care vorbeste d-na judecator.De unde stiu???Respigeau probele mele pe banda rulanta si-mi puneau intrebari ce nu aveau legatura cu procesul.In cele din urma am priceput ca am fost trimis pe "linia mortii" si am realizat si de cine.Daca m-ar fi executat un agent SRI as fi fost deranjat dar nu oripilat dar cand am aflat ca toata lucratura a pus-o la cale o otreapa limbisto-securista, un nenorocit de turnator tip "colonelul Turcescu", m-am intrebat pentru prima data:"in ce tara traim".Gunoaiele manipuleaza institutiile statului iar serviciile si judecatorii au ajuns slugile lor. :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 7 July 2015 02:13 +4

ptr remember//intuiam eu de ce te citesc cu ATENTIE!!!!!!(sper ca nu crezi ca racnesc)

# remember date 7 July 2015 13:54 +4

UNULE, iti spun sincer.Inainte de povestea asta, m-am confruntat cu fostii securisti de pa vremea lui Ceusescu dar prin comparatie, erau mult mai atenti la intocmit dosarele (vorbesc de perioada '80-'89).Chiar daca erai considerat o persoana incomoda, nu te calcau fara dovezi clare.In momentul de fata, fosta securitate s-a impartit in mai multe srl-uri locale, cu extensii de anvergura nationala, controlate de la Cotroceni si daca indraznesti sa misti in front,sa deranjezi jocurile politico-economice, celula locala srl-securitatea isi umfla muschii si te face varza, folosind tot sistemul represiv(securitate,politie,DNA, DICOT, justitie,turnatori etc).Tintele sunt cu predilectie economice dar ca sa aiba acoperire legala, te baga si la "beciul domnesc".Optiunile celor nealiniati astazi sunt:ori sclav si(sau) turnator, ori haituit si sarac, ori bagat la "beciul domnesc" ori pribeag.Acum ne lasa sa trancanim dar daca iese guvernul Colbea-Ciolanis vai de capul multora dintre noi. :roll: :roll: :roll: :roll: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :P :P :P :P

# Maxim date 6 July 2015 15:21 +11

Un angajament semnat cu o institutie, nu-l degreveaza pe acel judecator de obligatia de a respecta legea. Nu poti sa condamni pe cineva fara a-i da dreptul la aparare. Atunci de ce se mai judeca. Condamnati-l direct si gata.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 6 July 2015 16:05 +11

ptr maxim// imi explici atunci cum ramine cu INDEPENDENTA ,,MAGISTRATILOR,, VS ANGAJAMENT???? imi suna mie sau poate ma insel ca angajament vs independenta sint cam NONSENS......sau este ceva hairupist de genul ,,CINCINALUL in 4 ani si jumatate,,

# Maxim date 7 July 2015 13:22 0

Eu nu am spus ca aceste angajamente semnate sunt ok. Evident ca prin respectarea acestor angajamente de catre judecatori nu mai poate fi vorba de independenta. Eu m-am exprimat asupra faptului ca respectarea acestui angajament in detrimentul respectarii legii reprezinta abuz in serviciu si simpla existenta a acestuia nu ii absolva.... comparatia dvs.cu cincinalul in 4 ani si jumatate este neconcludenta.Cert este ca in prezent Romania este un stat politienesc este de necontestat. Daca inainte de 1989 exista un control intre institutiile statului acum exista o singura putere dominanta- serviciile.

# unul din lumea cea mare date 7 July 2015 16:29 0

ptr maxim//multumesc de ,,explicatii,, sint total in ASENTIMENTUL TAU!!!!!!!!!un stat mermelit cu MERMELITORII DIN (IN)JUSTITIE DEVENITI cadre de nadejdie sri/ste........si citi ne ziceau pe aici si NE MAI SI CEREAU CU TUPEU INCREDEREA- ce parere ai coana victorito lipan ....sau mneatale nea lupascule!!11)

# Observator 001 ! date 6 July 2015 15:37 +6

Regret, dar am o altă părere... Cei care nu au semnat s-au înfiltrat printre scursurile băloase ale „serviciilor” !

# KANT date 6 July 2015 16:10 +7

Din ciclul " Evrica . . . " doamna judecator (aflata, probabil, in pragul pensionarii) a aflat "ieri " aceasta " bomba " ("binomul" este, in realitate, " caracatita ") si astazi informeaza opinia publica (?!), nota bene : cat au contat cele 7,4 milioane de voturi de la referendum, sau, cele 1600 de voturi ale magistatilor pentru inlatutarea din CSM a lui Danilet si Ghica ???!!! In concluzie : " Romania , tara in care ORICE este ....POSIBIL " !

# Osiris date 6 July 2015 16:35 +4

In 2013 titlul legii 51/1991 s-a modificat din "Legea sigurantei nationale" in "Legea securitatii nationale" la fel cum in tot cuprinsul legii , sintagma "siguranta nationala" s-a inlocuit cu sintagma "securitate nationala". I-o fi deranjat tare pe securisti termenul de "siguranta",ca s-ar fi putut arde. Astfel incat , concomitent cu legea de punerea in aplicare a noului CPP, s-au gandit sa revina, pe fata, in faurirea Epocii de aur. Astia, din epoca bronzului, vor direct in aia de aur. Ca pe aia de argint au ratat-o.

# binomu în acțiune date 6 July 2015 21:43 +5

Jurnalistul Ion Cristoiu: „Binomul SRI-DNA pune la cale arestarea celor doi judecatori... Si-a reactivat toti adormitii din presa, din politica si din Justitie... S-au napustit asupra Completului care a achitat-o pe nevinovata Rarinca... Nu-i exclus ca toti cei care nu spunem altceva decat ca Scandalul Rarinca trebuie sa duca la demisia de onoare a Liviei Stanciu sa fim deja pusi sub ascultare de catre SRI, cu mandat cerut si obtinut pe loc de la ICCJ”

# VASILICĂ date 7 July 2015 08:57 +2

Din CSM răzbate behăiala:  “Instanta a stabilit ca a comis o fapta... S-a comis ceva”.

# 4pedu danilet date 7 July 2015 16:05 +2

Se screme Vasilică să se ridice la înălțimea rangului dobîndit de la OASH - “o sa facem plen joi (da vezi ca nu le zicem la 4pezi – neacsu, danilet, dumbrava si serban – ca sa se care linistiti in turneul electoral pt roman) noi joi seara plecam la JAI...”

# 4pedu curajos date 7 July 2015 18:06 0

Danilet l-a mustruluit pe Traian Basescu pe Facebook pentru ca s-a limitat la a lua nota de "atacurile" lui Ponta la adresa Justitiei, in loc sa fie mai dur: "A lua act/nota mie imi pare ceva asa, ca la teatru. Te uiti si tu ce fac altii... Dar ce, nu poti incepe simplu: Fata de declaratiile lui cutarache, intelegem sa reactionam in sensul ca...?!" Dupa cateva ore, postarea lui Vasilica a disparut subit. 8 ian 2014

# 4pedu habarnist date 7 July 2015 19:19 0

S-a lăsat prostit de binomu OAN/ALI și a semnat cu multă convingere + incompetență o jalbă pe filă cu antet + parafa CSM de parcă Consiliul ăsta Suprem era privata lor... 

# Cu cărțile pe față date 6 July 2015 19:21 +3

Ja, ja; Ja, ja;

# ionel hasotti date 6 July 2015 22:00 +5

Art.352 NCPP  (11)În cazul în care informaţiile clasificate cuprinse în dosar sunt esenţiale pentru soluţionarea cauzei, instanţa solicită, de urgenţă, după caz, declasificarea totală, declasificarea parţială sau trecerea într-un alt grad de clasificare şi permiterea accesului la acestea de către apărătorul inculpatului. (12)Dacă autoritatea emitentă nu declasifică total sau parţial ori nu permite accesul la informaţiile clasificate apărătorului inculpatului, acestea pot servi la aflarea adevărului numai în măsura în care sunt coroborate cu fapte şi împrejurări ce rezultă din ansamblul probelor existente în cauză. Problema care ne intereseaza in acest moment deriva din interpretarea si aplicarea disp.art. 352 alin.11 si 12 NCPP . In cazul in care informatiile clasificate deja cunoscute de instanta sunt considerate neesentiale si nu se solicita declasificarea si accesul avocatului la ele, ce remediu are inculpatul pentru situatia in care acestea ar fi dimpotriva?

# pavel eusebiu date 6 July 2015 23:44 +5

bravo d-na costiniu cred ca trebuie sa iesim in strada sa-i scoatem pe sereisti sa le dam foc si sa ne luam tara inpoi noi poporul nu cum a zis hitleristul tradator acum sintem sub ocupatia teutonilor

# santinela date 7 July 2015 10:00 +4

Ponta si Iohannis puteti sa va duceti racului impreuna cu Parlamentul care a inghitit un astfel de amendament la Lege !

# bula Alinuței date 7 July 2015 16:17 +1

"Nu poate fi comentata o decizie judecatoreasca de catre nicio persoana, decat de catre cei implicati in proces in mod exclusiv si prin intermediul cailor de atac in fata instantei superior ierarhica". ESTE DEJA REFRENUL ILEGALITĂŢII DE TIP STALINIST, REAUZIT ÎN MOD MECANIC, PÂNĂ LA SATURAŢIE, AŞA CUM STRATEGIA PDL O IMPUNE ÎN SCOP DE CRETINIZARE A POPORULUI ROMÂN, CU ÎNCĂLCAREA TUTUROR LEGILOR ACESTEI ŢĂRI, DE LA CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ŞI CODUL PENAL, PÂNĂ LA CODUL CIVIL ŞI LEGILE SPECIALE. Constituţia României prevede că nimeni NU este mai presus de lege, NICI MAGISTRATUL CA ATARE, IAR UN ACT DE JUSTIŢIE INFRACŢIONAL NU POATE FI COMBĂTUT DOAR PRIN CĂI DE ATAC, CI EFECTIV PRIN JUSTIŢIE. Codul Penal este, de asemenea, încălcat, pentru că acest Cod Penal prevede două infracţiuni. ARESTAREA NELEGALĂ ŞI CERCETAREA ABUZIVĂ, PRECUM ŞI REPRESIUNEA NEDREAPTĂ! LA CE NAIBA AR MAI FI INCLUSE ACESTE DOUĂ ARTICOLE ÎN CODUL PENAL? Codul Civil este, de asemenea, încălcat...

# Bobocika dnei GÂSCĂ BERLINEZĂ dispune... date 7 July 2015 18:55 0

Fara a avea aprobarea colegilor ei din Consiliu, sefa CSM Oana Haineala a simtit nevoia sa anunte public: „In intervalul de timp urmator, voi dispune sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se efectua verificari in vederea apararii independentei Justitiei fata de afirmatiile facute in mediul public in speta Alexandrescu vis-a-vis de ultimele masuri procesuale dispuse de procurorii. Consider ca afirmatiile facute au scopul de a pune presiune pe procurorii DNA. Sunt facute in scopul de a influenta ancheta penala si au aptitudinea de a influenta independenta justitiei. Eu consider ca afirmatiile care s-au facut atat pe postul de televiziune care are calitatea de invinuit in cauza, cat si pe unele publicatii on-line au aptitudinea de a afecta independenta justitiei”. 26 iul 2013

# CSM sa inceteze hartuirea presei date 7 July 2015 19:24 0

Magistratii ii cer sefei CSM sa inceteze hartuirea presei: “Rolul mass media nu poate fi supus cenzurii, iar acreditarea ideii ca justitia poate ramane in afara interesului manifestat cu profesionalism de presa, ar putea conduce la concluzia ca se ascunde criticilor sociale sub pretextul afectarii independentei ei”. 31 iul 2013

# Alexandru Grossu date 25 June 2018 17:09 0

Cuie la sicriul națiunii române! În 2018 ce s-a schimbat în BINE? Ma tem ca e nevoie de o a doua revoluție, dar una adevărata, nu teleghidata de interese străine României !!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva