22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEDICATIE PENTRU TAPALAGA, EX-CONSILIERUL MONICAI MACOVEI - Fostul presedinte Forum Invest, Bogdan Popovici: “Multumim tacutului ministru Cazanciuc pentru ca gestioneaza acest regulament de executare a pedepsei atat de performant! Multumim 'eroilor' preacinstiti judecatori Livia Stanciu si Ionut Matei care impreuna cu 'eroii' preacurati Macovei si Morar semneaza pagini de aur in istoria justitiei romanesti. Toti patru, lipiti ca niste frati siamezi de inalt-prea-cinstitul Basescu Traian”

Scris de: L.J. | pdf | print

18 June 2014 13:34
Vizualizari: 13355

Fostul presedinte al Forum Invest, Bogdan Popovici, condamnat la 6 ani de inchisoare in dosarul “Trofeul Calitatii”, alaturi de Adrian Nastase, revine cu un nou text savuros, plin de ironie, dar care dezvaluie o realitate crunta din penitenicarele romanesti. Intitulat “0,00094% familie si cinci frati siamezi”, postarea de pe blogul bogdanpopovici.com, este dedicata ziaristilor Dan Tapalaga, fost consilier al ex-ministresei Monica Macovei, si Liviu Avram, pe care Popovici ii caracterizeaza ca fiind “campioni ai programelor de purificare”.

Textul fostului director al Forum Invest dezvaluie cum lui si sotiei sale, Marina Popovici, le sunt incalcate drepturile in penitenicar. Bogdan Popovici explica, in acest sens, ca desi sotii au dreptul de a se intalni o data pe luna, timp de doua ore, in cazul lor nu a fost aprobata nicio astfel de intalnire in 24 de luni. Popovici dezvaluie ca nici macar la telefon nu poate discuta cu sotia sa, dar ca “ni se aproba doar o intalnire intitulata 'conjugala' o data la trei luni (in primele sase luni Nu) timp de doua ore”. Practic, este imposibil de pastrat legaturi stranse cu familia, chiar daca aceasta este cea mai buna metoda de reabilitare si de pregatire pentru reintegrarea in societate.


In aceste conditii, Bogdan Popovici tine sa isi exprime multumirea fata de Robert Cazanciuc (foto 1, impreuna cu sefa ICCJ Livia Stanciu), “tacutul ministru al Justitiei”, care “gestioneaza acest regulament de executare a pedepsei atat de performant!”. De asemenea, Popovici le multumeste, tot ironic desigur, “'eroilor' preacinstiti judecatori Livia Stanciu si Ionut Matei care impreuna cu 'eroii' preacurti Monica Macovei si Daniel Morar semneaza pagini de aur in istoria justitiei romanesti”. Despre acestia, Bogdan Popovici (foto 2, alaturi de Traian Basescu) precizeaza ca sunt “lipiti ca niste frati siamezi de inalt-prea-cinstitul Basescu Traian” si ca “au demonstrat magistral intregului popor la televizor ca oricat de calcata in picioare ar fi o familie in Romania aceasta poate inca trai”.

Prezentam integral textul lui Bogdan Popovici:

Se dedica jurnalistilor Dan Tapalaga si Liviu Avram, campioni ai programelor de purificare.

Aceasta este descrierea unui record mondial al justitiei romanesti.

Pentru ca n-am murit in cei sapte ani de cercetari, controale demente si simulacru continuu de proces politic “Trofeul Calitatii”, pentru ca n-am facut pareza, infarct sau nu ne-am sinucis in cei doi ani de inchisoare de pana acum, si rau am facut constata ascultatorii nostri permanenti, pentru ca n-am ramas fara voce cand Marina a fost culcata saptamani la rand “doua” in pat de o singura persoana, lat de optzeci de centimetri, pentru ca nu am murit nici sufocati de supraaglomerare si monstruoasa mizerie fizica, cate doua mii de oameni pe sapte sute de locuri mizerabile intre plosnite, pureci, sobolani si duhori de groapa de gunoi, pentru ca n-am innebunit plimbati zilnic, luni si ani in curti acoperite cu gratii ruginite, curti mari cat o camera de bloc, asfaltate cu gropi si fara un strop de verdeata, pentru ca nu ne taiem cu cutitul pe brate si pe piept, pe fata, pe frunte, asa cum se face in puscarii, sau nu intram in refuz de hrana in camerele special amenajate, Marina si eu ne calificam la probe suplimentare de rezistenta. Pentru ca am fost alesi sa fim trimisi nevinovati in inchisoare ni se testeaza limitele si prin metode perfectionate, superioare celor de la Guantanamo, ale prietenilor nostri americani.

Ni se explica regulamentul, “decat o hartie”, care spune ca avem dreptul la o intalnire penala lunara, intre soti condamnati timp de doua ore. Una pe luna. Douasprezece pe an. Douazeci si patru in doi ani. Suntem sot si sotie, iar regulamentul incurajeaza, doar pe hartie, reabilitarea condamnatilor prin pastrarea unor legaturi stranse cu familia. S-a dovedit in intreaga lume, si mai ales in Uniunea Europeana si SUA, ca este cea mai buna metoda de reabilitare si de pregatire pentru reintegrarea in societate: pastrarea legaturii stranse cu familia.

Noua, Marina si Bogdan Popovici, nu ni s-a aprobat nici una din intalnirile din aceasta categorie.

Nici o singura intalnire in douazeci si patru de luni.

Nu sunt fonduri pentru transport de 70 kilometri.

Am cerut sa ni se opreasca din banii personali costul transportului.

Am fost refuzati. Ar fi discriminatoriu pentru cuplurile casatorite, condamnate, care nu au bani, DAR sunt extrem de putine, poate cateva, cuplurile casatorite cu ambii membri ai familiei arestati.

Noi suntem un experiment model de purificare a familiei.

Familiile condamnatilor in care membrii nu se vad permanent sau nu comunica intens se destrama repede. Reabilitarea si sansa de reintegrare dispar. Dar nu pentru pretendentii la titlul de campioni mondiali ai reabilitarii!

In tot sistemul penitenciar romanesc Marina si eu suntem un model de comportament. Participam la foarte multe activitati, predam cursuri diverde, scriem carti stiintifice, facem reviste si cenacluri.

Avem probabil dintre cele mai multe “puncte de credit” care masoara performanta de comportament dintre toti cei 34000 de condamnati definitiv din Romania.

Asta ne califica la o incercare suplimentara!

Toti detinutii din Romania vorbesc la telefon intre 20 si 30 minute, legal, zilnic cu familia lor.

Eu si Marina Nu putem vorbi unul cu celalalt la telefon. Deloc.

Daca am fi atins, nu mai spun sa vorbim, un telefon mobil adus ilegal in penitenciare am fi fost pedepsiti imediat cu taieri de drepturi sau chiar cu trecerea la un regim de detentie mai sever (eu sunt la regimul semideschis dupa un an si jumatate de regim inchis, iar Marina la regimul deschis, dupa un an si jumatate de regim semideschis).

Ni se aproba doar o intalnire intitulata “conjugala” o data la trei luni (in primele sase luni Nu) timp de doua ore. Atunci Marina este transportata intr-o cusca metalica de un metru patrat fara fereastra intr-un camion hodorogit. Da, un metru patrat, intre 6-12 ore de dus si 6-12 ore intors. Cusca arzand vara si inghetand tun iarna. E culcata in noaptea dintre drumuri in camere cu bolnave de tuberculoza!

Organizat normal, omeneste, acest transport cu vizita cu tot ar dura dus-intors patru ore.

Timpul in care noi ne vedem si vorbim ca sa ne pastram legatura familiala este 0,00094% pe an! (impartiti trei luni x 30 zile x 24 ore la 2 ore = 0,00094%. Procentul pe trei luni se pastreaza si pe an.)

Ca sa demonstram reabilitarea noastra multumim tacutului ministru al Justitiei Robert Cazanciuc pentru ca gestioneaza acest regulament de executare a pedepsei atat de performant!

Multumim “eroilor” preacinstiti judecatori Livia Stanciu si Ionut Matei care impreuna cu “eroii” preacurati Monica Macovei si Daniel Morar semneaza pagini de aur in istoria justitiei romanesti. Toti patru, lipiti ca niste frati siamezi de inalt-prea-cinstitul Basescu Traian, au demonstrat magistral intregului popor la televizor ca oricat de calcata in picioare ar fi o familie in Romania aceasta poate inca trai.

Trebuie sa multumim si nazistilor din lagarele de la Auschwitz, Dachau, Birkenau, doctorului Mengele, savantilor de la Guantanamo, care au pus bazele testelor perfectionate de romani azi, la care suntem supusi.

Vom demostra pana la capat calitatea fara egal a metodelor de reeducare din Romania, a justitiei sale vizionare si de abia asteptam, Marina si cu mine, sa fim supusi probei campionilor, lipsa de oxigen, in timp ce pentru validarea acestui record mondial vom fi expediati in locul astronautilor americani spre cele mai indepartate planete in “navete” spatiale fabricate artizanal in atelierele populare romanesti.

Reafirmam cu tarie nezdruncinata ca familia “romaneasca” este cea mai rezistenta din intregul Univers. si foarte capabila de reintegrare pe alte planete unde nu exista viata inca.

Pentru a construi si acolo, la fel ca in iubita noastra patrie, cele mai inalte culmi ale justitiei, civilizatiei si purificarii!

P.S. Declar pe proprie raspundere, sustin si semnez: Daca stiam ca e asa de bine in puscariile din Romania ceream de mic!

*Cititi aici mai multe articole ale lui Bogdan Popovici

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 18 June 2014 12:53 +16

sint curios cit o sa i se dea imperiului raului cu udrea!!!!!!??si lasind gluma serioasa la o parte se observa cu usurinta barbaria din vremurile reformate.totul in romanica acestor zile arata dupa chipul si asemanarea cu ,,EL,,..............,,SA TRAITI BINE,,!!!!!!!

# mircea date 18 June 2014 13:13 -17

si seria cugetarilor puscariasilor asupra justitiei continua :)

# unul din lumea cea mare date 18 June 2014 13:41 +11

ptr mircea//oare ai ceva sfint in tine in afara de basism?ma intreb!

# Una bucata cetatean date 18 June 2014 14:37 +10

Cum sa nu? Nu ai sesizat sfântul cretinism și sfânta josnicie ce îl animă?

# Catalin Racaceanu date 18 June 2014 15:03 +10

Cele doua calitati enumerate de tine sunt definitorii pt basism. Interesant ca in doar 24 de ani am ajuns de la ceausism la basism...adica au trecut degeaba

# Papulici date 18 June 2014 15:27 +9

Mai grav e că se cred parte a elitei, "gemii". :lol:

# Preatrecut prin abuzuri date 18 June 2014 13:18 +12

Niciodata nu vor plati pentru nimic.in 10 ani va plange populatia cu lacrimi de crocodil dupa comunism si dupa Ceausescu.Traimvremurile cele mai grele,si nu fiti optimisti,vor veni si mai grele,pentru ca populatia este asa de slab educata incat tace ca in Korea de Nord.Asta merita poporul,pentru ca TAC....nu ies sa demonstreze ca se opun abuzurilor,tac si tac si tac,crezand ca pe ei nu i afecteaza asta,BA DA DRAGI ROMANI,ASTA ESTE CORUPTIA CEA MAI GRAVA,CEA DIN JUSTITIE,FARA EA TOTUL SE DUCE PE.....Dar cum spuneam, stati cuminti si fricosi acada si vorbimpeste 10 ani.Va compatimesc......

# Crin date 18 June 2014 13:34 +11

Din pacate cred ca are dreptate ace asta familie Popovici.  Probabil aceasta este o forma de exterminare moderna si IATA acceptata de societatea in care traim care se vrea una de drept cu respect fata de legi. De fapt scape cine poate , cei aflati la putere o folosesc dupa bunul plac iar victimele colaterale se regasesc in MCV-ul denied Reining si al PPE-ului care IATA cum calca pe cadavre sa le Pese.Asta inseamna Uniune Europeana?sunt Mai rau decat nemtii in al doilea razboi mondial. Tocmai mi-am data seama ca tot nemtii parca conduc Uniunea Europeana.Cat ne va luca sa intelegem ce fel de exterminare traim?

# adi date 18 June 2014 14:20 -17

Asta este parnaia: privatiune. Platesti pentru mizeriile ce le-ai facut, spagare Acum frige, dar asta e, ti-ai asumat.

# Papulici date 18 June 2014 15:25 +12

Corect. Securiștii staliniști ar fi mândri de urmașii lor.

# SECTA LGBT date 18 June 2014 15:07 +8

De treceti la religia cre;tinei greco-catolice LUISA = secta GAY & LESBY + BI- & TRANSGENDER - veti avea tot sprijinul ei si al lui Tapalaga. Nu intimplator cei doi se giugiuleau taman in parcul Operei - http://www.ziaristionline.ro/2011/11/22/generalul-dan-gheorghe-a-murit-in-tel-aviv-a-fost-primul-sef-al-brigazii-antitero-a-sri-si-a-vazut-o-pe-monica-macovei - loc predestinat din epoca socialismului pentru gays...

# APARATOAREA ICONICA date 18 June 2014 16:40 0

Ba va mai miluieste APARATOAREA ICONICA A LIBERTATILOR ROMANILOR cu prezervative si lubrifianti cu esente de fructe  :D  :lol:  :D

# revelatorul date 18 June 2014 17:21 +2

Nu se poate! Domnul Tapalaga nu e gay. Are o relatie relativ serioasa, relativ stabila si relativ hetero cu judecatoarea Monica Niculescu de la CAB ...

# MACA HARI date 18 June 2014 17:53 +1

Asa o fi. Aluzia era pentru cel samurai fragil ce nu s-a dat in laturi sa strice o famelie, chipurile ca sa stirpeasca coruptia din INSTITUTIILE EUROPENE! Iat-o pe MACA HARI in plina actiune: Pe 9 mai a.c.: "Am mers și am ajuns pe o bancă. Trebuia să stau pe a treia bancă. Au trecut 2 minute, iar alături de mine s-au așezat 2 bărbați. M-au dus la ei acasă, iar acolo mi-au înșirat pe masă zeci de contracte. A doua zi l-am demis pe directorul respectivei instituții”, a declarat Macovei, la Look Tv. Acelasi basm, pe 1 sept. 2013, dar cu alte sexe: " Am fost la 9 seara la a treia bancă la stânga și au venit doi oameni, soț și soție, care lucrau într-o instituție europeană. Am stat pe bancă vreo jumătate de oră, m-au luat la ei acasă să dorm și mi-au dat documente și informații, și apoi a doua zi m-am întors." Te pomeni ca o fi convins intre timp pe cea sotie sa se transsexualizeze!

# RELATIV HETERO date 18 June 2014 20:27 0

'relativ hetero" - pozitia asta ar trebui mediatizata . . .

# Mr Bean date 18 June 2014 23:01 +2

Cazanciuc seamana si cu Mr Bean si cu avi - Iorgulescu; comparati ! http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=16945&Itemid=90

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva